τι αμορτισερ προτεινετε?

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

lanciaypsilon
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by lanciaypsilon » Wed Aug 02, 2006 11:29 am

κοιτα τα bilstein τα μαυρα δεν ειναι φτηνα, ειναι στα ιδια λεφτα με τα monroe reflex(και τα απλα monroe σχεδον το ιδιο εχουν οποτε δεν τα σκεφτηκα καθολου) και τα kayaba και τα προτιμησα λογω ονοματος.και 30.000 με καλη αποδοση να κρατησουν θα ειμαι πολυ ευχαριστημενος αφου τωρα αυτα που εχω με καψανε γρηγορα.οπως τα λες, αναλογα και το αμορτισερ.για παραδειγμα φιλος μου με tipo και αμορτισερ(αγνωστη μαρκα) με τουλαχιστον 100.000 χλμ και τα λαδια να εχουν βγει εξω παει πολυ καλυτερσα απο μενα

ypsilon
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by ypsilon » Wed Aug 02, 2006 1:25 pm

Σύμφωνοι, τα ίδια λεφτά έχουν τα μαύρα Bilstein με τα Monroe, δες όμως πόση διαφορά έχουν από τα καλά Bilstein! Θέλω να πω πως μάλλον πληρώνεις όνομα περισσότερο, παρά κάτι άλλο. Γι' αυτό και σου προτείνω "λιγότερο" όνομα για "περισσότερο" αμορτισέρ!

lanciaypsilon
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by lanciaypsilon » Fri Aug 18, 2006 11:46 am

βρηκα σε ενα site τα koni κοκκινα 237 ευρω και τα κιτρινα 313 τιμες πολυ καλες πιστευω αν και δεν ξερω αν περιεχουν το φπα.τι διαφορες εχουν τα κοκκινα με τα κιτρινα και κανουν καποια απο αυτα για χαμηλωμα;πως ρυθμιζονται και ποσο στοιχιζει η επισκευη τους;

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Fri Aug 18, 2006 12:38 pm

κανα 200ε η επισκευη
σαφος και αξιζουνε
και σαφος και χωρις φαπα να ειναι η τιμη για τα κιτρινα κυριος αξιζει με τα 1000......
και τα κοκκινα αλλα και τα κιτρινα συνδιαζονται με ελατηρια χαμηλωματος , ειδικα τα κιτρινα δουλευουνε αψογα με τα Eibach την σειρα με το 3ποντο ελατηριο (κοκκινο χρωμα για τα Ιταλικα αμαξια μας)
Συνδιασμος για πολυ καλο κρατημα με απλες λυσεις...
σφικτη αναρτηση σχετικα αλλα χωρις κοπανηματα μ@λ@κισμενα.....
Punto HGT SC Evo

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Fri Aug 18, 2006 12:39 pm

Τα κιτρινα ρυθμιζονται τα εμπρος απο πανω (χωρις να βγαλεις βαλεις τιποτα) ενω τα πισω αφαιρουνται και ρυθμιζονται εκτος οχηματος
Punto HGT SC Evo

lanciaypsilon
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by lanciaypsilon » Fri Aug 18, 2006 12:50 pm

τα κιτρινα απο οτι διαβασα και αλλου(οχι μονο στο δικο μας forum) ειναι σιγουρα για χαμηλωμα και δεν πρεπει να ειναι καταλληλα για μη χαμηλωμενα καθως η διαδρομη του εμβολου τους πρεπει να ειναι μικροτερη οπως και τα bilstein sprint.τωρα για τα κοκκινα εχουν και αυτα μικροτερη διαδρομη;γιατι απο θεμα κρατηματος δεν ψαχνω το απολυτο για να προτιμησω τα κιτρινα,τα κοκκινα μου κανουν καλυτερα που ειναι και πιο ανετα αλλα φοβαμαι μηπως δεν κανουν για χαμηλωμα και τα φτυσουν γρηγορα.

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Fri Aug 18, 2006 12:56 pm

καλα...
τα κιτρινα εχουνε τοποθετηθει και σε μαμα ελατηρια σε πολλα αμαξια και κανεις δεν ενεφερε ποτε κανενα προβλημα...

η διαφορα ειναι οτι τα κιτρινα μπορουνε να συνδιαστουνε κ με αρκετα ποιο χαλημο ελατηριο απο οτι τα κοκκινα που αυστηρα σταματας στα -30-35χιλιοστα .
Τα κιτρινα παρε...
Punto HGT SC Evo

lanciaypsilon
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by lanciaypsilon » Fri Aug 18, 2006 2:21 pm

αν τα κοκκινα δεν εχουν μικροτερη διαδρομη(δεν ειναι δηλαδη ειδικα για χαμηλωμα) τοτε δεν νομιζω να κανουν για χαμηλωμα εστω και 3,5 ποντους οπως το δικο μου και απο οτι λενε και αλλα παιδια εδω μεσα θα τα φτυσουν γρηγορα οποτε τσαμπα τα λεφτα. και αν δεν τα εβρισκα τοσο φτηνα θα εβαζα κατι αλλο απλο(πχ kayaba).τα κιτρινα μαλλον θα ειναι πολυ σκληρα για τα γουστα μου ακομα και με την ρυθμιση στο πιο μαλακο και ο μονος ο λογος που μαλλον θα τα προτιμισω εκτος του οτι η διαφορα στα λεφτα με τα κοκκινα ειναι μικρη θα εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι δεν θα τα φτυσουν.εκτος και αν τα κοκκινα και γενικα και τα αλλα απλα αμορτισερ οταν συνδιαστουν με ελατηρια χαμηλωματος δεν τα φτυνουν τοσο γρηγορα οσο λενε(ποσο λιγοτερο σε σχεση με κανονικα ελατηρια κρατανε δεν ξερω αλλα αν κρατανε 10-20% λιγοτερο τοτε ειναι ανεκτο αλλα αν κρατανε τον μισο χρονο τοτε υπαρχει προβλημα) ευχαριστω για την βοηθεια ,θα το ψαξω λιγο ακομα να ακουσω και γνωμες αλλων και βλεπουμε

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Fri Aug 18, 2006 2:32 pm

και τα κοκκινα αλλα και τα κιτρινα κανουνε για χαμηλωμα...
σε σχεση με μαμα κατασταση και τα 2 εχουνε ποιο κοντο καλαμι.
απλα εχουνε και αλλες διαφορες εσωτερικα μεταξυ τους αλλα και διαφορετικο καλαμι τα κοκκινα απο τα κιτρινα.
δεν ειναι μονο το καλαμι που τα κανει να δουλευουνε αλλα με πολυ χαμηλα ελατηρια και αλλα οχι...
υπαρχει και ο παραγοντας bump stop εσωτερικου .Αναλογα με το παχος επιτρεπει μεγαλυτερη βυθιση στο καλαμη η οχι αντιστοιχα....

η τελικη αποφαση ειναι δικη σου παντα φυσικα.
Punto HGT SC Evo

lanciaypsilon
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by lanciaypsilon » Fri Aug 18, 2006 2:59 pm

στο site της koni που μπηκα δεν αναφερει τιποτα για χαμηλωμα για τα κοκκινα και για τα κιτρινα λεει για μεχρι 3,5.αλλα για να λες οτι εχουν κοντιτερο καλαμι κατι θα ξερεις(καλαμι τι ειναι, το εμβολο που πιεζεται μεσα ή το αλλο το χοντρο;)θυμαμαι οταν αλλαζα τα πισω αμορτισερ οταν ειχα τα μαμα ελατηρια ακομα ,χωρις να σηκωσω το αμαξι με τον γρυλο ,για να βαλω το αμορτισερ δεν χρειαζοταν να το πιεσω ενω οταν το χαμηλωσα και πηγα να αλλαξω αμορτισερ(ειχα βαλει δοκιμαστικα κατι παλια που μου ειχαν δωσει αλλα τα ξαναβγαλα και εβαλα αυτα που ειχα) χρειαζοταν αρκετη πιεση για να μικρυνει και να μπει.αν οπως λες τα κονι εχουν μικροτερο καλαμι τοτε δεν θα χρειαζονταν τοση πιεση οσο αυτα που εχω;
τα κοκκινα επιτρεπουν μεγαλυτερη βυθιση στο καλαμι ή μονο τα κιτρινα;
μαλλον θα καταληξω στα κοκκινα αφου θελω περισσοτερη ανεση απο τα κιτρινα.σκεφτομαι επισης οτι αφου τα φορανε gt(και οχι μονο τα κονι αλλα και αλλα που κανουν για gt και για τα απλα) οχι χαμηλωμενα που σε σχεση με τα απλα punto λογω βαρους ειναι χαμηλωμενο 1-2 και το δικο μου Y μαμα ειναι μισο εκατοστο πιο ψηλο απο το punto δε νθα εχω τοσο μεγαλο προβλημα με 3,5 ποντους χαμηλωμα.και παλι ευχαριστω

tal1702
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by tal1702 » Mon Aug 21, 2006 6:20 pm

Να ρωτησω κάτι κ εγώ γιατί έχω Y κ ψαχνομαι με το στησιμο τώρα?
1.Κάνουν τα αμορτισέρ από Punto 1ης γενιάς στα δικά μας(μοντ. 2002 το δικό μου)?
2.Σε ποιο site βρήκες τόσο φτηνά τα koni τα κίτρινα?

lanciaypsilon
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by lanciaypsilon » Mon Aug 21, 2006 10:30 pm

φυσικα και κανουν. ολα τα αμορτισερ που ειναι για punto mk1(ακομα και απο gt) κανουν για Y αλλα και το αντιστροφο .εγω για παραδειγμα εχω bilstein μαυρα που ειναι για το punto.υπαρχουν καποια αμορτισερ που ειναι ιδια και για τα δυο μοντελα(εχουν το ιδiο κωδικο προιοντος),οπως και τα κονι που λεω,και καποια που πουλιουνται για punto και καποια για Y (εχουν διαφορετικους κωδικους) τα κονι τα βρηκα στο www.lourakis.gr και πουλαει τιμες χονδρικης.δεν ξερω αν περιλαμβανουν φπα οπως επισης και αν μπορουμε να τα αγορασουμε εμεις ή μονο εμποροι.δεν γραφει ποια ειναι τα κιτρινα και ποια τα κοκκινα αλλα τα κιτρινα ειναι αυτα που ειναι πιο ακριβα.

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”