Οργανακια σε mk2b?????????

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

sotiris 14
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by sotiris 14 » Fri Jul 21, 2006 10:49 am

skinboy wrote:ξεκινηστε απο την βαλβιδα παντος.....;-)
απο εκει ξεκινησαμε. την αλλαξαμε αλλα τιποτα. μου ειπε οτι ισως δοκιμασει βαζωντας μια μικροτερη βαλβιδα. εγω σκεφτομαι μηπως φταιει ο ανταπτορας που φτιαξαμε στον τορνο.

sotiris 14

Πωλειται punto sporting mk2b 8/04!!!

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Fri Jul 21, 2006 11:25 am

Λιγο δυσκολο αυτο...
λαδι φτανει στην βαλβιδα καλα εε?? (λογικα ναι διαφορετικα θα εδειχνε αλλα νταλον...)
Punto HGT SC Evo

sotiris 14
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by sotiris 14 » Fri Jul 21, 2006 11:29 am

εχει λαδι στη βαλβιδα. αν ειχε το οργανο προβλημα θα ανεβαζε με τη μια θερμοκρασια στα κοκκινα, ενω τωρα ανεβαζει σταδιακα μεχρι τους 120 και μολις αρχισω και το παταω παει κατευθειαν στους 150. απο βδομαδα θα παω στον κοντελη να μου αλλαξουν καθισμα και θα ρωτησω και για αυτο.
sotiris 14

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Fri Jul 21, 2006 11:33 am

χμμ
μαλλον πρεπει να βαλεις και ενα αλλο οργανακι πανω , γιατι κατι μου λεει οτι το οργανακι τα εχει παιξει λοιπον....
Punto HGT SC Evo

sotiris 14
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by sotiris 14 » Fri Jul 21, 2006 11:37 am

το φοβαμαι αυτο. αν δεν γινει τιποτα μου ειπε αυτος που το πηρα να το παω να μου το αλλαξει.
sotiris 14

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Aug 01, 2006 8:08 pm

P.A.D.R.C wrote:
to organo diavazei tin 8ermokasia pou exoune ta ladia xamila sto karter.
auti einai polu poio polu apo tin 8ermokrasia pou exei to ladi poio psila mesa sto moter.
συγγνωμη που σε γυριζω πισω αλλα δεν με επιανε ο υπνος μιας και οι σκεψεις δεν με αφηναν :-)..Το λαδι γιατι(?) εχει υψηλοτερη θερμοκρασια χαμηλα,δεδομενου οτι η αντλια ρουφαει απο εκει και το στελνει να "πλυνει" το μοτερ(1ον) και 2ον εκει χαμηλα αεριζεται καλυτερα(ή τουλαχιστον εχω την εντυπωση)...

Επισης γιατι η βαλβιδα να ειναι λαθος βρε παιδια?αυτη δεν ειναι πακετο με το οργανο?

Υ.γ θα αργησω να σας απαντησω αλλα ειλικρινα με ενδιαφερει το ολο θεμα!
μαλλον δεν το προσεξες skinboy οποτε το επαναφερω!Συγγνωμη απο τους υπολοιπους!
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Mon Aug 07, 2006 12:16 pm

απλα το λαδι το λιμναζον χαμηλα στο καρτερ στην ταπα εχει λιγο ποιο πολυ θερμοκρασια παντα.
γυρναει μεν ολο το λαδι αλλα το κατω στρωμα παντα ποιο αργα οποτε και η ενδειξη ειναι ψηλοτερη.
και τα αμαξια που εχουνε απο μαμα ενδειξη θερμοκρ. λαδιου την εχουνε πλαγια στο καρτερ δεν τσιμπαει το νουμερο του πυθμενα...

απλα ετσι ειναι ευκολο μιας και η ταπα του καρτερ αποτελει μια ετοιμη λυση για τοποθετηση της βαλβιδας του aftermarket οργανου...
Punto HGT SC Evo

nergal
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by nergal » Thu Sep 21, 2006 10:41 am

σκεφτομαι να βαλω ενα hallmeter sto 95 sporting μου.αυτο θα συνδεθει με τον λ.υπαρχει πιθανοτητα αργοτερα ο λ,να τα παιξει εντελως και να αναβουν τα λαμπακια του τουτου σαν τα χριστουγενα?εχει αναφερθει κανενα προβλημα με το συγκεκριμενο οργανακι?
[/img]

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Sun Nov 12, 2006 11:54 am

Όλα τα Fire έχουν πάνω στην αντλία του λαδιού, αριστερά του φίλτρου, δύο αλλενόβιδες. Φτιάχνετε στον τόρνο βίδα με υποδοχή για τον αισθητήρα θερμοκρασίας (και αν θέλετε και στην δεύτερη για την πίεση του λαδιού) και τους προσαρμόζετε εκεί.

Η τοποθέτηση του αισθητήρα σε Τ, εκεί που βρίσκεται ο μαμά αισθητήρας πίεσης λαδιού, είναι λάθος, δεν κυκλοφορεί λάδι τρεχούμενο προς τον αισθητήρα του οργάνου, απλά είναι σε επαφή με στάσιμο λάδι και δείχνει συνεχώς την ίδια θερμοκρασία (πιό κοντά στην θερμοκρασία των μετάλλων θα έλεγα...).

Για να μην αλλάζεις αισθητήρες και όργανα, κάνε το εξής απλό. Ξεβίδωσε τον αισθητήρα σου, βράσε νερό σε ένα μπρίκι μέχρι να κοχλάζει και βούτα μέσα τον αισθητήρα, έτσι όπως είναι εκεί δίπλα στο κάρτερ. Αν δείξει 90-95 βαθμούς, είναι μιά χαρά η εγκατάσταση, βάλε απλά τον αισθητήρα εκεί που λέω πιό πάνω...
Image
Κάλλιο cento και στο χέρι, παρά μπέμπα και καρτέρει...

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”