Τύποι αμπορτισέρ

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Neos
Νικολάκης
Νικολάκης

Τύποι αμπορτισέρ

Post by Neos » Sun Sep 24, 2006 6:39 pm

Μπορεί κάποιος συναγωνιστής να μου εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ των "μαλακών" και "σκληρών" αμορτισέρ;

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε τύπου;
Επίσης ποιές είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές μάρκες/τύποι για κάθε έναν από τους δύο τύπους αμορτισέρ;
Σκέφτομαι ν' αλλάξω αμορτισέρ και είμαι μεταξύ blistein (αλλά κάτι έχω ακούσει ότι είναι σκληρά) και αυτά της αντιπροσωπείας.
Στο punto μου (Μκ1) έχω τώρα αμορτισέρ Monroe (που τα είχε βάλει ο προκάτοχος). Αυτά είναι καλά; Ξέρει κανείς;

Ευχαριστώ![/img]

Neos
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Neos » Sun Sep 24, 2006 6:41 pm

Ξέχασα να πω ότι δεν έχω και πολλά λεφτά αυτή τη περίοδο. Μέχρι 400 - 450 ευρώ...

ypsilon
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by ypsilon » Sun Sep 24, 2006 8:23 pm

Με 250 ευρώ βάζεις μια τετράδα Monroe πάλι, είναι μια χαρά αμορτισερ! Δεν χάνεις καθόλου σε άνεση και μέσα στην πόλη θα πηγαίνεις πιο γρήγορα απ' ότι κάποιος με σκληρά αμορτισερ. Τα σκληρά είναι και ακριβότερα γιατί θεωρούνται σπορ. Θα χρειαστείς κάπου 400 ευρώ για τα κόκκινα ΚΟΝΙ. Αν το αυτοκινητό σου είναι νορμαλ δεν έχεις λόγο να βάλεις κάτι τέτοιο. Τα Bilstein τα μαύρα που είναι φτηνά ούτε να τα σκέφτεσαι, είναι σαφώς χειρότερα από τα ανταγωνιστικά τους στα ίδια λεφτά. Είναι φτηνά μεν, όχι καλά. Τα κίτρινα Bilstein είναι πολύ καλά αλλά η άνεση πάει περίπατο!
Εγώ που είχα από μαμά σκληρή ανάρτηση, έβαλα Monroe και πραγματικά απολαμβάνω το αυτοκινητάκι μου πλέον! Δεν το...σκιάζει ...λακούβα καμιά!
Ecco, il mio Elefantino Rosso...Nero!

punto_stile_85
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by punto_stile_85 » Sun Sep 24, 2006 10:27 pm

Άλλη καλη και φιλοτιμη προταση ειναι τα Sachs (220€ η τετραδα)

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Mon Sep 25, 2006 9:34 am

Απλά με τα σκληρά θα έχεις την εντύπωση ότι το αμάξι θα στρίβει καλύτερα.θα έχεις μεγαλύτερο βαθμό ακαμψίας και λίγο καλύτερο πάτημα στο δρόμο.Από την άλλη,επειδή ζούμε στην Ελλάδα και οι δρόμοι μας είναι για λύπηση, θα νιώθεις με τα σκληρά την κάθε λακούβα στον πισινό σου,μετά από λιγο καιρό θα αρχίσουν τα τριξίματα στο αμάξι και τέλος μπορεί να κάνεις και καμιά ζημιά στην ανάρτηση.

Τα μαλακά προσφέρουν άνεση αλλά σχεδόν τίποτα από όλα τα άλλα.

lanciaypsilon
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by lanciaypsilon » Mon Sep 25, 2006 9:56 am

θα συμφωνησω και γω με τους υπολοιπους.τα koni kokkina και τα bilstein sport ειναι σκληρα και μονο αν απαιτεις το καλυτερο κρατημα αλλα κοπανανε πολυ.bilstein μαυρα ουτε και αμα σου τα χαρισουν να τα βαλεις εμενα με καψανε σε 2-3 μηνες μονο.kayaba
και sachs θα σου προτεινα απο αντοχη,ανεση και αρκετα καλο κρατημα και monroe reflex(οχι τα απλα ελαφρως φτηνοτερα μονο) αν ψαχνεις την καλυτερη δυνατη ανεση με λιγοτερο κρατημα αλλα σιγα μην καταλαβεις διαφορα-ισως λιγες περισσοτερες κλισεις στις στροφες

ypsilon
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by ypsilon » Mon Sep 25, 2006 10:20 am

Την διαφορά σκληρών-μαλακών μόνο σε συνεχόμενο στροφιλίκι θα την αντιληφθείς. Ο πατέρας μου έχει μια Xsara 1.6 16V με την στάνταρ πολύ άνετε ανάρτηση και τις στάνταρ 15άρες σιδερένιες ζάντες και έχω...δείρει πολύ άσχημα έναν βλάκα με ένα κίτρινο Ibiza TopGun που ειχε 16άρες και σκληρή ανάρτηση και αντίστοιχη αναλογία ανά ίππο... Μια καλή ανάρτηση δεν χρειάζεται να είναι κούτσουρο! Μπορεί και μια πιο άνετη ανάρτηση να βοηθήσει να πας γρήγορα (βλέπε χαρακτηριστικά παθητικής τετραδιεύθυνσης που έχει η Xsara...).
Εγώ αγόρασα τα Reflex μου 180 ευρώ. Με την τοποθέτηση θα σου πάει 250 το πολύ. Αντίστοιχα είναι τα Sachs και τα Kayaba μόνο λίγο σκληρότερα. Η επιλογή είναι δική σου!

ypsilon
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by ypsilon » Mon Sep 25, 2006 10:21 am

Α και η...μονομαχία που περιγράφω παραπάνω έγινε στο δρόμο από Γιάννενα προς Μέτσοβο, όσοι τον ξέρουν καταλαβαίνουν τι εστί στροφιλίκι! ;)

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Mon Sep 25, 2006 1:28 pm

Αν κινείσαι συνέχεια στην πόλη ενα καινούριο σετ monroe θα σε καλύψει.Εγω φοράω bilstein sprint-h&r 3cm,σε στροφές ειναι πραγματική απόλαυση,δεν βγάζει μούτρα,εχει ποιό αμεσο τιμόνι,περισσότερη πρόσφυση,ξεκολλάει ποιό απότομα ο κώλος αλλά το μαθαίνεις και δεν ειναι πρόβλημα και γενικά εχει βελτιωθεί πάρα πολύ.Στην πόλη απο την άλλη αν και δεν κοπανάει να γκάπ κτλ,χοροπηδαει συνεχεια σε λακούβες(πισω ημιάλαμπτος βλεπεις..) και πρεπει να πηγαίνεις σιγα ωστε να τις αποφεύγεις.
Αν γουστάρεις να στρίβεις το αμάξι και να το χαίρεσαι σε στροφές τότε αξίζει να βάλεις σκληρές με κόστος υπολόγιζε 600 και ανω.Διαφορετικά με ενα απλό σετ θα εχεις την ανεσή σου συνέχεια με μια μικρή παραχώρηση ομως σε στροφές.
-Βαγγέλης-

Angel
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Angel » Mon Sep 25, 2006 6:25 pm

Αν οδηγάς πολλές ώρες την ημέρα δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξεις με σκληρές αναρτήσεις. Και με τις απλές του σπόρτινγκ σε κάποια φάση πονάει η μέση. Εγώ κατά τα Χριστούγεννα το κόβω να βάζω απλό μαλακό αμορτισεράκι, που μπορείς να το αλλάζεις και σχετικά συχνά αφού είναι φθηνό, να έχεις και πάντα καινούργια αμορτισέρ. Η διαφορά πάντως στις στροφές είναι αρκετή, ιδίως σε αίσθηση. Σε απόλυτα νούμερα πάντως δεν είναι φοβερή, άντε να μπαίνεις με 10 χιλιόμετρα παραπάνω ας πούμε.

animalinstict
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by animalinstict » Mon Sep 25, 2006 7:54 pm

...αξίζει να βάλεις σκληρές με κόστος υπολόγιζε 600 και ανω
μπορεις να βρεις bilstein κιτρινα με πολυ λιγοτερα χρηματα. για μενα κανα 400-450 max τοποθετημενα. στα 600 ευρω θα εχεις και ελατηρια χαμηλωματος μαζι.

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Sep 26, 2006 12:51 pm

Μπορεί κάποιος συναγωνιστής να μου εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ των "μαλακών" και "σκληρών" αμορτισέρ;
Συνηθως τα αμορτισερ ειναι με χρησιμοποιουν λαδι για την συμπιεση τους.Αυτο το λαδι πενραι μεσα απο οπες .οσο πιο μικρες ειναι αυτες τοσο πιο μεγαλη αντισταση συνανταει με αποτελεσμα να ειναι σκληρο.Σε γενικες γραμμες εκει εγκειται η διαφορα τους..

Οσο για το ποια να βαλεις νομιζω οι φιλοι απο πανω σε καλυψαν.Παντως και τα μαμα του σπορτινγκ ειναι σκληρα σαν αμορτισερ.απλως ειναι no-name!
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Tue Sep 26, 2006 1:06 pm

animalinstict wrote:
...αξίζει να βάλεις σκληρές με κόστος υπολόγιζε 600 και ανω
μπορεις να βρεις bilstein κιτρινα με πολυ λιγοτερα χρηματα. για μενα κανα 400-450 max τοποθετημενα. στα 600 ευρω θα εχεις και ελατηρια χαμηλωματος μαζι.
Ναι αυτό εννοούσα,αμορτισέρ-ελατήρια μαζί.Θέλει ψάξιμο πολύ βέβαια για να πετύχεις καλή τιμή και original υλικά..
-Βαγγέλης-

lanciaypsilon
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by lanciaypsilon » Tue Sep 26, 2006 1:32 pm

τα μαμα αμορτισερ απο gt τι θεωρουνται οτι ειναι;σκληρά ή μεσαια;τι μαρκα ειναι;σε ενα μαγαζι με ανταλλακτικα fiat μου προτεινε marelli για gt που σε σκληροτητα ειναι σαν τα μαμα gt και μου ειπε πως τα kayaba για gt(οχι ultra)ειναι αρκετα σκληρα.εχει δοκιμασει κανεις τιποτα απο τα 2;κοστος 180 ευρω μου ειπε

ypsilon
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by ypsilon » Tue Sep 26, 2006 2:15 pm

Είναι σαφώς σκληρότερα αυτά των GT από τα απλά, αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω για τα συγκεκριμένα... Λογικά όμως δεν λέει να τα βάλεις στο δικό σου γιατί το GT είναι αρκετά διαφορετικό αυτοκίνητο, ειδικά σε κατανομές (μπόλικο βάρος μπροστά σε σχέση με το απλό και αντιστρεπτικές παντού...). Η τιμή είναι με ΦΠΑ; Αν ναι, μου φαίνεται αρκετά καλή τιμή!

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”