39 μέτρα.......

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Wed May 24, 2006 9:28 am

auto aggele einai autonoito !! ;-)

Punto HGT SC Evo

HauntedPunto
Schumacher
Schumacher

Post by HauntedPunto » Wed May 24, 2006 9:32 am

Έχει συμβεί σε κάννα-δυο γνωστούς μου γι'αυτό και το τονίζω...
Image Made Me Do It
Pure on the outside, Haunted on the inside...

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Wed May 24, 2006 10:12 am

kala kaneis esy ;-)
Punto HGT SC Evo

flawless
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by flawless » Wed May 24, 2006 2:14 pm

iceman_n wrote:Εγω με ταχυτητα το εκανα και μαλιστα ενας απο τους τροπους που εχω σκεφτει να δοκιμασω εχει σχεση με αυτο.Τωρα θα δειξει......
iceman_n wrote:εγω με συμπλεκτη πατημενο το εκανα και σκεφτομα να χρησιμοποιησω της ταχυτητες για να επιβραδυνο ακομα πιο γρηγορα μονο που εκει δεν αξιολογεις τα φρενα αλλα αν ο σκοπος μας ειναι να φρεναρουμε οσο το δυνατον πιο γρηγορα τοτε....
Τελικά με ποιόν τρόπο το έκανες;
Γιατί αν το έκανες με ταχύτητα μέσα και χωρίς πατημένο συμπλέκτη, αυτό μειώνει ακόμα περισσότερο την αξία της μέτρησής σου (39 μ) και θα ήσουν σίγουρα 41+ αν είχες πατημένο συμπλέκτη.

Και φυσικά σε ένα τεστ φρένων ΔΕΝ χρησιμοποιείς τον κινητήρα για να επιβραδύνεις (άρα πατάς συμπλέκτη ή βάζεις νεκρά)
Ενώ στο δρόμο ΠΑΝΤΑ αφήνεις ταχύτητα μέσα και ειδικά σε φρενάρισμα πανικού. Καλύτερα να ξεχάσεις να πατήσεις στο τέλος και να σου σβήσει παρά να πατήσεις ταυτόχρονα φρένο/συμπλέκτη.

Επίσης διαφώνώ με την άποψη μερικών ότι είναι καλύτερα δυο πατήματα στο φρένο με ενδιάμεσο κενό. Εκτός και αν δεν μπορείς ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες δοκιμής δεν έχει ο οδηγός την αίσθηση του πότε πάει να μπλοκάρουν οι τροχοί ώστε να γλυκάνει λίγο το πόδι του. Αν προλάβουν να μπλοκάρουν τότε ΝΑΙ ανασηκώνεις και πατάς ώστε να ξαναπετύχεις υψηλότερο συντελεστή τρίβής. Όχι όμως προληπτικά να διακόπτεις το φρενάρισμα.
Τέλος όταν φρενάρεις με ABS πιστεύει κανείς ότι μπορεί να βοηθήσει ένα σύστημα που λαμβάνει πληροφορίες από αισθητήρες κάθε milisecond (σχεδόν) αφήνοντας και ξαναπατώντας το φρένο;;;;
Και κάτι ακόμα. Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει την ίδια δοκιμή με και χωρίς ABS και να μας πει πότε φρέναρε καλύτερα και κάτω από ποιες συνθήκες;

flawless_

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Wed May 24, 2006 2:28 pm

:roll:
Punto HGT SC Evo

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Wed May 24, 2006 2:32 pm

gyubrush wrote:vdsracing:"Σε γλιστερό δρόμο με λίγα χλμ το abs δεν βοηθάει(ειδικά τα παλαιότερα abs μιας και τα τελευταία είναι ποιό εξελιγμένα)και σε δρόμο με καλή πρόσφυση."

Δευ υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο ανθρωπος να φρεναρει καλυτερα απο το abs ειδικα στο βρεγμενο!Εαν ηταν ετσι κακως βγηκε το συστημα αυτο στην αγορα.
Το ίδιο πράγμα λέμε φίλε συνονόματε,ειδικά στην βροχή το abs σε σώζει...
-Βαγγέλης-

iceman_n
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by iceman_n » Wed May 24, 2006 2:45 pm

flawless wrote:
iceman_n wrote:Εγω με ταχυτητα το εκανα και μαλιστα ενας απο τους τροπους που εχω σκεφτει να δοκιμασω εχει σχεση με αυτο.Τωρα θα δειξει......
iceman_n wrote:εγω με συμπλεκτη πατημενο το εκανα και σκεφτομα να χρησιμοποιησω της ταχυτητες για να επιβραδυνο ακομα πιο γρηγορα μονο που εκει δεν αξιολογεις τα φρενα αλλα αν ο σκοπος μας ειναι να φρεναρουμε οσο το δυνατον πιο γρηγορα τοτε....
Τελικά με ποιόν τρόπο το έκανες;
Γιατί αν το έκανες με ταχύτητα μέσα και χωρίς πατημένο συμπλέκτη, αυτό μειώνει ακόμα περισσότερο την αξία της μέτρησής σου (39 μ) και θα ήσουν σίγουρα 41+ αν είχες πατημένο συμπλέκτη.

Και φυσικά σε ένα τεστ φρένων ΔΕΝ χρησιμοποιείς τον κινητήρα για να επιβραδύνεις (άρα πατάς συμπλέκτη ή βάζεις νεκρά)
Ενώ στο δρόμο ΠΑΝΤΑ αφήνεις ταχύτητα μέσα και ειδικά σε φρενάρισμα πανικού. Καλύτερα να ξεχάσεις να πατήσεις στο τέλος και να σου σβήσει παρά να πατήσεις ταυτόχρονα φρένο/συμπλέκτη.

Επίσης διαφώνώ με την άποψη μερικών ότι είναι καλύτερα δυο πατήματα στο φρένο με ενδιάμεσο κενό. Εκτός και αν δεν μπορείς ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες δοκιμής δεν έχει ο οδηγός την αίσθηση του πότε πάει να μπλοκάρουν οι τροχοί ώστε να γλυκάνει λίγο το πόδι του. Αν προλάβουν να μπλοκάρουν τότε ΝΑΙ ανασηκώνεις και πατάς ώστε να ξαναπετύχεις υψηλότερο συντελεστή τρίβής. Όχι όμως προληπτικά να διακόπτεις το φρενάρισμα.
Τέλος όταν φρενάρεις με ABS πιστεύει κανείς ότι μπορεί να βοηθήσει ένα σύστημα που λαμβάνει πληροφορίες από αισθητήρες κάθε milisecond (σχεδόν) αφήνοντας και ξαναπατώντας το φρένο;;;;
Και κάτι ακόμα. Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει την ίδια δοκιμή με και χωρίς ABS και να μας πει πότε φρέναρε καλύτερα και κάτω από ποιες συνθήκες;

flawless_
Εχεις δικιο που μπερδευτικες αυτο που εννοουσα αλλα δεν το διατιπωσα σωστα ειναι οτι ειχα ταχυτητα μεσα αλλα πατουσα συμπλεκτη ουσιαστικα δηλαδη δεν ειχα ταχυτητα και για αυτο εκει που λεω οτι ενας απο τους τροπους που λεω να δοκιμασω εχει σχσεση με αυτο εννοω οτι θα κατεβαζα και θα αφηνα συμπλεκτη αλλα εκει δεν θα αξιολογουσα το φρενα και για αυτο δεν το εκανα.

iceman_n
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by iceman_n » Wed May 24, 2006 3:12 pm

Οσο για αφημα και πατημα εξηγησα γιατι ειναι πιο αποτελεσματικο αλλα ας το ξαναπω αλλη μια.To ABS ανταποκρινεται καλυτερα στις μικροτερες ταχυτητες τι εννοω οταν πας με 100 και φρεναρεις τεζα το ABS καταλαβαινει την ταχυτητα που φρεναρεις και επειδη ειναι μεγαλη αφηνει τις ροδες να γυριζουν με εναν συγκεκριμενο ρυθμο αρκετα γρηγορο αναλογο της ταχυτητας που πας μεχρι το τελος του φρεναρισματος, οταν πας να φρεναρεις με 50 βλεπει οτι εχεις μικροτερη ταχυτητα και δεν αφηνει τις ροδες να γυρνανε τοσο γρηγορα γιατι ανταποκρινεται καλυτερα σε μικροτερες ταχυτητες συν του οτι τα δικα μου φρενα για να δουλεψουν σωστα και να χρησιμοποιησουν στο επακρον τις δυνατοτητες τους θελουν αγωνιστικο ABS τυπου WRX και EVO.Τελος φρεναρει καλυτερα χωρις ABS πιο γρηγορα αλλα μονο μεσα στην πολη που εχεις χαμηλες ταχυτητες και αυτο γιατι οι ροδες ακινητοποιουνται τελειος και δεν γυρνανε καθολου με λιγα λογια κοκαλωνουν με τη μια ενω με το ABS θα κανουν μερικα μετρα γιατι αυτη ειναι η δουλεια του ABS τα αφηνει τις ροδες να γυρνανε και στο τεστ φρενων θα φρεναεις πιο γρηγορα γιατι εχεις ενα προγμα να κανεις που το εχεισς σκεφτει απο πριν.
Ομως αν πας με 120 και φρεναρεις χωρις ABS σε δρομο κανονικο πιστεψε με σκοτωθηκες γιατι θα χεστεις τοσο πολυ πανω σου που οχι φρενο δεν θα αφησεις εαν μπλοκαρουν οι τροχοι ουτε το τιμονι δεν θα κρατησεις σταθερο και το μονο που θα σκεφτεσαι ειναι αν πατησες τελικα τη γρια που πεταχτηκε.

Ολα ειναι διαφορετικα σε συνθηκες αγωνα η τεστ και αυτο γιατι στον αγωνα ξερεις δεν προκειτε να βγει κανενας μπροστα σου και το μονο σου μελημα ειναι πως θα πας πιο γρηγορα με αποτελεσμα να εισαι πιο συγκεντρωμενος και να αντιδρας γρηγοροτερα οπως και στο τεστ δεν θα πεταχτει κανενας μπροστα και στα αρχιδια σου αν στην πρωτη δοκιμη δεν τα καταφερες θα ξαναδοκιμασεις συν του οτι εχεις την πολυτελεια απο πριν να σκεφτεις τι θα κανεις δηλαδη λες θα παω ετσι θα φρεναρω ετσι και τοι αλλο εχεις σκεφτει να κανεις για να φρεναρεις πιο γρηγορα, ομως στο δρομο που πας πορεια χαλαρος στην ευθεια δεν εχει θα ξαναδοκιμασω η σκεφτομαι απο πριν τι θα κανω εχεις μια ευκαιρια οχι 40 αν τα καταφερεις εχει καλος αλλιως........166

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Wed May 24, 2006 3:36 pm

1) DEN uparxei Agwnistiko ABS, (uparxei diaforetiki ru8misi ana amaji , nai alla oxi racing ABS , auto to sustima den exei efarmogi akoma.
uparxei h legomeni ABS reader sensivity opou ekei einai kai auto pou 8es na peis gia ta WRX EVO ktl ktl...;-)
2) "an frenarontas apo ta 120km me ABS off se HGT me polistona frena skoto8ikesi "8a eprepe na imouna makaritis pro pollou....;-)
3) eisai se mia elafria sugxisi se auta pou les dioti mperdeueis auta pou akous me auta pou jereis k me auta pou dokimazeis......

MIN paizetai me to ABS sas an den exete empeireia analogi dioti kati pou pate na kanete gia na deite kapoies leptomeries k sumperifores mporei na sas apovoune moiraies....

To oti egw kanw kefi na frenarw katw apo eidikes sun8ikes xwris ABS den simainei oti auto einai kai kati pou prepei na kanoune oi upoloipi katoxoi HGT kai allon oximaton....

apo ekei k pera:
exeis kanei dokimi xwris ABS telikos k eides oti to frenarisma sou einai kalutero ????
h esti sou lene (sumperilamvanomenou k emou ???) ??
Punto HGT SC Evo

iceman_n
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by iceman_n » Wed May 24, 2006 3:54 pm

Ετσι λενε εγω ποτε δεν ειπα οτι εκανα δοκιμη χωρις ABS αλλα μου φαινεται λογικο να φρεναρεις πιο γρηγορα χωρις αυτο.Επισης συμφωνω με αυτο που λες για το ABS του EVO αυτο εννοω και γω αλλα δεν μπορουσα να το εκφρασω.

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Wed May 24, 2006 4:01 pm

to katalava giauto sumplirwsa , gia to koino mas....

me to ABS off pou to exw dokimasei....
apla einai kalutera apo ta 50km kai katw , alla OXI panta...

mporei na sou diplwsei to amaji mporei kai oxi...
k 1 stis 3 isws den mporeis na to elegjeis !!!
einai lepto zitima....

apo esena k to podi sou ejartatai , alla prepei na eisai k iremos k na min panikovli8eis.....
panta oso teleia k na ginei (akoma k egw pou to kanw) o kindinos tou 10% na paei kati strava uparxei....
kai apo ta 100km ok , apo ta 180km ???????

episis apo tetoies taxutites 8es polu sfikti anartisi gia na kratiseis to amaji eu8eia k kalo odostrwma...
giauto vazoune kai oi antiprosopeies ABS ;-)

kalio gaidourodene , para gaidourogureue....

PROSOXI...
Punto HGT SC Evo

iceman_n
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by iceman_n » Wed May 24, 2006 6:39 pm

Αυτο ειπα και γω μεσα στην πολη με 50 φρεναρεις πολυ πιο καλα χωρις ABS ομως οταν πας με 150 τι γινεται.Επισης πρεπει να εισαι ηρεμος οπως λες και συ αλλα νομιζω οτι δεν μπορεις να το πετυχεις τουλαχιστον ευκολα αν καποιος σου πεταχτει στο δρομο ενω στις δοκιμες εισαι ανετος και να μην σου γινει μια φορα δεν τρεχει και τιποτα ξαναδοκιμαζεις.Τελος παντων εμεις ψαχνουμε να βρουμε λεπτομερεις αυτη τη στιγμη που νομιζω οτι δεν εχουν καποιο νοημα.

Angel
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Angel » Wed May 24, 2006 8:40 pm

Ερώτηση: Δένουμε δύο αυτοκίνητα κώλο μούρη, το πίσω έχει καλύτερα φρένα. Πλακώνονται ταυτόχρονα στα φρένα και προφανώς το σκοινί τεντώνεται, και το πίσω αυτοκίνητο φρενάρει και το μπροστινό. Τί θα συμβεί, θα φρενάρουν και τα δύο γρηγορότερα ή το μπροστινό γρηγορότερα και το πίσω αργότερα; Δεν είμαι σίγουρος για την απάντηση...εσάς ρωτάω.
Μία ερώτηση αυτή. Και μια άλλη στον σκιν.
Σκιν, έστω συντελεστής τριβής Α μεταξύ ελαστικού και δρόμου, φρενάρισμα πανικού από τα 100 με τη δευτέρα στον κόφτη. Αν πατήσουμε φρένα και συμπλέκτη ταυτόχρονα και τα φρένα εκμεταλευτούν στο 100% την παρεχόμενη τριβή, τι θα μας προσέφερε το φρένο του μοτέρ που θα έκοβε έστω εντός ενός δευτερολέπτου από τα 100 στα 80!; Καλύτερο συντελεστή τριβής ή περισσότερη κάθετη δύναμη στους τροχούς έτσι ώστε να προκύψει η τελική τριβή!; Κι επειδή καταντάω γραφικός... απαντήστε σας παρακαλώ στα ανωτέρω ερωτήματα με πλήρη τεκμηρίωση και υπόσχομαι να μη σας πρήξω άλλο! :D

iceman_n
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by iceman_n » Thu May 25, 2006 12:18 am

Με την πρωτη ερωτηση δεν ξερω τι θες να αποδηξεις παντως στη δευτερη θα γινει αυτο που λες θα εκοβες απο τα 100 στα 80 βαζοντας ταχυτα στο κυβωτιο και υστερα η δουλεια των φρενων ειναι πιο απλη γιατι αντι να φρεναρουν απο τα 100 θα φρεναρουν απο τα 80 γιατι πρωτα θα εχει κοψει ταχυτητα το μοτερ και η διαφορα ειναι μεγαλη αλλο να ξεκηνας φρεναρισμα απο 80 και αλλο απο 100.Το ολο θεμα ειναι ποσο εμπειρος εισαι να το κανεις αυτο μεσα στο δρομα γιατι σε τεστ το κανω ανετα προσωπικα εγω γιατι εχω ολη την ηρεμια να σκεφτω καθως και την πωλειτελεια του χρονου γιατι δεν βιαζομαι ομως στο δρομο αν πεταχτει καποιος βιαζομαι και δεν εχω καθαρο μυαλο να σκεφτω.Τελος εγω την επιβραδυνση χρησιμοποιοντας ταχυτητα την κανω μονο στα φαναρια και σε στροφες που παω χαλαρα και αυτο γιατι δεν θελω να φαγωθουν τα τακακια μου γιατι εχουν 250 με 300 ευρω περιπου.Στο κατω κατω δοκιμασε το να το δεις στην πραξη.Δεν εχω να πω τιποτε αλλο διοτι δεν ξερω και τιποτε αλλο και προκειμενου να πω μπαρουφες δεν λεω τιποτα.ΑΥΤΑ

Angel
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Angel » Thu May 25, 2006 3:14 am

Θα περιμένω και την απάντηση του σκιν και μετα θα σου πω.
Αν το καλοσκεφτείς το δεύτερο αυτοκίνητο ζημιώνεται......
Και τη δεύτερη ερώτηση δε τη διάβασες καλά. Δεν κόβουμε με το μοτέρ μέχρι τα 80 και πατάμε μετά τα φρένα. Ξαναδιάβαστη και θα καταλάβεις.

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”