Bελτίωση κινητήρα T-Jet
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

Re: Bελτίωση κινητήρα T-Jet
βασικα ειμαι πεπεισμενος πλεον οτι τα ιδια κινητηρια συνολα μπορουν να εχουν πολυ διαφορετικες καταναλωσεις ακομα κια σε ιδιες συνθηκες οδηγισης.. το εχω παρατηρησει σε πολλες συγκρισεις που εχω δει...
εχω ακουσει για ταξιδι ενος T-jet με 4,8 μεση καταναλωση!! και για να το λεει το trip δε μπορει να ειναι ψεμμα.. απο την αλλη γνωριζω οτι πολλα T-jet κατω απο 6,5 σε ταξιδι δε πεφτουν με τιποτα..
να εχει σχεση το πως στρωθηκε? δε ξερω.. το μονο σιγουρο ειναι οτι δε καινε ολα το ιδιο.. οπως και δε καταναλωνουν ολα τις ιδιες ποσοτητες λαδιου...
εχω ακουσει για ταξιδι ενος T-jet με 4,8 μεση καταναλωση!! και για να το λεει το trip δε μπορει να ειναι ψεμμα.. απο την αλλη γνωριζω οτι πολλα T-jet κατω απο 6,5 σε ταξιδι δε πεφτουν με τιποτα..
να εχει σχεση το πως στρωθηκε? δε ξερω.. το μονο σιγουρο ειναι οτι δε καινε ολα το ιδιο.. οπως και δε καταναλωνουν ολα τις ιδιες ποσοτητες λαδιου...
- hammersword@Revlimit
- Official Partner

του αδερφου μ με 1 φιλτρο δεν ειχε διαφορετικη καταναλωση, με το προγραμμα ειναι πιο οικονομικο σε ατουρμπιστη φαση κ καιει παραπανω οταν βρισκετε σε πληρες φορτιο κ 1.5 πιεση....
Το δικο μ με τοσα πραματα που εχει, εχει μεση καταναλωση 7.8λ/100χλ ενω μαμα κατω απο 9.6 δεν ειχα δει ποτε. (μεσα στην πολη κ μαζι κ οι κοντρες κ τα σκισιματα....)
Το δικο μ με τοσα πραματα που εχει, εχει μεση καταναλωση 7.8λ/100χλ ενω μαμα κατω απο 9.6 δεν ειχα δει ποτε. (μεσα στην πολη κ μαζι κ οι κοντρες κ τα σκισιματα....)

Grande Punto Abarth Precision 5128 CEA
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

hammersword wrote:Το δικο μ με τοσα πραματα που εχει, εχει μεση καταναλωση 7.8λ/100χλ ενω μαμα κατω απο 9.6 δεν ειχα δει ποτε. (μεσα στην πολη κ μαζι κ οι κοντρες κ τα σκισιματα....)
- HauntedPunto
- Schumacher

στις πόσες στροφές ανοίγει το turbo hammer?
Made Me Do ItPure on the outside, Haunted on the inside...
- Orange
- Schumacher

Δε ξερω αν το εχετε καταλαβει ολοι σας, αλλα μιλατε για ΤΑ ασχετα, στο topic με θεμα τη βελτιωση των κινητηρων T-Jet.
Η καταναλωση, αν συνεχιζετε να την μετρατε με τους τροπους που ο καθενας του ερχετε στο κεφαλι, καθως και με αυτα που ακουσατε απο εναν γνωστο, δε προκειτε να βγαλετε καμια ακρη.
Μετρηστε με την ιδια βενζινη -τυπος, μαρκα, βενζιναδικο- σε μια κλειστη δεδωμενη διαδρομη, ετσι κι αλλιως.
Με το να λετε μου καψε 15 ευρω, εμενα μου καψε 18 λιτρα, εμενα μου καιει ποιο γρηγορα την απλη, εμενα σα νερο την super και αλλα τετοια, δε βγαζουμε ακρη, δε βοηθαμε κανενα, ουτε τους εαυτους μας και γεμιζουμε ενα ασχετο θεμα, ακυρα post, που δεν εχουν και λογο και ουσια.
Η καταναλωση, αν συνεχιζετε να την μετρατε με τους τροπους που ο καθενας του ερχετε στο κεφαλι, καθως και με αυτα που ακουσατε απο εναν γνωστο, δε προκειτε να βγαλετε καμια ακρη.
Μετρηστε με την ιδια βενζινη -τυπος, μαρκα, βενζιναδικο- σε μια κλειστη δεδωμενη διαδρομη, ετσι κι αλλιως.
Με το να λετε μου καψε 15 ευρω, εμενα μου καψε 18 λιτρα, εμενα μου καιει ποιο γρηγορα την απλη, εμενα σα νερο την super και αλλα τετοια, δε βγαζουμε ακρη, δε βοηθαμε κανενα, ουτε τους εαυτους μας και γεμιζουμε ενα ασχετο θεμα, ακυρα post, που δεν εχουν και λογο και ουσια.

- hammersword@Revlimit
- Official Partner

Σε λιγο φορτιο σηκωνει μεχρι 0.2 (Βολτισια κατασταση) απο τις 1750στρHauntedPunto wrote:στις πόσες στροφές ανοίγει το turbo hammer?
Σε παραπανω φορτιο δινετε γραμμικα η πιεση οσο αυξανετε το φορτιο.
Σε τερμα γκαζι εχω στις
1750 0.6 - 0.7
2000 1.25
2300 - 3000 1.55
Μετα λογω μικρης παροχης στο τουρμπο πεφτει η πιεση σιγα σιγα....
Μπορω να εχω κ στις 2000 1.55 αλλα δεν θελω να ζορισω τις μπιελες κ τον δισκο οποτε το αφησα στο 1.25 εκει κ απο 2300 εχουμε full boost
Ολα τα λεφτα ειναι το ρεπριζ απο 3000στρ, 1.55 over κ το T-Jet ξεκολλαει αμεσως...

Grande Punto Abarth Precision 5128 CEA
- Happy_Grigio
- Μαθαίνω να στρίβω.

Νομίζω όμως (ασχέτως με τις επιμέρους διαφωνίες μας) ότι όλοι συμφωνούμε ότι η κατανάλωση των 18L/100km είναι υπερβολικά μεγάλη, και ότι ο Lambros πρέπει να κοιτάξει το θέμα άμεσα. Δεν ξέρω αν φταίει το φίλτρο, αλλά καλά θα κάνει να ξαναβάλει το μανίσιο, ώστε να ξέρει αν φταίει αυτό ή τουλάχιστον να το αποκλείσει.
Βέβαια υπάρχει η περίπτωση να έχει κάποια βλάβη το trip computer, και να μην μετρά καλά. Αν και το βρίσκω λίγο δύσκολο.
Βέβαια υπάρχει η περίπτωση να έχει κάποια βλάβη το trip computer, και να μην μετρά καλά. Αν και το βρίσκω λίγο δύσκολο.
- Orange
- Schumacher

Ο "lambros" θα ηταν καλυτερο, να μετρησει και παλι την καταναλωση του με ποιο εμπεριστατομενες τεχνικες και μετρησεις...thanpap wrote:Νομίζω όμως (ασχέτως με τις επιμέρους διαφωνίες μας) ότι όλοι συμφωνούμε ότι η κατανάλωση των 18L/100km είναι υπερβολικά μεγάλη, και ότι ο Lambros πρέπει να κοιτάξει το θέμα άμεσα. Δεν ξέρω αν φταίει το φίλτρο, αλλά καλά θα κάνει να ξαναβάλει το μανίσιο, ώστε να ξέρει αν φταίει αυτό ή τουλάχιστον να το αποκλείσει.
...και οολοι εμεις οι υπολοιποι, να επιστρεψουμε στο θεμα βελτιωσης του κινητηρα T-Jet κι οχι στην "λανθασμενη" μετρηση της καταναλωσης, αυτου...(δις)..

-
lambros
- Μαθαίνω να στρίβω.

ok guys σορρυ και για το off topic δηλαδη!!
-
lambros
- Μαθαίνω να στρίβω.

παιδια μια ερωτηση.....επειδη βρηκα turbina απο abarth μεταχειρισμενη,για την πολυποθητη μετατροπη θα χρειαστω κατι αλλο??? (πχ wastegate,ρυθμιστη πιεσης κτλ ).........να μου πει καποιος που ξερει σιγουρα πχ andreaspunto γιατι δεν εχω ιδεα απο μηχανολογικα και φοβαμαι μην παρω τσαμπα την turbina.....
-
andreaspunto
- Μαθαίνω να στρίβω.

Δεν θα χρειαστεις τιποτα αλλο μονο προγραμμα.lambros wrote:παιδια μια ερωτηση.....επειδη βρηκα turbina απο abarth μεταχειρισμενη,για την πολυποθητη μετατροπη θα χρειαστω κατι αλλο??? (πχ wastegate,ρυθμιστη πιεσης κτλ ).........να μου πει καποιος που ξερει σιγουρα πχ andreaspunto γιατι δεν εχω ιδεα απο μηχανολογικα και φοβαμαι μην παρω τσαμπα την turbina.....
Punto T-jet TD04..
-
tzagasdog
- Μαθαίνω να στρίβω.

http://www.forgemotorsport.co.uk/conten ... cat=060202
τα καινουργια πραγματακια της forge για jtet,
ειδικα το Intercooler και το κιτ εισαγωγης φαινονται πολυ εντυπωσιακα.... και πολυ χρησιμα φυσικα... ερχεται και καλοκαιρι
τα καινουργια πραγματακια της forge για jtet,
ειδικα το Intercooler και το κιτ εισαγωγης φαινονται πολυ εντυπωσιακα.... και πολυ χρησιμα φυσικα... ερχεται και καλοκαιρι
- ReaperX
- Εμαθα να ξεκινάω.

Το ic ωραίο αν και πανάκριβο...
Τώρα το κιτ εισαγωγής ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί πήγαν και το έκαναν από αλουμίνιο...
Τώρα το κιτ εισαγωγής ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί πήγαν και το έκαναν από αλουμίνιο...
- HauntedPunto
- Schumacher

το ζαχαρώνω και γω το ic..
το κιτ εισαγωγής είναι αλουμίνιο και καλά για να μην παίρνει θερμότητα από το μοτερ.. το καλό είναι ότι η σωλήνα στρίβει περισσότερο προς το φανάρι και απέχει περισσότερο απ'το μοτερ απ'ότι αν βάλεις χωάνη στη μαμα σωλήνα.. αν βγάλεις την δεξιά ποδίτσα και φέρεις και σωλήνα από κάτω πιστεύω θα κάνει καλή δουλειά.. έχει και το heat shield...
το κιτ εισαγωγής είναι αλουμίνιο και καλά για να μην παίρνει θερμότητα από το μοτερ.. το καλό είναι ότι η σωλήνα στρίβει περισσότερο προς το φανάρι και απέχει περισσότερο απ'το μοτερ απ'ότι αν βάλεις χωάνη στη μαμα σωλήνα.. αν βγάλεις την δεξιά ποδίτσα και φέρεις και σωλήνα από κάτω πιστεύω θα κάνει καλή δουλειά.. έχει και το heat shield...
Made Me Do ItPure on the outside, Haunted on the inside...
- ReaperX
- Εμαθα να ξεκινάω.

Ο τύπος απ' τη Forge έλεγε πως δεν χρειάζεται τπτ,και πως υπάρχει φρέσκος αέρας εκεί που καταλήγει η χοάνη.
Ωστόσο το αλουμίνιο αγωγός θερμότητας δεν είναι?!?Ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχει...
Ωστόσο το αλουμίνιο αγωγός θερμότητας δεν είναι?!?Ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχει...