Yuki wrote:Γειά σας παιδιά,
Θέλω να αλλάξω ζάντες στο Puntάκι μου (sporting 2004) και να βάλω 16άρες, ξέρω ότι θα κόψει λίγο αλλά αν βάλω χαμηλότερο προφίλ δεν θα έρθει περίπου μία η άλλη με τα εργοστασιακά? Το αγόρι μου είχε 195/50/15 Bridgestone S0-3 σε ένα Bravo Trofeo 1.2 και έμπαινε απίστευτα στις στροφές, να βάλω S0-3 και εγώ? Έχει βάλει κανείς σας τέτοια σε Sporting? Το μαγαζί του φίλου μέλους του club στα Μέγαρα που είναι ακριβώς? Βοηθήστε μία κοπέλα να λύσει το πρόβλημα της.... Thanx!
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ειναι απλο η αντιστοιχια του 195/50r15 σε 16αρα ζαντα ειναι η διασταση 215/40r16 χωρις να χαλασεις το βημα σου.
θα πρεπει ομως να ξερεις οτι θα πρεπει να αλλαξεις συμαντικα τον τροπο οδηγησης σου οσον αφορα την προσοχη σου στις λακουβες. το 40αρη προφιλ ειναι ενα αρκετα χαμηλο προφιλ και ειναι πολυ ευκολο, να χαλασεις ενα ελαστικο, χαριζοντας του καποιο καρουμπαλακι.
θελει μεγαλη προσοχη και μικρη ταχυτητα στους δρομουσ με λακουβες.
ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ να γνωριζεις οτι το 40αρη προφιλ ειναι αδυνατον ζεσταθει ολοκληροτικα απο ενα αυτοκινητο 1.2 κιβικων, μιας και ο πιο χαμηλος δεικτης ταχυτητας ειναι ο w. Αυτο ειναι επικυνδινο και τα ελαστικα αφου δεν θα ζεστενονται, καποια στιγμη θα ξεραθουν και θα ειναι πιο επικυνδινα.
Η τεχνικη μου γνωμη και συμβουλη μου, ειναι να μην βαλεις 16 ιντζες ζαντες και να παραμεινεις στις 15αρες.
φιλικα!
ΒΑΣΙΛΗΣ