Εσείς τι ανάρτηση φοράτε ?

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
elias
Νικολάκης
Νικολάκης

Re: Εσείς τι ανάρτηση φοράτε ?

Post by elias » Fri May 30, 2014 9:13 pm

Δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου. Δες και μονος σου τους καταλογους Sachs,Kayaba και Bilstein

https://webcat.zf.com/index.asp?SPR=4
http://www.kyb-europe.com/catalogue.asp
http://www.bilstein.com/gr/produkte/ana ... katalogos/

Αυτοι ειναι οι κωδικοι για μπροστα
============== sachs====kayaba=== bilstein
απλα------------>280371.......334864.....22-105349
sporting-HGT-->280375.......334866.....22-105356

για πισω μονο η kayaba εχει δυο μοντελα

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Fri May 30, 2014 11:18 pm

elias wrote:
polatov wrote:οτι και να ειχε δε σενδιαφερει.
οτι και να παρεις παει με τον κωδικο της αδεια σου και λαθος αποκλειεται να γινει
Μην το λες αυτο...
Πηρα τηλ. την αντπροσωπεια και μου επιβεβαιωσε οτι το 1.4 σπορτινγκ φοράει τα ιδια αμορτισερ με το 1.8 hgt. Αν ακολουθουσα τις οδηγιες των αμορτισεραδων θα εβαζα για το απλο 1.4 που προφανως ειναι πιο μαλακο. Μάλλον δεν ειναι σωστα ενημερωμένοι οι κατάλογοι τους. Επομένως οποιος θέλει αμορτισέρ για το 1.4 sporting πρέπει να ζητήσει για το 1.8 HGT.
Ενημερωτικά τα εργοστασιακα αμορτισερ ειναι μαρκας Cofap και κοστιζουν γυρω στα 400€.
Η μαγικες λεξουλες που κανουν την διαφορα.Το 1.4 πολυ σωστα βγαινει και σε εκδοση HLX δλδ 95 αλογα,5αρι σασμαν και αλλο εσωτερικο ενω υπαρχει και η sport εκδοση για την οποια φυσικα δεν θα βγαζανε αλλη αναρτηση απο αυτην που εχει ηση το HGT.Και φυσικα εχουν διαφορα ΚΑΙ στα ελατηρια (εκεινα τα χρωματα που εχουν πανω σε πανε σε εναν καταλογο και δινει αναλογο κωδικο.)Εχει διαφορα στην σκληροτητα,το υψος κπλ.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Fri May 30, 2014 11:20 pm

polatov wrote:
elias wrote:
polatov wrote:οτι και να ειχε δε σενδιαφερει.
οτι και να παρεις παει με τον κωδικο της αδεια σου και λαθος αποκλειεται να γινει
Μην το λες αυτο...
Πηρα τηλ. την αντπροσωπεια και μου επιβεβαιωσε οτι το 1.4 σπορτινγκ φοράει τα ιδια αμορτισερ με το 1.8 hgt. Αν ακολουθουσα τις οδηγιες των αμορτισεραδων θα εβαζα για το απλο 1.4 που προφανως ειναι πιο μαλακο. Μάλλον δεν ειναι σωστα ενημερωμένοι οι κατάλογοι τους. Επομένως οποιος θέλει αμορτισέρ για το 1.4 sporting πρέπει να ζητήσει για το 1.8 HGT.
Ενημερωτικά τα εργοστασιακα αμορτισερ ειναι μαρκας Cofap και κοστιζουν γυρω στα 400€.
ειναι λιγο απιθανο πχ η bilstein να εχει κανει λαθος..
δηλαδη το bilstein το μαυρο στο 1,4 κατα την εταιρια θα ειναι πιο μαλακο απο το μαμα σου?
η τεσπα βγαζει bilstein μαυρο αλλο για το 1,4 και αλλο για το 1,8??θεωρω οτι δεν γινεται γιατι στο sprint βγαινει ενα για ΟΛΑ.ειναι λιγο ακυρο..
Πανο οταν πας σε "βελτιωσης" δεν κοιτανε την εκδοση αλλα το ποσο αναβαθμισμενο θα βγει το πλαισιο.Γι αυτο και αν προσεξες τα HGT αμα τα βαλεις ελατηρια μπροστα καθοντε περιπου μισο ποντο πιο κατω απο τα υπολοιπα.(λογο βαρους)
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Sat May 31, 2014 12:10 am

ναι το elx με το sporting εχουν αλλα ελατηρια μονο.
παραπανω εννουσα το sporting..
αρα Μπαμπη που καταληγεις εσυ??τα sprint ειναι ολα τα ιδια απλα αναλογα την εκδοση θα δουλεψουν αλλιως?σωστα?το ιδιο και τα μαυρα..?
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sun Jun 01, 2014 8:13 pm

Πανο κατι τετοιο παιζει.Τοσα χρονια δεν εχω δει διαφορες μεταξυ τους παρα μονο οταν μπουν πανω στο αμαξι.Η διαφορα τους βεβαια ειναι πολυ μικρη και συνηθως δεν την καταλαβενεις γιατι ελαχιστοι οδηγανε και τις 2 εκδοσεις με ιδια αναρτηση.Και ακομα πιο λιγοι ειναι σε θεση να καταλαβουν την διαφορα.
Τωρα για τα μαυρα...............δεν νομιζω οτι ειναι αμορτισερ που αξιζει τον κοπο να κατσεις να αναλυσεις τι και πως.Ειναι μια after market λυση αντ/σης της μαμα αναρτησης χωρις να εχεις προσδοκιες για το κατι παραπανο.Και μονο που τα βαζεις καινουρια αλλαζοντας τα παλια μετα απο τοσα χλμ εχεις ενα διαφορετικο αμαξι.

Sart
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Sart » Sat Aug 02, 2014 12:27 am

Λοιπον εδω κ καααμποσα χρονια φοραω τα billstein sprint μαζι με 6ποντα apex...επειδη το αμαξι μετα απο τοσα χρονια πραγματικα κοπανει κ νομιζεις οτι θα σκορπισουν ολα, καθησα κ εψαξα να βρω μια καλη κ φτηνη λυση κ κατελληξα στα al-ko τα κιτρινα μαζι με 3ποντα eibach! μαζι με αγορα,τοποθετηση κ ευθυγραμμιση θα μου παει 250 ευρω

Εχεις ακουσει κανεις τπτ γιαυτα,καλο η κακο?
Τα εχει φορεσει κανεις στο αμαξι του να μου πει εντυπωσεις?
Punto rulzzz!!!

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Sat Aug 02, 2014 1:12 am

φοραγα τα μαυρα... αλλα κατι δε μου κανει καλα... πολυυυ φθηνα για να ειναι αλκο κιτρινα... 250 εχουν αγορα μονα τους... και 120 τα ειμπαχ... εισαι σιγουρος οτι ειναι αυτα? η οτι ειναι καινουρια?
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

Sart
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Sart » Sat Aug 02, 2014 8:33 am

160 θα τα αγορασω μεσω γνωστου τα κιτρινα κ τα eibach ειναι μεταχειρω βεβαια,ξεχασα να το αναφερω, κ ουσιαστικα θα του δωσω τα δικα μου τα apex κ θα παρω αυτα!

Γενικα ειμαι περιεργος να δω αν ειναι καλα σαν συνολο...γτ ειναι φτηνα κ τα φοβαμαι λιγο,αλλα δυστυχως δεν παιζουν λεφτα για κατι καλυτερο
Σκεφτηται οτι για billstein sprint,h&r 3,5,τοποθετηση κ ευθυγραμμιση μου ζητησαν γυρω στα 700 ευρω...
Punto rulzzz!!!

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Sat Aug 02, 2014 10:06 am

bilstein με HR ειναι ο χειροτερος συνδιασμος...
παρτα τα αλλα και πανφθηνα και καλα ειναι

160ε παντως εχουν τα μαυρα, εισαι σιγουρος οτι δε λεει αυτα?

Sart
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Sart » Sat Aug 02, 2014 11:18 am

ναι,πηγα κ τα ειδα κ απο κοντα πριν για να δω κ τα ελατηρια,ηταν οντως τα κιτρινα!
τα εκλειδα βασικα,λογικα τριτη θα τα βαλω στο αμαξι κ θα σας πω εντυπωσεις!
Punto rulzzz!!!

kostasgoris2
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by kostasgoris2 » Fri Mar 27, 2015 5:25 pm

Καλησπερα παιδια ηρθε η ωρα γηα αλλαγη αναρτησης στο μκ2 μου και βρηκα ενα σετ κομπλε αναρτηση με ελατηρια της fk τα κιτρινα ποια ειναι η γνωμη σας εχει δοκιμαση καποιος απο εδω....επισης θα ηθελα να μαθω εαν θα μπορουν να επισκευαστουν σε περιπτωση φθορας τους
Whatever has a piston and a rod, it will always turn me on!

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Fri Mar 27, 2015 6:24 pm

παρτα για 130 με μεταφορικα 150 συνολο ειναι μια χαρα, επισκευη δε παιρνουν αλλα με το κοστος αποκτησης τους ουτε καγιαμπα δε βαζεις

arisnouk86
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by arisnouk86 » Sat Mar 28, 2015 4:35 pm

Κοίτα τα αμορτισέρ είναι σχετικά καλά στο κράτημα, όχι κάτι που θα σε τρελάνει, σίγουρα όμως καλύτερο από μαμά. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν κοπανάνε σε σχέση με άλλα αμορτισέρ, είναι πιο ανθρώπινα. Πάλι όμως μην περιμένεις μαμά κοπάνημα. Θα έχεις περισσότερο. Και τέλος το μεγάλο μειονέκτημα για μένα είναι ότι μετά από καμιά 5000 χλμ αρχίζουν οι θόρυβοι και οι τριγμοί από τα αμορτισέρ (όχι από το αμάξωμα ή τα πλαστικά αλλά από το καλάμι του αμορτισέρ). Φυσικά μόνο στις ανωμαλίες του δρόμου (ακόμα και μικρές). Αν βγεις σε ταξίδι και ο δρόμος είναι οκ (π.χ. Εγνατία οδο) δεν τίθεται θέμα.

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Sat Mar 28, 2015 10:00 pm

εχει κανεις β8 πισω σε μκ2?

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sun Mar 29, 2015 10:34 am

Εχω εγω στο δικο μου Κωστα.
Το θεμα ειναι οτι το σετ της B8 περιλαμβανει τα εμπρος "χοντρομπουκαλα" λεγομενα και πισω ειναι τα ιδια με την B6.Ισως να ειναι μια ιδεα πιο σκληρα αλλα δεν αξιζει ουτε καν αναφορα λογου.....

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”