Εσείς τι ανάρτηση φοράτε ?

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Re: Εσείς τι ανάρτηση φοράτε ?

Post by P.A.D.R.C » Tue Nov 16, 2010 4:28 pm

Καταρχην θελουν στρωσιμο ..δλδ δουλεμα με τερμα ανοιχτη την βαλβιδα (κοινως μαλακοτερη σκαλα) .Τα χρηματα που εδωσες ακουγονται καλα για ολα αυτα & την τοποθετηση.
Ελπιζω μονο να τα τρομπαρατε αρκετες φορες πανω-κατω πριν τα φορεσετε.
PDT_Armataz_01_01

No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

antreas1989
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by antreas1989 » Tue Nov 16, 2010 4:47 pm

αυτα λενε οτι ρυθμίζονται αυτόματα και οτι τωρα κυκλοφορούν!! τωρα για το αν τα τρόμπαρε δεν ειμαι σιγουρος παντως για λιγο τον εχασα!! ξερει απο την δουλεια νομιζω επειδη βλεπω και εχουν αρκετο κοσμο!! ειναι στον αγιο δημητριο παντως...

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Nov 16, 2010 4:58 pm

Οταν εβαλα τα δικα μου τους εκανα 40 διατασεις (Απο μεγιστο ανοιγμα σε μεγιστη συμπιεση και επααφορα στο μεγιστο ανοιγμα) .Ενας "μαστορας" δεν θα κατσει να το κανει..
Επειδη ειπες κοκκινα καταλαβα τα special που ρυθμιζονται(σκληροτητα) .Αν ειναι αυτορυθμιζομενα ,απόσο γνωριζω ειναι η σειρα FSD (http://www.koni-na.com/fsd.cfm).Μηπως εβαλες τα SRT?
Image

antreas1989
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by antreas1989 » Tue Nov 16, 2010 5:32 pm

ειναι πορτοκαλί στο χρωμα και εγω δεν μπορω να τα ρυθμισω..απο οτι μου ειπε αυτα ρυθμιζονται μονα τους..παντως τα αμοριτσερ εκαναν 290, τα ελατηρια 150 και 60 η τοποθετηση και η ευθυγράμμιση..μου ειπε οτι ειναι ενδιαμεσα στα κοκκινα κ κιτρινα και οτι ειναι καινουργια παραλαβη..δηλαδη τωρα που δεν το τρομπαραμε τι διαφορα θα εχει??

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Nov 16, 2010 5:49 pm

Ολα τα αμορτισερ ειναι ξαπλωμενα στο ραφι της αποθηκης οπως φανταζεσαι.Κατα συνεπεια το λαδι που περιεχουν βρισκεται παντου.Αυτη η διαδικασια που ανεφερα εχει ως σκοπο να δουλεψουν τα αμορτισερ και να μετακινηθει το λαδι πριν τα βαλεις στο αυτοκινητο ,γιατι εκει πολυ απλα δεν μπορεις να εχεις μεγιστη επιμηκυνση καθως και συμπιεση.
Στο δια ταυτα ,μπορει να κοπανανε λιγο παραπανω στην αρχη .(Το ενδεχομενο φθορας τους δεν το θεωρω πιθανο,αλλα δεν μπορω να το αποκλεισω ειδικα σε ιδιαιτερες περιπτωσεις οδηγων)

Τωρα το αν ειναι αυτορυθμιζομενα τα "SRT.T" ,με βαση τα specs που αναφερονται στην σελιδα πιο πανω,δεν λεει κατι τετοιο..Ειναι ομως καταλληλα και για χαμηλωμα,σε αντιθεση με τα Special.
Image

antreas1989
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by antreas1989 » Tue Nov 16, 2010 6:04 pm

τελικα αυτο ειναι http://www.koni.com/54.html το λενε STR.T .τα ιδια λεμε λογικα..οντως δεν λεει οτι ειναι ρυθμιζομενα μαλλον λαθος θα εκανε αυτος που μου τα εβαλε! ελπιζω λοιπον να εκανα μια καλη αγορα αν και σε σχεση με τα παλια ειναι πολυ πολυ καλυτερα!!ευχαριστω παντως φιλαρακι μου που με ενημέρωσες οποτε να ξερω στο μελλον και την προεργασία!!

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Wed Nov 17, 2010 11:14 pm

δε ξερω παρολο που λεει οτι κανουν για χαμηλωμα τα χρηματα που κοστιζουν δεν με πειθουν..
σκοπος ειναι να σαρεσουν..
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

Constantine
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Constantine » Thu Nov 18, 2010 12:01 am

Εγω εχω βαλει Sachs αμορτισερ με Eibach (-3) σε MkII Sporting και κραταει πολυ καλα απ'οτι πριν με μαμα ελατηριο.(Sachs φοραγε και οταν το πηρα απο τον προηγουμενο).Η τιμη μου πηγε 370 ευρω + 20 ευρω η ευθυγραμμιση.

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Thu Nov 18, 2010 4:54 pm

μια τεχνικη ερωτηση που το χα πει και παλαιοτερα.
σε ενα αυτοκινητο με αμορτισερ(καταλληλο για χαμηλωμα) και ελατηρια χαμηλωματος η καθετη δυναμη που ασκειται στο αμορτισερ οταν το αυτοκινητο εχει 5 ατομα και βρισκεται σε ευθεια με το να ειναι με ενα ατομο και να στριβεις παρατεταμενα σε μια στροφη εχει καποια σχεση?
τονιζω ευθεια στη μια περιπτωση στροφη στην αλλη περιπτωση.
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

antreas1989
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by antreas1989 » Thu Nov 18, 2010 5:37 pm

Constantine wrote:Εγω εχω βαλει Sachs αμορτισερ με Eibach (-3) σε MkII Sporting και κραταει πολυ καλα απ'οτι πριν με μαμα ελατηριο.(Sachs φοραγε και οταν το πηρα απο τον προηγουμενο).Η τιμη μου πηγε 370 ευρω + 20 ευρω η ευθυγραμμιση.
Η τιμη που λες ειναι και με τοποθετηση?? γιατι βλεπω αρκετα μεγαλη διαφορα απο τα 500 που εδωσα και δεν νομιζω να εχουμε καποια διαφορα στον δρομο..

Constantine
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Constantine » Thu Nov 18, 2010 9:10 pm

Η τιμη που λες ειναι και με τοποθετηση?? γιατι βλεπω αρκετα μεγαλη διαφορα απο τα 500 που εδωσα και δεν νομιζω να εχουμε καποια διαφορα στον δρομο..

Ναι φιλε μου ειναι με τοποθετηση.Πριν ποσο καιρο τα εβαλες?Εγω ουτε μηνα δεν τα εχω.Για την ακριβεια 29 Οκτωμβριου τα εβαλα.

panos2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by panos2 » Thu Nov 18, 2010 9:49 pm

antreas1989 wrote:
Constantine wrote:Εγω εχω βαλει Sachs αμορτισερ με Eibach (-3) σε MkII Sporting και κραταει πολυ καλα απ'οτι πριν με μαμα ελατηριο.(Sachs φοραγε και οταν το πηρα απο τον προηγουμενο).Η τιμη μου πηγε 370 ευρω + 20 ευρω η ευθυγραμμιση.
ποια sachs εβαλες τα performance?απο ανεση πως ειναι?

Constantine
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Constantine » Fri Nov 19, 2010 1:08 pm

ποια sachs εβαλες τα performance?απο ανεση πως ειναι?

Οχι δεν ειναι τα performance.Ειναι τα απλα τα μαυρα.Δεν θυμαμαι πως λεγονται.Απο ανεση τωρα τι να σου πω.Επειδη χαμηλωσα την ακουει λιγο περισσοτερο αλλα στου κολλητου που εχει αλλαξει αμορτισερ μονο (εβαλε Monroe απλα μαυρα) εχει πολυ καλη ανεση απο τα μαμισια που ειχε...

panos2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by panos2 » Fri Nov 19, 2010 2:34 pm

αυτα τα αμορτισερ δεν κανουν για χαμηλωμα.τα performance κανουν.τωρα τα αμορτισερ ειναι μονιμος φορτισμενα οποτε θα παραδωσουν πνευμα πιο γρηγορα.

antreas1989
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by antreas1989 » Fri Nov 19, 2010 5:05 pm

Και εγω τωρα τα έβαλα την τρίτη βασικά..εμενα πάντως στον δρόμο κοπανάει πολύ λιγο ειδικά σε σχεση με τα μαμα τωρα ειναι πολύ καλύτερο και ας ειναι χαμηλωμένο..τα αμορτισέρ έκαναν 74 το ενα..τα ελατήρια εκαναν 150.. πάντως χωρίς να ξερω απο αλλα αμορτισέρ απλα απο το οτι βλεπω στον δρόμο είναι μια χαρά σε όλες τις καταστάσεις..

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”