Τι ειναι ρε Sporti?Δωσε στο λαο τα "φωτα" σου!!Sporti wrote:Οχι φιλε δεν ειναι θεμα τακακια,....μου εξηγησαν τι ειναι και υπαρχει κιτ απο την φιατ που διρθωνει το προβλημα.......
Τι προβλήματα έβγαλε το δικό σας car !!!
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- vassilispuntosport
- Εμαθα να ξεκινάω.

Μιας και ξεθάψατε το συγκεκριμένο topic, ως κάτοχος μκ2β έχω να προτείνω να ανοίξουμε ένα τόπικ με τίτλο: ''υπάρχει κάποιο πρόβλημα που να μην έβγαλε το δικό σας car?'' ή ''υπάρχει τίποτα καλό στο δικό σας car?''!! H απάντησή μου είναι ΟΧΙ και ΟΧΙ αντίστοιχα στις 2 παραπάνω ερωτήσεις!!!
32 000 χλμ και 5 χώρες σε 6 μήνες και το μόνο που ζήτησε ήταν φίλτρο αέρα!! Πάρτε εσεις άλλη μάρκα!! Τα fiat δεν είναι καλά!!
- GTboy
- Νικολάκης

Βρε συνάδελφοι Puntαδες..αν τα προβλήματα ήταν μόνο τα τριξίματα&οι παράξενοι ήχοι..εγώ θά'μουν τώρα πανευτυχής!!!Κάτοχος GT mk1 λοιπόν και ξεκινάω... αλλαγή τρόμπας βενζίνης(διαρροή&μυρωδιά βενζίνης μέσα στην καμπίνα από σπασμένο σωληνάκι το οποίο είναι fix στη βάση&δεν αλλάζει μεμονωμένα)...αλλαγή εκκεντροφόρου...(μόνο τα 2 απο τα 8''αμύγδαλα''του,είχαν γίνει λιώμα!δεν υπήρχαν καν!)...αλλαγή τουρμπίνας(ράγισμα στον κορμό,κοντά στη βαλβίδα ανακούφισης)...σπάσιμο(εν κινήσει)της υδραυλικής βάσης της μηχανής και εν συνεχεία στράβωμα του αριστερού ψαλιδιού,αφού η μηχανή βρέθηκε στο κενό&το βρήκε ακουμπιστήρι!!!... Όσο για τις φυσιολογικές φθορές..&το γενικό του service δεν τ'αναφέρω καθόλου.. αφήστε που οδηγώ όσο πιο συντηριτικά μπορώ... Ouf!!αν ξέχασα κάτι θα επανέλθω!! (sorria για το μετέωρο topic)
-
wizzard
- Νικολάκης

Ego paides pros to paron (ftou ftou ftou) den exo sovara provlimata.
Sporting tou 2002 exo, to odigouse i gynaika mou stin arxi kai meta pou megalose i oikogeneia kai poulisa to Focus ST gia Zafira B (pou na xoresoune tosa pragmata otan exeis didyma ??? ) pira to Puntaki ego.
Montelo tou 2002 opos eipa, 45000 xlm mexri stigmis, ola ta service tou se eksousiodotimeno apo opou kai to eixame agorasei kai oi zimies pou exei einai oi eksis:
a) sta 35000 xlm eisroi nerou sto piso deksi fanari
b) sta 39000 xlm peripou trypise ena solinaki tou klimatistikou kai exasa to freon
c) sta 42000 xlm emeina apo zoni odigou (kammia kali idea apo pou na paro kainourgia kai na mi paei o koukos aidoni yparxei ???)
Afta mexri stigmis, elpizo na meino kai ekei xaxaxa
Sto Punto GT omos pou eixa pio palia, ola kala kai oraia, typikos sta service sto idio eksousiodotimeno panta, typikos kai me sevasmo sto turbo alla paidia eskase rogmi sto block sta 3 xronia pou to odigousa - PIKRA !!!!!
Na eisaste kala
Sporting tou 2002 exo, to odigouse i gynaika mou stin arxi kai meta pou megalose i oikogeneia kai poulisa to Focus ST gia Zafira B (pou na xoresoune tosa pragmata otan exeis didyma ??? ) pira to Puntaki ego.
Montelo tou 2002 opos eipa, 45000 xlm mexri stigmis, ola ta service tou se eksousiodotimeno apo opou kai to eixame agorasei kai oi zimies pou exei einai oi eksis:
a) sta 35000 xlm eisroi nerou sto piso deksi fanari
b) sta 39000 xlm peripou trypise ena solinaki tou klimatistikou kai exasa to freon
c) sta 42000 xlm emeina apo zoni odigou (kammia kali idea apo pou na paro kainourgia kai na mi paei o koukos aidoni yparxei ???)
Afta mexri stigmis, elpizo na meino kai ekei xaxaxa
Sto Punto GT omos pou eixa pio palia, ola kala kai oraia, typikos sta service sto idio eksousiodotimeno panta, typikos kai me sevasmo sto turbo alla paidia eskase rogmi sto block sta 3 xronia pou to odigousa - PIKRA !!!!!
Na eisaste kala
- panagis
- Νικολάκης

- Panos_GT3
- Νικολάκης

-
tasos_vl
- Νικολάκης

Re: Τι προβλήματα έβγαλε το δικό σας car !!!
Grande Punto
(ιστορία μου.. αμαρτία μου… είναι αυτό το αυτοκίνητο)
Ας ξεκινήσω να λέω λοιπόν….
Αλλαγή άξονας τιμονιού ήταν δεν ήταν στα 12.000 χιλ.
Αλλαγή για δεύτερη φορά τον άξονα τιμονιού μετά από καιρό (το τιμόνι έχει ακόμα κενά…)
Αλλαγή στην πίσω πόρτα του οδηγού το χερούλι (δεν άνοιγε κ δεν κλείδωνε το αμάξι)
Αλλαγή στην πίσω πόρτα του συνοδηγού το χερούλι (δεν άνοιγε κ δεν κλείδωνε το αμάξι)
Αλλαγή κεντρικής βάσης μηχανής ( κόπηκε λόγο αστοχίας υλικού μου είπαν κ ακόμα έχω προβλήματα)
Καθαρισμός πεταλούδας (όπως μου είπανε)
Αλλαγή πολλαπλασιαστή μηχανής
2 φορές ανάμα το λαμπάκι της μηχανής κ 1.5 μήνα χωρίς απάντηση στο τι έχει… (κάτι με την ανάφλεξη λέγανε και αυτοί δεν καταλάβανε ποτέ τι είχε…)
θόρυβος από την εξαγωγή του αέρα στα ποδιά του συνοδηγού από την φτερωτή (έχουν μπει σκουπίδια λέει.. τους λέω πως αυτό δεν είναι σκουπίδια αλλά κάτι χάλασε από την φτερωτή η’ ο μηχανισμός και θέλουν 500€ για να ανοίξουν το ταμπλό κ να δουν αν όντως έχει χαλάσει η φτερωτή κ να κάνουν αντικατάσταση του μηχανισμού)
2 φορές το ταμπλό ήταν εντελώς νεκρό ενώ το αμάξι πήγαινε κανονικά στην πορεία του (απάντηση στο τι φταίει δεν πείρα ποτέ)
και για να δέσει το γλυκό περιμένω από βδομάδα αν θα δεχτούν να κάνουν αντικατάσταση το τιμόνι γιατί χάλασε το dual drive .......
Ίσος να έχω ξεχάσει και τίποτα… τόσα ήταν…..
(ιστορία μου.. αμαρτία μου… είναι αυτό το αυτοκίνητο)
Ας ξεκινήσω να λέω λοιπόν….
Αλλαγή άξονας τιμονιού ήταν δεν ήταν στα 12.000 χιλ.
Αλλαγή για δεύτερη φορά τον άξονα τιμονιού μετά από καιρό (το τιμόνι έχει ακόμα κενά…)
Αλλαγή στην πίσω πόρτα του οδηγού το χερούλι (δεν άνοιγε κ δεν κλείδωνε το αμάξι)
Αλλαγή στην πίσω πόρτα του συνοδηγού το χερούλι (δεν άνοιγε κ δεν κλείδωνε το αμάξι)
Αλλαγή κεντρικής βάσης μηχανής ( κόπηκε λόγο αστοχίας υλικού μου είπαν κ ακόμα έχω προβλήματα)
Καθαρισμός πεταλούδας (όπως μου είπανε)
Αλλαγή πολλαπλασιαστή μηχανής
2 φορές ανάμα το λαμπάκι της μηχανής κ 1.5 μήνα χωρίς απάντηση στο τι έχει… (κάτι με την ανάφλεξη λέγανε και αυτοί δεν καταλάβανε ποτέ τι είχε…)
θόρυβος από την εξαγωγή του αέρα στα ποδιά του συνοδηγού από την φτερωτή (έχουν μπει σκουπίδια λέει.. τους λέω πως αυτό δεν είναι σκουπίδια αλλά κάτι χάλασε από την φτερωτή η’ ο μηχανισμός και θέλουν 500€ για να ανοίξουν το ταμπλό κ να δουν αν όντως έχει χαλάσει η φτερωτή κ να κάνουν αντικατάσταση του μηχανισμού)
2 φορές το ταμπλό ήταν εντελώς νεκρό ενώ το αμάξι πήγαινε κανονικά στην πορεία του (απάντηση στο τι φταίει δεν πείρα ποτέ)
και για να δέσει το γλυκό περιμένω από βδομάδα αν θα δεχτούν να κάνουν αντικατάσταση το τιμόνι γιατί χάλασε το dual drive .......
Ίσος να έχω ξεχάσει και τίποτα… τόσα ήταν…..
TVL
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

τι να σου πω ρε φιλε.. οσκαρ ατυχιας διεκδικεις!
θα σταθω σε καποια πραγματα.
πρωτον, στα 500ευρω που σου ζητησαν και θα σου πω οτι ειναι υποχρεωμενοι να στο κοιταξουν ακομα και αν χρειαστει να το στειλουν Ιταλια εφοσον εχει εγγυηση... χωρις κανενα κοστος.
δευτερον, αν εχεις ακομη εγγυηση ειναι υποχρεωμενοι να σου φτιαξουν χωρις την παραμικρη επιβαρυνση και το Dualdrive!
τριτον θελω να πιστευω οτι βρηκες το Grande punto εξαιρεση και δεν ειναι αυτος ο κανονας.... βεβαια αυτο δε νομιζω να απαλυνει και πολυ τον πονο σου....
τεταρτον υποθετω οτι καθε φορα επαιρνες αυτοκινητο αντικαταστασης......
πεμπτον αν και εφοσον εκανες ολα αυτα σε συγκεκριμενη αντιπροσωπεια γιατι δε δοκιμαζεις να πας και σε καμια αλλη. θελω να πω πως γινεται να καθεσαι στους ιδιους οταν ουτε το προβλημα με τα κενα του τιμονιου σου εφτιαξαν, ουτε με την βαση μηχανης, ουτε της κονσολας.... ουσιστικα τιποτα δεν σου εχουν φτιαξει...
εγω το μοναδικο παρομοιο προβλημα που ειχα με εσενα ηταν οτι εχω αλλαξει 3 κομπρεσορες και κανουν ολοι τον ιδιο θορυβο (μαλιστα οι καινουριοι κανουν ακομα χειροτερα) τον οποιο δε θεωρω (και δεν ειναι) φυσιολογικος. στην αντιπροσωπεια βεβαια τον θεωρουν φυσιολογικο γιατι ετσι πιστευουν οτι κανουν ολα τα Grande...
θα σταθω σε καποια πραγματα.
πρωτον, στα 500ευρω που σου ζητησαν και θα σου πω οτι ειναι υποχρεωμενοι να στο κοιταξουν ακομα και αν χρειαστει να το στειλουν Ιταλια εφοσον εχει εγγυηση... χωρις κανενα κοστος.
δευτερον, αν εχεις ακομη εγγυηση ειναι υποχρεωμενοι να σου φτιαξουν χωρις την παραμικρη επιβαρυνση και το Dualdrive!
τριτον θελω να πιστευω οτι βρηκες το Grande punto εξαιρεση και δεν ειναι αυτος ο κανονας.... βεβαια αυτο δε νομιζω να απαλυνει και πολυ τον πονο σου....
τεταρτον υποθετω οτι καθε φορα επαιρνες αυτοκινητο αντικαταστασης......
πεμπτον αν και εφοσον εκανες ολα αυτα σε συγκεκριμενη αντιπροσωπεια γιατι δε δοκιμαζεις να πας και σε καμια αλλη. θελω να πω πως γινεται να καθεσαι στους ιδιους οταν ουτε το προβλημα με τα κενα του τιμονιου σου εφτιαξαν, ουτε με την βαση μηχανης, ουτε της κονσολας.... ουσιστικα τιποτα δεν σου εχουν φτιαξει...
εγω το μοναδικο παρομοιο προβλημα που ειχα με εσενα ηταν οτι εχω αλλαξει 3 κομπρεσορες και κανουν ολοι τον ιδιο θορυβο (μαλιστα οι καινουριοι κανουν ακομα χειροτερα) τον οποιο δε θεωρω (και δεν ειναι) φυσιολογικος. στην αντιπροσωπεια βεβαια τον θεωρουν φυσιολογικο γιατι ετσι πιστευουν οτι κανουν ολα τα Grande...
- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

Επίσης καλο θα ήταν να αναφέρεις αν έχεις T jet η Starjet.
- Orange
- Schumacher

Παιδια το εχω πει παρα πολλες φορες οτι:
Παιζει μεγαλο ρολο, το ποια αντιπροσωπια θα σου κοιταξει το αμαξι.
Αν το πατε σε μεγαλους επωνημους αντιπροσωπους, δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρουν την βλαβη.
Τοσα αμαξια περασαν απο τα χερια ου και τετοια προβληματα που λετε, τα ειχα μονο σε μικρα συνεργεια και εξουσιοδοτημενους.
Επισεις καποιες βλαβες που αναφερθηκαν, πχ τιμονι, ειναι απο ουσιαστικα προβληματα που υπηρχαν στο αμαξι και εχουν βγει οδηγιες ανακλησης και επισκευης, εντος εγγυησης.
Αυτα συμβαινουν και σε μεγαλυτερης κατηγοριας αυτοκινητα, πολυ ποιο ακριβα, καθως και σε εταιριες που εχουν πατροπαραδοτα ΤΗΝ κορυφαια ποιοτητα κατασκευης.
Πολλα ακομα, εχουν να κανουν και με την χρηση του αυτοκινητου.
Πχ, να το γεμιζουμε καθημερινα (που λεει ο λογος) φιλαρακια, να βροντοχτυπαμε πορτες, να το σπαμε σε καθε εκκινηση, να πηγαινουμε σε χωματοδρομο με ρυθμους rally, λογικο ειναι να υπαρχουν πολλες φθορες που διαβασα και εδω, αλλα και σε αλλα θεματα μεσα στο forum μας.
Ολα αυτα τα λεω γιατι υπαρχει η εσφαλμενη εικονα σε πολλους, οτι ηταν Fiat, γι' αυτο χαλασε!!
Πραγμα φυσικα που δεν ειναι αληθες και απεχει απο την ουσια του θεματος αυτου.
Αλλωστε και μια βολτα σε αλλες αντιπροσωπιες, θα σας πεισει οτι υπαρχουν προβληματα και πολυ μεγαλυτερα απο αυτα που αναφερουμε εδω και απο εταιριες μαλιστα που λεγονται ποιοτικες.
Πχ σπασμενο μοτερ σε Mercedes C επειδη "τσαλαβουτησε" σε βροχινα νερα στο δρομο, MX-5 που ανοιγει τους αεροσακους εν κινηση και χωρις να υπαρχει καν προσκρουση καπου, Golf GTi που "εκριγνυει"το aircontition του, μεσα στην καμπινα των επιβατων, την ωρα που πατας το κουμπι για να ανοιξει και αλλα τετοια.
Παιζει μεγαλο ρολο, το ποια αντιπροσωπια θα σου κοιταξει το αμαξι.
Αν το πατε σε μεγαλους επωνημους αντιπροσωπους, δεν υπαρχει περιπτωση να μην βρουν την βλαβη.
Τοσα αμαξια περασαν απο τα χερια ου και τετοια προβληματα που λετε, τα ειχα μονο σε μικρα συνεργεια και εξουσιοδοτημενους.
Επισεις καποιες βλαβες που αναφερθηκαν, πχ τιμονι, ειναι απο ουσιαστικα προβληματα που υπηρχαν στο αμαξι και εχουν βγει οδηγιες ανακλησης και επισκευης, εντος εγγυησης.
Αυτα συμβαινουν και σε μεγαλυτερης κατηγοριας αυτοκινητα, πολυ ποιο ακριβα, καθως και σε εταιριες που εχουν πατροπαραδοτα ΤΗΝ κορυφαια ποιοτητα κατασκευης.
Πολλα ακομα, εχουν να κανουν και με την χρηση του αυτοκινητου.
Πχ, να το γεμιζουμε καθημερινα (που λεει ο λογος) φιλαρακια, να βροντοχτυπαμε πορτες, να το σπαμε σε καθε εκκινηση, να πηγαινουμε σε χωματοδρομο με ρυθμους rally, λογικο ειναι να υπαρχουν πολλες φθορες που διαβασα και εδω, αλλα και σε αλλα θεματα μεσα στο forum μας.
Ολα αυτα τα λεω γιατι υπαρχει η εσφαλμενη εικονα σε πολλους, οτι ηταν Fiat, γι' αυτο χαλασε!!
Πραγμα φυσικα που δεν ειναι αληθες και απεχει απο την ουσια του θεματος αυτου.
Αλλωστε και μια βολτα σε αλλες αντιπροσωπιες, θα σας πεισει οτι υπαρχουν προβληματα και πολυ μεγαλυτερα απο αυτα που αναφερουμε εδω και απο εταιριες μαλιστα που λεγονται ποιοτικες.
Πχ σπασμενο μοτερ σε Mercedes C επειδη "τσαλαβουτησε" σε βροχινα νερα στο δρομο, MX-5 που ανοιγει τους αεροσακους εν κινηση και χωρις να υπαρχει καν προσκρουση καπου, Golf GTi που "εκριγνυει"το aircontition του, μεσα στην καμπινα των επιβατων, την ωρα που πατας το κουμπι για να ανοιξει και αλλα τετοια.

-
tasos_vl
- Νικολάκης

- Happy_Grigio
- Μαθαίνω να στρίβω.

Πάντως αυτό με τα εξωτερικά χερούλια στις πίσω πόρτες, άρχισε να το κάνει και στο δικό μου. Αν προσπαθήσεις να ανοίξεις το χερούλι από την μια μεριά, δεν ανοίγει η πόρτα. Από ότι κατάλαβα ο μηχανισμός του χερουλιού πρέπει να "πιάνει" μόνο από την μια πλευρά της χούφτας, και όχι και από τις δύο, όπως στις μπροστινές πόρτες.
-
tasos_vl
- Νικολάκης

οι πισω πορτες εχουν προβληματα με τα χερουλια.... το ξερουν σε ολες τις αντ/πιες αλλα δν το λενε....
TVL
- kokoriko
- Εμαθα να ξεκινάω.

Καλημέρα !
Επανέρχομαι μετά την απουσία της βίδας στην ανάρτηση με ολοκαίνουρια θέματα !!!
1) Αλλαγή ταπετσαρίας οροφής !!! Το GP το έχω 2 μήνες τώρα με τις πολλές τις ζεστές λοιπόν στο σημείο ακριβός πάνω από το διακόπτη της οροφής άρχισαν να φαίνονται κάτι στίγματα !!! Πέρασαν λίγες μέρες και αυτά τα στίγματα άρχισαν να γίνονται περισσότερα και έντονα και εμφανίστηκε και ένα στην αριστερή κολώνα !!!! (φωτογραφίες)

Όποτε ξανάπαω στο συνεργείο της αντιπροσωπίας στη γέφυρα του Μοσχάτου !!!
Το δείχνω και πάλι καλά αμέσως λέει το παλικάρι περνά μέσα να κάνουμε παραγγελία να στην αλλάξουμε !!!
Απόρησα, λέω τόσο απλά ???? Λες να έχει ξανασυμβεί?
Μου είπαν όταν θα έρθει θα με πάρουν να το πάω να την αλλάξουν!!!
Από ότι κατάλαβα αυτά είναι κολλά (σαν βενζινόκολλα)!!!
2) Διαρροή νερού από το ψεκαστήρα νερού στο 3ο φως φρένων !!!
Πατώ να καθαρίσει το πίσω τζαμί και μετά από 1 ώρα το νερού συνεχίζει να τρέχει σε απότομα φρένα η απότομες εκκινήσεις !!!

Μου είπαν θα το δουν όταν το πάω για την ταπετσαρία αλλά μάλλον είναι η βαλβίδα αντεπιστροφής !!!
Αυτά !!!!
Επανέρχομαι μετά την απουσία της βίδας στην ανάρτηση με ολοκαίνουρια θέματα !!!
1) Αλλαγή ταπετσαρίας οροφής !!! Το GP το έχω 2 μήνες τώρα με τις πολλές τις ζεστές λοιπόν στο σημείο ακριβός πάνω από το διακόπτη της οροφής άρχισαν να φαίνονται κάτι στίγματα !!! Πέρασαν λίγες μέρες και αυτά τα στίγματα άρχισαν να γίνονται περισσότερα και έντονα και εμφανίστηκε και ένα στην αριστερή κολώνα !!!! (φωτογραφίες)
Όποτε ξανάπαω στο συνεργείο της αντιπροσωπίας στη γέφυρα του Μοσχάτου !!!
Το δείχνω και πάλι καλά αμέσως λέει το παλικάρι περνά μέσα να κάνουμε παραγγελία να στην αλλάξουμε !!!
Απόρησα, λέω τόσο απλά ???? Λες να έχει ξανασυμβεί?
Μου είπαν όταν θα έρθει θα με πάρουν να το πάω να την αλλάξουν!!!
Από ότι κατάλαβα αυτά είναι κολλά (σαν βενζινόκολλα)!!!
2) Διαρροή νερού από το ψεκαστήρα νερού στο 3ο φως φρένων !!!
Πατώ να καθαρίσει το πίσω τζαμί και μετά από 1 ώρα το νερού συνεχίζει να τρέχει σε απότομα φρένα η απότομες εκκινήσεις !!!
Μου είπαν θα το δουν όταν το πάω για την ταπετσαρία αλλά μάλλον είναι η βαλβίδα αντεπιστροφής !!!
Αυτά !!!!
Χάρης ~GP TJET RACING~ 2009
- forza italia
- Moderator

ΩΧ και εγω εχω 2-3 στιγματα ιδια αλλα δεν εδωσα σημασια τα εχω κανενα μηνα,εγω τα εχω πανω απο τον συνοδηγο...
η καριερα ειναι για τους τραγουδιστες......