Νέο FIAT Grande Punto (EVO)

Διαβάστε εδω τι γίνεται γύρω μας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
Gazofonix
Administrator
Administrator

Re: Νέο FIAT Grande Punto (EVO)

Post by Gazofonix » Sun Dec 26, 2010 12:12 am

Orange wrote:
Pani_EVO wrote:Παρότι κάτοχος Punto EVO Turbo Sport (με leasing), θεωρώ ότι είναι ακριβό και παίζει σε δύσκολο πεδίο ανταγωνισμού και εν μέσω κρίσης.
Το δικό μου αμάξι είναι ακριβότερο από ένα Ibiza FR DSG, το οποίο έχει 150 ίππους και λίγο φθηνοτερο από ένα Fabia RS 180 ίππων!!!
Ετσι ακριβως φιλε. :)

Σε ακαδημαικο επιπεδο, αναρωτιεμαι κι εγω πχ, ποια ειναι καλυτερη αγορα?
Το Polo GTi DSG με 19.500ευρω, 180hp/6200rpm, 25.5kgm/2000rpm, 230km τελικη, 6.9sec.0-100km, ή το Abarth Evo, με 20.500ευρω, 165hp/5500rmp, 22.9kgm/2250rpm, 208km τελικη και 8.2sec/0-100km?
Ε λοιπον, αν και ακαδημαικο το ερωτημα, μονο ρητορικη αξια εχει, μιας και η υπεροχη του Polo, ειναι εκτος ανταγωνισμου.
Κριμα, μιας και η Fiat καιρο τωρα, μας πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες, να το πω απλα. :(
Fiat γιατι................δεν σπαει. :shock: Ανευ πλακας ολα καλα και ολα ωραια με τα TSi ναι πηρε τα σκυπτρα και την πρωτια επιτελους το group Vag ξαναβρηκε την συνταγη για μικρα,ζωηρα αμαξακια σε καλη τιμη που να σου αφηνουν ενα χαμογελο ευτυχιας κατα την οδηγιση ΑΛΛΑ εχουν θεμα αξιοπιστιας.Ακομα και "μαμα".Αφηνοντας εξω τον 122 ιππων (και τον νεο 105) ειδικα τα 150-160-170-180 απο 1.4lt εχουν ευπαθεια που ολοι παραδεχονται.
Το κακο ειναι οτι η FIAT μπορει να ανεβασε ποιοτητα αλλα ανεβασε αρκετα και την τιμη.Εκει πλεον χανει το παιχνιδι και οχι στα 20 αλογα και 3 κιλα ροπης.

AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Sun Dec 26, 2010 11:14 am

Μην ξεχνάς και το DSG όμως, που είναι πολύ μεγαλύτερη υπεροχή από τα 20 άλογα και τα 3 κιλά ροπής. Ευκολία στην οδήγηση, ταχύτητα στις αλλαγές και φυσικά ένα στοιχείο εξοπλισμού που σαν έξτρα θα τιμολογούνταν κατά μέσο όρο 2500 ευρώ.
Όσο για την αξιοπιστία, εγώ ήξερα προβλήματα μόνο στα Golf GT 170ps, ενώ τα 140άρια ήθελαν 100άρα αλλιώς είχες θέμα με τους λάμδα.
Δεν ξέρω αν συνεχίζονται αυτά με τις νεότερες γεννιές, αλλά αν ήταν τόσο δραμματικά τα πράγματα, θα δεχόταν καμία ασφαλιστική να κάνει επέκταση εγγύησης +3 χρόνια με τόσο μικρό κόστος;
Τέλοσπάντων, ο καλύτερος κριτής είναι η αγορά και τουλάχιστον στην Αττική, έχω δει πολύ λίγα Punto Evo και αν μιλάμε για Turbo Sport... πρέπει να θυμάμαι μόνο 2-3 ακόμη.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION

saxon_747
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by saxon_747 » Sun Dec 26, 2010 11:19 am

Pani_EVO wrote:Μην ξεχνάς και το DSG όμως, που είναι πολύ μεγαλύτερη υπεροχή από τα 20 άλογα και τα 3 κιλά ροπής.
http://www.youtube.com/watch?v=EpBdWxqxU4I

andrew
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by andrew » Sun Dec 26, 2010 11:23 am

καλημερα και χρονια πολλα!απλα μια διευκρινηση το abarth punto evo εχει 0-100 σε 7,9 και 213 τελικη,και ενδεικτικα αναφερω οτι στην μετρηση 60-160 ειναι 2,4 sec πιο γρηγορο απτο grande abarth.οπως αναφερθηκε και πιο πανω φοραει την garrett 1446 δλδ το τουρμπο το grande punto abarth ss που σημαινει οτι με 1ο σταδιο το αμαξι παει 210-215 αλογα περιπου.αυτο για οσους απασχολει το θεμα βελτιωση.

καντε κι ενα τεστ το abarth και θα διαπιστωσετε αν αξιζει η αγορα του ή οχι σε σχεση με το fabia ή το polo gti.

εκτος κι αν μοναδικο κριτηριο ειναι μονο οι επιδοσεις στην ευθεια,(οπου μονο εκει υστερει το abarth),οποτε και καλυτερη αγορα ειναι ενα punto gt,ibiza fr 20vt κλπ....
See you in another life . . .

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Sun Dec 26, 2010 12:49 pm

Ωπα, ώπα Ανδρέα, εγώ δε μίλησα για Abarth και Polo GTi.
Εγώ μίλησα για το EVO Turbo Sport που έχω, σε σχέση με Fabia RS ή Ibiza FR DSG, που παίζουν σε κοντινές τιμές.
Μην ξεχνάς ότι τα VW γενικα είναι ακριβά στις κατηγορίες που παίζουν. Αν συγκρίνεις δε και κανένα Audi A1, τότε το value for money πιάνει πάτο!

tashauna
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by tashauna » Sun Dec 26, 2010 12:59 pm

Δεν θέλω να το παίξω moderator, αλλά το θέμα μας είναι το punto evo !!! Άντε και λίγο το abarth evo...
Βρείτε μου τρόπο να αποκτήσω 106+ άλογα... (Fix It Again Tony) :P

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Dec 26, 2010 1:15 pm

Ε και τι ρε συ Ανδρεα?
Για να παρω επιδοσεις του Polo GTi, πρεπει να παω στο EVO Abarth SS, οπου η τιμη φευγει εκτος κατα πολυ.Αλλα και παλι, δεν εχω αυτοματο σειριακο.
Και συγνωμμη δηλαδη, αμα ξεπερασω τα 20.000, περνω OPC και μετα αντε γεια.
Και μην ξανακουσω οτι ειναι υποδιεστερο το Corsa, με ιδιο αμαξωμα και ιδια γεωμετρια αναρτησης, επειδη το Abarth φοραει ενα ελατηριο σκληρωτερο....

Γιωργο "saxon_747", "ακομα δεν τον ειδαμε, Γιαννη τον εβγαλαμε"....
Με βιντεακια, δεν κερδιζεις την αγορα, ουτε κανεις πωλησεις.
Το DSG κλεινει δεκαετια σε λιγο, εχει αποδειξει την αξια του και την αξιοπιστια του.
Εμεις να δουμε ποτε θα δουμε το TCT σε Punto και με τι κοστος φυσικα.

Ρε συ Μπαμπη, που εχεις δει ρε συ αναξιοπιστια στον twin charge της VW?
Τοσα χρονια που κυκλοφορει, τοσα αμαξια που τον φορανε, τοσοι καθημερινοι χρηστες και λεμε την ιδια πιπιλα?
Δυο αδελφικοι μου φιλοι εχουν Golf GT DSG πανω απο πενταετια τωρα και μιλαμε τ΄εχουν λυωσει, χωρις κανενα προβλημα.
Που βλεπετε εσεις τα σπασμενα TSi και δε βλεπετε πχ την προβληματικη λιπανση στην τουρμπινα του T-Jet, δε μπορω να καταλαβω.
Αλλα και λογικα να το δεις, αμα το ΄να εχεις πουλησει εκατομμμυρια και το αλλο χιλιαδες, λογικο ειναι να φαινονται οι περισσοτερες βλαβες στον μεγαλο αριθμο, παρα στον μικρο.

"Το Abarth εχει και Brembo φρενα"...!!
Μου θυμηζει παλια διαφημηση της Datsun τοτε, που διαφημηζε τις καμιονετες της και παρουσιαζε σαν αβανταζ οτι "Εχουν και φιμε τζαμια"..... :lol:
Image

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Dec 26, 2010 1:26 pm

tashauna wrote:Δεν θέλω να το παίξω moderator, αλλά το θέμα μας είναι το punto evo !!! Άντε και λίγο το abarth evo...
Ληδα ευχαριστουμε για την παρεμβαση επιστροφης στο θεμα, αλλα ειμαστε "Happy time" και ειμαστε ποιο "χαλαροι" εδω.
Απο την αλλη, συγκριση κανουμε, κατα ποσο μεσα στον ανταγωνισμο ειναι το Evo και αυτη ειναι η βαση της συζητησης μας. :)

Ειναι πραγματικα κριμα, ο εμπαιγμος της Fiat προς τους καταναλωτες της.
Αυτο το λεω, απο το πρωτο λαντσαρισμα, του Grande.
Δηλαδη βγαλαν το Sporting και μετα απο κανα χρονο, "εξεληξαν" το T-Jet....Ελεος δηλαδη....
Και το πουλαγαν και στα ιδια λεφτα περιπου....
Τα ιδια συνεχιζουν και με τα Evo....
Φυσικα το κακο συνεχιζετε σε ολο το group, Με Alfa και ανυπαρκτη Lancia.
Premium φυκια και τιμες στο απειρο.....κι ακομα παραπερα....
Image

rxbkrs
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by rxbkrs » Sun Dec 26, 2010 1:35 pm

Αν το kit Esseesse στο Punto EVO Abarth κάνει 3.000 € για παράδειγμα, δε θά'ναι υπερβολικά λεφτά. Αν και έπρεπε νά'χε 185 άλογα αντί για 180 πού'χει και θα εξηγήσω τους λόγους παρακάτω.

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Dec 26, 2010 1:54 pm

rxbkrs wrote:Αν το kit Esseesse στο Punto EVO Abarth κάνει 3.000 € για παράδειγμα, δε θά'ναι υπερβολικά λεφτά. Αν και έπρεπε νά'χε 185 άλογα αντί για 180 πού'χει και θα εξηγήσω τους λόγους παρακάτω.
Που παρακατω ρε συ Χαρη??
Παρακατω εχει γκρεμο....!!!! :lol:
Image

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sun Dec 26, 2010 3:01 pm

Orange wrote:........Ρε συ Μπαμπη, που εχεις δει ρε συ αναξιοπιστια στον twin charge της VW?
Τοσα χρονια που κυκλοφορει, τοσα αμαξια που τον φορανε, τοσοι καθημερινοι χρηστες και λεμε την ιδια πιπιλα?
Δυο αδελφικοι μου φιλοι εχουν Golf GT DSG πανω απο πενταετια τωρα και μιλαμε τ΄εχουν λυωσει, χωρις κανενα προβλημα.
Που βλεπετε εσεις τα σπασμενα TSi και δε βλεπετε πχ την προβληματικη λιπανση στην τουρμπινα του T-Jet, δε μπορω να καταλαβω.
Αλλα και λογικα να το δεις, αμα το ΄να εχεις πουλησει εκατομμμυρια και το αλλο χιλιαδες, λογικο ειναι να φαινονται οι περισσοτερες βλαβες στον μεγαλο αριθμο, παρα στον μικρο......
Δημητρη δεν τα βλεπουμε μονο.Το 170 ειχε μεχρι και stop sales απο την VW.Τις τουρμπινες τις εχουν ετοιμοπαραδοτες σε ολες τις αντ/πειες (για να εχουν στοκ κατι σημαινει)
Παμε παρακατω.8 μορτερ σκορπια αλλαξα μονο εγω μεσα σε εναν χρονο.Ολα leasing χλμ κοντα στις 50κ.Σχεδον ολα οσα ηρθαν για αλλαγη λαδιων η παραπονιοταν οτι κανε παρα πολλα λαδια ή δεν ειχαν σταγωνα μεσα.
Ακομα και στα σεμιναρια της Bosch για τον TSi που μαζευτηκαμε μηχανικοι απο την μιση Ελλαδα (απο Βολο και πανω) ολοι ειχαμε να πουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια πραγματα για τα προβληματα.Σαν να ημασταν στο ιδιο μαγαζι ολοι. :shock: Και δεν μιλαμε μονο για αμαξια πιτσιρικαδων που τα πινουν ολη μερα. PDT_Armataz_01_04
Κοινο μυστικο οτι εχουν θεματακι και ο βασικοτερος λογος ειναι οτι εχουν πολυ λιγα κυβικα.Αν ηταν στο 1.8πχ τα μισα τους προβληματα δεν θα υπηρχαν.Βαλε και κατι περιφεριακα (λαμδα,Ν75,βαλβιδες εναλαγης,πολλαπλασιαστες κλπ) συμπηρωνουν ενα οχι και τοσο ομορφο πανελ βλαβων.

Απο την αλλη T-Jet μαμα.............δεν παει τοσο καλα αλλα αντεχει περισσοτερο.Και δεν μπορουμε να πουμε οτι δεν πουληθηκαν αρκετα.Ναι σιγουρα (το ειπαμε και πριν) η VW ξαναμοιρασε την τραπουλα και πηρε την μεριδα του λεοντος αλλα σε αυτο βοηθησε και η FIAT που ξαφνικα εχει γινει και ακριβη στην κτιση αλλα και στην συντηρηση.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

skategeorge
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by skategeorge » Sun Dec 26, 2010 3:20 pm

Προς Orange

Συγγνωμη που παρεμβαινω αλλα αυτο το αυτοκινητο δεν υπηρχε πριν το 2007.Αρα οι φιλοι σου το πολυ να το χουν 3 χρονια και φυσικα οταν λεμε οτι κατι ειναι αναξιοπιστο δε σημαινει οτι πρεπει να ναι ετσι ολα τα κομματια η οτι θα χαλασει σε ολους.Και λογικα δεν ειχες παρε δωσε με κοσμο που ηξερε και ουτε εγω προσπαθω να φανω σαν γνωστης αλλα εχω γνωστους που δουλευουν σε συνεργεια της VW απο αυτα που ειναι μαζι με τις αντιπροσωπειες και δεν εχουν λογο να σου πουνε οτι εβγαζαν προβληματα αλλα μου το ελεγαν οτι κυριως τα πρωτα 170 υπεφεραν απο πολλα προβληματα.Ακομα και τα σημερινα εχουν προβληματα αλλα επειδη ειναι σχετικα φρεσκοι οι 160 και 180 που ειναι καινουριοι δεν εχει φανει κατα ποσα βγηκαν ελατωματικοι μεχρι τωρα.Αντιθετως οι t jet που υπαρχουν στην αγορα και αυτοι απ το 2007 οσο δηλαδη και οι TSI και σε γενικες γραμμες ειναι σε καλυτερα επιπεδα αξιοπιστιας.Συγγνωμη για την παραθεση η οποια ειναι εκτος θεματος.

Τωρα στο θεμα.Να σας θυμισω μονο οτι και το g. punto t jet sport ειχε ιδια τιμη με αυτη που εχει τωρα το punto evo turbo sport.Ωστοσο παντα υπηρχε καποια εκπτωση σε σχεση με τις τιμες καταλογου.Εγω οταν το αγορασα πριν 2 χρονια η αρχικη τιμη οπως το αγορασα ηταν πανω απο 17.000 ωστοσο πληρωσα 15.000.Αυτη η διαφορα ηταν καθοριστικη γιατι για 17 δεν αξιζε αλλα για 15 ηταν πολυ καλο.Γιατι με 15 τοτε τουλαχιστον δεν επαιρνες κατι αναλογο(1.4 τουρμπο) αλλα με 17 πλησιαζες το ibiza fr.Αυτο πρεπει να γινει και τωρα.Να προχωρησουν οι αντιπροσωποι σε γενναιες εκπτωσεις κυριως τωρα εκμεταλλευομενοι την αποσυρση και να το ξανακανουν προσιτο και κυριως ανταγωνιστικο.Ειδαλλως δεν προκειται να ανεβουν οι πωλησεις.ΥΓ : Δεν γνωριζω εαν γινονται καποιες προσφορες το οποιο ειναι πολυ πιθανο να συμβαινει ηδη.

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Sun Dec 26, 2010 7:59 pm

Φίλε skate, συμφωνώ μαζί σου ότι δεν τίθεται θέμα να βγάλουμε κάποιο αμάξι άχρηστο και κάποιο θεϊκό.
Το θέμα είναι πως το EVO Turbo είναι ακριβό στα 18000 τιμή καταλόγου (δλδ 19000 με το κλειδί στο χέρι), όταν δεν έχει καν ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, cruise control ή ένα ημι-bucket της προκοπής. Ρίξτο 1,5k και θα παίζει πολύ γερά στον ανταγωνισμό.
Φίλε gazo... αναφέρεσαι στον 1.8TSI. Ως ενεργό μέλος στο seatnet.gr, δεν έχω δει τα προβλήματα που λες στα τόσα μέλη με βελτιωμένα 1.8 TSI. Αντίθετα, πρόβλημα είχαν με τα ποτηράκια τα πρώτης γεννιάς 2.0 TFSI.

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Dec 26, 2010 8:18 pm

Ποιο δεν υπηρχε φιλτατε "skategeorge"?
Το Golf Mark V GT δεν υπηρχε πριν απο το '07?
Το 2003 βγηκε σαν μοντελο και ενα χρονο ποιο μετα, ηρθε με DSG το GT....
Καπου αρχες του 2005, εφτασαν και στην Ελλαδα...
οποτε ναι, καπου εχεις δικιο....δεν ειναι πανω απο πεντε χρονια που λεω....ειναι πεντε χρονια παρα κατι.... :)
Το αυτοκινητο πριονιζει κανονικα, με επιδοσεις αμεσα συγκρισημες με του πρωτου Punto GT, χωρις φυσικα τις εξαρσεις του και με απολυτο γραμμικο ελεγχο του κινητηρα και φυσικα με κλασεις ανωτερη οδηγικη συμπεριφορα.

Η τιμη στο T-Jet πριν δυο χρονια, ηταν μεσα στον ανταγωνισμο και τοτε αλλωστε, γιναν και οι πωλησεις του αυτοκινητου.
Μετα ειπαμε, "φυκια για μεταξωτες κορδελες"....

Η πωλητικη πλεον της Fiat εχει αλλαξει κατα πολυ απο το παρλεθον.
Εχουν ιδρωσει, να μας πασαρουν το groupo σαν THN premium φιρμα.
Ο λογος γνωστος και τον εχω ξαναπει.
Θελουν να πουλησουν ακριβα το τομαρι τους, ετσι τους βολευει κατα τα φαινομενα και αυτο μαρτυρει αλλωστε και ο προσφατος διαχωρισμος τους, με το split της μετοχης, εναρξη του καινουργιου χρονου.

Μπαμπη, δε μπορω να συγκρινω "νοικιαρικα" αυτοκινητα και ολοι ξερουμε τι παει να πει leasing....
Κουτσουρεμενα service λογο κοστους, χρηση χειροτερη απο δημοσιογραφικη και παει λεγοντας.

Προσθετο ακομα ενα GT V DSG, υπαλληλου συνονοματου στο βουλκανιζατερ που ειμαι πελατης και γνωστος, μονο που αυτο φοραει αναρτησεις KW και Revo....
Πλεον παταει GTi στο κεφαλι....και φυσικα κι αυτο χωρις κανενα προβλημα, τουλαχιστο μεχρι τωρα... :)

Το 'χω πει και ποιο παλια.
Αν η Fiat, δε μου δωσει Punto Abarth, με τον 1750TBi και TCT στα 19.000 max, την εχω σβυσει απο τον χαρτη. :)
Image

rxbkrs
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by rxbkrs » Sun Dec 26, 2010 9:28 pm

Orange wrote:Παρακατω εχει γκρεμο....!!!! :lol:
ΧΑΧΑΧΑ! :lol:

Όταν έλεγα παρακάτω, εννούσα παρακάτω στη σελίδα & αργότερα θα εξηγήσω λόγω ότι έπρεπε να φύγω εκείνη την ώρα πού'γραψα την συγκεκριμένη δημοσίευση. :mrgreen: Λοιπόν, που θα ωφελούσαν αυτά τα 5 άλογα παραπάνω στο Punto EVO Abarth SS σε σχέση με το GP Abarth SS. Καταρχήν, τα επιπλέον 5 άλογα στο Punto EVO Abarth SS από μόνα τους (από 180 σε 185), δε θα κάνουν τη διαφορά στην απόδοση. Με άλλη έννοια το έλεγα. Πριν εξηγήσω με ποιά έννοια τό'λεγα, καταρχήν, όπως όλοι γνωρίζουμε, το Punto EVO Abarth SS έχει 180 άλογα με 270 Nm ροπής, ενώ το "κανονικό" Punto EVO Abarth 165 άλογα με 250 Nm ροπής. Εάν το Punto EVO Abarth SS είχε 185 αντί 180 με 270 Nm ροπής άλογα και συγχρόνως το "κανονικό" Punto EVO Abarth 160 άλογα με 230-240 Nm ροπής αντί 165 άλογα με 250 Nm όπως είναι τώρα, η διαφορά μεταξύ "κανονικού" Punto EVO Abarth και Punto EVO Abarth SS θα ήταν ουσιαστική όπως γίνεται τώρα με τα "κανονικά" GP Abarth (155 άλογα με 230 Nm ροπή) και GP Abarth SS (180 άλογα με 270 Nm). Θέλω να πω, αλλιώς είναι η διαφορά 25 άλογα με 30-40 Nm ροπή και αλλιώς η διαφορά των 15 ίππων με 20 Nm ροπή. Ποιός θα πάει να δώσει περίπου 3.000 € για 15 άλογα και 20 Nm ροπής παραπάνω;

Υ.Γ. Αν ήταν το Punto EVO Abarth νά'χε 160 ίππους με 230-240 Nm ροπής αντί για όσο έχει τώρα, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως να είχε και λιγάκι χαμηλότερη τιμή. :wink: Θα μείωνε ακόμα τη διαφορά με το GP Abarth.

Post Reply

Return to “Επικαιροτητα”