Βελτίωση για grande punto sporting 1.4 βενζίνη
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

εγω προσωπικα δεν εχω να δηλωσω κατι αλλο. θα περιμενω να το παρω στα χερια μου, θα κανω τα λαθη μου και θα περιμενω να δω τι καταφερα.
τσ σποτελεσματα θα σας τα αναφερω μερα παρα μερα και τις εξελιξεις..
παντως θα το παλεψω γιατι δε πιστευω οτι το καλυτερο αυτοκινητο στην κατηγορια του μπορει να ηστερει τοσο τραγικα στον κινητηρα του. γιατι αν δεν υπηρχε ο t-jet δηλαδη οπως τα clio δεν εχουν τουρμπο τι θα καναμε?? θα καθομασταν να κλαιγομαστε? δε το νομιζω..
παιδες ουτε εξυπναδα θελω να το παιξω ουτε κατι αλλο αλλα καλο ειναι να μην αναφερθει ξανα οτι η λυση για την βελτιωση ειναι να παρουμε t-jet και συμβουλες του τυπου "μην κανεις το λαθος να το βελτιωσεις" πχ εγω ρωτησα πριν 2 πραγματακια για εκκεντροφορους και προγραμμα και περα απο συμβουλες του τυπου "μην κανεις το λαθος" κτλ δεν εχω παρει απαντηση. υπαρχουν ατομα εδω μεσα που λυνουν κινητηρες και τους δενουν με κλειστα ματια. δε μπορει να μην γνωριζουν αυτα τα βασικα πραγματα...
εξαλλου στην πατρα κυκλοφορει Grande Punto starjet 140hp που τα ριχνει σε 207 gt. επομενως ολα γινονται διαθεση να υπαρχει!
τσ σποτελεσματα θα σας τα αναφερω μερα παρα μερα και τις εξελιξεις..
παντως θα το παλεψω γιατι δε πιστευω οτι το καλυτερο αυτοκινητο στην κατηγορια του μπορει να ηστερει τοσο τραγικα στον κινητηρα του. γιατι αν δεν υπηρχε ο t-jet δηλαδη οπως τα clio δεν εχουν τουρμπο τι θα καναμε?? θα καθομασταν να κλαιγομαστε? δε το νομιζω..
παιδες ουτε εξυπναδα θελω να το παιξω ουτε κατι αλλο αλλα καλο ειναι να μην αναφερθει ξανα οτι η λυση για την βελτιωση ειναι να παρουμε t-jet και συμβουλες του τυπου "μην κανεις το λαθος να το βελτιωσεις" πχ εγω ρωτησα πριν 2 πραγματακια για εκκεντροφορους και προγραμμα και περα απο συμβουλες του τυπου "μην κανεις το λαθος" κτλ δεν εχω παρει απαντηση. υπαρχουν ατομα εδω μεσα που λυνουν κινητηρες και τους δενουν με κλειστα ματια. δε μπορει να μην γνωριζουν αυτα τα βασικα πραγματα...
εξαλλου στην πατρα κυκλοφορει Grande Punto starjet 140hp που τα ριχνει σε 207 gt. επομενως ολα γινονται διαθεση να υπαρχει!
- TOLAROS
- Schumacher

Δεν πάει πάντα αναλογικά η σχέση άλογα/€.Το θέμα είναι επίσης τί αξιοπιστία έχεις.VeRDe wrote:το θεμα εινα απλο νομιζω. λαμβανεις υποψην οτι βελτιωση σε ατμοσφαιρα ειναι αρκετα ακριβη για αυτα που προσφερει. ομως κανενα ατμοσφαιρικο δεν μπορεις να πεις οτι δεν βελτιωνεται. το θεμα ειναι ποσα θα διαθεσεις.
Φίλε δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να πέσει το Grande μας κάτω απ'τα 10,5 στο 0-100 μόνο με ατμοσφαιρικές βελτιώσεις στα λ7 που θες...Είναι βαρύ και με πολλές τριβές(λόγω πλάτους πέλματος).Αν πάλι ρίξεις πολλά λ7 και κάνεις αρκετές αλλαγές στο μοτέρ(πχ ελάφρωμα βολάν κτλ) τότε πάω πάσο,αλλά φοβάμαι ότι το κόστος ανεβαίνει πολύ..VeRDe wrote:θεωρω οτι τα 115 αλογα τα φτανεις. (αν καποιος εχει αντιρρηση επ αυτου ας την δηλωσει καθως δεν ειμαι κ ο πλεον εμπειρος σε βλετιωσεις απλα αναφερω αυτα που εχω κατατ καιρους ακουσει)
αν λοιπον θεωρησουμε οτι τα φτανεις. το ερωτημα που γεναται ειναι το εξης. θα εχω την αποδωση που θελω για ενα αυτοκινητο 115 αλογων?? εγω προσωπικα πιστευω οτι αν ριξεις 2000 ευρω και δεν πεσεις κατω απο 10,5 στα 0-100 δεν αξιζει να τα δωσεις. εκει οντως μιλαμε για πεταμενα λεφτα.
Η χάρη και η αξία του Grande Sporting ΔΕΝ είναι στο 0-100(εκεί βρίσκεται στο μέσο όρο),αλλά βρίσκεται:
*Στα ΦΡΕΝΑ του(το καλύτερο φρένο της αγοράς)
*Στο στήσιμό του(αν θες παίζεις,αν θες στρίβει ουδέτερα και σίγουρα με πολλά στο κοντέρ...)
*Στην ομορφιά του
*Στη πλάκα που κάνεις στους άλλους όταν αρχίσουν οι στροφές...
Έκαστος στο είδος του...
Απ'όσο ξέρω όλα τα Grande έχουν τον starjet,ο οποίος δεν είναι χειρότερος του FIRE σ'επιδόσεις.Το ότι το Grande είναι αργότερο απ'το μκ2 οφείλεται στο βάρος,λάστιχο κλπVeRDe wrote: ο starjet ποτε βγηκε σε ποια μοντελα κυκλοφορισε και πως γινεται να ειναι χειροτερος του Fire σε επιδωσεις??
-
punto1400
- Νικολάκης

συμβουλη αν μπλεχετε με παπατζηδες θα σας φανε πολλα λeφτα χωρις αποτελεσμα ειμαι χρονια στο χωρο της βελτιωσης. to punto to atmosferiko me pragmatakia na το ftaseis sta 105 aloga me to zori. τωρα αμα θες να σκας λεφτα κοπανιστα κανενα προβλημα. δινο μια σιμωθλι οσοι ινε να δοσετε λεφτα 2000 balte light turbo καιθα πιγενετε πιο καλα απο τjet η αποψη μου ηταν αυτη
- spartiatis
- Τρέχω σε αγώνες.

πρωτον 115 αλογα δεν προκειται ποτε να τα φθασεις!και οποιος στον πει αυτο λεει απλα αερολογιες και παραμυθια!αν καποτε το φτασεις καποια στιγμη 100-105 αλογα θα εισαι θεος και λεω αν γινεται κατι τετοιο!
δευτερον 10,5 τα 0-100 το grande???το 1,4 κανονικα δεν κανει γυρω στο 12-13 δευτερολεπτα?αν θυμαμαι σωστα τοτε μαλον δεν εχουν πληρη κατανοηση και αισθηση του ριχνω ενα δευτερολεπτο κατω!
και τριτον διαφωνω γιατι πολυ απλα πηγαινε σε δυναμετρηση οποιου περιοδικου θελει και κοιτα δυναμετρηση στον εναν και δυναμετρηση στον αλλον κινητηρα!ο fire ειναι περιπου 6 αλογα παραπανω και 0,5 κιλα ροπης παραπανω!
και τεταρτον συμφωνω απολυτα tolaros οτι η ομορφια σαν το grande δεν εχει αλλο καινουργιο μικρο,φρενα παρα πολυ καλα για την κατηγορια του και στησιμο πολυ καλο!
δευτερον 10,5 τα 0-100 το grande???το 1,4 κανονικα δεν κανει γυρω στο 12-13 δευτερολεπτα?αν θυμαμαι σωστα τοτε μαλον δεν εχουν πληρη κατανοηση και αισθηση του ριχνω ενα δευτερολεπτο κατω!
και τριτον διαφωνω γιατι πολυ απλα πηγαινε σε δυναμετρηση οποιου περιοδικου θελει και κοιτα δυναμετρηση στον εναν και δυναμετρηση στον αλλον κινητηρα!ο fire ειναι περιπου 6 αλογα παραπανω και 0,5 κιλα ροπης παραπανω!
και τεταρτον συμφωνω απολυτα tolaros οτι η ομορφια σαν το grande δεν εχει αλλο καινουργιο μικρο,φρενα παρα πολυ καλα για την κατηγορια του και στησιμο πολυ καλο!
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

χεχε.. πλακα κανεις? 115 αλογα δεν προκεται να τα φτασω?? συγνωμη προφανως εννοεις οτι δεν αξιζει τα λεφτα για να τα φτασω.. γιατι αν πιστευεις οτι με ενα καλο σταδιο 2 δεν θα φτασω τα 120 για πλακα προφανως κατι η δεν ξερω καλα η κατι εχει αλλαξει στον κοσμο των βελτιωσεων. αν μιλας για Φ.Π.Ε. τα 105 αλογα ειναι ενας λογικο στοχος. (bmc βαρελακι, εξατμιση μαζι με χταποδι και αγωνηστικο καταλητη και ενα προγραμμα στο τελος αντε και κανα μπουζι-μπουζοκαλωδια) κοστος 1500 maximum?
δεν ειπα οτι περιμενω 0-100 κατω απο 10,5 με ενα πρωτο σταδιο. αλλα πεφτει στο 11,5 ανετα. οπως ειπες και εσυ αλλο 13 αλλο 11! τεραστια διαφορα..
δεν ειπα οτι περιμενω 0-100 κατω απο 10,5 με ενα πρωτο σταδιο. αλλα πεφτει στο 11,5 ανετα. οπως ειπες και εσυ αλλο 13 αλλο 11! τεραστια διαφορα..
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

- powerakis
- Μαθαίνω να στρίβω.

- grande jerry
- Μαθαίνω να στρίβω.

- P.A.D.R.C
- Schumacher

Gp 1.4 με F.I.R.E δεν υπαρχουν..Μαζι με το λανσαρισμα του GP εγινε και το λανσαρισμα των StarJet!
Oσο για την διαφορα των δυο,παρολο που στα χαρτια εχουν την ιδια ιπποδυναμη,στην πραξη(δυναμομετρο) φανηκε πως οι F.I.R.E ειναι πιο δυνατοι.
Oσο για την διαφορα των δυο,παρολο που στα χαρτια εχουν την ιδια ιπποδυναμη,στην πραξη(δυναμομετρο) φανηκε πως οι F.I.R.E ειναι πιο δυνατοι.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

- grande jerry
- Μαθαίνω να στρίβω.

- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

με συγχωρεις αλλα δε καταλαβαινω γιατι να ντρεπεται?? απο ποτε ειναι ντροπη? να πας να του πεις τι?? οτι ντροπη σου που ειχες τα @@ (και τα χρηματα) να φτιαξεις ενα αυτοκινητο ατμοσφαιρικο που τα ριχνει σε τουρματα?(207 GT 150hp 19.000ευρω περιπου) ντροπη ειναι αυτο που γινεται σε αυτο το φορουμ.. σε καθε συζητηση που κανουμε να πεταγονται καποιοι και να μας λενε ποσο χαζοι ειμαστε που δεν παιρνουμε t-jet. τοσα χρονια 1.400αρια φτιαχνουν ολοι.. δε καταλαβα δηλαδη.. στην τελικη ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που ΔΕΝ γουσταρουν τα Turbo. τους αρεσει η ατμοσφαιρα.... ενας απο αυτους και εγω.. γουσταρουν να ακουν το ουρλιαγμα του μοτερ και οχι το τσαφ τσουφ...
οποιος μου βρει 5θυρο t-jet μαυρο κατω απο 11.000 να το δηλωσει και να ερθει να μου πει ποσο χαζος ειμαι που θελω να βελτιωσω το απλο.. αλλιως ας μας κανετε τη χαρη να μας αφησετε συζητησουμε οσοι ενδιαφερομαστε οσο λαθος και να κανουμε να το βελτιωσουμε... εγω 9000 εχω να δωσω και τοσα θα δωσω! τι να κανουμε τοσα αντεχει η τσεπη μας.. συγνωμη κιολας.. τα 4000 που μπορει να θελω να ριξω εγω θα τα ριξω σε βαθος χρονου.. 2-3 χρονια κ αν..
τεσπα ειμαι καθετα αντιθετος με αυτα που ακουω. ενταξει δεν παει, δεν αξιζει να του ριξεις λεφτα δεν δεν δεν δεν... αλλα απο την στιγμη που καποιος ειναι τρελος και θελει να το κανει δε μπορει να δεχεται τετοια κατακραυγη.. εγω ξερω ατομα που βελτιωνουν 1.200αρια (και υπαρχουν και εντος του club τετοιοι με τα απλα πουντο) που γουσταρουν να ριχνουν στα μουτρα σε οτι 1.200αρι κυκλοφορει.. την βρισκουν με αυτο... να πατε να τους πειτε ποσο βλακες εναι που το κανουν.. ΕΛΕΟΣ!
εμενα το σκεπτικο μου ειναι απλο. εχω ενα αυτοκινητο που εχει ολα τα αλλα και υστερει στον κινητηρα.. θα χαλασω λεφτα και θα το διορθωσω. απλα τα πραγματα..
στην τελικη ΔΕΝ ειμαστε ολοι τοσο γρηγοροι οσο εσεις.. εσεις παιζετε σε αυτοκινητα πανω απο 130 αλογα.. εμεις βρισκουμε ψυχη και στα 1200αρια και στα 1400αρια τα απλα!.. αυτα μας αρεσουν αυτα τιμουμε...
τελευταιο μου ποστ σε αυτο το θεμα.. τα υπολοιπα μονο για να αναφερω τι εκανα. βλεπω οτι ειναι κακο να ρωταμε εμεις οι αργοι....
υ.γ. δεν εχω τιποτα προσωπικο με κανεναν σας. με εσενα grande jerry μιλησαμε και με πμ. συζητηση κανουμε και εχω εκ διαμετρου αντιθετη αποψη απλα...... αν καποια μηνυματα μου φανουν επιθετικα φταιει ο γραπτος λογος..
οποιος μου βρει 5θυρο t-jet μαυρο κατω απο 11.000 να το δηλωσει και να ερθει να μου πει ποσο χαζος ειμαι που θελω να βελτιωσω το απλο.. αλλιως ας μας κανετε τη χαρη να μας αφησετε συζητησουμε οσοι ενδιαφερομαστε οσο λαθος και να κανουμε να το βελτιωσουμε... εγω 9000 εχω να δωσω και τοσα θα δωσω! τι να κανουμε τοσα αντεχει η τσεπη μας.. συγνωμη κιολας.. τα 4000 που μπορει να θελω να ριξω εγω θα τα ριξω σε βαθος χρονου.. 2-3 χρονια κ αν..
τεσπα ειμαι καθετα αντιθετος με αυτα που ακουω. ενταξει δεν παει, δεν αξιζει να του ριξεις λεφτα δεν δεν δεν δεν... αλλα απο την στιγμη που καποιος ειναι τρελος και θελει να το κανει δε μπορει να δεχεται τετοια κατακραυγη.. εγω ξερω ατομα που βελτιωνουν 1.200αρια (και υπαρχουν και εντος του club τετοιοι με τα απλα πουντο) που γουσταρουν να ριχνουν στα μουτρα σε οτι 1.200αρι κυκλοφορει.. την βρισκουν με αυτο... να πατε να τους πειτε ποσο βλακες εναι που το κανουν.. ΕΛΕΟΣ!
εμενα το σκεπτικο μου ειναι απλο. εχω ενα αυτοκινητο που εχει ολα τα αλλα και υστερει στον κινητηρα.. θα χαλασω λεφτα και θα το διορθωσω. απλα τα πραγματα..
στην τελικη ΔΕΝ ειμαστε ολοι τοσο γρηγοροι οσο εσεις.. εσεις παιζετε σε αυτοκινητα πανω απο 130 αλογα.. εμεις βρισκουμε ψυχη και στα 1200αρια και στα 1400αρια τα απλα!.. αυτα μας αρεσουν αυτα τιμουμε...
τελευταιο μου ποστ σε αυτο το θεμα.. τα υπολοιπα μονο για να αναφερω τι εκανα. βλεπω οτι ειναι κακο να ρωταμε εμεις οι αργοι....
υ.γ. δεν εχω τιποτα προσωπικο με κανεναν σας. με εσενα grande jerry μιλησαμε και με πμ. συζητηση κανουμε και εχω εκ διαμετρου αντιθετη αποψη απλα...... αν καποια μηνυματα μου φανουν επιθετικα φταιει ο γραπτος λογος..
- polatov
- Schumacher

λοιπον επειδη ο καθενας λεει τα δικα του και γω παλι θα κανω το διαιτητη.
ΔΕΝ ειναι απαντηση σε αυτο το topic "αστο φιλαρακι και παρε t-jet"
για ακομη μια φορα γραφετε τα δικα σας μερικοι παρολο που σβησαμε τοσα posts εδω.
και γω ξερω οτι οι fire ηταν μονο στα μκ2β
μην το κανετε προσωπικο.οποιος θελει γραφει δεν πρεπει υποχρεωτικα να γραφετε κατι σε καθε topic.αν διαφωνειτε με το τι θα κανει δε μπορειτε να του προτεινεται να παρει αλλο αμαξι.
ΔΕΝ ειναι απαντηση σε αυτο το topic "αστο φιλαρακι και παρε t-jet"
για ακομη μια φορα γραφετε τα δικα σας μερικοι παρολο που σβησαμε τοσα posts εδω.
και γω ξερω οτι οι fire ηταν μονο στα μκ2β
μην το κανετε προσωπικο.οποιος θελει γραφει δεν πρεπει υποχρεωτικα να γραφετε κατι σε καθε topic.αν διαφωνειτε με το τι θα κανει δε μπορειτε να του προτεινεται να παρει αλλο αμαξι.