39 μέτρα.......
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- gyubrush
- Τρέχω σε αγώνες.

Συμφωνω με skinboy θα ηθελα ομως να κανω μια παρατηρηση:μηπως ειναι λιγο υπερβολικο να βαλει κανεις τετοιου ειδους φρενα σε ενα αυτοκινητο χαμηλου βαρους και σχετικα χαμηλης ιπποδυναμης(Sporting)??Φρενα τα οποια στην τελικη μπορει και να μην ερθουν ποτε σε θερμοκρασια λειτουργιας ουτως ωστε να αποδωσουν τα μεγιστα..Φρενα που μπορει μεσα στην πολη ακομα να σε οδηγησουν σε ατυχημα λογω χαμηλων ταχυτητων και χαμηλης θερμοκρασιας λειτουργιας τους..Μηπως μια λυση που ειχε εφαρμοσει ο skin με δαγκανα απο Coupe και δισκο brembo ειναι η καλυτερη value for money?
Τελος,εγω στο Gt μου εχω τις εργοστασιακες δισκοπλακες και δαγκανες,με της Fiat το γνησιο παντα τακακι,και ουτε προβλημα εχω αντιμετωπισει (στην γεφυρα της βουτας εχω περασει απο κατω με πανω απο 210 και εκει οποιος ξερει το σταμτημα στο επομενο φαναρι εαν ειναι κοκκινο ειναι λιγο δυσκολη υποθεση!) ουτε τριγμους εχω και επισης το Abs συνεργαζεται αψογα και μπαινει παντα εκει που χρειαζεται και την στιγμη που θα χρειαστει.
Τελος,εγω στο Gt μου εχω τις εργοστασιακες δισκοπλακες και δαγκανες,με της Fiat το γνησιο παντα τακακι,και ουτε προβλημα εχω αντιμετωπισει (στην γεφυρα της βουτας εχω περασει απο κατω με πανω απο 210 και εκει οποιος ξερει το σταμτημα στο επομενο φαναρι εαν ειναι κοκκινο ειναι λιγο δυσκολη υποθεση!) ουτε τριγμους εχω και επισης το Abs συνεργαζεται αψογα και μπαινει παντα εκει που χρειαζεται και την στιγμη που θα χρειαστει.
- iceman_n
- Τρέχω σε αγώνες.

- johnnypatras
- Εμαθα να ξεκινάω.

Τα 39 μέτρα είναι πολύ καλή απόσταση και είναι παρόμοια μεαυτή των μαμά φρένων του mk2b ...
Προφανώς το τεστ έγινε σε αρκετά καλή άσφαλτο. Επιτρέψτε μου όμως κάποιες αμφιβολίες ως προς τα ακριβή νούμερα ( προς τα πάνω ή κάτω, δεν έχει σημασία) λίγω του μη επιστημονικού τρόπου της μέτρησης. Είναι μια πολύ καλή προσέγγιση όμως.
Γενικά, όσα χρήματα και να ξοδέψεις στα φρένα, στο 0-100 είναι πάρα πολύ δύσκολο ( έως αδύνατον ) να κατέβεις κάτω από τα 37-38 μέτρα.
Τα οφέλη θα τα δεις κυρίως στα φρεναρίσματα από πολύ μεγάλες ταχύτητες ( π.χ. 200-120) αλλά και στην αντοχή των φρένων σε παρατεταμένα φρεναρίσματα ( κατάβαση Μπράλλου π.χ.
)
Εκεί παίζουν ρόλο και τα περιφερειακά και τα αναλώσιμα του συστήματος πέδησης, όπως τα σωληνάκια, τα υγρά και τα τακάκια. Όπως και οι πολυπίστονες δαγκάνες και οι μεγαλύτεροι δίσκοι. ΚΥΡΙΩΣ στη διάρκεια. Σε αποστάσεις ακινητοποίησης τα αποτελέσματα ποτέ δεν είναι ανάλογα των χρημάτων που δίνονται. Αν δώσατε ένα σωρό λεφτά για να μειώσετε απόσταση ακινητοποίησης από τα 100 χλμ κατά 10 μέτρα, αποτύχατε. Δεν είναι αυτό το αποτέλεσμα. Η αναβάθμιση, το ξαναλέω, εστιάζεται στη μεγαλύτερη διάρκεια αντοχής του συστήματος πέδησης.
Το ABS του Punto παίδες είναι μια χαρά, απ' τα πιο σύγχρονα, μην το κατηγορείτε άδικα. Το μόνο λίγο μεμπτό του είναι ίσως η κάπως μεγαλύτερη ευαισθησία του στα λίγα χλμ., αλλα αυτό διορθώνεται με καλύτερα ελαστικα. Είδα τεράστια διαφορά στη συχνότητα εμπλοκής του ABS όταν τοποθέτησα τα AVS.....
Χωρίς ABS από τόσο μεγάλες ταχύτητες είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πετύχει κανείς μικρότερες αποστάσεις ακινητοποίησης ( ούτε οδηγός αγώνων). Η ταχύτητα του συστήματος ABS είναι τόσο μεγάλη και ακριβής, που τα ανθρώπινα ανακλαστικά δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Να μην αναφέρουμε καν τη δυνατότητα επαναληψιμότητας, που είναι και αυτό που μετράει....
Σε συνδυασμό όλων αυτών, τα 39 μέτρα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΔΟΣΗ. Αλλά δεν είναι εκεί που φαίνεται η πραγματική αξία ενός ακριβού συστήματος πέδησης.
Προφανώς το τεστ έγινε σε αρκετά καλή άσφαλτο. Επιτρέψτε μου όμως κάποιες αμφιβολίες ως προς τα ακριβή νούμερα ( προς τα πάνω ή κάτω, δεν έχει σημασία) λίγω του μη επιστημονικού τρόπου της μέτρησης. Είναι μια πολύ καλή προσέγγιση όμως.
Αυτά του mk2b δηλαδή.skinboy wrote: 39,3 eixa me ta frena tou coupe ta 284, ta monopistona.
Γενικά, όσα χρήματα και να ξοδέψεις στα φρένα, στο 0-100 είναι πάρα πολύ δύσκολο ( έως αδύνατον ) να κατέβεις κάτω από τα 37-38 μέτρα.
Τα οφέλη θα τα δεις κυρίως στα φρεναρίσματα από πολύ μεγάλες ταχύτητες ( π.χ. 200-120) αλλά και στην αντοχή των φρένων σε παρατεταμένα φρεναρίσματα ( κατάβαση Μπράλλου π.χ.
Εκεί παίζουν ρόλο και τα περιφερειακά και τα αναλώσιμα του συστήματος πέδησης, όπως τα σωληνάκια, τα υγρά και τα τακάκια. Όπως και οι πολυπίστονες δαγκάνες και οι μεγαλύτεροι δίσκοι. ΚΥΡΙΩΣ στη διάρκεια. Σε αποστάσεις ακινητοποίησης τα αποτελέσματα ποτέ δεν είναι ανάλογα των χρημάτων που δίνονται. Αν δώσατε ένα σωρό λεφτά για να μειώσετε απόσταση ακινητοποίησης από τα 100 χλμ κατά 10 μέτρα, αποτύχατε. Δεν είναι αυτό το αποτέλεσμα. Η αναβάθμιση, το ξαναλέω, εστιάζεται στη μεγαλύτερη διάρκεια αντοχής του συστήματος πέδησης.
Το ABS του Punto παίδες είναι μια χαρά, απ' τα πιο σύγχρονα, μην το κατηγορείτε άδικα. Το μόνο λίγο μεμπτό του είναι ίσως η κάπως μεγαλύτερη ευαισθησία του στα λίγα χλμ., αλλα αυτό διορθώνεται με καλύτερα ελαστικα. Είδα τεράστια διαφορά στη συχνότητα εμπλοκής του ABS όταν τοποθέτησα τα AVS.....
Χωρίς ABS από τόσο μεγάλες ταχύτητες είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πετύχει κανείς μικρότερες αποστάσεις ακινητοποίησης ( ούτε οδηγός αγώνων). Η ταχύτητα του συστήματος ABS είναι τόσο μεγάλη και ακριβής, που τα ανθρώπινα ανακλαστικά δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Να μην αναφέρουμε καν τη δυνατότητα επαναληψιμότητας, που είναι και αυτό που μετράει....
Σε συνδυασμό όλων αυτών, τα 39 μέτρα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΔΟΣΗ. Αλλά δεν είναι εκεί που φαίνεται η πραγματική αξία ενός ακριβού συστήματος πέδησης.
Ζήσε τη ζωή σου!!!
Ευτυχής ( πανευτυχής!!!
) κάτοχος Punto HGT !! 
Bubby 's Community : http://www.viennas.net/cs
Blogs, συζητήσεις, photo galleries και άλλα πολλά!
Ευτυχής ( πανευτυχής!!!
- Ευάγγελος
- Μαθαίνω να στρίβω.

Νομίζω ότι τι θέμα το ξεκαθαρίσαμε, εγώ διαφώνησα στο θέμα των μέτρων πλήρης ακινητοποίησης του οχήματος!
Σαφώς και στα περισσότερα χιλιόμετρα αυτού του τύπου τα φρένα δείχνουν τις δυνατότητες του όσο για το θέμα του ABS, είναι θέμα οδηγού το αν θα καταφέρει να επιβραδύνει ποιο γρήγορα όταν δεν έχει ΑΒS από ότι όταν έχει, αλλά και πάλι οι διαφορές είναι ελάχιστες γιατί ενα τέτοιο σύστημα έχει μεγάλη δύναμη πέδησης και τείνει να μπλοκάρει τους τροχούς εύκολα στα λίγα και λίγο πριν από την πλήρη ακινητοποίηση!
Έτυχε και εγώ να πάρω στα χέρια μου ενα 4pot της Brembo με διαιρούμενο μάλιστα δίσκο και δεν μου φάνηκε καθόλου ελαφρύτερο από το μαμά (μιλάω πάντα για δαγκάνα-δισκο κομπλέ) δεν ξέρω αν αυτή η διαφορά αφορούσε μόνο το συγκεκριμένο συνδοιασμό δισκου δαγκάνας αλλά τέλλος πάντων...δεν έχει σημασία!
Σαφώς και στα περισσότερα χιλιόμετρα αυτού του τύπου τα φρένα δείχνουν τις δυνατότητες του όσο για το θέμα του ABS, είναι θέμα οδηγού το αν θα καταφέρει να επιβραδύνει ποιο γρήγορα όταν δεν έχει ΑΒS από ότι όταν έχει, αλλά και πάλι οι διαφορές είναι ελάχιστες γιατί ενα τέτοιο σύστημα έχει μεγάλη δύναμη πέδησης και τείνει να μπλοκάρει τους τροχούς εύκολα στα λίγα και λίγο πριν από την πλήρη ακινητοποίηση!
Έτυχε και εγώ να πάρω στα χέρια μου ενα 4pot της Brembo με διαιρούμενο μάλιστα δίσκο και δεν μου φάνηκε καθόλου ελαφρύτερο από το μαμά (μιλάω πάντα για δαγκάνα-δισκο κομπλέ) δεν ξέρω αν αυτή η διαφορά αφορούσε μόνο το συγκεκριμένο συνδοιασμό δισκου δαγκάνας αλλά τέλλος πάντων...δεν έχει σημασία!
δεν έγινε τίποτα, απλά καλό θα ήταν να διαβάζουμε καλά τα post των άλλων πριν σπεύσουμε να απαντήσουμε γιατί μπορεί από κάποια παρανόηση να δημιουργηθεί παρεξήγηση!Και στο κάτω κάτω της γραφής όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους...όπως και το δικαίωμα στο να κάνουν λάθος!ρε χαλαρωστε λιγο και γω πιστευω οτι τα 39 μετρα δεν ειναι και πολυ καλο νουμερο ειναι απλα καλο
Powered by Abarth
- johnnypatras
- Εμαθα να ξεκινάω.

Πολύ σωστά Ευάγγελε. Και με αφορμή αυτό σου το απόσπασμα :
Προσωπικά, σε μελλοντική αναβάθμιση των δικών μου φρένων, θα αρκεστώ μόνο στην αλλαγή των δίσκων στην ίδια διάσταση, αλλά μάλλον χαρακτούς, πιθανότατα Tarox. Και τακάκια και σωληνάκια. Οτιδήποτε παραπάνω, το θεωρώ υπερβολικό ( no offence, OK;) και με κίνδυνο αλλοίωσης των δυναμικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου μου.
Να πω πως όντως οι υπερβολές σε δίσκους δαγκάνες οδηγούν σε αύξηση της μη αναρτώμενης μάζας, πολύ κακό για τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Γι'αυτό προσοχή στις επιλογές μας.Ευάγγελος wrote:
Προσωπικά, σε μελλοντική αναβάθμιση των δικών μου φρένων, θα αρκεστώ μόνο στην αλλαγή των δίσκων στην ίδια διάσταση, αλλά μάλλον χαρακτούς, πιθανότατα Tarox. Και τακάκια και σωληνάκια. Οτιδήποτε παραπάνω, το θεωρώ υπερβολικό ( no offence, OK;) και με κίνδυνο αλλοίωσης των δυναμικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου μου.
Ζήσε τη ζωή σου!!!
Ευτυχής ( πανευτυχής!!!
) κάτοχος Punto HGT !! 
Ευτυχής ( πανευτυχής!!!
- skinboy
- Schumacher

euloges oi aporeies kai oi paratiriseis tou gyubrush....
ta frena tou coupe se ola ta Punto einai value for money anava8misi.
kai oloi menoune ikanopoihmenoi.
oso ta eixa den me eixane prodosei pote.
h diafora apo ta mama se stamatimata itane safos teleia k ais8iti...
episis analoga to pantrema ulikon trivis ktl petuxeneis kai alla kala....
Twra to 8ema anartomenis mazas varous ktl...
ta Galfer pou foraw einai eilikrina polu elafria (enas apo tous logous pou ta epsaxna tote) ta frena einai me agwnistikou tupou dagkana (me megala pistonia polu xwris kapakia prostasias patimatos emvolou sto takaki) k OLA ta pistonia idiou mege8ous (oxi gramika opws stis dagkanes tou junior brembo kit , tis tarx ktl).
TA frena einai sxediasmena k Homologarismena gia anavaseis k exoune prodiagrafes GroupA k egkrisi gia to HGT .
Episis einai kai to monadiko KITaki pou erxetai gia 15ares me 290 disko diairoumeno k pleusto.
gia na min masaei se stravwmata .
Episis san kostos pane polla lefta....
den jerw ama ajizei ta lefta tous dioti exoune 2150e (timi vitrinas)
prosopika ta pira 1000e sxedon apatita.
ta i8ela apo tin prwti mera pou pira to HGT k mou ekatse h kali.
twra, me tin ejikoiwsi mou mazi tous lew oti 8a ta agoraza kai kainourgia
eimai an8rwpos pou den kano sumvivasmous se frena k 8elw na exw 150% apodosi gia na tin ftanw ws to 100% MAX.
O logos pou ta pira einai apo tis akinitopoihseis k ta kopsimata apo 200 ews ta 80km , opou ekei den sugkrinetai oute me coupe oute me tipota....
Oi monoi sumvivasmoi pou prepei na kaneis me auto to kit frenon einai , 2 frenarismata kanonika apo 90-100km k einai ok .
zestainontai amesws , deiarkoune apisteuta polu......
exw prospa8isei na ta anapsw na dw ta oria tous k den to exw epituxei akoma. Auto emena mou aresei.
dustixos gia to HGT den dinei poio sumvato kit me 4pot dagkana alla mono auto,enw px gia to GT dinei 2-3 kit 4pot
pliroforiaka:
Psaxna - limni euvoias tapa...ta frena oute kixxx kai einai apostasi 40-50km...
Ekei itane k to mono simeio pou eixa dei tou Coupe na kourazontai (polu logiko)
provlimata mesa se polu ktl den exoune , ektos apo trijimo apalo ama einai krua...(meta apo 3-4 frenakia apala se kinisi stamataei).
Prosopika exw kolima me ta frena.
k den eimai swsto kritirio se 8emata an einai value for money epilogi se frena - anartisi.
alla se osa amajia parw , an exei kit 8a vazw ena tetoio.
H dynami sto kopsimo einai treli k den 8a pw sugkriseis me alla Polu dunata amajia se auton ton tomea dioti 8a arxisoune oi poio polu den ginete ktl...
den 8elw na kanw effe (den eina ito stul mou) alla an kaneis swsta pantremata k kapoios jerei na se ka8odigisei tote mporeis na petuxeis polla sto 8ema frenou me polles epiloges...
ta frena tou coupe se ola ta Punto einai value for money anava8misi.
kai oloi menoune ikanopoihmenoi.
oso ta eixa den me eixane prodosei pote.
h diafora apo ta mama se stamatimata itane safos teleia k ais8iti...
episis analoga to pantrema ulikon trivis ktl petuxeneis kai alla kala....
Twra to 8ema anartomenis mazas varous ktl...
ta Galfer pou foraw einai eilikrina polu elafria (enas apo tous logous pou ta epsaxna tote) ta frena einai me agwnistikou tupou dagkana (me megala pistonia polu xwris kapakia prostasias patimatos emvolou sto takaki) k OLA ta pistonia idiou mege8ous (oxi gramika opws stis dagkanes tou junior brembo kit , tis tarx ktl).
TA frena einai sxediasmena k Homologarismena gia anavaseis k exoune prodiagrafes GroupA k egkrisi gia to HGT .
Episis einai kai to monadiko KITaki pou erxetai gia 15ares me 290 disko diairoumeno k pleusto.
gia na min masaei se stravwmata .
Episis san kostos pane polla lefta....
den jerw ama ajizei ta lefta tous dioti exoune 2150e (timi vitrinas)
prosopika ta pira 1000e sxedon apatita.
ta i8ela apo tin prwti mera pou pira to HGT k mou ekatse h kali.
twra, me tin ejikoiwsi mou mazi tous lew oti 8a ta agoraza kai kainourgia
eimai an8rwpos pou den kano sumvivasmous se frena k 8elw na exw 150% apodosi gia na tin ftanw ws to 100% MAX.
O logos pou ta pira einai apo tis akinitopoihseis k ta kopsimata apo 200 ews ta 80km , opou ekei den sugkrinetai oute me coupe oute me tipota....
Oi monoi sumvivasmoi pou prepei na kaneis me auto to kit frenon einai , 2 frenarismata kanonika apo 90-100km k einai ok .
zestainontai amesws , deiarkoune apisteuta polu......
exw prospa8isei na ta anapsw na dw ta oria tous k den to exw epituxei akoma. Auto emena mou aresei.
dustixos gia to HGT den dinei poio sumvato kit me 4pot dagkana alla mono auto,enw px gia to GT dinei 2-3 kit 4pot
pliroforiaka:
Psaxna - limni euvoias tapa...ta frena oute kixxx kai einai apostasi 40-50km...
Ekei itane k to mono simeio pou eixa dei tou Coupe na kourazontai (polu logiko)
provlimata mesa se polu ktl den exoune , ektos apo trijimo apalo ama einai krua...(meta apo 3-4 frenakia apala se kinisi stamataei).
Prosopika exw kolima me ta frena.
k den eimai swsto kritirio se 8emata an einai value for money epilogi se frena - anartisi.
alla se osa amajia parw , an exei kit 8a vazw ena tetoio.
H dynami sto kopsimo einai treli k den 8a pw sugkriseis me alla Polu dunata amajia se auton ton tomea dioti 8a arxisoune oi poio polu den ginete ktl...
den 8elw na kanw effe (den eina ito stul mou) alla an kaneis swsta pantremata k kapoios jerei na se ka8odigisei tote mporeis na petuxeis polla sto 8ema frenou me polles epiloges...
Punto HGT SC Evo
- skinboy
- Schumacher

an milame gia sygkrisi mama frenon(sporting) me brembo 4pot sigoura einai pio varia ta brembo.Ευάγγελος wrote:Νομίζω ότι τι θέμα το ξεκαθαρίσαμε, εγώ διαφώνησα στο θέμα των μέτρων πλήρης ακινητοποίησης του οχήματος!
δεν έγινε τίποτα, απλά καλό θα ήταν να διαβάζουμε καλά τα post των άλλων πριν σπεύσουμε να απαντήσουμε γιατί μπορεί από κάποια παρανόηση να δημιουργηθεί παρεξήγηση!Και στο κάτω κάτω της γραφής όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους...όπως και το δικαίωμα στο να κάνουν λάθος!ρε χαλαρωστε λιγο και γω πιστευω οτι τα 39 μετρα δεν ειναι και πολυ καλο νουμερο ειναι απλα καλο
to sporting exei mono disko (to mk2) ara kai poio elafri.
Mpeite sto site tis AP racing kai diavaste ligo gia diskous dagkanes vari ulika trivis antoxes epiloges k pws vgainoune na parete mia eikona polu kali .
einai eilikrina polu katatopistiko site
Punto HGT SC Evo
- johnnypatras
- Εμαθα να ξεκινάω.

skinboy, εφ'όσον τα πέτυχες σε τόσο καλή τιμή και δεν έχουν τα προβλήματα βαρους, δεν το συζητάω...πολύ καλά έκανες.
Ομολογώ πάντως, πως διαβάζοντας την περιγραφή σου, ζήλεψα λιγουλάκι!
Απλά, επειδή θεωρώ πως τέτοιου επιπέδου κόστος για φρένα αξίζει μόνο για τακτική επίσκεψη σε πίστες, γι'αυτό και δεν πρόκειται να επενδύσω τόσα λεφτά. Η γνώμη μου πάντα, ΟΚ;
Ομολογώ πάντως, πως διαβάζοντας την περιγραφή σου, ζήλεψα λιγουλάκι!
Απλά, επειδή θεωρώ πως τέτοιου επιπέδου κόστος για φρένα αξίζει μόνο για τακτική επίσκεψη σε πίστες, γι'αυτό και δεν πρόκειται να επενδύσω τόσα λεφτά. Η γνώμη μου πάντα, ΟΚ;
Ζήσε τη ζωή σου!!!
Ευτυχής ( πανευτυχής!!!
) κάτοχος Punto HGT !! 
Ευτυχής ( πανευτυχής!!!
- skinboy
- Schumacher

swsti einai h gnwmi sou...
apla k sto dromo tin vlepeis tin diafora...
episis mporeis me upomoni k psajimo na ta sunarmologiseis mesa apo tin AP.
kai me ligotero kostos apo tin timi vitrinas tous .
na valeis k xarakto disko pou einai safos kaluteros k anapoda kiolas pou episeis apodidei k polu kalutera...k frontizei k to takaki polu kalutera.
apla k sto dromo tin vlepeis tin diafora...
episis mporeis me upomoni k psajimo na ta sunarmologiseis mesa apo tin AP.
kai me ligotero kostos apo tin timi vitrinas tous .
na valeis k xarakto disko pou einai safos kaluteros k anapoda kiolas pou episeis apodidei k polu kalutera...k frontizei k to takaki polu kalutera.
Punto HGT SC Evo
- skinboy
- Schumacher

- #KAR
- Μαθαίνω να στρίβω.

- skinboy
- Schumacher

-
mikepts
- Νικολάκης

se mk2 spoting pantos me mama frena den mporo na po oti emeina eyxaristimenos apo tis diadromes pou thelo na kano.molis allaksa ta takakia me textar kai tous diskous me zimmerman me normal igra kai solinakia ta frena kiriolektika metamorfothikan.to mono kako (kai gia mena sovaro) einai oti se 18000 km me egatelipsan (diskoi-takakia) me trela ragismata stous diskous.apofasisa na valo tou coupe me mama diskoplaka kai textar pali takaki.dld apo ton 250kati mm kai mono disko se 284 kai diplo.i proti diafora itan i terastia diafora varous apo to ena setup sto allo.i 2i diafora itan oti sta polla km sxedon telikes se sporting (140-150 km) den eixa kamia sxesi me prin se frenarisma.to abs se tetoies taxitites einai ok alla sta liga km kai me krya lastixa kai frena einai poli xeirotero apo ta mama frena.forao lastixa 195/45/16 dunlop sp9000.ayta se 1o stadio.tora epidi meta piramatistika kai me apostates kai me alla takakia,solinakia,diskous ALLA oxi me ta idia lastixa (diastasi,marka) kai oxi me to idio varos logo allagis moter den mporo na po me 100% sigouria ti diafores eida.ayta