57i Induction Kit KN

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

forza italia
Moderator
Moderator

Re: 57i Induction Kit KN

Post by forza italia » Wed Apr 13, 2011 2:29 pm

αυτο ειναι απο το site της Κ&Ν
Can a K&N filter give my engine too much air flow?

No. An engine can only draw in a certain volume of air depending on the engine's size (measured by such things as bore, stroke and number of cylinders). Vehicles are designed to accommodate large changes in air pressure so they can operate at sea level or at an altitude of 14,000 feet. Engine computers adjust the amount of fuel required as a result of changes in air pressure (density). Air filter restriction when the filter is new and especially as the filter loads with dust will result in lower air pressure and availability similar to being at a high elevation. High-flow air filters that were invented by K&N were designed to reduce the work necessary to pull air through the filter and to increase air pressure. Increased air pressure is one of the key elements in producing more power.

αυτο που λεει δηλαδη με λιγα λογια ειναι οτι ποσοτητα του αερα δεν αυξανετε,αυτο που κανει ειναι να δωσει μια καλυτερη ροικοτητα στην εισαγωγη με αποτελεσμα να κραταει καλυτερη πιεση στην εισαγωγη

η καριερα ειναι για τους τραγουδιστες......

PanosMK2A
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by PanosMK2A » Wed Apr 13, 2011 2:49 pm

Θα μιλήσω για την K&N 57s-9500 μιας και αυτή έχω δοκιμάσει και μετρήσει.Πιο πολύ αέρα προφανώς έδωσε μιας και μετρήθηκαν αρκετά παραπάνω γραμμάρει καθώς και το μείγμα ήταν σαφώς πιο πλούσιο.Τέλος πάντως δεν έχει νόημα να "τσακωνόμαστε" και να αντιπαραθέτουμε απόψεις , μιας και το θέμα είναι η 57i σαν εισαγωγή σε Tjet.
Όταν οι άλλοι πατάνε φρένο , εμείς πατάμε γκάζι.

Giorgis_thess
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Giorgis_thess » Wed Apr 13, 2011 3:53 pm

PanosMK2A wrote: Λοιπόν μπριζώστε τα αμαξάκια σας στο διαγνωστικό και δείτε με μαμά εισαγωγή πόσα γραμμάρια μετράει και ΧΩΡΙΣ φίλτρο πόσα.Αν δε ξέρετε πως το μπριζώνουμε , πείτε μου να έρθω να σας δείξω υπο πληρωμή πάντα. :D
Mr ξερόλας...Δεν είναι VAG να έχει MAF ωστε να μετράει γραμμάρια ανά μονάδα χρόνου....Στα tjet μετράει πίεση σε kPa (MAP) οπότε και να ''μπριζώσουμε'', δεν θα δούμε αυτό που λες...Οπότε, guess what..ΑΚΥΡΟ !

Καλώς τον να τον πληρώσουμε να μας δείξει πως να κάνουμε και Log.........Ω ρε κάτι νούμερα ρεεεεεεεεεε!Που να σφίξουν και οι ζέστες....

Α!Ο εγκέφαλος λέει πόσο θα ψεκάσουν επιστήμονα μου..Αλλά αν έχει τελειώσει η παροχή τους ( 2πλάσιος αέρας βλέπεις , οπότε πρέπει να ψεκάσουμε και την 2πλάσια ποσότητα βενζίνης - Δεν θέλει πολύ μυαλό να το σκεφτείς! ) τοτε τι γίνεται...??

PanosMK2A
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by PanosMK2A » Wed Apr 13, 2011 4:00 pm

Πιστεύω ότι η ερώτησή σου είναι τελείως άτοπη και υποδηλώνει πόσο έχεις συγχηστεί.Σχολείο φαντάζομαι έχεις τελειώσει , οπότε σκέψου τι γίνεται όταν κάτι δε μας κάνει πλέον.GUESS WHAT.Buy a bigger new one.Και στα Ελληνικά , αγόρασε καινούργια μπεκ να ψεκάζουν πιο πολύ.Ότι άλλο θες , είμαι στη διάθεσή σου να στο εξηγήσω. :D

Giorgis_thess
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Giorgis_thess » Wed Apr 13, 2011 4:03 pm

PanosMK2A wrote:Πιστεύω ότι η ερώτησή σου είναι τελείως άτοπη και υποδηλώνει πόσο έχεις συγχηστεί.Σχολείο φαντάζομαι έχεις τελειώσει , οπότε σκέψου τι γίνεται όταν κάτι δε μας κάνει πλέον.GUESS WHAT.Buy a bigger new one.Και στα Ελληνικά , αγόρασε καινούργια μπεκ να ψεκάζουν πιο πολύ.Ότι άλλο θες , είμαι στη διάθεσή σου να στο εξηγήσω. :D
Οπότε με ένα φίλτρο καλό είναι να πάρει κάποιος και η 4άδα μεγαλύτερα μπεκ, όχι τίποτα να μην στεγνώνει κιόλας....

tashauna
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by tashauna » Wed Apr 13, 2011 4:04 pm

PanosMK2A δεν το κόβεις σιγά σιγά;
Το παρα...... το θεματάκι !
Στην τελική απαντάς μόνο εκεί που σε συμφέρει και με εριστικό ύφος. Τα επι της ουσίας τα κανεις γαργαρα. Και ενας ασχετος το καταλαβαινει αυτο...
Τι θα κερδίσεις στην τελικη; Να κλειδωθεί το θέμα και να σου γίνει σύσταση απο moderators ;
Βρείτε μου τρόπο να αποκτήσω 106+ άλογα... (Fix It Again Tony) :P

forza italia
Moderator
Moderator

Post by forza italia » Wed Apr 13, 2011 4:11 pm

Αλλα σου λεμε αλλα καταλαβαινεις,οσοι βάζουν χοάνη. πρέπει να αλλαζουν και μπεκ;
Και αν δεν αλλαξουν τι θα γινει;

PanosMK2A
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by PanosMK2A » Wed Apr 13, 2011 4:14 pm

Tashauna , γιατί αναφέρεσαι μόνο σε μένα?Επειδή ο άλλος είναι φιλαράκι σου?Απαντάω όπου θέλω να απαντήσω και δε κάνω τίποτα γαργάρα.Άλλοι το παίζουν ξερόλες και έχουν υφάκι.
Όσο για τη σύσταση από τους mods , είναι καλοδεχούμενη , αν και δε νομίζω να κάνουν μόνο σε μένα. :D

Γιώργη Θεσαλλονικιέ πιστεύω μαζί με το Simota αν πάρεις και μια τετράδα μπεκ 660cc θα σαι γαμάτος.
forza italia wrote:Αλλα σου λεμε αλλα καταλαβαινεις,οσοι βάζουν χοάνη. πρέπει να αλλαζουν και μπεκ;
Μιλησα εγώ για αλλαγή μπεκ?ΟΟΟΟ θεέ μου , δε ποστάρω άλλο , χαλάω τσάμπα το πληκτρολόγιο μου.Η συζήτηση μαζί σας είναι άτοπη τελείως.Πάω να αγοράσω μια Simota , άσε με.

forza italia
Moderator
Moderator

Post by forza italia » Wed Apr 13, 2011 4:17 pm

PanosMK2A wrote:Tashauna , γιατί αναφέρεσαι μόνο σε μένα?Επειδή ο άλλος είναι φιλαράκι σου?Απαντάω όπου θέλω να απαντήσω και δε κάνω τίποτα γαργάρα.Άλλοι το παίζουν ξερόλες και έχουν υφάκι.
Όσο για τη σύσταση από τους mods , είναι καλοδεχούμενη , αν και δε νομίζω να κάνουν μόνο σε μένα. :D

Γιώργη Θεσαλλονικιέ πιστεύω μαζί με το Simota αν πάρεις και μια τετράδα μπεκ 660cc θα σαι γαμάτος.
forza italia wrote:Αλλα σου λεμε αλλα καταλαβαινεις,οσοι βάζουν χοάνη. πρέπει να αλλαζουν και μπεκ;
Μιλησα εγώ για αλλαγή μπεκ?ΟΟΟΟ θεέ μου , δε ποστάρω άλλο , χαλάω τσάμπα το πληκτρολόγιο μου.Η συζήτηση μαζί σας είναι άτοπη τελείως.Πάω να αγοράσω μια Simota , άσε με.
και πολυ καλα θα κανεις,συμβουλη τα υπολοιπα λεφτα πιεστα μπυρες να χαλαρωσεις :mrgreen:

PanosMK2A
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by PanosMK2A » Wed Apr 13, 2011 4:18 pm

forza italia wrote:
PanosMK2A wrote:Tashauna , γιατί αναφέρεσαι μόνο σε μένα?Επειδή ο άλλος είναι φιλαράκι σου?Απαντάω όπου θέλω να απαντήσω και δε κάνω τίποτα γαργάρα.Άλλοι το παίζουν ξερόλες και έχουν υφάκι.

και πολυ καλα θα κανεις,συμβουλη τα υπολοιπα λεφτα πιεστα μπυρες να χαλαρωσεις :mrgreen:
8)

Wazie
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Wazie » Wed Apr 13, 2011 4:35 pm

Αγορια λιγο χαλαρα παρακαλω :) Ας κρατησουμε το θεματακι καθαρο οσο γινεται :)

Η αρχικη ερωτηση ηταν αν αξιζει τα λεφτα του το κιτ της KN και τιποτα παραπανω. Stay on Topic.
Cut One...All Bleed

Image PG spec... By Τοny Tunning Image

Image

Vandal
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Vandal » Wed Apr 13, 2011 4:40 pm

Καλα ρε πατε καλα μου βαζετε το λινκ της K&N που λεει ποσο αερα ρουφαει και λεει οσο χρειαζετε και τα λοιπα ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΟΣΟ ΑΕΡΑ η ειναι σε διαστασεις οσο τυχει αν παρεις και βαλεις μια χοανη σε αρκετα μεγαλυτερη διασταση και την βαλεις πανω θα δημιουργησει προβλημα απο την εξτρα ποσοτητα αερα η με μικροτερη λιγοτερο αερα για σε καθε μοτερ με αλλα κυβικα χρειαζετε να ρουφαει πιο πολυ η simota ειναι και οπως τυχει η διασταση της καθηστε εσεις με τα κινεζικα "εξυπνοι" την κινεζικη 2 φορες την πλενεις και γινετε για πεταμα και εκτος απο θερμοασπιδες σωληνες αποδοση και στα σκουπιδακια που μπαινουν μεσα δηλαδη πατε να βγαλετε την απομιμηση καλυτερη απο την αυθεντικη???? Εδω ο αλλος εβγαλε τους ελληνες τους καλυτερους στην βελτιωση που ενα βελτιωτη αξιοπιστο δεν εχουμε!! Καθηστε να λετε τα δικα σας μονοι σας ευχομαι μονο μην την πατησουν τα παιδια που δεν ξερουν και μπαινουν για μια συμβουλη στο φορουμ και θα πεσουν πανω σε εσας και τα καραγκιοζιλικια σας! Εγω μιλαω με επιχειρηματα και στην πραξη και εσεις λετε για μπυρες και αλλο λεμε με το παλικαρι πιο πανω αλλα απαντατε!
Image

PanosMK2A
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by PanosMK2A » Wed Apr 13, 2011 4:46 pm

Καλά σκουπίδια με ΟΛΕΣ περνάνε μέσα στο θάλαμο καύσης.Είναι όμως τόσο λίγα , που πρέπει να φοράς 200.000χλμ φιλτροχοάνη για να σου βγάλει πρόβλημα στο κινητήρα.
Τέσπα , ο καθένας κάνει τις επιλογές του βάση των γνώσεων αλλά και της τσέπης του.Δεν έχει νόημα να τσακωνόμαστε και να λέμε μαλακίες αμφώτεροι.Το θέμα είναι να ευχαριστιόμαστε τα αμάξια μας , είτε αυτά φοράνε K&N είτε Simota είτε 7τούρμπο πάνω.

taf
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by taf » Wed Apr 13, 2011 6:30 pm

Vandal βάζε και καμιά τελεία. Να βγαίνει νόημα ρε συ.
mk2 1.2 8v

saxon_747
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by saxon_747 » Wed Apr 13, 2011 6:51 pm

Δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχει η καταγωγη της φιλτροχοανης, τα οκτανια, τα μπεκ κτλ μεταξυ τους. PDT_Armataz_01_03

Το θεμα δεν ειναι η φιλτροχοανη αυτη καθ'αυτη αλλα η εφαρμογη της.

Ολα τα aftermarket φιλτρα εχουν την ιδια λογικη: περισσοτερος αερας (αρα και περισσοτερη σκονη)

Το ζητουμενο ειναι να βρεθει τροπος εστω και με πατεντες να παιρνει οσο το δυνατον πιο κρυο υπο πιεση αερα πραμα που μπορει να αποδοσει τα μεγιστα εαν συνδιαστει με το αναλογο ecu tuning.

Καποιος, οχι απαραιτητα επιστημονας, εαν εχει βασικες γνωσεις περι ροης αγωγων, ιδιοτητες υλικων κτλ ειναι οκ.

Παρεπιπτοντος, εαν καποιος ψαχνει ανθεκτικους σε θερμοκρασια, σπιραλ ή μη, σωληνωσεις για το αμαξι του, ας στειλει εαν πμ

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”