DIY : αλλαγή λαμπάκια μπλαφονιέρας με led (mk2)
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- george21
- Νικολάκης

Re: DIY : αλλαγή λαμπάκια μπλαφονιέρας με led (mk2)
Οπως το λες.δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο.ευχαριστω για την συμβουλη.
- GDRIVER
- Τρέχω σε αγώνες.

φίλε μου καλημέρα. τα λεντ στις πλαφονιέρες δε θα σου βγάλουν ποτέ μνμ λάθους γιατί δεν είναι συνδεδεμένες στο cAN-BUS. αυτές που σου δημιούργησαν το πρόβλημα είναι οι της πινακίδας και στα μπροστινά φανάρια. εκέι ό,τι και να βάλεις πάντα θα σου βγάζει μνμ. τώρα στις πλαφονιέρες πορτμπακάζ και εσωτερικού βάλε ό,τι θες από λεντ αλλά να είναι από 1 watt και πάνω εάν νομίζεις πως θα παραμένουν συνεχώς ανοικτές. εγώ έβαλα και 0,6 watt και πάλι έσβηναν ολοκληρωτικώς. τώρα εάν έχεις κάποια φοβία βάλε από 1 watt και πάνω. εγώ έχω βάλει αυτές
http://www.ledmegastore.gr/products/led ... 6-smd-5050
που έχουν 400 lumen φωτεινότητα. φαντάζεσαι πως κάνουν τη νύκτα μέρα. κατανάλωση 1,6 watt. στο πορτμπαγκάζ έχω βάλει μία με 13 smd 5050 led με κατανάλωση 1.32 watt. 3-4 χρόνια τώρα. αυτήν .
http://www.ledmania.gr/el/led-gr-gr-2/t ... -5050.html
με ένα μικρό κολπάκι μπήκε μία χαρα. απλώς να σου πω πω φωτίζει το ίδιο με τη μαμά. όχι περισσότερο. την έβαλα περισσότερο για να μειώσω την κατανάλωση. και με ένα dremel και κλεφτάκι έβαλα ακόμα μία από την άλλη πλευρά και τώρα έχω δύο λάμπες στην μπαγκαζιέρα.
http://www.ledmegastore.gr/products/led ... 6-smd-5050
που έχουν 400 lumen φωτεινότητα. φαντάζεσαι πως κάνουν τη νύκτα μέρα. κατανάλωση 1,6 watt. στο πορτμπαγκάζ έχω βάλει μία με 13 smd 5050 led με κατανάλωση 1.32 watt. 3-4 χρόνια τώρα. αυτήν .
http://www.ledmania.gr/el/led-gr-gr-2/t ... -5050.html
με ένα μικρό κολπάκι μπήκε μία χαρα. απλώς να σου πω πω φωτίζει το ίδιο με τη μαμά. όχι περισσότερο. την έβαλα περισσότερο για να μειώσω την κατανάλωση. και με ένα dremel και κλεφτάκι έβαλα ακόμα μία από την άλλη πλευρά και τώρα έχω δύο λάμπες στην μπαγκαζιέρα.
μιά φορά ονειροναύτης , για πάντα ονειροναύτης
- george21
- Νικολάκης

στην πλαφονιερα δεν μου εβγαζε μηνυμα οντος.αλλα μου έκανε εκείνο που περιγράφω με την μίζα πιο πανω.το γιατι δεν το ξερω.
- GDRIVER
- Τρέχω σε αγώνες.

μάλλον έβαλες μόνο μία λάμπα στην πλαφονιέρα. η λύση είναι απλή. βάλε led με 1,5 , 2watt κατανάλωση και είσαι εντάξει. μην μπεις στον κόπο για τις πλαφονιέρες να βάλεις can-bus γιατί θερμαίνονται αρκετά και στο μικρό και κλειστό χώρο της πλαφονιέρας θα σου λιώσει κάτι. επομένως απλές και άγιος ο θεός. απλώς πάρε με λίγη περισσότερη κατανάλωση και τελείωσες. ούτε τρεμοπέγματα , ούτε τίποτα. τώρα οι αρχικές λαμπίτσες που σου τρεμοέπαιζαν έιτε είχαν κάποιο πρόβλημα είτε απλώς ήταν υπερχαμηλής κατανάλωσης. σκέψου πως στην μπαγκαζιέρα έβαλα μία φορά μία τ10 με 0,03 watt κατανάλωση αλλά ήταν με σταθεροποιητή ενσωματωμένο και ούτε καν αυτή τρεμοέπαιζε. την έβγαλα γιατί είχε ελεείνώς λίγα lumen.
οι λάμπες σου δεν είχαν ενσωματωμένο ένα μικρό τσιπ σταθεροποίησης γι'αυτό σου τρεμόπαιζαν. οι περισσότερες τώρα πια έχουν. επίσης θα το ακούσεις ως τσιπ προστασίας υπέρτασης.
οι λάμπες σου δεν είχαν ενσωματωμένο ένα μικρό τσιπ σταθεροποίησης γι'αυτό σου τρεμόπαιζαν. οι περισσότερες τώρα πια έχουν. επίσης θα το ακούσεις ως τσιπ προστασίας υπέρτασης.
- GDRIVER
- Τρέχω σε αγώνες.

όσο για τη μίζα οι λάμπες που πήρες πρέπει στιγμιάιως να σου τράβηξαν πολλή τάση και να έχασε λίγο η μπαταρία. αλλά μην μπεις στον κόπο να βάλεις λεντ στις πινακίδας και μπροστινά φανάρια.
να σου πώ και μία αλήθεια ; στην αρχή όταν πρωτοέβαλα λεντ πήγα σε ηλεκτρολόγο γιατί δεν είχα ψάξει και ενημερωθεί για τα λεντ. αποτέλεσμα , καμμένες ασφάλειες και λιωμένα καλώδια στο μπροστινό φανάρι. όταν τις μελέτησα λίγο και επέλεξα εγώ τις λάμπες όλα μία χαρά.
έχω πάρει κάτι ειδικές αντιστάσεις που μου επέτρεψαν να βάλω ό,τι λεντ θέλω. απλώς αποφάσισα να τις περιορίσω μόνο για την πίσω πινακίδα και όχι για τα φανάρια εμπρός λόγω υπερβολικής θερμότητας . παντως μη φοβάσαι ζημιά στο αμάξι δεν έκανες.
να σου πώ και μία αλήθεια ; στην αρχή όταν πρωτοέβαλα λεντ πήγα σε ηλεκτρολόγο γιατί δεν είχα ψάξει και ενημερωθεί για τα λεντ. αποτέλεσμα , καμμένες ασφάλειες και λιωμένα καλώδια στο μπροστινό φανάρι. όταν τις μελέτησα λίγο και επέλεξα εγώ τις λάμπες όλα μία χαρά.
έχω πάρει κάτι ειδικές αντιστάσεις που μου επέτρεψαν να βάλω ό,τι λεντ θέλω. απλώς αποφάσισα να τις περιορίσω μόνο για την πίσω πινακίδα και όχι για τα φανάρια εμπρός λόγω υπερβολικής θερμότητας . παντως μη φοβάσαι ζημιά στο αμάξι δεν έκανες.
- george21
- Νικολάκης

Σιγουρα η να ψαξω τιποτα μηπως εχει λιωσει τιποτα οπωσ λες?στα μπροστινα φαναρια δεν ειχα βαλει.
- GDRIVER
- Τρέχω σε αγώνες.

εάν έβαλες απλές can bus χωρίς εξωτερικές αντιστάσεις τότε δεν παίζει να έκανες ζημιά. όταν μια φορά στο a3 που έχω, άλλαξα λάμπες στις πινακίδας (παίρνει τύπου festoon) ,οι μαλάκες μου έβαλαν λάμπες με 10 watt κατανάλωση από ότι με 5 watt που ήταν από το εργοστάσιο. αποτέλεσμα συνεχώς ένδειξη στο ταμπλό για καμμένες λάμπες και όταν πήγα για επισκευή πλήρωσα 150 ευρώ για αλλαγή όλης της πίσω πλεξούδας καθώς είχε λιώσει ακόμα και τα ντουί. αλλά δεν έγινε κατευθείαν. μετά από καμιά εβδομάδα χρήσης. τώρα εσύ που με το που τις έβαλες τις ξανάβγαλες και εφόσον δε σου βγάζει μνμ στο ταχύμετρο είσαι εντάξει. δες τα ντουί σου στις λάμπες της πίσω πινακίδας και άν είναι όλα καλά τότε δεν έχεις υποστεί βλάβη. το πιο πιθανό να σου έκαιγε και καμιά ασφάλεια ,αλλά εφόσον ούτε κάτι τέτοιο έγινε ούτε καν που το γαργάλισες το αμάξι.
- GDRIVER
- Τρέχω σε αγώνες.

και άκου ένα άλλο σκηνικό. κάποτε ήθελα να αλλάξω τις t5 λάμπες στο κεντρικό πίσω στοπ με led. για καλή μας τύχη ο'υτε αυτές είναι συνδεδεμένες με can-bus. βρήκα λεντ t5 can-bus και μάλιστα κόκκινες καθώς σε ένα site διάβασα πως όταν βάλεις μία κόκκινη λάμπα μέσα από κόκκινο περίβλημα θα έχεις εντονότερο κόκκινο. για να μη πολυλογώ σου λέω πως με το που έβαλα μόνο μία λαμπίτσα ,βραχυκλύκλωσε όλο το σύστημα και έσβηνε όλο το κεντρικό πίσω στοπ. με το που την έβγαζα άναβε ξανά.
βρήκα στο εμπόριο απλές λάμπες τ5 λεντ χωρίς can bus,τις έβαλα και άναβαν μεν αλλά τρεμόπαιζαν δε ,άσε που δε χωρούσαν να μπούν στην τρύπα.
βρήκα στο εμπόριο απλές λάμπες τ5 λεντ χωρίς can bus,τις έβαλα και άναβαν μεν αλλά τρεμόπαιζαν δε ,άσε που δε χωρούσαν να μπούν στην τρύπα.
- george21
- Νικολάκης

Όπως το βλέπω με αυτα που μου λεσ θα αφήσω της μάνας του..
.χαχα