Πρόταση αμορτισέρ + χαμήλωμα;

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Mon Jan 07, 2008 11:10 am

grhgorhsptol wrote:Αν συνδιάσεις σωστά αμορτισέρ και ελατήριο και προσέχεις κι εσύ (λακούβες,φόρτωμα κτλ) θα σου αντέξουν για πολλά χλμετρα...μπορεί και να μην ξαναχρειαστούν αλλαγη μέχρι να τα "φτήσει" το αμάξι.

Αν βάλεις αμορτισέρ που δεν προορίζεται για χαμήλωμα με ελατήρια χαμηλώματος δεν θα σου αντέξουν για πολύ.

Τα φράγκα δεν παίζουν κανέναν ρόλο...ο σωστός συνδιασμός παίζει ρόλο.

υγ:Αν χαμηλώσεις το αμάξι μετά θέλει και λίγη παραπάνω προσοχή στον δρόμο και υπάρχει και περίπτωση (στα φιατ τουλάχιστον) να αρχίσουν και ψιλοτριγμοί λόγω ισχυρότερων κραδασμών στο αμάξωμα...γι'αυτό όπου συναντάς λακούβα θα σταματάς και θα την περνάς σαν σταματημένος. :mrgreen:

Καλή επιλογή!!!
Καλά ειδικά στο πίσω μέρος του αμαξιού που δεν έχει βάρος θα το νιώθεις πολύ σκληρό το αμάξι και οι τριγμοί στην καπελιέρα θα σου έρθουν...Να μη μιλήσω για τις ζώνες στο χωρο αποσκευών που έχουν ένα πλαστικό κάλυμα της πλάκας που τρίζει συνέχρεια....Εκεί όμως πέφτει και σιλικόνη....Τέσπα,καλή επιλοή φίλε!!! :smile:

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Mon Jan 07, 2008 3:07 pm

ολοι τα χετε πει πολυ ωραια εγω απλα θελω να συμπληρωσω οτι υπαρχουν και αλλα ελατηρια εκτος απο h&R και eibach.το θεμα ειναι οτι το αμαξι θα κοπαναει ακομα και με h&r και θα πρεπει να το εχει υποψιν ο φιλος!
σε κοστος φιλε 550 εχουν τα bilstein πανω κατω + ελατηρια...
με τα eibach θα σου ρθει ισως λιγο πιο οικονομικα..
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

geodeath
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by geodeath » Tue Jan 08, 2008 3:16 am

Επιτέλους τα πήρα και τα φορέσαμε κιόλας!
Τελικά κατέληξα σε μαύρα bilstein μαζί με h&r 3cm και αυτό γιατί η διαφορά τιμής με τα κίτρινα ήταν όχι απλά μεγάλη, αλλα μεγαλύτερη του διπλάσιου.
Και όπως και να το έβλεπα το πράγμα, ακόμα και μια 7ετία να το κρατήσω το αμάξι, ίδια λεφτά θα μου βγεί να αλλάζω αμορτισέρ κάθε 2-3 χρόνια ή να επισκευάζω τα πιό ακριβά.
(τώρα θα μου πείτε περι ορέξεως..)

Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας, το αμάξι έγινε πολύ πιο σκληρό χωρίς να είναι κουραστικό όμως και έφυγαν πολλοί τριγμοί και θόρυβοι που είχα (εκτός απο 1).
όποιος θέλει λογαριασμό gmail να μου στείλει pm για να του στείλω πρόσκληση! Έχω πολλές ακόμα... :P

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Tue Jan 08, 2008 4:24 am

καλοριζικα αλλα να ξερεις οτι οπως λεει η λογικη κ τα παιδια που το εχουν κανει, δεν θα εχεις διαρκεια κ να ξερεις οτι απλα δεν εκανες καλο συνδυασμο..το εχουμε συζητησει κ αναλυσει παρα πολυ το θεμα με αμορτισερ κ ελατηρια...οπως κ να χει καλοριζικα κ μακαρι να μην εχεις κμια στραβη κ μεχρι την 7ετια τα μαυρα τα εχεις πληρωσει λευκοχρυσα.

geodeath
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by geodeath » Tue Jan 08, 2008 9:53 am

σύμφωνοι, αν τα είχα τα παραπάνω χρήματα δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου.
Στην τελική είχα ζημιά και έπρεπε να αλλάξουν, αν μπορούσα να κρατηθώ κανα 2 μήνες πριν τα αλλάξω θα το έκανα. Ε, ίσως όταν χρειαστεί να αλλάξω τα μαύρα και αν σκοπεύω να κρατήσω αρκετά το αυτοκίνητο... :)
όποιος θέλει λογαριασμό gmail να μου στείλει pm για να του στείλω πρόσκληση! Έχω πολλές ακόμα... :P

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Tue Jan 08, 2008 4:05 pm

αυτος ο συνδυασμος θα σου κρατησει γυρω στα 15.000χλμ μετα το αμαξι θα στηριζεται στα μονο στα ελατηρια.
θεωρω οτι ειναι λαθος η επιλογη και θα σου κοστισει πολυ ακριβοτερα μελλοντικα.
αποψη μου.
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

geodeath
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by geodeath » Tue Jan 08, 2008 7:15 pm

σίγουρα η άλλη λύση ήταν καλύτερη, αλλα +300 ευρώ ήταν πάρα πολλά για την δεδομένη στιγμή. Ίσως αργότερα, σε μια άλλη φάση που θα αντέχω καλύτερα να τα δώσω και να πάρω καλύτερα ή απλά να περιμένω μεχρι να εξαντληθούν. Ούτως η άλλως μέχρι τότε θα έχει περάσει τουλάχιστον 1-1,5 χρόνος οπότε θα έχουν ψιλοαποσβέσει τα χρήματα τους (αν όχι όλα).
Δεν μπορούσα να κάνω και αλλιώς. :(

Πάντως ο τύπος που μου τα πούλησε και πέρασε είναι πολύ πιο αισιόδοξος απο χιλιόμετρα, μένει να δούμε στην πράξη τι θα γίνει.

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Wed Jan 09, 2008 1:28 am

Στην πράξη σου λεω ότι και εγώ που τα φόρεσα έγινε το εξής

Στα 24000 χλμ

Τα 2 μπροστινά ήταν στο ήμισι της ζωής τους
Το πίσω αριστερά είχε κάποια χιλιόμετρα ακόμα
Το πισω δεξια έσπασε

Αυτό συμβαίνει για το λόγο ότι δεν συνεργάζεται καλά το ελατήριο με το αμορτισέρ.

Αν έβαζες τα κίτρινα sprint θα κοπάναγε το ίδιο σχεδόν(γιατί ναι μεν είναι πιο σκληρό σαν αμορτισέρ αλλά συνεργάζεται καλύτερα με το hr)αλλά θα έστριβες και καλύτερα...

όπως και να έχει πιστεύω ότι για τα λεφτά τους είναι καλά,δεδομένου ότι στοχεύεις τα 20 με 25000 χιλιόμετρα άρα τότε τα λεφτά τους θα τα έχουν βγάλει!

manthosgrandepunto
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by manthosgrandepunto » Sat Jan 26, 2008 8:11 pm

Γεια σας παιδια!εχω gp 95αρι και σκεφτοκαι να αλλαξω τα μαμα αμορτισερ και ελατηρια σε μερικες μερες.θα ηθελα να το χαμηλωσω 2-3 ποντους για αισθητικη και να βελτιωσω και το κρατημα του αυτοκινητου..χωρις ομως να γινει και κουτσουρο..αλλωστε πιστευω πως και οι απαιτησεις του αυτοκινητου για αναρτηση δεν θα ειναι και τεραστιες λογω της μετριας ιποδυναμης του. τι προτεινεται να βαλω και ποιο ειναι το κοστος αν γνωριζεται πανω κατω?ευχαριστω προκαταβολικα..
θελω grande με ωροσκοπο σκορπιο...

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Sat Jan 26, 2008 8:39 pm

manthosgrandepunto wrote:Γεια σας παιδια!εχω gp 95αρι και σκεφτοκαι να αλλαξω τα μαμα αμορτισερ και ελατηρια σε μερικες μερες.θα ηθελα να το χαμηλωσω 2-3 ποντους για αισθητικη και να βελτιωσω και το κρατημα του αυτοκινητου..χωρις ομως να γινει και κουτσουρο..αλλωστε πιστευω πως και οι απαιτησεις του αυτοκινητου για αναρτηση δεν θα ειναι και τεραστιες λογω της μετριας ιποδυναμης του. τι προτεινεται να βαλω και ποιο ειναι το κοστος αν γνωριζεται πανω κατω?ευχαριστω προκαταβολικα..
Μη το κάνεις,κοίτα εδώ γιατί στο λέω(ποστ δικά μου+Sporti):
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?p ... ht=#216318

Τα αμάξια μας στρίβουν ήδη πάρα πολύ καλά...
Το απόλυτο link....
http://www.youtube.com/watch?v=zRX4mlFi06A
TOLIS HAZZARD!!ΝΤΑΙΖΗ ΓΕΡΑ!!

manthosgrandepunto
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by manthosgrandepunto » Sat Jan 26, 2008 9:25 pm

εχω το racing oχι το sporting..

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Sat Jan 26, 2008 9:32 pm

Δε το'ξερα...Πάνω κάτω ίδια απόσταση έχουν απ'το έδαφος,μη σε ξεγελάει το χαμηλό προφίλ του Sporting,μην ξεχνάς ότι το Sporing φοράει 17άρα ενώ εσυ 15άρα(σωστά),οπότε η κατάσταση εξισορροπείται
Το απόλυτο link....

manthosgrandepunto
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by manthosgrandepunto » Sat Jan 26, 2008 10:37 pm

Σωστα εχω 15αρα ζαντα.το sporting τι αναρτηση φοραει γιατι εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το στησιμο του περαν της 17αρας του..μηπως γινεται να παω στο συνεργειο μου και να παραγγειλω την αναρτηση του απο την φιατ??

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Sun Jan 27, 2008 11:36 am

manthosgrandepunto wrote:Σωστα εχω 15αρα ζαντα.το sporting τι αναρτηση φοραει γιατι εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το στησιμο του περαν της 17αρας του..μηπως γινεται να παω στο συνεργειο μου και να παραγγειλω την αναρτηση του απο την φιατ??
Λογικά θα γίνεται,μάλιστα πούλα τη δικιά σου ανάρτηση ως ελαφρώς μεταχειρισμένη για να βγάλεις κανα €πουλο και βάλε του Sporting.Θυμίσου όμως ότι το Sporting έχει άλλα φρένα(δίσκους πίσω).Δεν ξέρω όμως το κόστος που θα φτάσει,ενδέχεται ν'ανέβει πολύ.Ψάξτο,δεν έχεις να χάσεις
Το απόλυτο link....

manthosgrandepunto
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by manthosgrandepunto » Sun Jan 27, 2008 7:17 pm

θα παιξει ρολο που δεν εχω δισκους πισω?γιατι ακομα και αυτο σκεφτομαι αν γινεται να αντικαταστησω τα ταμπουρα με τους δισκους του sporting απο την φιατ?αξιζει να βαλω αναρτηση και δισκους ?γιατι κατα τα αλλα το αμαξι εχει το λουκ του sporting και το μοτερ.για δισκους γινεται και αξιζει?

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”