Bελτίωση κινητήρα T-Jet

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
soundcrash
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by soundcrash » Fri Nov 30, 2007 11:53 am

επισης σκεφτομαι για φιλτροχοανη ή βαρελακι(αναλογα τι θα προτεινετε) σκαστρα και εξατμιση(μαλλον μονο τελικο).......τι λετε????η σκαστρα εκτος απο τον ηχο βοηθαει σε κατι αλλο????ανεβαζει συμπιεση ας πουμε αν ειναι ρυθμιζομενη??????σορρυ αλλα δεν σκαμπαζω μια!!!!!!!!περιμενω βοηθεια....
αν βαλεις εξατμιση δεν θα βαλεις μονο τελικο αλλα οτι σου ειπε και ο Γρηγορης..
οσο για την σκαστρα χανεις την εγγυηση αν και δεν ειμαι πολυ σιγουρος,,

Image

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Fri Nov 30, 2007 12:41 pm

Eκτονωνει το ηθικο σου η σκαστρα.Η συμπιεση δεν αλλαζει(και εχει σχεση με το χωρο καυσης μονο) ,οπως και ουτε η πιεση του turbo,αφου αυτο το κανει η wastegate.

Mπαρομετρα πολλα ,με πολλες τιμες,ξεκινουν απο 30ευρω(? τα γλυκερινης και τα φτηιναρικα) και φτανουν 200+ ή και παραπανω !Υπαρχουν τα μηχανικα και τα ηλεκτρονικα.Εκει που διαφερουν ειναι οτι το μηχανικο διαβαζει κατευθειαν την πιεση με ενα σωληνακι ενω το μηχανικοεχει ενα εγκεφαλακι που μετατρεπει την πιεση που διαβαζει σε ρευμα και στην συνεχεια με καλωδιο το μεταφερει στο οργανο που υπαρχει στην καμπινα.Η τοποθετηση γινεται οπου θελετε ειτε σε ειδικες βασεις που πουλανε(πχκολωνας) ειτε κοβωντας το ταπλω(ακραιο) ειτε με οποιον αλλο τροπο θελετε εσεις..

manthosgrandepunto
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by manthosgrandepunto » Fri Nov 30, 2007 2:32 pm

Εγω δεν σκεφτομαι να πειραξω πολυ μηχανικα το αυτοκινητο μου(gp 95hp) .ειναι καλυτερο να βαλω και μεσαιο και τελικο απο το να βαλω μονο τελικο ανεξαρτητα απο την διαφορα κοστους??????
θελω grande με ωροσκοπο σκορπιο...

grhgorhsptol
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by grhgorhsptol » Fri Nov 30, 2007 2:37 pm

Αν βάλεις μόνο τελικό δεν θα καταλάβεις τπτ...μόνο ήχο θα κάνει.
Αν αλλάξεις και το μεσαίο με τις σωληνώσεις θα δεις διαφορά...
250-300€ θα σου βγούν...αν βάλεις κάτι καλό πάνω στο αμάξι....

HauntedPunto
Schumacher
Schumacher

Post by HauntedPunto » Fri Nov 30, 2007 2:40 pm

manthosgrandepunto wrote:Εγω δεν σκεφτομαι να πειραξω πολυ μηχανικα το αυτοκινητο μου(gp 95hp) .ειναι καλυτερο να βαλω και μεσαιο και τελικο απο το να βαλω μονο τελικο ανεξαρτητα απο την διαφορα κοστους??????
ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας στο topic που αφορά το t-jet.. :D:D:D:D:D
Image Made Me Do It
Pure on the outside, Haunted on the inside...

macaronas
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by macaronas » Fri Nov 30, 2007 11:18 pm

δηλαδη παιδια λετε να βαλω φιλτρακι ελευθερας k&n και εξατμιση μεσαιο και τελικο????για ελατηρια χαμηλοματος τι λετε?????μηπως ξερεται και τιμες για ολα αυτα?????

manthosgrandepunto
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by manthosgrandepunto » Mon Dec 03, 2007 8:18 am

Φιλε HauntedPunto μια ερωτηση εκανα γιατι ενδιαφερομαι και εγω για εξατμιση δεν ειναι αναγκη αμεσως να μου την πεις.συζητηση απλα κανουμε προσπαθωντας να λυνουμε αποριες και να βγαζουμε συμπερασματα.δεν νομιζω να εγινε και τοσο πια κακο στο συγκεκριμενο topic με μια ερωτηση που εκανα..δεν εχω καμια ferrari και γω grandepunto εχω εστω και το 95αρι.

HauntedPunto
Schumacher
Schumacher

Post by HauntedPunto » Mon Dec 03, 2007 8:55 am

Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω.. υπάρχει τόπικ για το grande sporting..
αν είχες ferrari θα πήγαινες στο ferreri club.. (αν υπάρχει).. έτσι και εδώ, δεν θα πας στο topic που μιλάμε για το t-jet, αλλά στο topic που μιλάμε για το sporting..
δεν ήθελα να σου την πω, απλά να σε παραπέμψω στο ανάλογο τόπικ..
φιλικά
Haunted
Image Made Me Do It

manthosgrandepunto
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by manthosgrandepunto » Mon Dec 03, 2007 3:28 pm

Ενταξει εννοειται πως παντα μιλαμε φιλικα κανεις μας δεν εχει ορεξη για αντιδικιες χωρις νοημα απλα μπορουσες να εισαι πιο σαφης γιατι ο γραπτος λογος γινεται ευκολα παρεξηγησιμος..εν παση περιπτωσει εληξε το θεμα ας μην ξεφευγουμε αλλο απο το topic φιλικα μανθος

macaronas
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by macaronas » Thu Dec 06, 2007 2:10 pm

παιδια...μια ερωτηση...για να βαλω φιλτρο ελευθερας και τελικο εξατμισης θα πρεπει πρωτα να το στρωσω το αυτοκινητο 'η δεν υπαρχει καποιο προβλημα???

grhgorhsptol
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by grhgorhsptol » Thu Dec 06, 2007 2:17 pm

no problem!

HauntedPunto
Schumacher
Schumacher

Post by HauntedPunto » Thu Dec 06, 2007 2:23 pm

λογικά δε θα έχεις και πρόβλημα με την εγγύηση, αλλά για σιγουριά τσέκαρε το..
Image Made Me Do It

CHOUTOS
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by CHOUTOS » Thu Jan 10, 2008 2:46 pm

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΥΝΤΟΠΑΡΕΑ.CHOUTOS ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ.ΕΚΤΙΜΗΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ Κ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΜΠΩ Κ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ 1,4grandepuntosporting ΜΟΥ

edit by Orange:Καλως ηρθες στην παρεα μας.Μια υπενθυμιση μονο!Ο τροπος γραφης των μηνυματων στο forum μας, ειναι μονο με μικρους ελληνικους χαρακτηρες.Επισης προσεχε που κανεις post, ωστε να μην "βρισκεσαι" εκτος θεματος!(οπως εδω λ.χ.)
Ευχαριστω.

Devious
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Devious » Sun Jan 20, 2008 12:11 pm

Όσοι έχετε T-Jet και ψάχνετε σκάστρα όπως και διάφορα άλλα προτείνω να περιμένετε λιγάκι.Τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Bonalume στην Ελλάδα,η Auto Tuning Accessori,θα φέρει στην Ελλάδα 2 μοντέλα σε σκάστρες που έχει βγάλει η εν λόγω εταιρεία ειδικά για το αυτοκίνητο μας.Επίσης αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε τελικό στάδιο το πρόγραμμα της που εξελλίσεται στην Ιταλία γνωστό ως BSR.Μπορεί να έχετε δεί κάποιοι απο εσάς αυτό το σήμα κυρίως πάνω σε Golf GTI. Το εν λόγω πρόγραμμα θα δώσει περί τα 30 άλογα παραπάνω από τα 135,3 άλογα που έβγαλε το μαμά T-jet στο δυναμόμετρο της Bonalume,μαζί με αρκετή ροπή παραπάνω.Η εγκατάσταση και η ρύθμιση του θα γίνεται απο τους ανθρώπους τς εν λόγω εταιρείας στο γνωστό δυναμόμετρο του ΤΑΤ.Ακριβή νούμερα σε ροπή και πόση πίεση θα δουλέψει δεν έχουν δωθεί ακόμη και θα δωθούν αρχές του επόμενου μήνα μαζί με το κόστος.Οπότε λίγο υπομονή! Την εγγύηση όσοι θέλετε να προχωρήσετε σε τέτοιες επεμβάσεις καλό θα ήταν να την ξεχάσετε...Το πιο πιθανό είναι να σας δώσω ο ίδιος τις εντυπώσεις μου για το εν λόγω πρόγραμμα,είτε για το πρόγραμμα του Ανδριαννάκη.Πάντως έχω αποφασίσει να προχωρήσω με κάποιο απο τα δύο.
ImageImageImage
ΚΝ airfilter,Catback 55mm exhaust,Bailey blow off and 1,2 bar--132 hp at the wheels.

andrew
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by andrew » Sun Jan 20, 2008 3:03 pm

ωραια νεα,προχωρα στελιο!
See you in another life . . .

Post Reply

Return to “Βελτιωση κινητηρα Grande Abarth και EVO”