κάποιο Grande ετοιμάζεται...

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Tue Jul 10, 2007 12:04 am

Ταμπούρα καλύτερα σε μικρό αμάξι;Ας μου βρει κάποιος ΕΝΑ ΛΟΓΟ,όχι πολλούς :o :o :o :o

Το απόλυτο link....
http://www.youtube.com/watch?v=zRX4mlFi06A
TOLIS HAZZARD!!ΝΤΑΙΖΗ ΓΕΡΑ!!

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Jul 10, 2007 12:05 am

Orange wrote:
P.A.D.R.C wrote:
spartiatis wrote:εμενα για μικρο αμαξι προτιμω τα ταμπουρα να εχει πισω για διαφορους λογους!
Θα μπορουσες να το αναλυσεις λιγο παραπανω αυτο? :smile:
Καλυτερη και σωστοτερη κατανομη πεδησης.Μη φρεναρουμε με τα πισω και παμε με τις "σβουρες"!!!οεοε!
Aυτο ειχε βαση μια φορα και εναν καιρο πουδεν υπηρχαν κατανεμητες!Πλεον ομως με τα ηλεκτρικα/ηλεκτρονικα δεν υφισταται κατι τετοιο :-)

Και για να ξεκαθαρισω την θεση,επειδη μου φανηκε ενδιαφερουσα η αποψη του φιλου Spartiati ρωτησα και μονο!
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Tue Jul 10, 2007 12:14 am

P.A.D.R.C wrote: Aυτο ειχε βαση μια φορα και εναν καιρο πουδεν υπηρχαν κατανεμητες!Πλεον ομως με τα ηλεκτρικα/ηλεκτρονικα δεν υφισταται κατι τετοιο :-)

Και για να ξεκαθαρισω την θεση,επειδη μου φανηκε ενδιαφερουσα η αποψη του φιλου Spartiati ρωτησα και μονο!
Καταλαβαίνω τί εννοείς.Αλλά ό δίσκος υπερτερεί σε τόσα πολλά πράγματα έναντι του ταμπούρου που δεν υφίσταται δίλημμα επιλογής,μου έκανε εντύπωση η άποψη
Το απόλυτο link....

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Jul 10, 2007 12:39 am

TOLAROS wrote:
P.A.D.R.C wrote: Aυτο ειχε βαση μια φορα και εναν καιρο πουδεν υπηρχαν κατανεμητες!Πλεον ομως με τα ηλεκτρικα/ηλεκτρονικα δεν υφισταται κατι τετοιο :-)

Καταλαβαίνω τί εννοείς.Αλλά ό δίσκος υπερτερεί σε τόσα πολλά πράγματα έναντι του ταμπούρου που δεν υφίσταται δίλημμα επιλογής,μου έκανε εντύπωση η άποψη
Eμενα παντως θα με ενδιεφερε να την ακουσω και ας ειμαι οπαδος των δισκοφρενων!
Image

spartiatis
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by spartiatis » Tue Jul 10, 2007 6:45 pm

πλην καταβαση ή παρατεταμενης χρησης για ενα ελαφρυ αμαξι περιπου με 100αλογα ειναι καλυτερα να εχεις ταμπουρα πισω για μενα!φιλε tolaros ηρεμησε και εγω θα σου πω τρεις λογους!πρωτον εχεις πολυ καλυτερο χειροφρενο με τα ταμπουρα, δευτερον στο φρεναρισμα (οχι στα παρατεταμενα φρεναρισματα)που θα κανει ενα ελαφρυ αμαξι τα ταμπουρα λογο μεγαλυτερης επιφανειας τριβης φρεναρουν καλυτερα απο τους μικρους δισκους που βαζουνε συνηθως πισω και τριτον ειναι πιο φθηνα και πιο ευκολοσυντηρητα απο τους δισκους!οποτε για ενα μικρο αμαξι η συντηρηση παιζει ρολο!το μονο προβλημα των ταμπουρων ερχεται απο την υπερθερμανση και για αυτο χανουν την αποδοσης τους!δηλαδη αν κανεις καταβαση τοτε ειναι οντως ειναι καλυτερο να εχεις δισκους!αυτη ειναι η δικια μου γνωμη!ειδες φιλε tolaros που σου βρηκα τρεις λογους και οχι εναν που ζητας!επισης θα σου προτεινα να αντιδρας πιο ηρεμα στις γνωμες των αλλων...!φιλικα παντα

SilverPunto
Schumacher
Schumacher

Post by SilverPunto » Tue Jul 10, 2007 6:48 pm

Καλα αυτα που λες αλλα οτι εχεις καλυτερο χειροφρενο που το βασιζεις?????
Κατα την προσωπικη μου αποψη το χειροφρενο με πισω δισκους δεν συγκρινεται με τα ταμπουρα..........

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Jul 10, 2007 6:54 pm

SilverPunto wrote:Καλα αυτα που λες αλλα οτι εχεις καλυτερο χειροφρενο που το βασιζεις?????
Κατα την προσωπικη μου αποψη το χειροφρενο με πισω δισκους δεν συγκρινεται με τα ταμπουρα..........
Aυτο ακριβως ..Δυστυχως με τα ταμπουρα το χειροφρενο δεν δουλευει τοσο καλα,ειδικα αμα το τραβας με πολλα χλμ.Βεβαιως σε θεμα συντηρησης σαφως ειναι πιο φθηνο.Αλλα οταν φτανεις να εχεις αλλαξει 3 φορες μπροστα για να φτασουν να φαγωθουν τα πισω μαλλον τα 40-50 ευρω δεν ειναι κοστος αφου μιλαμε για 100.000 χλμ λιγο πολυ!
Image

SilverPunto
Schumacher
Schumacher

Post by SilverPunto » Tue Jul 10, 2007 6:56 pm

+1

spartiatis
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by spartiatis » Tue Jul 10, 2007 7:00 pm

φιλε SilverPunto για να μην παρεξηγηθω!μιλαω για μικρα μαμα αμαξια και γενικα!οχι για συγκεκριμενα αμαξια!πρωτον απο προσωπικη εμπειρια και δευτερον οι μικρη δισκοι πισω εχουν λιγοτερη επιφανειας τριβης απο τα ταμπουρα!οποτε για λιγα δευτερολεπτα που σηκωσεις το χειροφρενο υπερεχουν εναντι των δισκων!αμα βεβαια ο πισω δισκος ειναι μεγαλος τοτε αλλαζουν τα δεδομενα και γερνουν υπερ του δισκου!

SilverPunto
Schumacher
Schumacher

Post by SilverPunto » Tue Jul 10, 2007 7:02 pm

Ενημερωτικα να ξεριες οτι ο πισω δισκος ΔΕΝ πρεπει ποτε να ειναι μεγαλυτερος απο τον μπροστα....
Απο προσωπικη εμπιρεια σε μαμα μικρα αμαξια και με ταμπουρα αλλα και χωρις πιστευω οτι αυτα που ειχαν πισω δισκους ηταν απλα τελεια...

spartiatis
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by spartiatis » Tue Jul 10, 2007 7:14 pm

δεκτη η γνωμη σου απλα που την στηριζεις?απλα εχω διαφορετικη γνωμη!

SilverPunto
Schumacher
Schumacher

Post by SilverPunto » Tue Jul 10, 2007 7:16 pm

Σκεψου απλα τι πιεσεις αντεχουν τα ταμπουρα και τι πιεσεις αντεχουν τα δισκοφρενα.....

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Tue Jul 10, 2007 7:19 pm

πιστευω οτι τα δισκοφρενα πισω ειναι μακραααν καλυτερα!!(προσωπικη εμπειρια)το μονο καλο ,για μερικους, που εχουν τα ταμπουρα ειναι οτι ειναι σαφως πιο αμεσα αν θες να τραβας ολη την ωρα χειροφρενα και να μπαινεις με τις πορτες!!
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Wed Jul 11, 2007 1:31 pm

δεν μπορώ να απαντήσω με παράθεση στο πόστ του spartiatis...τι γίνεται;;
Το απόλυτο link....

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Wed Jul 11, 2007 4:04 pm

spartiatis wrote:πλην καταβαση ή παρατεταμενης χρησης για ενα ελαφρυ αμαξι περιπου με 100αλογα ειναι καλυτερα να εχεις ταμπουρα πισω για μενα!φιλε tolaros ηρεμησε και εγω θα σου πω τρεις λογους!πρωτον εχεις πολυ καλυτερο χειροφρενο με τα ταμπουρα, δευτερον στο φρεναρισμα (οχι στα παρατεταμενα φρεναρισματα)που θα κανει ενα ελαφρυ αμαξι τα ταμπουρα λογο μεγαλυτερης επιφανειας τριβης φρεναρουν καλυτερα απο τους μικρους δισκους που βαζουνε συνηθως πισω και τριτον ειναι πιο φθηνα και πιο ευκολοσυντηρητα απο τους δισκους!οποτε για ενα μικρο αμαξι η συντηρηση παιζει ρολο!το μονο προβλημα των ταμπουρων ερχεται απο την υπερθερμανση και για αυτο χανουν την αποδοσης τους!δηλαδη αν κανεις καταβαση τοτε ειναι οντως ειναι καλυτερο να εχεις δισκους!αυτη ειναι η δικια μου γνωμη!ειδες φιλε tolaros που σου βρηκα τρεις λογους και οχι εναν που ζητας!επισης θα σου προτεινα να αντιδρας πιο ηρεμα στις γνωμες των αλλων...!φιλικα παντα
Καταρχήν ΔΕΝ αντέδρασα άσχημα,τα κεφαλαία στο πόστ ήταν για να δώσω έμφαση στην απορία.Κουβέντα κάνουμε
1)Πού κολλάει το χειρόφρενο;Τα φρένα είναι για να φρενάρουν,το χειρόφρενο για να κρατά το αμάξι καινητοποιημένο-άσχετα αν καμμιά φορά το χρησιμοποιούμε αλλιώς :) :) .ΑΝ ήταν καλύτερο χειρόφρενο με ταμπούρα(που δεν είναι)τότε στα WRC που τραβάνε χειροφρενο κάθε 3 και λίγο,θα'χανε ταμπούρα!!!Και στην τελική για κάτι που χρησιμοποιείς ελάχιστα(χειρόφρενο)θα ελλαττώσεις την απόδοση απ'αυτό που μπορεί να σε σώσει(φρένα);;;;;;
2)Λες για αμάξι 100 ίππων.Μα η απόσταση φρεναρίσματος ΔΕΝ εξαρτάται απ'τη ιπποδύναμη,αλλά ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΡΙΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΕΝΤΑΛ(Εκινητική=(1/2)*m*u^2,όπου u η ταχύτητα,m η μάζα).Σίγουρα ένα δυνατό αμάξι ενδέχεται να πωρώσει τον οδηγό του και να μαζέψει περισσότερα χλμ πριν φρενάρει,αλλά αυτό εξαρτάται απ'το δεξί πόδι και το μυαλό του καθενός.Δηλ.αν πάρω ένα FIAT 128,το πάω τέζα και μετάθέλω να σταματήσω,τότε τί κάνουμε;
3)Δέχομαι το λόγο κόστους.Δε το ανέφερα παραπάνω γιατί η διαφορά όμως στη τιμή δεν είναι τόσο τραγική μπροστά στα οφέλη των δίσκων.Θεωρώ καλύτερο ν'ακουμπήσεις κάτι παραπάνω και να'σαι ασφαλής.Στην τελική,κι ο αερόσακος κοστίζει,αλλά αξίζει τα λ7 του.
4)Και κάτι άλλο:ξέρεις ότι έχει συμβεί-σπάνια είναι η αλήθεια-να κολλήσει το ταμπούρο;;
Και ξαναλέω ότι κουβέντα κάνουμε,μην παρεξηγεις τα κεφαλαία
Φιλικά,Απόστολος
Το απόλυτο link....

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”