ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Xαμηλου budget.

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

kfakitsas
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by kfakitsas » Thu Dec 07, 2006 2:00 pm

Λευτέρη ρυθμίζουνε ρε συ . Αφού το έχω δει . Ο πατέρας μου τα έβαλε . Μάλιστα ρυθμίζουν περιστροφικά . Καθώς τα περιστρέφεις ακούγεται ένα κλάτς και αυτή είναι μια ρύθμιση . Δε θυμάμαι πόσες έχει . Είναι μεταξύ 8 και 12 . Απλά όπως είπα η ρύθμιση γίνεται πριν τα τοποθετήσεις . Αν θες να τα ξαναρυθμίσεις πρέπει να τα βγάλεις να τα ρυθμίσεις και να τα ξαναβάλεις .

grhgorhsptol
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by grhgorhsptol » Thu Dec 07, 2006 2:11 pm

Εγώ θα έλεγα να βάλεις bilstein μαύρα.Δεν ξέρω πόσο χαμηλωμα έχεις αλλά έχει βάλει ένας φίλος μου σε astra irmscher με χαμήλωμα 3cm και εδώ και 3 χρόνια (32.000χλμ) δεν εχουν πάθει τπτ.

Marios_punto
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Marios_punto » Thu Dec 07, 2006 3:46 pm

εγω φιλε τωρα αυτα φοραω και εχουν γινει χαρβαλα...δεν ξαναπαω σε αυτα μιας και εχω κακη εμπειρια πλεον..παντως αν ειναι να βαλω αργοτερα και να κρατησω τα λεφτα θα εβαζα osrav ασυζητητη..αλλα το θεμα ειναι οτι θελουν αλλαγμα επιγοντως..αυτα τα lipsport που ειναι και χαμηλωματος δεν θα κρατησουν?
wAnNabE GT........ :twisted:Image

grhgorhsptol
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by grhgorhsptol » Thu Dec 07, 2006 6:33 pm

Σχετικά με τα bilstein μαυρα του φίλου μου,αντέχουν επειδή δεν το ζορίζει (χειρόφρενα,στροφέσ με τις πόρτες κτλ), το πάει κυριλέ και σπάνια το φορτώνει με άτομα (+ 2 άτομα αν βάλει).
Τώρα εσύ επειδή όπως κατάλαβα δεν πρέπει να είσαι τέτοιος τύπος ή κάνεις υπομονή να μαζέψεις άλλα 250Ε (σύνολο 500Ε) και βάζεις καλά αμορτισέρ ή βάζεις καλά αμορτισέρ τώρα σε γνωστό σου αν έχεις και τον ξεπληρώνεις με δόσεις (το τελευταίο δεν το προτιμάω και τόσο,καλύτερα ότι κάνεις να πληρώνεις ντούκου).γνώμη μου βέβαια

Dimarxoukos
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Dimarxoukos » Thu Jan 25, 2007 4:02 pm

Φιλε και γω σε τετοιο επιπεδο εψαξα και βρηκα τα monroe reflex που ρυθμιζουν την σκληροτητα της αναρτησης ανολογα την οδηγικη συμπεριφορα!!
Σε λιγο θα παω να τα φορεσω και θα σου πω εντυπωσεις...

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Fri Jan 26, 2007 1:01 am

Σήμερα χαμήλωσα το πουντικό μου,έβαλα 3 ποντα HR me bilstein μαύρα...Το πόσο θα αντέξουν δεν ξέρω,ξέρω πάντως ότι είναι αυτό ακριβώς που ήθελα,χαμήλωμα,λίγο σκληρή χωρίς να κοπανάει. Γιατί δεν κοιτάς και τα sachs φίλε μου?Είναι πιο μαλακά και από τα μαύρα bilstein

vassilispuntosport
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by vassilispuntosport » Fri Jan 26, 2007 10:06 am

Φιλε grigio κ γω εχω 3ποντα hr αλλα εχω βαλει τα bilstein κιτρινα!! Εμενα σκλήρυνε πολύ το αυτοκίνητο αλλά ήθελα κάτι να κρατησει γιαυτο και προτιμησα να το πληρωσω καλα... :( αν ημασταν σε αλλη χωρα τα κιτρινα θα ηταν μαλακα... :(
32 000 χλμ και 5 χώρες σε 6 μήνες και το μόνο που ζήτησε ήταν φίλτρο αέρα!! Πάρτε εσεις άλλη μάρκα!! Τα fiat δεν είναι καλά!!

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Fri Jan 26, 2007 10:13 am

Φίλε Βασίλη,από ότι έχω δει χαμήλωμα και κοπάνημα πάνε παρέα! Αλλά το θέμα είναι να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερο κοπάνημα για να μην τρίζει το αμάξι και να να μην καταπονοιύνται τα ψαλίδια. Για μένα οι λύσεις είναι 3: Koni κόκκινα, Bilstein μαύρα(είναι λίγο πιο σκληρά), Sachs. Τώρα αμορτισέρ τύπου Koni κίτρινα,Bilstein κίτρινα κτλ είναι βέβαιο ότι θα είναι κόκκαλο και το αμαξι θα κοπανάει.Εν ολίγοις στον ελληνικό δρόμο δεν συμφέρει να δίνεις πολλά λεφτά για ανάρτηση. Και 30 000 χλμ να αντέξουν τα μαύρα bilstein Που έβαλα ευτυχισμένος θα είμαι

staikos
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by staikos » Fri Jan 26, 2007 11:07 am

Αυτό που λέει ο Grigio είναι αλήθεια!! Αλλά η σωστή ανάρτηση είναι κάτι υποκειμενικό! Εξαρτάται από την χρήση που την θες. Ναι μπορείς να φτιάξεις μία ανάρτηση με λίγα χρήματα, δλδ να αποσβένει, να δίνει αίσθηση στιβαρότητας και να έχει κράτημα σε επίπεδο εργοστασιακό και μάλλον καλύτερο! Πιστεύω ότι ο συνδιασμός 3 ποντα HR me bilstein μαύρα, θα θυμίζει πολύ την ανάτηση των Sporting >99.

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Fri Jan 26, 2007 2:28 pm

GRIGIO wrote:Σήμερα χαμήλωσα το πουντικό μου,έβαλα 3 ποντα HR me bilstein μαύρα...Το πόσο θα αντέξουν δεν ξέρω,ξέρω πάντως ότι είναι αυτό ακριβώς που ήθελα,χαμήλωμα,λίγο σκληρή χωρίς να κοπανάει. Γιατί δεν κοιτάς και τα sachs φίλε μου?Είναι πιο μαλακά και από τα μαύρα bilstein
Η αγορά σου είναι λάθος επειδή απλά τα μαύρα δεν κάνουν για χαμήλωμα.
Θα αντέξουν πολύ λιγότερο,το αμάξι δεν θα είναι σωστό στο δρόμο μιας και δεν συνεργάζονται αμορτισέρ-ελατήρια και οταν το φορτώνεις πίσω με 2 άτομα,σε λακούβες θα ακούς εντονο χτύπημα απο το τερμάτισμα των αμορτισέρ.
-Βαγγέλης-

iceman_n
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by iceman_n » Fri Jan 26, 2007 2:38 pm

vdsracing wrote:
GRIGIO wrote:Σήμερα χαμήλωσα το πουντικό μου,έβαλα 3 ποντα HR me bilstein μαύρα...Το πόσο θα αντέξουν δεν ξέρω,ξέρω πάντως ότι είναι αυτό ακριβώς που ήθελα,χαμήλωμα,λίγο σκληρή χωρίς να κοπανάει. Γιατί δεν κοιτάς και τα sachs φίλε μου?Είναι πιο μαλακά και από τα μαύρα bilstein
Η αγορά σου είναι λάθος επειδή απλά τα μαύρα δεν κάνουν για χαμήλωμα.
Θα αντέξουν πολύ λιγότερο,το αμάξι δεν θα είναι σωστό στο δρόμο μιας και δεν συνεργάζονται αμορτισέρ-ελατήρια και οταν το φορτώνεις πίσω με 2 άτομα,σε λακούβες θα ακούς εντονο χτύπημα απο το τερμάτισμα των αμορτισέρ.
τα ιδια του εχω πει και εγω αλλα δεν με ακουσε

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Fri Jan 26, 2007 3:34 pm

Τί να σας πώ,δεν ξέρω,το μέλλον θα δείξει.Μακάρι να κρατήσουν τα χιλιόμετρα τα οποία εγω έχωβάλει σαν όριο.Σε περίπτωση που τα φτύσουν θα μπουν πάνω Κόνι κόκκινα...Επιφυλάσομαι..

staikos
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by staikos » Mon Feb 12, 2007 12:40 am

Επανέρχομαι στο θέμα μετά από την επαφή μου με το αυτοκίνητο του Grigio!

Είχα γράψει ότι
Πιστεύω ότι ο συνδιασμός 3 ποντα HR me bilstein μαύρα, θα θυμίζει πολύ την ανάτηση των Sporting >99.
Λοιπόν, το αυτοκίνητο έχει κάτσει ιδανικά στο ύψος. Είναι πραγματικά 3 πόντους και δείχνει χαμηλό! Σε σχέση με το δικό μου Sporting mk2b εντοπίζω τις εξείς διαφορές:

1. Τα ελατήρια HR είναι πιο σκληρά από τα μαμά του Sporting
2. Tα bilstein τα μαύρα είναι πιο μαλακά από του Sporting
3. Του Grigio είναι πιο ακριβές γύρω απ την ευθεία του τιμονιού
4. Οι κλίσεις στις στροφές στου Grigio είναι πιο μικρές
5. Στο θέμα άνεσης του Grigio κοπανάει περισσότερο λόγω σκληρότερων ελατηρίων

Τελικό συμπέρασμα,
Πολύ καλός συνδυασμός στα χρήματά του! Ναι θυμίζει Sporting, και λόγω μικρότερον κλίσεων, ίσως να είναι και καλύτερος. Το μόνο σκοτεινό σημείο είναι η αντοχή στο χρόνο. Προσωπική μου ανάλογη εμπειρία, άντεξαν 40,000χλμ. Μείνετε συντονισμένοι!
ImageImage

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Mon Feb 12, 2007 3:22 am

ωραια ολα αυτα αλλα πως καταλαβες αν ειναι πιο μαλακα τα αμορτισερ εφοσον εχει ελατηρια χαμηλωματος??συγνωμη βρε παιδια που θα το(ξανα)πω αλλα τα bilstein τα μαυρα ειναι οτι χειροτερο!εμενα μου χουν πει οτι τα μαμα ειναι καλυτερα!
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

staikos
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by staikos » Mon Feb 12, 2007 9:29 am

Κοίτα, όντως δεν έχω καταπιεί αμορτισερόμετρο :grin: αλλά μου έδωσε αυτήν την αίσθηση. Ένιωσα οτι ενώ είναι σκληρό γύρω στην ευθεία, σε μεγαλύτερες κλίσεις το αμορτισέρ δείχνει μαλακό. Δυστυχώς σεν μπορώ να στο έξηγήσω καλά γραπτώς. Άλλωστε εάν έχεις παρατηρήσει όλοι οι οδηγοί όταν μιλάνε για στήσιμο χρησιμοποιούν νοήματα!! :???:
ImageImage

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”