Top Mounts, λόγος ύπαρξης και τρόποι λειτουργίας τούς.

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

saxon_747
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Re: Top Mounts, λόγος ύπαρξης και τρόποι λειτουργίας τούς.

Post by saxon_747 » Tue Jun 08, 2010 10:41 pm

GRIGIO wrote:
Με πολύ σκληρά ελατήρια το λαστιχένιο top mount ταλαιπωρείται πάρα πολύ με αποτέλεσμα το πάχος του λόγω κόπωσης να μειώνεται και να τριβει το top mount στο θόλο μας(Ω ναι,γίνεται το εχω πάθει).Αλλα επαναλαμβάνω,με πολύ σκλήρά ελατήρια κοπώνεται πιο γρήγορα και χαλάει πιο γρήγορα....Για αυτο και καλό ειναι,και αναφέρομαι στους επίδοξους αγοραστες ελατηρίων αρκετά λιμπράτων, να μεριμνησουν για τη βάση αυτη....
+1000.
Εδω τα μαμα φθειρονται και αρχιζουν οι τριγμοι και οι θορυβοι...

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Tue Jun 08, 2010 11:50 pm

Παιδια λυσεις aftermarket για τα δικα μας, γνωριζετε??
Για δωστε κανα ονομα. :)
Γνωριζω για MkII μονο απο την SKF (την γνωστη, "ρουλεμανμανα" :lol: ) αλλα δε ξερω κατα ποσο ειναι καλυτερο και ανθεκτικοτερο, απο τα εργοστασιακα...
Πχ στο bound με τα Koni coilover που εχω στο HGT, αρχιζω να εχω περιεργους θορυβους εκει μπροστα.Θα με καλυψουν αυτα, η να παω ψαχνοντας για κατι καλυτερο, εστω και ιδιοκατασκευη.

ps:Καλα Αντωνη (GRIGIO) ετσι και εσεις δικιο φιλε, θα φαω τα top mount μου, μαζι με τις μπουκαλες.... :lol:
Image

saxon_747
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by saxon_747 » Wed Jun 09, 2010 7:08 am

Λογικα, τα top mounts του HGT θα ειναι ενισχυμενα λογω μεγαλυτερου βαρους.
Δεν το ξερω σιγουρα, απλα υποθετω.
Δυστυχως, περα απο τα SKF δεν γνωριζω κατι αλλο...
Ψαξε εσυ και ενημερωσε. :mrgreen:

Εκτος εαν θες τιποτα ρυθμιζομενα μεταλλικα, αλλα θα πρεπει να ανοιξεις τρυπες στους θολους.
Εκτος αυτου, ολη η ενεργεια μετα θα περναει στη λαμαρινα...

Υ.Γ. Οπτικα τα δικα σου ειναι σε καλη κατασταση? Δοκιμασε να τα λιπανεις και να δεις εαν αλλαζει ο ηχος για να διαπιστωσεις εαν προερχεται απο εκει.

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Wed Jun 09, 2010 9:23 am

Orange να ΜΗΝ αγχώνεσαι για τα top mount σου...Θα σ πώ συγκριτικά τιμές...Ενα top mount σαν το δικό μας κανει περίπου 30 ευρώ(25-35)...Εαν πεις να φτιάξεις μεταλλικό σου ζητάνε απο 150-200 ευρώ...Οπότε,όοοοοποτε χρειαστεί βάζεις ξανά ενα λαστιχένιο και τελειώνει η υπόθθεση...Ασε π με το μεταλλικό θα χάσεις πολύ σε ανεση...

Επίσης λύσε μ την απορία,ΓΙΑΤΙ θα σ χαλάνε τόσο γρήγορα????Τι εβαλες στην αναρτηση σου???

saxon_747
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by saxon_747 » Wed Jun 09, 2010 11:45 am

Image

D2 ALUMINUM TOP MOUNTS (Set of 2 pcs)

150€

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Wed Jun 09, 2010 12:10 pm

Καααατι τετοιο...Υπάρχει και η λύση του χειροποίητου(βλ. Κυρλαγκιτσης) αλλα κόστος κτλ δε γνωρίζω....Παντως εκει παίζουν ολα 150-200 ευρώ...

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Wed Jun 09, 2010 1:18 pm

GRIGIO wrote:Orange να ΜΗΝ αγχώνεσαι για τα top mount σου...Θα σ πώ συγκριτικά τιμές...Ενα top mount σαν το δικό μας κανει περίπου 30 ευρώ(25-35)...Εαν πεις να φτιάξεις μεταλλικό σου ζητάνε απο 150-200 ευρώ...Οπότε,όοοοοποτε χρειαστεί βάζεις ξανά ενα λαστιχένιο και τελειώνει η υπόθθεση...Ασε π με το μεταλλικό θα χάσεις πολύ σε ανεση...

Επίσης λύσε μ την απορία,ΓΙΑΤΙ θα σ χαλάνε τόσο γρήγορα????Τι εβαλες στην αναρτηση σου???
Αντωνη, Koni 1150 φοραω αρκετο καιρο τωρα, τερμα χαμηλωμενα (5 cm εμπρος).
Εδω--> http://finder.koni.com/pdf/1150-5046-manual.pdf ειναι τα στοιχεια τους, απο το εντυπο τοποθετησης.(Εχει και μια ωραια φωτο -αν και δεν ειναι καλης αναλυσης- οπου φαινετε ολο τα μερη του εμπρος ακρου της αναρτησης στα MkII)
Υποθετικα λοιπον λεω για αντικατασταση, μιας και εδω και κανα διμηνο, εχω καποιους θορυβους εκει μπροστα πανω, απο την δεξια μερια μονο και λεω μηπως εχει φθαρει.
Αμα το δεις απο κατω το αμαξι, με τους 5 ποντους χαμηλωμα και τα ημιαξονια να κοιταν απανω, καταλαβαινεις τα ζορια που τραβαει στους δρομους.
Σε πιστα, καθετε μια χαρα κατω και παταει αριστα.

Οχι δε μιλαω για μεταλικα.Δεν υπαρχει κατι αλλωστε και δε μπορει να μπει κατι μεταλικο εκει.
Εκτος αν μιλαμε με μπιλια και ανακατασκευη θολου, αλλα μετα ξεφευγει πολυ το πραγμα και σιγουρα δεν ειναι αναγκαιο για ενα οχημα, εκτος κι αν ειναι καθαρα αγωνιστικο. :)
Image

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Wed Jun 09, 2010 1:41 pm

Μαμα βαζεις με 30 ευρω και τελειώνει η υπόθεση...Σε επίσημο της Fiat μου ειχαν ζητήσει 47 ευρώ αλλα σιγά το ιδιο ειναι... Σε πίστα πατάει καλα????Που το ξερεις???ΤΟ δοκίμασες???Το καλά ειναι σχετικό πάντως να το ξερεις...Μπορει να καβαλήσω το αμαξι σου πχ και να μη μ αρεσει το στήσιμο του ή η αναρτηση να μη δουλεύει τοσο καλά εκει κατω....Γνώμη μ,σηκωσέ το το αμαξι πιο ψηλά γιατι αυτό που εχεις κανει για καθημερινή χρήση δεν εχει νόημα....Σκέψου το δικο μ ειναι -2cm απο μαμα....

saxon_747
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by saxon_747 » Wed Jun 09, 2010 3:02 pm

Orange wrote: Αμα το δεις απο κατω το αμαξι, με τους 5 ποντους χαμηλωμα και τα ημιαξονια να κοιταν απανω, καταλαβαινεις τα ζορια που τραβαει στους δρομους.
Aυτο θα με ανησυχουσε περισσοτερο απο τα top mounts.

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Wed Jun 09, 2010 4:37 pm

Αντωνη στα Μεγαρα το αμαξι παει μια χαρα.Δεν πιεσα κοθολου και ημουν τελειως χαλαρα.Αλλα πηρα αυτην την αισθηση σιγουριας που δεν περνω σε συνθηκες δρομου, οπου το οδοστρωμα, δεν ειναι ομαλο και εχει πχ πολλες ανωμαλιες.
Φυσικα σε καλο οδοστρωμα, μια χαρα παει κι εξω.....
Τα προβληματα αρχιζουν, οταν υπαρχουν πολλαπλες συνεχωμενες, ανωμαλιες ή εντονα "χασιματα".
Εκει αρχιζουν τα προβληματα και για το αυτοκινητο και μαλλον ταλαιπωρουνται τα εμπρος γονατα, μαζι με τα ακρομπαρα.Ετσι εξω σε ασχημους δρομους, το "φυλαω". :)

Τωρα να το σηκωσω, θα χασω αυτες τις λιγες μοιρες αρνητικου camber που εχω δει οτι βοηθησε στο πατημα στις στροφες.
Ετσι παει.Καπου χανεις, καπου κερδιζεις.
Απλα κοιτας να διορθωσεις αυτο που χανεις, για την αξιοπιστια του αυτοκινητου.
Το να "γυρισω" την αναρτηση σε εργοστασιακα δεδομενα, δε το βλεπω να εκμεταλευομαι αυτα που φορω, 100%.
Οποτε βελτιωνω τα σημεια που χρηζουν προσοχη.
Βασεις μηχανης, βαση σαζμαν (ΤΟ αναλωσημο στο αμαξι μου) ελαστικοι συνδεσμοι top mount, βασεις ψαλιδιων κλπ εκει μπροστα.
Αλλωστε δε ξερω και κανενα χαμηλωμενο, να μην εχει τα ημιαξονια, να κοιταν απανω.

Αλλα ξεφευγουμε πααααρα πολυ του θεματος.
Και δε βλεπω κανενας να μου εχει βρει το top mount του MkII σε φωτο, οπου να φαινετε και το ρουλεμαν εκει μεσα.....
Image

saxon_747
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by saxon_747 » Wed Jun 09, 2010 8:40 pm

Orange wrote: Και δε βλεπω κανενας να μου εχει βρει το top mount του MkII σε φωτο, οπου να φαινετε και το ρουλεμαν εκει μεσα.....
Εγω εβαλα. Φαινεται το ρουλεμαν μια χαρα.

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Wed Jun 09, 2010 9:06 pm

saxon_747 wrote:
Orange wrote: Και δε βλεπω κανενας να μου εχει βρει το top mount του MkII σε φωτο, οπου να φαινετε και το ρουλεμαν εκει μεσα.....
Εγω εβαλα. Φαινεται το ρουλεμαν μια χαρα.
Και με λιγη υπομονη θα βγαλω φωτο απο λυμενη μπουκαλά που εχει ρουλεμαν μεσα και θα την ανεβασω.+ βιντεακι με το πως στριβει και εξω αλλα και πανω σε αμαξι.Λιιιιιιιιγο χρονο θελω μιας και τωρα καιγομαι. :(
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Thu Jun 10, 2010 9:09 am

Δημήτρη εκει που ήσουν ήμουνα και πραγματικά δεν ξαναππάω...Το θεωρώ τουλάχιστον χαζο να κυκλοφορώ στο δρόμο με -5cm χαμήλωμα....Για ποιο λόγο???Και με -3 πάλι ωραίο θα φαίνεται στο ματι και θα ταλαιπωρείται λιγότερο...Εαν το αμαξι το ειχα σε ενα trailer και το πήγαινα πίστα και μονο τότε ΟΚ θα το σκεφτόμουν για -5....Εμενα πάντως ο Κυρλαγκιτσης μου το ειχε τονίζει:Oxi -5 κτλ...Στο -2 με -3 ΜΑΧ...Δε θες να χασεις το κάμπερ????Ανοιξε οβάλ τρυπες στη μπότα σου και το ρυθμίζεις απο εκει...Απλό!

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Jun 10, 2010 9:25 am

GRIGIO wrote:Καααατι τετοιο...Υπάρχει και η λύση του χειροποίητου(βλ. Κυρλαγκιτσης) αλλα κόστος κτλ δε γνωρίζω....Παντως εκει παίζουν ολα 150-200 ευρώ...

200+ ευρω σε εμενα κανουμε μονο οι μπιλιες κ οι θηκες !!!! + το αλουμηνενιο top mount το χειροποιητο σε αυτο μετα..;-) συν βασεις μπουζονια κτλ.
Υπαρχουνε τοπ μαουντς με 50ε κ με 600ε
επισης , δεν χανεις σε ανεση, ουτε κιχ δεν κανουνε τα αλουμηνενια, αυτο ειναι μονο μυθος οχι πραγματικοτητα.
τα μαμα λιγο δουλεμενα κανουνε ποιο πολυ γκαπα γκουπα στις λακουβες με αλλες αναρτησεις πλην μαμα απο οτι αυτα.
επισης κατι φωτο που ειδα ποιο πριν, σχετικα με τα universal type top mounts αλουμηνενια, εχετε υποψην σας, οτι το top mount πρεπει να θυληκωνει απο κατω σωστα στο θολο.
να μην ειναι μικρο ουτε μεγαλο κ να μην χωραει....
αν δεν παταει σωστα, κ εχεις μια αναρτηση σεβαστης σκληροτητας κτλ, τοτε ασκεις πιεση στο θολο σε σημειο ενδιαμεσο κ οχι σε ολη την επιφανεια του με οτι αυτο συνεπαγετε.
Punto HGT SC Evo

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Thu Jun 10, 2010 11:12 am

skinboy wrote:
GRIGIO wrote:Καααατι τετοιο...Υπάρχει και η λύση του χειροποίητου(βλ. Κυρλαγκιτσης) αλλα κόστος κτλ δε γνωρίζω....Παντως εκει παίζουν ολα 150-200 ευρώ...

200+ ευρω σε εμενα κανουμε μονο οι μπιλιες κ οι θηκες !!!! + το αλουμηνενιο top mount το χειροποιητο σε αυτο μετα..;-) συν βασεις μπουζονια κτλ.
Υπαρχουνε τοπ μαουντς με 50ε κ με 600ε
επισης , δεν χανεις σε ανεση, ουτε κιχ δεν κανουνε τα αλουμηνενια, αυτο ειναι μονο μυθος οχι πραγματικοτητα.
τα μαμα λιγο δουλεμενα κανουνε ποιο πολυ γκαπα γκουπα στις λακουβες με αλλες αναρτησεις πλην μαμα απο οτι αυτα.
επισης κατι φωτο που ειδα ποιο πριν, σχετικα με τα universal type top mounts αλουμηνενια, εχετε υποψην σας, οτι το top mount πρεπει να θυληκωνει απο κατω σωστα στο θολο.
να μην ειναι μικρο ουτε μεγαλο κ να μην χωραει....
αν δεν παταει σωστα, κ εχεις μια αναρτηση σεβαστης σκληροτητας κτλ, τοτε ασκεις πιεση στο θολο σε σημειο ενδιαμεσο κ οχι σε ολη την επιφανεια του με οτι αυτο συνεπαγετε.

+1000 Το εχω ξανακούσει αυτο για τα universal top mount...Πάντως να λεμε την αλήθεια,εγώ πχ π εχω τα μαμα επάνω μεσα στο καλοκαιρι μαζι με το service της αναρτησης θα φτιάξω και καινούρια top mounts...Δε λεει πχ με 360 libres ελατήριο μπροστα να εχεις μαμα top mount ειναι απαράδεκτο,θα το σκίζει για πλάκα...Ιδωμεν...

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”