Πρόβλημα με το εργοστασιακό ηχοσύστημα της Interscope

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του ήχου.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

giwrgakis
Νικολάκης
Νικολάκης

Re: Πρόβλημα με το εργοστασιακό ηχοσύστημα της Interscope

Post by giwrgakis » Thu Mar 18, 2010 12:57 am

Η τιμη για τα εργοστασιακα τα ηχεια τα οποια δεν ειναι και σοβαρα ηχεια ειναι υπερβολικη για 150 - 200 ευρω. με τοσα χρηματα παιρνω επωνυμα ηχεια 100watt rms και οχι τα εργοστασιακα που ζητημα να ειναι 40 watt rms.μπορεις με λιγα χρηματα οπως λεει και ο φιλος martinis να παρεις αλλα που κυκλοφορουν στο εμποριο και συμφωνω με το φιλο αυτο που λεει οτι δεν υπαρχει περιπτωση να βραχυκυκλωνει απο καμμενο ηχειο. παραδειγμα και τα δυο tweeter που εχει μπροστα το αυτοκινητο μου τα εχω καμμενα αλλα τα ηχεια τους παιζουν μια χαρα ουτε ο ενισχυτης βραχυκυκλωνει ουτε τιποτα. μηπως θελουν να σου φανε λεφτα για το τιποτα? δες το και σε κανενα ηλεκτρολογο αν δεν πιανουν τα χερια σου απο τετοια. γνωμη μου παντα...

giwrgakis
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by giwrgakis » Thu Mar 18, 2010 1:00 am

kostas3650 wrote:Καλησπέρα φίλε μου, στην τιμή που αναφέρεις (50-60 ευρώ) είναι το κόστος για τα ηχεία της κάθε πόρτας ή για ζευγάρι (πχ 2 μπροστινές πόρτες); Η τιμή που μου είπανε 150-200ευρώ για τα ηχεία στις δύο μπροστινές πόρτες,αν τελικά είναι εκεί το προβλημα, ειναι λογική;
τα ηχεια ολα παντα πανε ζευγαρι και οχι το καθενα μονο του.

martinis
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by martinis » Thu Mar 18, 2010 8:30 am

Ακριβως κωστα!! ειναι παρα πολλα τα λευτα και σιγουρα στα φουσκωνουν!! Φιλε giwrgaki ποσα watt rms ειπες??? 15 watt rms και αν!! 80 ειναι max!! Απλα κωστα αν βαλεις κατι επωνυμο μη βαλεις πανω απο 35 με 45 watt rms για να μπορεσει να τα παιξει ανετα κ ξεκουραστα ο ενισχυτης. Εγω για παδειγμα εβαλα μπρος πισω clarion σειρα quality και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος. Τα πηρα ολα μαζι με βασεις 110 ευρω και ο ηχος ειναι η μερα με τη νυχτα σε σχεση παντα με τα μαμα.

anastazio83
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by anastazio83 » Thu Mar 18, 2010 2:02 pm

Εγω μια ερώτηση θέλω να κάνω...το γούφερ σας παίζει καλά;; Γιατι σε μένα απο την πρώτη μέρα που το πήρα τρίζει λίγο... Αν το έχω σε νορμάλ τιμές έντασης το τρήξιμο δεν ακούγετε στην καμπίνα παρα μόνο μέσα στο πορτμπαγκαζ..αν το ανεβάσω αρκετά ακούγεται και μέσα....Είναι μπακατέλα το γούφερ ή ήρθε χαλασμένο απο το εργοστάσιο;;; Και μετά απο ένα χρονο θα μου το καλύψει η εγγύηση η όχι;;;; οεο;;;;;;;;;;;;;;;
seicento sporting- fiat bravo sx- grande punto t-jet sport-.............
και δωστου πολυστροφικοτητα!!!Image

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Thu Mar 18, 2010 2:24 pm

Πρεπει να ρυθμισεις(κοψεις) τα μπασα απο την πηγη καθως και να φτιαξεις ενα custom equalizer για να μην τριζει τοσο - Αν εσυ ομως εχεις την απαιτηση να ακους μπασα απο τα ηχεια,τι περιμενεις να κανει το sub-woofer?
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

kostas3650
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by kostas3650 » Thu Mar 18, 2010 4:25 pm

Η τιμή που μου είπανε 150-200 ευρώ ΔΕΝ αφορά τα εργοστασιακά ηχεία. Αφορά τα ηχεία που μου πρότειναν να βάλω εκεί, μια και τα εργοστασιακά μου είπε οτι είναι χάρτινα και οτι κοστίζουν 10 ευρώ :-P Θα πάω το απόγευμα να ρωτήσω μάρκες τιμές κτλ, αν τελικά χρειάζονται αλλαγή.

Φίλε martinis, με 110 ευρώ έβαλες ηχεία μπροστά και πίσω; Σύνολικα 6 ηχεία δηλαδή; (2tweeter + 4 woofer)

Φίλε anastazio83, εγώ δεν έχω πειράξει το equalizer, έχω τα μπάσα στο +6 και το Loudness στο ON, και δεν έχω παρατηρήσει κανένα τρίξιμο στην ένταση που το παίζω (μέχρι το 11). Παραπάνω μπορεί να ακούσω κανένα μπούκωμα από τα ηχεία, όχι όμως από το woofer, αλλα μειώνοντας τα μπάσα ο ήχος γίνεται πιο καθαρός.

martinis
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by martinis » Thu Mar 18, 2010 5:55 pm

Aκριβως κωστα αν θελεις σου λεω και ποια!! Οσο για τα εργοστασιακα αυτα που φοραμε εμεις με το συστημα interscope τα μπροστα δεν ειναι χαρτινα. Αnastazio και το δικο μου sub τριζει οπως ακριβως και το δικο σου!! Κ αλλο να βαλεις ετσι θα κανει λογικα. Εγω εχω τη ρυθμιση του eq στο rock μπασα 0 πριμα +2 και loud on με αλλα ηχεια ομως. Και ειναι μια χαρα. Σε αυτη τη μαμα πηγη δεν μπορεις να κανεις custom eq. Τουλαχιστον εγω δεν μπορεσα να το βρω. Οχι οτι ασχοληθηκα κ παρα πολυ. Αν το βρει καποιος ας πει πως γινεται!!

kostas3650
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by kostas3650 » Thu Mar 18, 2010 11:23 pm

Φιάσκο παιδιά! Καταρχήν σήμερα ήμουν τυχερός γιατί του το πήγα και έπαιζαν τα ηχεία. Έβαλα το αυτί μου σε καθένα ξεχωριστά και έπαιζαν όλα. Αυτός επέμενε οτι κάποιο βραχυκυκλώνει. Συμφωνήσαμε να αλλάξει τα μπροστινά, αλλά αν δε λυθεί το πρόβλημα να τα βγάλει. Άλλαξε τα μπροστινά (μόνο τα woofer) και έβαλε woofer με tweeter πάνω...full range αν δεν κάνω λάθος. Κάθε πόρτα μπροστά έχει δηλαδή το μαμά tweeter συν το woofer με το ενσωματομένο tweeter πάνω. Επίσης μου είπε οτι τα μαμά ηχεία είχαν, αντί για crossover, ένα πυκνωτή και οτι αυτός τα σύνδεσε κατευθείαν με καλώδιο στην πηγή. Τελικά έπαιζαν ΟΛΑ τα ηχεία στις μπροστινές πόρτες αλλά όχι αυτά στις πίσω! Μπήκα μέσα και ο ήχος μου φάνηκε αρκετά πρίμα, ρύθμισα τα μπάσα κτλ όπως τα είχα και ειλικρινά πριν είχε καλύτερο, πιο πλούσιο ήχο. Ίσως φταίει το οτι δεν λειτουργούσαν τα πίσω ηχεία...τι να πω.

Θα το πάω και αύριο να κάνει το ίδιο πράγμα με τα καλώδια και στα πίσω, χωρίς να αλλάξει ηχεία. Επίσης ενώ όπως είπα την ένταση με τα εργοστασιακά την είχα στο 11 και έπαιζε αρκετά δυνατά, τώρα αναγκάζομαι να την πάω στο 20+ !! Τα ηχεία που έβαλε έχουν ονομαστική ισχύ 90W και μέγιστη 180W (του είπα πως είναι υπεραρκετά για τον ενισχυτή) μήπως οφείλεται σε αυτό το οτι πρέπει να ανεβάζω αρκετά την ένταση; Τέλος αφού τόνισα οτι πριν ο ήχος ήταν ποιοτικότερος και πιο πλούσιος, για τα αυτιά μου τουλάχιστον, πρότεινε ως τελευταία λύση να ξαναβάλει τα μαμά ηχεία και να τοποθετήσει crossover με ίδιο συνολικό κόστος, 150 ευρώ....υπερβολικά;;

Για πείτε γνώμες γιατί μου άναψαν φωτιές :-(

Υ.Σ: Martinis για πες μου ποια ηχεία έβαλες εσυ :-)

colin_d
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by colin_d » Thu Mar 18, 2010 11:46 pm

Χωρίς να έχω ακούσει τον ήχο, το να βάλει full range στην θέση των woofer είναι βλακεία τη στιγμή που υπάρχουν και tweeter πάνω. Εκτός και αν μπήκαν προσωρινά, για δοκιμή. Αν μπήκαν μόνιμα, καλό είναι να πάρουν πόδι γιατί θα χαλάνε τον ήχο
Ρε δε δουλεύει το ποντίκι να 'ουμ
Image

kostas3650
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by kostas3650 » Fri Mar 19, 2010 12:00 am

Ναι κι εγώ το ίδιο του είπα, αυτός το προορίζει για μόνιμο και μάλιστα πρότεινε να ξηλώσει το tweeter από το καινούριο ηχείο! Τη λύση με τα μαμά ηχεία και το crossover πώς τη βλέπεις; Μήπως να τα μαζέψω και να πάω αλλού γιατί έχω αρχήσει και αγχώνομαι...;

anastazio83
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by anastazio83 » Fri Mar 19, 2010 1:52 am

martinis wrote:Aκριβως κωστα αν θελεις σου λεω και ποια!! Οσο για τα εργοστασιακα αυτα που φοραμε εμεις με το συστημα interscope τα μπροστα δεν ειναι χαρτινα. Αnastazio και το δικο μου sub τριζει οπως ακριβως και το δικο σου!! Κ αλλο να βαλεις ετσι θα κανει λογικα. Εγω εχω τη ρυθμιση του eq στο rock μπασα 0 πριμα +2 και loud on με αλλα ηχεια ομως. Και ειναι μια χαρα. Σε αυτη τη μαμα πηγη δεν μπορεις να κανεις custom eq. Τουλαχιστον εγω δεν μπορεσα να το βρω. Οχι οτι ασχοληθηκα κ παρα πολυ. Αν το βρει καποιος ας πει πως γινεται!!
Δοκίμασε το classical με μπάσο -2 αν θέλεις..λειτουργεί για εμένα μεχρι το 25 καλα, για παραπάνω δεν είναι..Για το loud on ειμαι της άποψης οτι εφόσων το αμάξι έχει ενισχυτή δεν χρειάζεται εκτός και αν σου αρέσει να ακούς χαμηλά συνήθως...Μαλιστα........ PDT_Armataz_01_02 Μπακατελίτσα λοιπόν το ηχοσύστημα..... :mrgreen:

giwrgakis
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by giwrgakis » Fri Mar 19, 2010 1:57 am

εγω θα σου προτεινα να βρεις κανενα μαγαζι με ηχοσυστηματα κοντα στην περιοχη σου και αν εχεις και κανενα γνωστο ακομα καλυτερα, να σου κανει κατι σωστο γιατι εκει θα σε πιασουν για τα καλα και δουλεια δεν θα κανεις.σου ειπε οτι τα ηχεια σου κανουν 10 ευρω και λες πιο κατω οτι θα σου βαλει τα ιδια με 150 ευρω καταλαβα καλα? μαζεψε τα και πηγαινε καπου αλλου να κανεις σωστα και εσυ τη δουλεια σου γιατι δεν ξερουν τη ζητανε τελικα ο καθενας.

anastazio83
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by anastazio83 » Fri Mar 19, 2010 1:59 am

kostas3650 wrote:Ναι κι εγώ το ίδιο του είπα, αυτός το προορίζει για μόνιμο και μάλιστα πρότεινε να ξηλώσει το tweeter από το καινούριο ηχείο! Τη λύση με τα μαμά ηχεία και το crossover πώς τη βλέπεις; Μήπως να τα μαζέψω και να πάω αλλού γιατί έχω αρχήσει και αγχώνομαι...;
Εγώ φίλε στη θέση σου θα αγόραζα 4 ηχεία χωρίς tweeter για τις πόρτες, απο κανα Praktiker -Media Mrk κλπ που τα έχουν με το τσουβάλι εκει και θα έκανα την δουλειά μου...Οσο για το οτι για να ακούσεις με την ίδια ένταση, πρέπει να αυξηθεί και ο αριθμός της έντασης σε σχέση με πρίν, αυτό ειναι φισιολογικό λόγο μεγαλύτερων ηχείων, αλλα αντίστοιχα ακους πιο καθαρά στο 30 σε σχέση με πρίν

giwrgakis
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by giwrgakis » Fri Mar 19, 2010 2:15 am

media δουλευω με 100 ευρω βαζεις μια τετραδα με επωνυμα ηχεια 2 δρομων και πανω απο 50 rms το ηχειο οχι τα εργοστασιακα.θα βελτιωθει πολυ και ο ηχος σου σε σχεση με τωρα.

martinis
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by martinis » Fri Mar 19, 2010 8:27 am

Κωστα 90W ονομαστικη ειναι παρα πολυ για τον ενισχυτη στο ειπα και πιο πανω γι αυτο το λογο η ενταση σου επεσε με αποτελεσμα αν τα κρατησεις εκει που το παιζεις τωρα να καψεις καποια στιγμη τα πισω ισως και το sub!! Οσο γι αυτο που ειπε να ξηλωσει τα tweeter απο τα woofer εγω απλα θα του ξηλωνα τα ...............!!! Εγω εβαλα της Clarion. Μπροστα τα srq 1720s και πισω τα srq 1330r. Mε το eq που προανεφερα στο 15 εχω καθαρο γεματο και δυνατο ηχο. Tα μπροστα ειναι 45W rms και 92 db και τα πισω 35W rms και 91db. Kαι οπως ξανα ειπα τα πηρα 110 ευρω μαζι με τις βασεις και τα περασα μονος μου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος σε σχεση με τα μαμα και σαν value for money επιλογη.

Post Reply