ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ 15" ΖΑΝΤΑ ΣΕ 1.2 8V

Θέματα που αφορούν την αισθητική βελτίωση.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Sun Jan 04, 2009 2:02 am

Οσον αφορα το trofeo ,που ηταν με 60 ιππους (8V γαρ),πολυ αμφιβαλλω αν θα ειχε τις ιδιες επιδοσεις απο σταση και ρεπριζ με το απλο 8v .

Προσωπικα θα διαφωνησω με τον Orange ,γιατι πολυ απλα ,ναι μεν τα πραγματικα χλμ θα ειναι λιγοτερα,αλλα επειδη δεν αλλαζει τιποτα αλλο στο κοντερ χλμ και στροφες θα ειναι οπως ειναι τωρα.Αρα η καταναλωση δεν θα επηρρεαστει ,παρα μονο αν θα προσπαθεις να φτασεις την "πραγματικη" ταχυτητα.Παρολα αυτα ο V δεν ειναι και οτι καλυτερο για μεσα στην πολη και οπως ειπες και εσυ τα yokohama c drive ειναι μαλλον μονοδρομος αφου οι αλλες εταιριες τα δινουν με V .

No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Jan 04, 2009 2:03 am

Κατι που ξεχασα ειναι φυσικα και ποιο ομορφο το αμαξι, με ποιο γεματο θολο, εναντι του "αγριοκατσικου" ψηλου 60αριου προφιλ και εναντι τις μικροσκοπικης ολικης διαμετρου του 195/50/15, που δε θα γεμιζει καν το θολο σου και ειδικα αν δεν εχει και το αμαξι χαμηλωμενο.
Οποτε και απο ομορφια, κλασεις ανωτερο το 185/55/15.....
......τωρα τελειωσα!! :lol:
Image

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Sun Jan 04, 2009 2:05 am

ok Δημητρη. δε το κοιταξα αυτο που λες κ συγνωμη, αλλα το θεωρησα καλυτερα μιας κ το λενε ιδιοκτητες με 1,2 60 κ 1,2 80 αυτο. παντως σαν ποιο καλο ελαστικο σε γενικες γραμμες μου ειχε φανει κ εμενα το 185-55-15 τοτε που κ ειχα ξαναβαλει απλα η τσεπη μου μετα δε σηκωνε σε καθε αλλαγη 480 ευρω. Σιγουρα υπαρχει 185-55-15 με δεικτη Η, αν θυμαμαι καλα πρεπει να το βγαζει κ η Πιρελη, θα το κοιταξω, αλλιως να στο παραγγειλει οπως σου λεει ο φιλτατος Δ.

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Jan 04, 2009 2:21 am

P.A.D.R.C wrote:Προσωπικα θα διαφωνησω με τον Orange..
Ρε τι παιδι, εκανα 'γω??"Rebel without a cause"!! :lol:
Ρε συ Κωνσταντινε, μικροτερη περιμετρος τροχου, περισσοτερες στροφες για την ιδια αποσταση.Ολα τα 'λλα, ακολουθουν.
Μου το κανε ο βουλκανιζατερας μου!
Μου βαλε μικροτερους τροχους.
Θα στροφαρει καλυτερα μου ειπε.
Οντως, ανεβαζε γρηγορα στροφες, αλλα απο χιλιομετρα στο οδοστρωμα τιποτα!!
Απο 185/55/15, μου 'βαλε τα ρημαδια τα 195/50/15, που για καποιο μαγικο λογο, ολοι τους τα εχουν stock και τ' αγαπανε τρελα!!!
Να προσθεσω φυσικα, οτι το αμαξι σπινιαριζε και με τριτη πολλες φορες και μαλιστα το επικινδυνο, μεσα σε στροφες.
Φυσικα, με την εναλαγη σε 16αρια που εκανα, επεσα παλι σε 45αρι προφιλ και ολα γυρισαν παλι οπως πρεπει να ειναι.
Και παλι τον θυμαμε τον δικο μου, που δεν ειχε 45αρια που επεμενα, ηθελε να μου βαλει 50αρια που ειχε στοκ!!!Φυσικα σε τετοια περιπτωση, το αμαξι θα εφευγε κατα πολυ απ' το βημα του και μαλιστα προς τα πανω, οποτε θα ειχα τελειως αντιθετα αποτελεσματα.
Ενα βαρυ αμαξι, που δε θα ανεβασε στροφες με τιποτα!!
Last edited by Orange on Sun Jan 04, 2009 2:23 am, edited 1 time in total.
Image

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Sun Jan 04, 2009 2:22 am

Το 195-50-15 σε σχέση με το 185-55-15 είναι προτιμότερο κατα την γνώμη μου.Το σασμάν του 8v είναι παααρα πολύ μακρύ και αν το παιδί θέλει να βάλει 15αρες,τουλάχιστον ας κοντύνει λίγο την τελική σχέση μετάδοσης απο το ελαστικό ωστε να μην χάσει πολύ το αμάξι του.

Επίσης η διάσταση αυτή είναι η πλέον οικονομική και εχει πάρα πολλές επιλογές σε μοντέλα και μάρκες ελαστικών.Επίσης κοίτα να βάλεις όσο το δυνατόν πιό ελαφρυά ζάντα,παίζει τεράστιο ρόλο αυτο!

Τέλος,σε καμία περίπτωση να μην βάλει δείκτη v, γιατί μιλάμε για αμάξι 860 κιλών και πρέπει να βάλει λάστιχο που να το φορτίζει και να το ζεσταίνει εύκολα,ειδικά μέσα στην πόλη.
-Βαγγέλης-

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Jan 04, 2009 2:35 am

Για τον δεικτη V, οντως ειναι και ασκοπο για το συγκεκριμενο αμαξι.
Δεικτες R,S,T θα σε καλυψουν αριστα, αλλα καλυτερα να βρεις τη διασταση που πρεπει να βαλεις, παρα να πας με το δεικτη ταχυτητας και να περιορισεις τις επιλογες.
Στην τελικη καλυτερα να αργησει να φτασει θερμοκρασια λειτουργιας το ελαστικο σου, παρα να ειναι εξω απο το βημα του αμαξιου σου.
Image

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Jan 04, 2009 2:49 am

Βαγγελη δεν εχει σχεση η ζαντα ρε συ!
Και 17αρα βαλτου, με το αντιστιχο λαστιχο που θελει και προβλημα δε θα υπαρχει.
Πχ αν υπηρχε διασταση, με 165 πελμα για 17αρα ζαντα, οπου θα μας εβγαζε τη μαμα περιμετρο τροχου, που θα υπηρχε προβλημα??

Το να κοντυνει το βημα του αυτοκινητου, με αυτον τον τροπο, μαλιασε η γλωσσα μου να λεω, οτι μονο κακο θα κανει στις επιδοσεις, εξηγω κιολας και απο προσωπικη μου πειρα τους λογους.
Απο την αλλη λες για κερδος σε επιδοσεις, χωρις να βαλεις το επιπλεον "βαρος" του φαρδυτερου 195 πελματος.
Image

ΚΑΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by ΚΑΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ » Sun Jan 04, 2009 2:57 am

Πάντως σε ένα γρήγορο search που έκανα στα site των εταιρειών ελαστικών και ειδικά στης goodyear που έχει πολύ καλό site , όλες προτείνουν 185/55/15 για την περίπτωση που θέλουμε να πάμε σε 15άρα ζάντα για το συγκεκριμένο αμάξι.

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Jan 04, 2009 2:59 am

ΚΑΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ wrote:Πάντως σε ένα γρήγορο search που έκανα στα site των εταιρειών ελαστικών και ειδικά στης goodyear που έχει πολύ καλό site , όλες προτείνουν 185/55/15 για την περίπτωση που θέλουμε να πάμε σε 15άρα ζάντα για το συγκεκριμένο αμάξι.
Οποτε, τι αλλο να λεμε ρε συ φιλε!!
Προχωρα αφοβα σου λεω. :)
Image

ΚΑΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by ΚΑΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ » Sun Jan 04, 2009 3:06 am

Φίλε orange να ψάξω για κάποια συγκεκριμένη μαρκα? Εχεις καμιά πρόταση, μιας και απ' ότι έγραψες παραπάνω την είχες βάλει αυτή την διάσταση.

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Sun Jan 04, 2009 10:08 am

To παιδι διαφωνησε και αιτιολογησε το γιατι οσον αφορα την καταναλωση!!

Το 185/55 ειναι προφανως το ομολογκαρισμενο ,και βεβαιως μετα απο αυτο με -1,5% ερχεται το 195/50.

Προσωπικα,ασχετως απο το αν θα εκοβε το αμαξι η οχι,θα εβαζα το 195αρι γιατι ειναι φθηνοτερο, πιο ομορφο αφου ειναι φαρδυτερο και βεβαιως οι επιλογες ειναι περισσοτερες.Βεβαιως το οτι δεν ζεστενεται δεν ξερω τι αντικτυπο θα εχει στην συμπεριφορα του ελαστικου με το περασμα του χρονου,αφου μπορει να σκληρυνει πιο γρηγορα(αυτο ειναι δικη μου υποθεση και κρινω με την εμπειρια μου).

Και μιας και εγινε αναφορα σε μαρκες,μακρια απο τα pirelli γιατι εχουν σκληρη γομα.
Image

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Sun Jan 04, 2009 11:14 am

εγω παντως με pirelli 185-55-15 P7 που ειχα κ κοστος τοποθετησης 480 αν θυμαμαι καλα, εβγαλα 40000 ανετα και μαλιστα πολυ ποιοτηκα για τα δικα μου γουστα.,..μεχρι κ να τα φτυσουν σε βρεγμενο ηταν αριστα κ σε κανονικο οδοστρωμα το αμαξι μου ηταν καλυτερο απο τα dunlop sp2000 που φοραγ ποιο πριν. Εχεις δικιο Κωνσταντινε για το οτι ειναι ποιο σκληρα, αλλα δεν ειναι κ Bridgestone...oyte Michelin που ειναι μαλακα...ειναι κ θεμα γουστου αυτο.

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Sun Jan 04, 2009 1:12 pm

Θεμα γουστου μπορει να ειναι,αλλα μιλαμε για αυτοκινητο πολης!Εκει χρειαζεσαι ενα ανετο ελαστικο που να μην θελει ζεσταμα!
Image

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Jan 04, 2009 2:01 pm

Για Pirelli P7 θα ελεγα και γω!!Οντως οπως λεει και ο Γιωργος "g", στο βρεγμενο ηταν αριστο.Στο στεγνο ηταν οπως ολα τ' αλλα.
Michellin θα 'ταν η δευτερη μου επιλογη, με το Exalto.
Τελος θα προτεινα τα Toyo Proxies.Αυτα φοραω τωρα, κανα εξαμηνο και ειμαι ικανοποιημενος, μεχρι στιγμης.

Τωρα αυτο που λεμε για το δεικτη ταχυτητας, ψαχτο λιγο.
Ξαναλεω οτι να μη σε περιορισει στην επιλογη σου, αλλα αν οπως λεει ο Κωνσταντινος "P.A.D.R.C", κινησε ως επι το πλειστον μεσα στην πολη, καλο θα ηταν το ελαστικο να φτανει ποιο γρηγορα στους βαθμους λειτουργιας και αποδοσης του.
Image

siiiii
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by siiiii » Sun Jan 04, 2009 7:08 pm

εχουμε τα ιδια αυτοκινητα λοιπον φοραω 195/50/15 κονι κοκκινα ρυθμιζομενα και ελατηρια h&r το αυτοκινητο εκτος απο κρατηματα ειναι και πολυ ομορφο
εχω και punto παμε μια βολτα?

Post Reply

Return to “Εξωτερική εμφάνιση”