Skinboy HGT SC Evo

Εδώ θα γράφουμε τίς βελτιώσεις πού έχουμε κάνει ό κάθε ένας ξεχωριστά στό αμάξι τού

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Wed Nov 05, 2008 5:21 pm

Πέτρο προχώρα γερά!
Το αμάξι είναι για σεμινάριο...άν βρεις χρόνο γράψε μερικά πράγματα για το αμάξι σου στο hgt.gr, θα βοηθήσεις πολλούς και όχι μόνο κατόχους hgt. Ελάχιστοι στην Ελλάδα εχουν τις γνώσες σου πάνω σε αυτό το αμάξι.

-Βαγγέλης-

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Wed Nov 05, 2008 5:37 pm

η σελιδα εκεινη ειναι ετοιμη σχεδον.
εχει πολυ υλικο αλλα θελει λιγο δουλεια στην δομιση της.
ειναι μια προσωπικη σελιδα μου , η οποια ομως δεν θελω να γινει "ελευθερη πηγη γνωσης" για τον οποιονδηποτε κ δεν την ανοιγω.

θα σηκωθει κατι εκει περα το οποιο θα εχει να κανει με αλλο θεμα κ θα ειναι μια μικρη κινηση για να ευχαριστησω τον κοσμο που εχει δουλεψει πανω στο αμαξι.
Οπως κ να εχει , επειδη υπαρχει ο ατυπος αθεμητος ανταγωνισμος καποια πραγματα (ειδικα οταν ειναι δουλεια 3ων κ οχι δικη σου που περνεις την επιλογη τη να πεις κ τι οχι) δεν μπορεις να τα ανακοινωνεις ετσι απλα.
ειναι πνευματικα δικαιωματα 3ων.
και στα χερια καποιων που δεν εχουνε γνωση τι πανε να κανουνε κ τι ειναι αυτο που κανανε μπορει να αποβουνε μοιραια...

ειναι καποια μικρα σημεια , τα οποια ειναι ομως κ αυτα οπου κανουνε την διαφορα.
αυτα για πολλους λογους δεν μπορω να τα ανακοινωσω δημοσια.

Ολοι γνωριζουνε ποιος ειναι πισω απο αυτο το αμαξι κ μπορουνε να απευθυνονται εκει για "πληρη" επεξηγηση-συζητησει με επαγγελματιες κ οχι μπλα μπλα απλα για να μιλαμε συνεχεια !!
Punto HGT SC Evo

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed Nov 05, 2008 5:40 pm

Το υποπλαισιο της αναρτησης εννοω! :-)
Επισης μιας και ειπες bodykit,για ανελυσε λιγο τι περιλαμβανει..Προφυλακτηρες και φτερα εμπρος & πισω,σωστα?
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Nov 06, 2008 2:29 pm

sorry αλλα και παλι , δεν σε καταλαβαινω , για ποιο υποπλαισιο μιλας ?

εχω βρει
προφυλακτηρες , φτερα κ μαρσπιε , κοινως ολο κομπλε το κιτ.
και υπαρχουνε κ τα εσωτερικα καπακια στους θολους τα φαρδυτερα.

σε μκ2 για να μπουνε πρεπει να μπουνε φανομετωπη φωτα κ καπω εμπρος απο το Β σειρα (κατι που με χαλαει παρα πολυ εμενα)
Οσο ψαξιμο κ αν εχω κανει (εστω κ εγκυκλοπαιδικο μονο) για το κιτ καρ δεν εχω βρει τα αντιστοιχα, αρα αν καποιος ηθελε να κανει κατι επρεπε να αναβα8μιση κ σε μκ2β το εμπρος μουτρο του Punto του.

Εγω βασικα δεν σκεφτομαι να κανω καποια τετοια αλλαγη (γιατι εχει πολλα αλλα απο πισω που πρεπει κ θελει)
απλα κοιταω το ενδεχομενο να φορεσω τα φτερα του μονο σε εμενα κ οχι οπως ειναι εκεινα αλλα με μικροτερο κενο τροχοι - θολοι αλλα κ φαρδος φτερου απλα για να μπορεσω να χωρεσω μεσα ποιο φαρδυ λαστιχο σε εμενα μιας κ τωρα ειμαι στο χιλιοστο σε ολα εκει περα.

το ανεφερα εγκυκλωπαιδικα
Punto HGT SC Evo

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Thu Nov 06, 2008 3:00 pm

http://www.puntopower.com/images/rally2 ... 003_07.jpg
αυτο εννοω!

Ασχετο,και βεβαιως περαν της αισθητικης,γιατι κρατας τα φαναρια?Ειναι υποχρεωτικα για το σκοπο που εχεις το αμαξι?Το λεω γιατι και βαρος εχουν και ωραιο ραμ-αιρ θα εφτιαχναν.
Image

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Nov 06, 2008 3:07 pm

ara εσυ δεν μιλας για υποπλαισιο , αλλα για τα πισω σωληνωτα ψαλιδια.

δεν θες να ακουσεις την τιμη τους ανα ακρο δεμενα κομπλε με τα ακρα,φρενα κτλ (κ οπως καταλαβαινεις δεν εχεις επιλογες εκει να μην βαλεις κατι , παει ολο μαζι, μια μελετη εγινε , μια υλοποιηση !!!!!!!
οχι δεν με ενδιαφερει να φορεσω κατι τετοιο το κοστος ειναι καπου στα 11.000ε + το κοστος για τα 2 Οhlins δεξια αριστερα (κανα 3000ε ακομα δηλαδη)
και φυσικα δεν μπορεις να μην κανεις τα αντιστοιχα μπροστα μετα γιατι θα εχει προβλημα με τα 130 χιλιοστα που θα εχει φαρδυνει πισω ενω μπροστα θα ειναι μαμα...η εστω οχι το αντιστοιχο!

τα φαναρια τα χρειαζομαι δεν μπορω να τα βγαλω
αν θελω να παω ενα απογευμα καρτοδρομο τετοια εποχη πως θα παω ?
και μεσα εκει πως θα βλεπω ?
και το ραμαιρ που εχω τωρα μια χαρα ειναι δεν υπαρχει λογος να πειραξεις κατι εκει περα.
Punto HGT SC Evo

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Thu Nov 06, 2008 3:56 pm

Eιχα ακουσει πιο πλαια περι τα 15.000 γι'αυτο και ειπα ο,τι ειπα για το χωροδικτυωμα..!
Για τα φαναρια παλι,απλως ρωτησα!Αν ας πουμε το αμαξι το ειχες για σαββατοκυριακοπρωινα δεν θα ηταν προβλημα νομιζω.
Image

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Nov 06, 2008 4:07 pm

Οπως κ να εχει δεν αφαιρεις τα φαναρια, κριμα ειναι, μπορει να σου χρειαστουνε εκτος κ αν το εχεις μονιμα πανω σε τρειλερ. Μονο τοτε το συζητας αυτο.
Σε καθε αλλη περιπτωση ειναι προβλημα.
δεν μπορει να κηνηγας την μερα για να κυκλοφορησεις κ δεν εχουμε οργανωμενες πιστες για να πω οτι θα αξιζε κανεις να κανει κατι τετοιο.
εκτος κ αν καποιος εχει τοσο ελευθερο χρονο, θελει κ τον πονανε τα 3-4κιλα των φαναριων τοσο πολυ, κ μπορει να πηγαινει πρωι παντα κ οργανωμενα κτλ.
εγω δεν εχω αυτο το περιθωριο χρονου οποτε δεν θα το εκανα ποτε! ακομα κ να το ειχα παλι δεν θα τα εβγαζα τα φαναρια ποτε.
φωτα παντα θα ειχα!
ασε που αμα βγουνε κ σε σταματησουνε στο δρομο ακομα κ μερα σε σκισανε !!
πχ Σ-Κ δεν μπορει να μπει αμαξι καρτοδρομο !!!
κ οσο για το αλλο που λες απλα , δεν καταλαβα τι εννοεις γιατι αυτο που μου δειχνεις στην φωτογραφια δεν ειναι χωροδικτυωμα.
ειναι σωληνωτα ψαλιδια ανεξαρτητα
καλα ειχες ακουσει καπου εκει χοντρα χοντρα εχει
Punto HGT SC Evo

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Nov 06, 2008 4:28 pm

τωρα εχω κολησει αλλου !!
τι ντεποζιτο να παρω.
ποσα λιτρα κ με τι διαταξη να γινει η συνδεσμολογια....
20lt ??
30lt ??
με εσωτερικο συλλεκτικη ?
αντλια μεσα η εξω ?
οι τιμες εντωμεξυ αλλαξουνε τρελα αναλογα τι θα παρεις!

εγω κλεινω στα 20 λιτρα με εξωτερικη αντλια φυσικα, κ ακομα δεν εχω αποφασισει μεσα η εξω το συλλεκτη ! κ πρεπει να το παραγγειλω αμεσα !!
Punto HGT SC Evo

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Nov 06, 2008 4:30 pm

τωρα εχω κολησει αλλου !!
τι ντεποζιτο να παρω.
ποσα λιτρα κ με τι διαταξη να γινει η συνδεσμολογια....
20lt ??
30lt ??
με εσωτερικο συλλεκτικη ?
αντλια μεσα η εξω ?
οι τιμες εντωμεξυ αλλαξουνε τρελα αναλογα τι θα παρεις!

εγω κλεινω στα 20 λιτρα με εξωτερικη αντλια φυσικα, κ ακομα δεν εχω αποφασισει μεσα η εξω το συλλεκτη ! κ πρεπει να το παραγγειλω αμεσα !!
Punto HGT SC Evo

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Thu Nov 06, 2008 4:39 pm

To ιδιο πραγμα λεμε :-).Απλως αυτο που ονομαζεις εσυ σωληνωτο ψαλιδι ,λογο του οτι αποτελειται απο σωληνες που δημιουργουν αυτον τον ελαφρυτερο και ανθεκτικοτερο σκελετο , εγω τον γνωριζω ως χωροδικτυωμα :-).Ο ορος ειναι κοινος οπουδηποτε χρησιμοποιειται τετοια κατασκευη (πχ μηχανες δρομου) απ'οσο ξερω!

Για τα φαναρια,ξερω οτι σου κοβουν τον $^& αμα σε σταματησουν ,αλλα δεν μπορω να ξερω και τι αλλες σκεψεις εχεις για το αυτοκινητο σου.Τωρα ομως που το ξεκαθαρισες απλως δεν τα βγαζεις απο τον "λογαριασμο"!
Image

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Nov 06, 2008 4:51 pm

oti σκεψεις κ να εχω , αμα δεν μπορω να το πατησω στο δρομο δεν εχει νοημα :-( !!
αρα απλα δεν τα πειραζεις PDT_Armataz_01_05
Punto HGT SC Evo

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Thu Nov 06, 2008 4:59 pm

Για αντλια και εγω νομιζω πως εξωτερικη ειναι καλυτερα..Για το ντεποζιτο ομως,εισαι σιγουρος πως 20 λιτρα σου φτανουν?Σαφως και ειναι πιο ελαφρυ ,αλλα ισως χρειαζεται να κουβαλας και μπιτονι με εξτρα καυσιμο για να γυριζεις σπιτι μετα την πιστα,ποσο μαλλον αν θα θελεις να το διασκεδασεις λιγο παραπανω..
Image

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Thu Nov 06, 2008 5:09 pm

σαν ντεποζιτο το 20 με το 30 εχει μικρη διαφορα σε βαρος ελαχιστη κιολας.
απο εκει κ περα ετσι κ αλλιως οταν παω πιστα εχω κ μπιτονι μαζι μου γιατι δεν θελω να εχω στα πρωτα σεσσιον πχ 40 λιτρα κ στα τελευταια 10 (αλλαζει το βαρος κ το ζυγισμα+ δεν τροφοδοτει σωστα με τα 10 το συστημα)
το 20 με καλυπτει πληρως σαν αποθεμα.
εχω υπολογισει την χειριστη καταναλωση , πχ με 3χλμ στο λιτρο εχω για 60 χιλιομετρα.
ο μεσος ορος που καιω τωρα ειναι 7χλμ στο λιτρο
δηλαδη μεσες ακρες εχω αυτονομια για 90χλμ.

αρα φτανει.
απο την αλλη ο μηχανικος μου ειναι τις αποψης του 30.
θα το δουμε τωρα αυτο.
απο εκει κ περα δεν μπορει να μπει μονο μια αντλια (ειτε μεσα ειτε εξω)

ειναι λιγο γολγοθας.
βασικα το σωστο ειναι να μπει εσωτερικος συλλεκτης με θεσεις για δυο μικρες αντλιες (reduntancy)
k απο εκει κ περα η εξωτερικη οπου τροφοδοτει τις γραμμες!!

τις επομενες μερες θα εχω μια εκτενη συζητηση επι του θεματος κ μετα θα δωσω την παραγγελια αναλογα.

αυτο που σιγουρα εχω αποφασισει ειναι οτι οι σωληνωσεις θα περασουνε απο μεσα στην καμπινα κ οχι απο κατω οπως ειναι οι εργοστασιακες για ασφαλεια !!
Punto HGT SC Evo

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Thu Nov 06, 2008 5:22 pm

αυτο που σιγουρα εχω αποφασισει ειναι οτι οι σωληνωσεις θα περασουνε απο μεσα στην καμπινα κ οχι απο κατω οπως ειναι οι εργοστασιακες για ασφαλεια !!
Αν και οφ-τοπικ,οπως ειπες κι εσυ ,απο κατω ειναι το ασφαλες.Εσυ γιατι να το κανεις αναποδα?
Image

Post Reply

Return to “Περιγραφή Βελτιώσεων Αυτοκινήτων Μελών”