PUNTO SPORTING mk2b 95hp

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του κινητήρα, καθώς και της μετάδοσης .

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
punto_2003
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by punto_2003 » Mon Jun 07, 2004 11:23 pm

205χλμ

puntomad
Administrator
Administrator

Post by puntomad » Mon Jun 07, 2004 11:28 pm

Το εχεις παει τοσο?
αυτο που οδηγησα εγω στα 180 κολουσε... σε μια κατηφορα με πολυ ζορι 200. Κοντερισια παντα...
Image

Wolverin
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Wolverin » Tue Jun 08, 2004 12:40 am

Μεχρι τα 180 παει γρηγορα,καπου εκει αν καρφωσω εκτη παει 200.Σε κατιφορα εχω πιασει 220 με 4 ατομα ,και εβγαλα φωτο ενοειτε :shock: .Ολα αυτα παντα κοντερισια ενοειτε.Πιστευω οτι καθαρη τελικη εχει κοντα 180-190 σε ευθεια :twisted:

Ξερει κανεις που μπορω να κανω δυναμομετρηση?Ειμαι επαρχια,πρεπει να παω θεσσαλονικη ή αθήνα?Και ποσο θα παει το μαλι περιπου?

P.s. Φιλε Nick_Puntakias το ξερω εκ των πραγματων οτι ειναι ποιο γρηγορο απο Α3 1.6 f.s.i,Golf 1.6 f.s.i,alfa 147 1.6 me 120 aloga,saxo vts 1.4,αφου τα εχω στησει με φιλους και τους αφησα πισω χαλαρα μεχρι τα 130-140.Απλα δεν μετραει μονο η μεγιστη ιποδυναμη αλλα και πολλοι αλλοι παραγοντες.Btw ειδατε διαφορα με την βενζινη?Εγω προσοπικα δεν ειδα αξιωσημειοτη διαφορα,παρα μονο στην τιμη...Εχεις καμια ιστοσελιδα με το προγραμα?Θελω να δω διαγραματα,εχω περιεργεια.

Άγγελος
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Άγγελος » Tue Jun 15, 2004 1:56 pm

Παιδιά είχα καιρό να μπω και γι'αυτό θα σας απαντήσω λίγο καθυστερημένα.
1.Με εξάτμιση και φίλτρο δε παίρνεις 10-15 άλογα που λέτε εσείς με καμία κυβέρνηση. Όταν πατάτε γκάζι επανηλλημένα ακούτε το μοτέρ που ρουφάει; Το σύστημα εισαγωγής είναι ήδη καλοσχεδιασμένο και το πολύ να πάρεις 3-4 άλογα από εκεί. Άντε άλλα 2-3 από την εξάτμιση. Χαλαρώστε λίγο. Δηλαδή εγώ που έχω και συναγερμό παίρνω και άλλα 5 άλογα. Ίπποι ειναι ρε παιδιά όχι στραγάλια. Με πρόγραμμα φίλτρο και εξάτμιση μόνο τελικό (το μεσαίο είναι ήδη ελεύθερο) παίρνετε 15 άλογα στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περίπτωση. Και για να βγάλει πρόγραμμα 10% πάνω δίνει πολύ αβάνς και καύσιμο με προφανείς επιπτώσεις στο αυτοκίνητο μακροπρόθεσμα και φυσικά στην τσέπη μας. Το αυτοκίνητο θα έχει πχ 110 άλογα και θα καίει για 120+.Όλα αυτά με 98+ οκτανίων βενζίνη προφανώς!
2. Το μοτέρ βγάζει περίπου 100 άλογα. Οι δυναμομετρήσεις είναι στο στρόφαλο. Κάποιος εδώ μέσα είπε φίλτρο-εξάτμιση 115 άλογα στον τροχό. Μιλάς φίλε μου δηλαδή για πάνω από 125 άλογα στρόφαλο. Τύφλα να'χει το hgt.
3.Το μοτέρ με φίλτρο-πρόγραμμα-εξάτμιση-εκκεντροφόρους και ροική δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 130 άλογα.1400 είναι.
4.Όταν αγοράζατε το αυτοκίνητο το ξέρατε ότι είχε το ευαίσθητο εξάρι κιβώτιο.
Όλα τα παραπάνω καλοπροαίρετα και φιλικά σας τα λέω για να μη σας πιάσουν τα κλάματα όταν θα έχετε ρίξει ένα εκατομύριο πάνω στο αυτοκίνητο και θα δείτε δυναμομέτρηση 120 άλογα στρόφαλο.
Η γνώση είναι δύναμη

Nick_Puntakias
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Nick_Puntakias » Wed Jun 16, 2004 9:17 am

Aggelos: Νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος...:

Μιλάς για ροϊκή εξέλιξη σε τέτοιο μοτέρ;;;; Μα αφενός είναι ανωφελο, αφετέρου ένα καπάκι το οποίο έχει σχεδιαστεί σε Computer, με δεκάδες προσωμειώσεις μηχανικής, με κόψιμο σε laser cnc, και πιστεύεις ότι θα σου κάνουνε καλύτερη δουλειά η ότι θα αποκτήσει το καπάκι καλύτερη ροικότητα από τώρα;

Οσον αφορά τους εκκεντροφόρους. Επειδή είχα Ibiza πριν με μοτέρ 1.3 8v monopoint inj. (έχει σημασία), μόνο με εκκεντροφόρους της Pipercams το αμάξι έπαιρνε από +12 έως +20 άλογα (ανάλογα προφιλ, βύθισμα, κ.λ.π.). Αν θες δες και στο site στο μοτέρ Polo 1.3 8v.
Μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω πως το Punto θα φτάσει +30ps με κομπλέ 2ο στάδιο! Δηλαδή χονδρικά το πρώτο στάδιο σύμφωνα με όσα λες θα δώσει 15 άλογα και αντε άλλα 15 με τα βίας το 2ο;
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να φτάνει τα 140 άλογα περίπου με αυτά...

Εδώ πέρα το δικό μου Seat είχε πάρει +10 άλογα από 1ο στάδιο και με ελεεϊνό μοτέρ...

Απο κει και πέρα, κατάρχήν εγώ δεν είδα κανεναν να αναφέρει για 15 άλογα με φίλτρο και εξάτμιση μόνο... Αλλωστε και συ λες ότι με πρόγραμμα μαζί το αμάξι φτάνει max 15ps, όσα λέω εγώ και πιστεύω όλοι εδώ.

Υ.Γ. 1: Οι δυναμομετρήσεις είναι πάντα στον τροχό γι'αυτό άλλωστε τα περισσότερα δυναμόμετρα έχουν ΚΥΛΙΣΤΡΑ!
Για να γίνει δυναμομέτρηση σε στρόφαλο χρειάζενται δυναμόμετρο πάγκου.. (σαν αυτό παρακάτω):
Image
..το οποίο λίγοι διαθέτουν αφού άλλωστε δεν τους είναι και χρήσιμο.
Δες το Link αν θες: http://www.dynamometer.fsnet.co.uk/diy-dynamometer.htm

Υ.Γ. 2: Pipercross Viper σε Saxo VTS με δυναμομέτρηση +7,6ps τροχό. Δυναμόμετρο DynoJet - Αγγλία. Αυτό όσον αφορά τα... "φίλτρα

Άγγελος
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Άγγελος » Wed Jun 16, 2004 5:16 pm

skeftika 1 stadio.
ta eksis: eksatmisi supersprint me xeiropoihto xtapodi.

k mia monta me ena filtro ths bmc. 15 alogakia the less kala einai>
gia arxi

Aυτά είναι από το παρόν τόπικ και τα είπε ο πουντάκιας.
Καταρχάς εγώ δεν προτείνω ροϊκή.Ροϊκή θα κάνεις σε αυτοκίνητο με πολλά κυβικά και μεγάλη τουρμπίνα για προφανείς λόγους που δεν θα εξηγήσω τώρα. Εκτός από αυτό να αναφέρω ότι οι εκκεντροφόροι μπορούν να δώσουν αρκετούς ίππους με θυσία όμως τις χαμηλές στροφές.Εγώ μιλάω για οδηγήσιμα αυτοκίνητα και όχι κροκόδειλους κάτω από τις 4000 στροφές.
Χαίρομαι πάντως που διαφωνούμε και συζυτάμε για να βγαίνουν συμπεράσματα.
Τέλος υπάρχουν δύο δυναμομετρήσεις ΜΕ ΡΑΟΥΛΑ(όχι πάγκου αυτές είναι άλλη ιστορία). Μετρήσεις στον τροχό και μετρήσεις ΕΜΜΕΣΑ στο στρόφαλο με υπολογισμό των απωλειών. Όλοι οι κατασκευαστές εκτός από την ducati (μοτοσυκλέτες) δίνουν ιπποδύναμη στο στρόφαλο και σχεδόν όλες οι δυναμομετρήσεις(πχ power,autotriti κλπ) είναι στο στρόφαλο. Απόδειξη το περιοδικό dynoroad το οποίο δίνει με ράουλα δυναμομέτρηση στο στρόφαλο αλλά και την πραγματική στους τροχούς. Ο Δημητριάδης για παράδειγμα στην Αθήνα κάνει δυναμομετρήσεις στον τροχό. Το αυτοκίνητό μας δεν νομίζω να βγάζει πάνω από 90 άλογα στον τροχό. Για την εξακρίβωση των λεγομένων μου μπορείτε να ρωτήσετε οποιονδήποτε επαγγελματία θέλετε.

ΥΓ: Καλύτερα να μη συγκρίνουμε τα 7 άλογα που πήρε με φιλτροχοάνη το saxo vts με το δικό μας αυτοκίνητο. Το saxo έχει πιο πολλά κυβικά και πολύ πιο καλοσχεδιασμένο μοτέρ με πιο άγριους εκκεντροφόρους και τα σχετικά.Παρόλα αυτά όλοι γνωρίζουμε ότι όταν έρχεται η ώρα του βενζινά...
Η δική μου εκτίμηση είναι όπως περίπου λέτε και εσείς:
-Φιλτροκούτι (όχι χοάνη) aftermarket 5 άλογα max.
-Εξάτμιση 3 άλογα max.
-Πρόγραμμα 9-10 άλογα max με κατανάλωση άντε γεια....
-Εκκεντροφόροι αγριότεροι 10 άλογα max και ανυπαρξία στις χαμηλές στροφές.
Ροϊκή είναι άχρηστη και αυξηση συμπίεση επίσης.
Μακάρι να βγώ ψεύτης και όλοι στο τέλος του έτους να μιλάνε για την χωρίς προηγούμενο φοβερή βελτιωσιμότητα του κινητήρα μας!
Να 'στε καλά παιδιά καλό απόγευμα :D

ΥΓ2: Πιστεύω πως με αυτά το αμάξι θα ξεπεράσει τα 115ps τροχό, την στιγμή που όλα τα δυναμομετρα το βγάζουν μαμά 100 με 103ps/5850rpm.

Αυτά τα είπες εσύ nick puntakias :!:
Η γνώση είναι δύναμη

Yelfig
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

punto

Post by Yelfig » Wed Jun 16, 2004 5:53 pm

Re paidia iremiste ligo

Milate gia 15-18 aloga 1o stadio se ena kainourio autokinito (ELEOS)
Ta Clio/Megane 1.4 pou einai sta idia aloga exete akousei na anebainei toso....ki as einai kai pio palio kai polloi exoun peiramatistei epano tou

Edo pera to GT3 1o stadio pernei 20-22ps pou einai kai turbo
Rallye kai VTS guro sta 137ps

To moter auto einai idi tentomeno (blepe sympiesh) de nomizo na dosei pano apo 110ps me tipota

Perimenete ligo...de blaptei

Filika panta

Giannis

puntogtman
Schumacher
Schumacher

Post by puntogtman » Wed Jun 16, 2004 8:34 pm

ναι,ηρεμιστε και λιγο στο θεμα των επιδοσεων.αν εχετε πιασει 220 με το sporting τοτε το gt ποσα πιανει 300??μη τρελλαθουμε κι ολας.
Image

Nick_Puntakias
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Nick_Puntakias » Wed Jun 16, 2004 9:53 pm

Αγγελος:
skeftika 1 stadio.

gia arxi

Aυτά είναι από το παρόν τόπικ και τα είπε ο πουντάκιας.
Αυτά είπα εγώ; Μάλιστα...
Εγώ όμως είπα:
Προγραμμα Autodelta
Pipercross Viper
catback Supersprint,
κ.λ.π.

Αν σύμφωνα με εσένα ένα αυτοκίνητα με κομπλέ 1ο στάδιο δεν πάρει 12-15% τότε τσάμπα συζητάμε. Δηλαδή τι μας λές τώρα... Οτι δεν θα φτάσει;
Ούτε καταναλώσεις τρελλές θα έχει ούτε τίποτα. Ελεος...

Για το άλλο θέμα των αλογων, εγώ σου μιλάω με νούμερα.
Για ροϊκή εσύ μίλησες πρώτος και το σχολίασα.
Οσον αφορά για τους "κροκόδειλους" κάτω απο τις 4.000 που λες, δεν νομίζω μια και ένα σετ εκκ. me powerband 2000-6000 rpm δίνουν +15 ps σύμφωνα με τον κατασκευαστή (σε μοτέρ 1.4/1.6 16v, εκτός αν λέει ψέμματα!). Εκτός αν θεωρείς την ωφελιμη περιοχή στροφών από 2000 έως 6000 μικρή!

Οσο για τα δυναμόμετρα, βαριέμαι να γράφω, για αυτό θα πω δυό λογια. Ο μοναδικός τρόπος για να μετρηθεί η δύναμη στο στρόφαλο είναι με δυναμόμετρο "πάγκου" όπως λέγεται η αλλιώς engine dynamometer. Αυτά τα έχουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, ομάδες αγωνιστικές, κορυφαίοι βελτιωτές, κ.λ.π. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει καν. Οι υπολογισμένες απώλειες απο τα δυναμόμετρα γίνονται με δυό-τρεις διαφορετικούς τρόπους (ποσοστιαία, με βάση στροφές και χλμ, κ.λ.π). Κανένας από αυτούς δεν δίνει αξιόπιστο αποτέλεσμα αλλά εκτιμηση. Ακόμα και αν γίνουν πολλές μετρήσεις πολλές φορές δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Οι ιπποδυνάμεις που ανακοινώνουν κατασκευαστές & περιοδικά είναι πάντα στον τροχό, αλλωστε ο υποψήφιος αγοραστής για τα άλογα στον τροχό ενδιαφέρεται και όχι στο στρόφαλο!

Υ.Γ. Τα άλογα δεν είναι στραγάλια, αλλα δεν σημαίνει ότι δεν βγαίνουν τώρα. Γεγονός είναι πάντως πως το κέρδος από κάθε βελτίωση δεν πάει ακριβώς αθροιστικά με το κέρδος από κάποια άλλη, τελος πάντων...

Yelfig: ΔΕΝ μίλησε κανείς για 15-18 άλογα. Εγώ μιλάω ουσιαστικά για +12 με 15 αλογα more or less.
Το GT3 με 1ο στάδιο ΔΕΝ παίρνει μόνο +20 άλογα. Και τι είδους παράδειγμα είναι αυτό; Το 1.8T του group VAG φτάνει από 150 στα 225 με πρόγραμμα! Σχετικό είναι αυτό...

Υ.Γ. 2. Ούτε εγώ έχω δει 220 τελική πάντως...

Άγγελος
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Άγγελος » Wed Jun 16, 2004 11:01 pm

puntakias wrote:as to leme mk3 to 1.4 na katalavainomaste. den eipa oti o filos mou to turbise. mou eipe oti k kala to mono pou xreiazetai einai ena turbaki. o filos mou turbise to 1.2. poio exeis ? exeis erthei se meeting?xroma?

oso gia to ti tha xreiatei katse na vgei prota kati aksiopisto k dokimasmeno prota na doume k meta syzitame.alla min akous ti lene sfyrilatra k pipes katse na doume prota k ego to 1.4 exo k thelo na to kano pio grhgoro. skeftika 1 stadio.

gia arxi

Για να καταλαβαινόμαστε ποιος πουντάκιας. Τέλος με αυτό.
Σας παρακαλώ παιδιά αγοράστε ένα dynoroad ή μπειτε στο www.gtc.gr στο forum ή διαβάστε power, σας παρακαλώ μη με κάνετε να δακτυλογραφήσω ολόκληρα κείμενα από περιοδικά. Το πούντο αποκλείεται να βγάζει πάνω από 90 άλογα στον τροχό.
Εκτός από αυτό να αναφέρω ότι για να δουλέψουν οι εκκεντροφόροι θέλουν πρόγραμμα, δηλαδή αβάνς και καύσιμο. Κόστος και κατανάλωση σε συνάρτηση με το κέρδος μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ναι τελικά μάλλον δεν συμφαίρει.Μακάρι να με βγάλετε ψεύτη.
Η γνώση είναι δύναμη

Wolverin
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Wolverin » Thu Jun 17, 2004 5:32 am

Για να μην εχουμε μπερδεματα παλι διαβαστε παλι τα 220 που ειπα
Μεχρι τα 180 παει γρηγορα,καπου εκει αν καρφωσω εκτη παει 200.Σε κατιφορα εχω πιασει 220 με 4 ατομα ,και εβγαλα φωτο ενοειτε .Ολα αυτα παντα κοντερισια ενοειτε.Πιστευω οτι καθαρη τελικη εχει κοντα 180-190 σε ευθεια

Τελικη το αμαξι εχει 180-190 κατα την αποψη μου.Απο εκει και περα ας ερθει οποιος θελει(με το δικο του η το δικο μου punto95 ) στην εγνατια στο δρομο Γρεβενα-Κοζανη και αν το κοντερ δεν δειξει 220 εχει οτι θελει απο μενα.Ο δρομος εχει μεγαλη ευθεια,πιανεις τελικες,και μετα εχει μια τεραστια κατηφορα 3-4 ισως και παραπαω χιλιομετρα.

Οσο για τα αλογα που λεμε τοση ωρα αυτα διαφερουν ακομα και απο αμαξι σε αμαξι.Μπορει εμενα να βγαζει 90 και του γειτονα που εχει ιδιο να βγαζει 100.Παιζουν πολλα,στροσημο,βενζινες κ.α.Οσο Για τα ορια του κινιτηρα εγω προσωπικα πιστευω παιζει για 115 τροχο "χαλαρα" για πρωτο σταδιο,αφου το seat ibiza στα 1.4 δινει τοσα μαμα (πειραγμενο ερχεται απο μαμα βεβαια,σαν πρωτου σταδιου) γιατι να μην μπορει το δικο μας μοτερ στα ιδια κυβικα...Ολα αυτα ενας τροπος υπαρχει να τα μαθοιυμε,φιλτρο εξατμηση και δυναμομετρηση :!:

Υ.Γ. χταποδι δεν εχει νοημα με τοση μεγαλη συμπιεση,αυτο που εχει κανει καλα την δουλεια του

Wolverin
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Wolverin » Thu Jun 17, 2004 8:49 am

AAAAAA και κατι ακομα.Αν βαλεται φιλτρο και εξατμηση και κανετε δυναμομετρηση παιζει να δειτε παραπανω απο 20 αλογα....Πρην πειτε τι λεει αυτος θα γινω σαφεις :wink: Πραγματικα ποσα αλογα θα παρετε θα ξερεται μονο αν κανεται δυναμομετρηση "πρην και μετα" και οχι μονο "μετα".Δλδ αν εισαστε στα 100 αλογα πρην και οχι στα 95 που λεει η fiat ηδη εχετε -5 εικονικα αλογα :P .Btw μιλησα σε αλλο fοrum με ατομα που εχουν το αμαξι μας και μου ειπαν οτι ο ενας εκανε δυναμομετρηση στα 100 και ο αλλος στα 103 αλογα,με βενζυνες 100+.Τωρα μουφα η οχι δεν ξερω,αλλα θελω να πιστευω οτι θα εχω και εγω συντομα τα 115 που εχει το ibiza με λογικες καταναλωσεις(το ibiza εχει 6,1 μεικτα),αλλωστε ο κινητηρας ειναι κατακαινουργιος(fire)

Gallatin
Moderator
Moderator

Post by Gallatin » Thu Jun 17, 2004 9:27 am

nick_Puntakias egrapse oti Το 1.8T του group VAG φτάνει από 150 στα 225 με πρόγραμμα! Σχετικό είναι αυτό...

kai symplironw kai me mia alagh turbinitsas apo KKK K03 se KKK K04[/quote]
http://www.speedtest.net/result/363494335.png
ImageImage
ImageImage
Arguing with the moderators is like shaking your fist at God. There's nobody there; and if there is, he's not listening. And if he's listening, all you're doing is pissing him off

Nick_Puntakias
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Nick_Puntakias » Thu Jun 17, 2004 9:43 am

Gallatin: Είχα την εντύπωση είχαν ολα ΚΚΚ03. Δεν είμαι και σίγουρος though. Πάντως σίγουρα +30-35ps σε εκείνο το μοτέρ με πρόγραμμα τα έπαιρνες είτε είχες το 150άρι είτε το 180άρι. Ισως και παραπάνω να σηκώνει, δεν ξέρω...

puntogtman
Schumacher
Schumacher

Post by puntogtman » Thu Jun 17, 2004 9:47 am

παιδια οι ιποδυναμεις που δινουν οι κατασκευαστες ειναι παντα στροφαλο και οικονικες.το 95αρι εχει στους τροχους 87,5 αλογα και 11,8 χλγμ ροπη. δε τους ςυμφερει να σου λενε στον τροχο μονο και μονο για μαρκετινγκ.σκεφτητε το λιγο.το χειροτερο ειναι το yaris ts 1.5. λενε οτι ειναι 106 αλογα αλλα ειναι μονο 89 αλογα στον τροχο.αρα η τα φουσκωνει η τοyοτα η εχει μεγαλες απωλειες.
Image

Post Reply

Return to “Βελτίωση κινητήρα και μετάδοσης.”