Ζάντες-ελαστικά
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
MAFIA
-
spilios
- Νικολάκης

Ο θόρυβος κύλησης παράγεται λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειας του ελαστικού που έρχεται σε επαφή με τον δρόμο σε συνδυασμό με το φάρδος των αυλακώσεων. Στο link θα δεις το λάστιχο στο οποίο αναφέρομαι. Παρατήρησε το πόσο αραιά είναι τα αυλάκια του. Προκειμένου όμως να έχουν την δυνατότητα αποχέτευσης επαρκούς ποσότητας νερού, τα αυλάκια έχουν αυξημένο πλάτος το οποίο επιβαρύνει τον θόρυβο κύλησης των ελαστικών αυτών.
-
spilios
- Νικολάκης

ιδού και το σχετικό link ...
http://www.yokohamatire.com/TireIntro.asp?TireID=2
http://www.yokohamatire.com/TireIntro.asp?TireID=2
- Ευάγγελος
- Μαθαίνω να στρίβω.

Φίλε Ιταλέ εγώ φοράω 16άρες με 205/45/16, τα κρατήματα θεϊκά,αλλά βρίσκουν στο θόλο με τέρμα κομμένο το τιμόνι και μου "τρωγονται" τα ελαστικά απο την εσωτερική πλευρά σε αυτό συντελεί και το γεγονός ότι είναι χαμηλωμένο, επίσης κόβει σημαντικά σε ζωντάνια και σε χιλιομετρα,αλλά η οδική συμπεριφορά όμως έχει "ανέβει" σε άλλα επίπεδα ! Αν δεν σε νοιάζει το πόσο θα σου "κόψουν" και το αυξημένο κόστος τότε δαγκωτό!παιδια να ρωτήσω κάτι;;;;έχω ένα mk2 αυτή τη στιγμή φοράω 14αρες αλλά θέλω να τις αλλάξω με 16αρες τι λέτε;;;;
Powered by Abarth
-
MAFIA
- TGL_Tuning
- Έβγαλα το Ν

zantes
eida ti sizitisi me tis zantes kai eipa na sas enimerwsw oti exoume
tis zantes me onoma MAM germanikis proelevsis kai dikimas isagogi
gia punto me dini diastaseis 6.5x15(85) kai 6.5x16(105)
bazw kai ena link sto site gia osous endiaferontai
to modelo pou exw dosei diastaseis kai times einai MAM W1 kai einai to mono teriaxto gia ta dika mas autokinita
http://www.kentitos.com/mam_gr.htm
tis zantes me onoma MAM germanikis proelevsis kai dikimas isagogi
gia punto me dini diastaseis 6.5x15(85) kai 6.5x16(105)
bazw kai ena link sto site gia osous endiaferontai
to modelo pou exw dosei diastaseis kai times einai MAM W1 kai einai to mono teriaxto gia ta dika mas autokinita
http://www.kentitos.com/mam_gr.htm
- Ευάγγελος
- Μαθαίνω να στρίβω.

Φίλε MAFIA, δεν έβαλα τις 16άρες μόνο για τα κρατήματα, αλλά και για την συνολίκή βελτίωση που προσφέρουν στην οδική συμπεριφορά αλλά και στην αισθητική του αυτοκινήτου. Τα προσθετικά που αναφέρεσαι τί ακριβώς είναι ?MAFIA wrote:καλα παιδια δεν χρειαζεταικαποιος για να εχει καλα κρατηματα οπως αναφερεσαι(θεικα)να φορεσει 16αρες...και να βρισκεικαι στον θολο...υπαρχουν και τα προσθετικα που μπορεις να βαλεις στις ροδες και εκει θα δειτε μεγαλη διαφορα χωρις να χασεις σε ζωντανια!!!
-
MAFIA
τα πουλαει η fiat και ειναι κατι πλακες που μπαινουν(μπρος-πισω) αναμεσα στην ροδα και στην δισκοπλακα...σε αυτον τον χωρο,με αποτελεσμα αν κοιταξεις το αυτοκινητο θα παρατηρησεις οτι ειναι πιο φαρδυ και οι ροδες ερχονται προς τα εξω(μην φανταστεις τρελα πραγμτα)αλλα να σκεφτεις οτι θα εχεις πολυ καλυτερα κρατηματα!!! η fiat πουλει απο τα αγωνιστικα seicento προσθηκες οι οποιες κατ'εμε κανουν πολυ καλη δουλεια...
- johnnyy
- Νικολάκης

Erotisi : Thelo na bgalo ti rezerba kai na balo sti thesi tis to sub mou . To problima einai logiko ti tha ginei me tin eleipsi rezerbas.. Exo akousei polles gnomes kai thelo kai ti diki sas. Anafero kapoies lisis otan skasei to lastixo..
1h Gnomi : Afros se mpoukalaki
2) Kapoio eidos daxtilidiou mesa sto lastixo giro apo ti zanta pou mporeis na metakiniseis to aftokinito me skasmeno lastixo gia 100xlm me MO taxititas 25xlm /hour...
An kserei kaneis kati allo peite to..
(ektos apo to na balo organo gia endeiksi piesis i na mi bgalo katholou ti rezerba
P )
1h Gnomi : Afros se mpoukalaki
2) Kapoio eidos daxtilidiou mesa sto lastixo giro apo ti zanta pou mporeis na metakiniseis to aftokinito me skasmeno lastixo gia 100xlm me MO taxititas 25xlm /hour...
An kserei kaneis kati allo peite to..
(ektos apo to na balo organo gia endeiksi piesis i na mi bgalo katholou ti rezerba
-
Dimitris F
- Εμαθα να ξεκινάω.

-
MAFIA
- Ευάγγελος
- Μαθαίνω να στρίβω.

Και εγώ απ' ότι κατάλαβα ο MAFIA μιλάει για αποστάτες.
Έχω ακούσει ότι οι αποστάτες χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση του offset, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω, εννοείς ότι εν προκειμένω χρησιμοποιούνται για την αύξηση του μετατρόχιου που λογικό είναι ώς αποτέλεσμα να σου προσφέρει καλύτερα κρατήματα.
Anyway, για μένα δεν είναι πρόβλημα να βρίσκουν και λίγο στο θόλο με τέρμα "κομμένο" τιμόνι. Αλλά θα ρωτήσω για περισσότερες πληροφορίες.
Έχω ακούσει ότι οι αποστάτες χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση του offset, αλλά απ' ότι καταλαβαίνω, εννοείς ότι εν προκειμένω χρησιμοποιούνται για την αύξηση του μετατρόχιου που λογικό είναι ώς αποτέλεσμα να σου προσφέρει καλύτερα κρατήματα.
Anyway, για μένα δεν είναι πρόβλημα να βρίσκουν και λίγο στο θόλο με τέρμα "κομμένο" τιμόνι. Αλλά θα ρωτήσω για περισσότερες πληροφορίες.