ΕΔΩ ρωτήστε ο,τι σχετικό με το service του αυτοκινήτου σας.
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- Vicepresident
- Τρέχω σε αγώνες.

Re: ΕΔΩ ρωτήστε ο,τι σχετικό με το service του αυτοκινήτου σας.
Δεν είναι ακριβό.
Μεταχειρισμένο δεν θα βρεις απλά λόγο χαμηλής τιμής.
Καλό είναι κάποια στιγμή να το αλλάξεις γιατί αργά η γρήγορα θα
αρχίσει να πασαλείβει.
Μεταχειρισμένο δεν θα βρεις απλά λόγο χαμηλής τιμής.
Καλό είναι κάποια στιγμή να το αλλάξεις γιατί αργά η γρήγορα θα
αρχίσει να πασαλείβει.
Ξεχνάτε μου φαίνεται τα κόκκινα.............Γατάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
panos2
- Μαθαίνω να στρίβω.

ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις θα το αλλαξω με καινουριο.
- kostas013
- Administrator

καλυτερα να το καταργησεις με μια βιδα την τρυπα που εχει ο σωληνας που παει στην πεταλουδα και στον κινητηρα να βαλεις ενα φιλτρο χοανης αναθυμιασεων
ετσι κρατας πιο καθαρη την πεταλουδα σου
μπαινει και χωρις να εχεις βγαλει τα πλαστικα καπακια του κινητηρα...
))
ετσι κρατας πιο καθαρη την πεταλουδα σου
μπαινει και χωρις να εχεις βγαλει τα πλαστικα καπακια του κινητηρα...
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0
ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0
ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........
- pantierakos
- Έβγαλα το Ν

Καλησπέρα μετά απο πάρα πολύ καιρό! έχω ένα Puntaki 55 του 96 το θέμα μου είναι το εξής: Λόγω το ότι είχα πάρει ένα MX5 Το αμάξι το είχα παρατήσει, πρέπει να του κάνω ένα γερό Service γιατί βλέπω να παραδίδει την ψυχούλα του, θέλει ιμάντες, λάδια,φίλτρα, χάνει η φλάτζα της μηχανής με αποτέλεσμα να βρίσκω κάθε πρώι γύρω στο ένα φλιτσανάκι του καφέ λάδια στο δρόμο, έχει ηλεκτρολογικά προβλήματα, επίσης το μέγα θέμα μου είναι ότι το τιμόνι παρα είναι βαρή!!! δεν είναι σαν τα άλλα τα Puntakia. Ξεκίνησα να μπαίνω σε μια σειρά, άλλαξα αμορτισέρ αλλά κοπανάει πάλι πολύ, σας ρωτάω τώρα, να προχωρίσω σε επισκευή ή να πάρω ένα άλλο τώρα που οι τιμές έχουν πέσει;
Υ.Γ έχει 181,000χλμ
Υ.Γ έχει 181,000χλμ
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Το αλλο θα ειναι καλυτερο δλδ?Το μονο που δεν μπορεις να αλλαξεις ειναι το βαρυ τιμονι(μαλλον καλοεμαθες..) .Πχ η φλαντζα που αναφερεις μπορει να αντικατασταθει ακομα και απο εσενα ,αν οντως μιλαμε για αυτη του ψευτοκαπακου..ΤΟ ιδιο και λαδια & φιλτρα
.Οποτε σου μενουν μονο οι ιμαντες 
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- COOLIS
- Εμαθα να ξεκινάω.

Τσεκαρε για τυχον φθαρμενα σινεμπλοκ ψαλιδιων που λες για το κοπανημα ..
Αλλα δες την περιπτωση να το πουλησεις οσο μπορεις και να παρεις ενα αλλο καλυτερα
Αλλα δες την περιπτωση να το πουλησεις οσο μπορεις και να παρεις ενα αλλο καλυτερα
-
Gazofonix
- Administrator

pantierakos η λυση που σου προτεινω ειναι η εξης.Το πας σε ενα ΚΑΛΟ συνεργειο που να το εμπιστευεσε.Με οτι και αν αυτο συνεπαγετε.Του λες να το κανει φυλο και φτερο και να σου δωσει μια αναλυτικη προκοστολογιση αντ/κων και φυσικα εργασιας.Βλεπεις το κουστουμακι και αποφασιζεις.Αν ειναι να σου βγει 2000 για να το ξανακανεις αμαξι και θελει αλλο 1 για να το μαζεψεις εξωτερικα..............στειλτω για παλιοσιδερα.Θυμησου ομως οτι ΟΤΙ και να παρεις ενα σερβις και ενα σετ ιμαντες μαζι με αντλια ειναι καλο να το κανεις εκτος ΑΝ το αμαξι που θα παρεις εισαι 1000% σιγουρος για το πιος το ειχε,ποτε εκανε σερβις και ποτε αλλαξε ιμαντα χρονισμου.Επισης λογο "καταστασης" σε αυτην την χωρα ολα τα μικρα αμαξια (ογκου και κυβισμου) εχουν κρατησει πολυ ψηλα την αξια τους.Πχ ενα Saxo 01 1.1 κανει ακομα και σιμερα καπου στο 3αρι με 3.5 αν ειναι "τσιλικο"
σ.σ.Το θεμα τιμονι μπορει να ειναι απο top-mount,κρεμαριερα,κακη ευθυγραμμιση,ξεφουσκωτα λαστιχα, η αλλιως απλα καλοεμαθες στα υδραυλικα.
σ.σ.Το θεμα τιμονι μπορει να ειναι απο top-mount,κρεμαριερα,κακη ευθυγραμμιση,ξεφουσκωτα λαστιχα, η αλλιως απλα καλοεμαθες στα υδραυλικα.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
- colin_d
- Εμαθα να ξεκινάω.

Τα φώτα (πορείας) στο punto μας έμειναν αναμένα έτσι μια ωραία πρωϊα. Με το αμάξι σβηστό και το διακόπτη των φώτων στο off. Ο ηλεκτρολόγος είπε, δε μπορεί να κάνει κάτι. Πρέπει να πάει στην Fiat οπωσδήποτε. Έλεγχο στη Fiat, διάγνωση: εγκέφαλος. Ανακατασκευή 180 ευρώ, καινούριος 390 ευρώ. Και το έχω βάλει και αγγελία εδώ. Άντε και το παίρνει κανείς, να με πάρει σε ένα μήνα τηλεφ να μου πει "τι μου έδωσες εδώ ρε μεγάλε..". 
-
geomi
- Νικολάκης

problima me punto sporting
Καλησπέρα παιδιά.. Είμαι καινούργιος εδώ και θα ήθελα να σας αναφέρω ένα πρόβλημα που έχω με το Punto μου. Εχω το 1.2 sporting του 01΄ με μοτερ mk2(νομίζω).. πριν λιγο καιρο μετα από ταξίδι που έκανα από Αθήνα- Θεσσαλονίκη, μου παρουσιάστηκε πρόβλημα από εκει που δεν είχε τπτ.. κόλλησε τα ελατήρια του ενός πιστονιού και γέμισε βέβαια γραμμές. Με τα πολλά επισκευάστηκε και τωρα εχω το εξής πρόβλημα .Δεν ανεβάζει τις κατάλληλες στροφες, δηλαδή δεν παει πανω από 5000 στροφές. Και αν παει με δυσκολία γιατι χανει ολη την ιπποδύναμη.. επισης μου κανει κενα όταν φορτώνω για παραδειγμα την 4ρτι και την γεμίζω γύρω στις 4000 και κατι στροφες. Αν γνωρίζετε περι του προβλήματος θα ήθελα την βοήθεια σας. Ευχαριστώ εκ το προτέρων
Last edited by geomi on Tue Nov 30, 2010 9:47 pm, edited 1 time in total.
- Vicepresident
- Τρέχω σε αγώνες.

colin_d wrote:Τα φώτα (πορείας) στο punto μας έμειναν αναμένα έτσι μια ωραία πρωϊα. Με το αμάξι σβηστό και το διακόπτη των φώτων στο off. Ο ηλεκτρολόγος είπε, δε μπορεί να κάνει κάτι. Πρέπει να πάει στην Fiat οπωσδήποτε. Έλεγχο στη Fiat, διάγνωση: εγκέφαλος. Ανακατασκευή 180 ευρώ, καινούριος 390 ευρώ. Και το έχω βάλει και αγγελία εδώ. Άντε και το παίρνει κανείς, να με πάρει σε ένα μήνα τηλεφ να μου πει "τι μου έδωσες εδώ ρε μεγάλε..".
Ωπα...........Μπάσταααααααααααα
Τι εγίνικε μωρέ???????
Εσύ σε λίγο θα το πας για πέταμα...........
Πάμε πάλι από την αρχή..
Ανάψανε,οκ??
Για πόση ώρα??Για πάντα??
Δοκιμάσατε να αλλάξετε κανένα ρελέ??
Ξέρεις ότι μπορεί να κόλλησε η επιλογή που έχει στα φώτα θέσεως??
Λέγοντας επιλογή εννοώ την δυνατότητα που έχουν τα φώτα αυτά σε αυτά τα αυτοκίνητα
να μένουν αναμμένα για λίγη ώρα έπειτα από το σβήσιμο του κινητήρα.(follow me home)
- Vicepresident
- Τρέχω σε αγώνες.

Re: problima me punto sporting
Φιλαράκι καλησπέρα!!!geomi wrote:kalispera paidia.. eimai kainourgios edw k tha ithela na sas anaferw ena problima p exw me t punto m. 1.2 sporting tou 01, mk2 moter(nomizw).. prin ligo kairo meta apo taksidi p ekana, athina-thessaloniki, parousiastike problima apo ekei p den eixe tpt.. kolise elatiria tou enos mpistoniou, k gemise bebaia grames.. me ta polla episkeuastike kai twra exw to ekseis problima. den katebazei tis katalliles strofes, diladi den paei panw apo 5000, diladi paei alla kalitera na katebeis na sproxneis.. episis mou kanei kena otan fortono gia paradeigma 4rti kai tin gemizw girw stis 4000strofes kai kati psila.. an gnorizete tha ithela tin boitheia sas.. euxaristw ek ton proteron.
Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με μικρούς και Ελληνικούς χαρακτήρες.
Επίσης θα πρέπει να περάσεις και μια βολτίτσα από την γνωριμία μελών........
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... start=1695
Στάνταρ διαδικασία για όλα τα νέα μέλη.
- colin_d
- Εμαθα να ξεκινάω.

Τα φώτα άναβαν οκ ναι! Ο ηλεκτρολόγος που πήγαμε πρώτα, έχει punto και αυτός και πριν μέρες, μου έφτιαξε το παράθυρο το δεξί που δεν ανέβαινε. (Είχε χαλάσει ο διακόπτης, είχε μαυρίσει η επαφή μέσα στην πλακέτα και μου είχαν βάλει στο σέρβις, μία μεταχειρισμένη με 40 ευρώ. Τα έπαιξε όμως ο μεταχειρισμένος, οπότε το παράθυρο το δεξί ήταν καιρό έτσι γιατί καινούριος διακόπτης είχε 140 ευρώ.) Μου λέει, "θα στο φτιάξω εγώ"! Και δεν πήρε φράγκο. Τζετ το παράθυρο.. Οπότε το ξαναπήγαμε τώρα που έκανε αυτό με τα φώτα. Είχα πάει βόλτα το βράδυ και ενώ έκλεισα τα πάντα, τα φώτα έμεναν ανοιχτά. Έμειναν για πολλή ώρα έτσι. Από τις 6 το πρωί που γύρισα μέχρι τις 9 το πρωί. Το πάλεψε ο ηλεκτρολόγος (σόρρυ και πάλι δεν πολυκαταλάβαινα τι έκαναν γιατί έχει και ένα βοηθό και είχαν πέσει και οι 2 απάνω και δεν πολυέβλεπα). Αυτή τη φορά μας λέει δεν είμαστε τυχεροί, body control. Fiat όπως είστε. Γνωστός του πατέρα μου ο κάτοχος του εξουσιοδοτημένου εκεί, εγκέφαλος η διάγνωση. Εγώ δεν ακολούθησα γιατί δούλευα. Η απάντηση ήταν ότι "δε μπορώ να αφήσω αμάξι με προβληματικό εγκέφαλο να "πηγαίνει". Θέμα ασφαλείας γιατί μπορεί να βγάλει το οτιδήποτε, πχ κλείδωμα τιμονιού ή οτιδήποτε άλλο." Αυτά τα ωραία..Vicepresident wrote: Ωπα...........Μπάσταααααααααααα
Τι εγίνικε μωρέ???????
Εσύ σε λίγο θα το πας για πέταμα...........
Πάμε πάλι από την αρχή..
Ανάψανε,οκ??
Για πόση ώρα??Για πάντα??
Δοκιμάσατε να αλλάξετε κανένα ρελέ??
Ξέρεις ότι μπορεί να κόλλησε η επιλογή που έχει στα φώτα θέσεως??
Λέγοντας επιλογή εννοώ την δυνατότητα που έχουν τα φώτα αυτά σε αυτά τα αυτοκίνητα
να μένουν αναμμένα για λίγη ώρα έπειτα από το σβήσιμο του κινητήρα.(follow me home)
Το αυτοκίνητο αν του συνδέσεις την μπαταρία ανάβει φώτα με τη μία. Είναι συνεργείο και σε 5 εργάσιμες έρχεται ο εγκέφαλος.
Απλά το σκεφτόμαστε τώρα πια. Το δίνουμε 2.000. Αν σκεφτούμε ότι 750 είχε πάει το τελευταίο σέρβις (της παναγιάς τα μάτια αλλάχτηκαν), 250 τα λάσχτιχα που μπήκαν τις προάλλες, 390 ο εγκέφαλος, τα έβγαλε τα λεφτά του..
- saxon_747
- Τρέχω σε αγώνες.

Εχω μια απορια: ο εγκεφαλος απο που περνει ρευμα οταν το αμαξι ειναι σβυστο?
-
geomi
- Νικολάκης

Re: problima me punto sporting
Φιλαράκι καλησπέρα!!!
Στάνταρ διαδικασία για όλα τα νέα μέλη.[/quote]
Φιλε μου το διορθωσα.. εκανα οτι μου ειπες..ευχαριστω..
Στάνταρ διαδικασία για όλα τα νέα μέλη.[/quote]
Φιλε μου το διορθωσα.. εκανα οτι μου ειπες..ευχαριστω..
- colin_d
- Εμαθα να ξεκινάω.

Συνδεσμολογίες δε γνωρίζω, όταν μπει ο νέος το καλό όλων που θέλω, είναι να σβήσουν! 
Αα, κάτι που μόλις θυμήθηκα.
1) Όπως μου τα περιέγραφε ο πατέρας μου, δοκίμασαν στην Fiat άλλο εγκέφαλο από αυτοκίνητο που είχαν εκεί και τα φώτα δεν άναβαν..
2) Χρειάστηκε κάποια στιγμή ο κωδικός της ηλεκτρονικής μονάδας που αναγράφεται σε μία κάρτα που δίνεται στην αγορά του αυτοκινήτου. Ίσως χρειάστηκε για τη δοκιμή του άλλου εγκεφάλου, ή για να ξαναμπεί ο δικός του, I don't know..
Αα, κάτι που μόλις θυμήθηκα.
1) Όπως μου τα περιέγραφε ο πατέρας μου, δοκίμασαν στην Fiat άλλο εγκέφαλο από αυτοκίνητο που είχαν εκεί και τα φώτα δεν άναβαν..
2) Χρειάστηκε κάποια στιγμή ο κωδικός της ηλεκτρονικής μονάδας που αναγράφεται σε μία κάρτα που δίνεται στην αγορά του αυτοκινήτου. Ίσως χρειάστηκε για τη δοκιμή του άλλου εγκεφάλου, ή για να ξαναμπεί ο δικός του, I don't know..
Last edited by colin_d on Tue Nov 30, 2010 10:08 pm, edited 1 time in total.