Quick shift για Punto GT
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- skinboy
- Schumacher

milame gia quick shifts h gia sort shifts ??
h bonalume stin ousia sou allazei me to mixanismo tis to "upomoxlio" opou etsi petuxenei tin meiwsi.
alles etaireies meinonoune apla to upsos tou moxlou k sou ftiaxnoune tin aisi8isi oti dianuei mikroteri diadromi o levies (pou dianuei kiolas) k to dunoune komple paketo me ola k to pernas panw...
px
an 8imamai kala tis Novitec einai sort shifter to upomoxlio to idio se mikos k o levies kontoteros (an 8imamai lew)
tis B&M to anti8eto... exei makrutero upomoxlio k kontotero levie... quick shift
h bonalume stin ousia sou allazei me to mixanismo tis to "upomoxlio" opou etsi petuxenei tin meiwsi.
alles etaireies meinonoune apla to upsos tou moxlou k sou ftiaxnoune tin aisi8isi oti dianuei mikroteri diadromi o levies (pou dianuei kiolas) k to dunoune komple paketo me ola k to pernas panw...
px
an 8imamai kala tis Novitec einai sort shifter to upomoxlio to idio se mikos k o levies kontoteros (an 8imamai lew)
tis B&M to anti8eto... exei makrutero upomoxlio k kontotero levie... quick shift
Punto HGT SC Evo
- flawless
- Νικολάκης

Τον τελευταίο μήνα έιμαι άφραγκος (όπως και τους προηγούμενους επίσης) και δεν με παίρνει να ψάξω για short/quick shift.
ΌΜΩΣ
ως γνωστόν "η πενεία τέχνας κατεργάζεται"
και θα θυμηθώ ότι το '93 στο Cinquecento του αδερφού μου είχαμε κοντύνει το μοχλό ακρετά!. Όσο κονταίνεις το μοχλό τόσο μικραίνουν οι διαδρομές. Και έχεις "Quick shift" όπως πολύ σωστά μίλησε και ο skinboy στο τελευταίο του μήνυμα.
Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Άρα: αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να βάλεις quick shift, κόβεις το μοχλό σου ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ (δεν χρειάζεται να πληρώσεις κανέναν για να σου δώσει πιο κοντό μοχλό) και κάνεις τη δουλειά σου
flawless_
ΌΜΩΣ
και θα θυμηθώ ότι το '93 στο Cinquecento του αδερφού μου είχαμε κοντύνει το μοχλό ακρετά!. Όσο κονταίνεις το μοχλό τόσο μικραίνουν οι διαδρομές. Και έχεις "Quick shift" όπως πολύ σωστά μίλησε και ο skinboy στο τελευταίο του μήνυμα.
Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Άρα: αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να βάλεις quick shift, κόβεις το μοχλό σου ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ (δεν χρειάζεται να πληρώσεις κανέναν για να σου δώσει πιο κοντό μοχλό) και κάνεις τη δουλειά σου
flawless_
- MAXRISTOS
- Τρέχω σε αγώνες.

skinboy wrote:milame gia quick shifts h gia sort shifts ??
px
ενημερωτικα και μονο εγω εχω της novitec...
- skinboy
- Schumacher

- gyubrush
- Τρέχω σε αγώνες.

flawless wrote:Τον τελευταίο μήνα έιμαι άφραγκος (όπως και τους προηγούμενους επίσης) και δεν με παίρνει να ψάξω για short/quick shift.
ΌΜΩΣ
flawless_
Ναι αλλα ετσι αν δεν φορας καλο δισκο κινδυνευεις να καρφωνεις τις ταχυτητες.
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Κοβωντας τον μοχλο τον καθιστας αντιεργονομικο μιας και κοντενει αρκετα..!καλυτερα να τον αλλαξεις-μακρυνεις απο την κατω πλευρα !ετσι δεν εχεις και καμμια οπτικη διαφορα!flawless wrote:Τον τελευταίο μήνα έιμαι άφραγκος (όπως και τους προηγούμενους επίσης) και δεν με παίρνει να ψάξω για short/quick shift.
ΌΜΩΣ
flawless_
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- valantis-Sporting
- Τρέχω σε αγώνες.

- skinboy
- Schumacher

- flawless
- Νικολάκης

Συμφωνώ στο πρώτο κομμάτι.P.A.D.R.C wrote:Κοβωντας τον μοχλο τον καθιστας αντιεργονομικο μιας και κοντενει αρκετα..!καλυτερα να τον αλλαξεις-μακρυνεις απο την κατω πλευρα !ετσι δεν εχεις και καμμια οπτικη διαφορα!
Όσο για το δεύτερο πως θα το κάνεις αυτό; προς τα κάτω δεν μπορείς να πας, βρίσκεις λαμαρίνα. Άσε που και να μπορούσες, δεν θα έφευγε πια ευθεία η βέργα που πάει στο σαζμάν και μπορεί να είχες άλλα.
Άρα η μόνη λύση είναι να μεταφέρεις πιο πάνω το σημείο περιστροφής και να αλλάξεις τη σχέση του μοχλού/υπομοχλίου. Όμως αυτό είναι quick shift και δεν είναι υπόθεση 5 λεπτών.
Εγώ έδωσα μια ιδέα για γρήγορη (και πρόχειρη σίγουρα) λύση.
flawless_
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Μα για quick shift δεν μιλαμε?Και σιγουρα δεν ειναι υποθεση 5 λεπτων αφου πρεπει να βγαλεις τον λεβιε ,να μετρησεις,να υπολογισεις και μετα να φτιαξεις. αλλα και παλι F1*X1=F2*X2 (F δυναμη,Χ αποσταση απο το σημειο στρψης)δεν θα ειναι ο νομος των ροπων?
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

- skinboy
- Schumacher

to quick shift opws les 8elei upologismous...alla se kamia periptwsi ama to ftiajeis swsta den exei provlima stin mpala pou denei to simeio...den jerw pws mporw na to pw kalitera...
einai o monos tropos k auto kanei k h bonalume sta GT. tous dinei allo upomoxlio k vasi ekei pera....
ama asxoli8eis k dwseis sxedio se torno sto kanei koukla k mia xara...
me ton kosta exoume parei to sxedio tou bonalume k sugkrinontas me to mama tou gt tou exoume dei ti kanoune.
eukolo na ginei apla 8elei xrono k torno...
dustixos kaneis apo tous duo mas den exei...
twra gia ta mk2 kai mk2b 8a dw to B&M simera k 8a sas pw ti akrivos paizei ekei pera...
einai o monos tropos k auto kanei k h bonalume sta GT. tous dinei allo upomoxlio k vasi ekei pera....
ama asxoli8eis k dwseis sxedio se torno sto kanei koukla k mia xara...
me ton kosta exoume parei to sxedio tou bonalume k sugkrinontas me to mama tou gt tou exoume dei ti kanoune.
eukolo na ginei apla 8elei xrono k torno...
dustixos kaneis apo tous duo mas den exei...
twra gia ta mk2 kai mk2b 8a dw to B&M simera k 8a sas pw ti akrivos paizei ekei pera...
Punto HGT SC Evo
- mits 16V
- Μαθαίνω να στρίβω.

Υπαρχει Valantis,εγω φοραω εκεινο της Bonalume που βγαινει για τα Lancia Y 1,2 16v κι εχουν το ιδιο κιβωτιο με τα δικα μας.Το αγορασα γυρω στα 160 ευρω απο την Auto Tuning Acessories στην Αμφιθεας.Το αστειο ειναι οτι καποια στιγμη κι αφου το ειχα τοποθετησει,εστειλα mail στην bonalume ρωτωντας εαν ταιριαζει το συγκεκριμενο,στο αμαξι μου και η απαντηση τους ηταν αρνητικη(περιεργο)Αλλα και στο site τους αναφερουν οτι προοριζεται για Y,δεν γραφει τιποτα για sporting,stile ή elx.valantis-Sporting wrote:Ξέρουμε αν υπάρχει και για το sporting
Γενικα απο οτι ειδα κι εγω οντως εγιναν οι αλλαγες πιο γρηγορες κατα 35-40%περιπου,και στην γρηγορη οδηγηση ειναι απολαυση!Παρολα αυτα σε χαλαρους ρυθμους προτιμουσα την αισθηση που ειχε πριν το κιβωτιο(θελει πιο πολυ δυναμη και ακριβεια πλεον)και θεωρω υποπτο τον ολο μηχανισμο για το γρατζουνισμα της 2ας,3μηνες μετα την τοποθετηση του..(εχω μια επιφυλαξη για το αν ευθυνεται το bonalume ή αν ετσι κι αλλιως θα μου το βγαζε αυτο το προβληματακι με την δευτερα-μου το εχει ξαναβγαλει πριν 2 χρονια).
Αρα κι εγω πολυ πιθανον να συμφωνησω οτι ταλαιπωρουν την 2α ταχυτητα αυτα τα συστηματακια και πιθανως διαφορα μερη του κιβωτιου,αλλα κι οτι κανουν δουλεια στις αλλαγες και ιδιως σε κιβωτια με μακριες διαδρομες οπως το δικο μου,μην αφηνοντας το μοτερ να πεφτει κατω απο το ωφελιμο φασμα στροφων σε καθε αλλαγη(κερδισα τουλαχιστον 1000-1500rpm στα ανεβασματα)
- lacatascopa
- Έβγαλα το Ν

Ξέρω ότι ξεθάβω "αρχαία" threads , αλλά θα ήταν βλακεία μου να ανοίξω καινούργιο με ίδιο θέμα..
Αυτό με το κόψιμο του μοχλού ακούγεται πολύ καλό σε μένα..
Σίγουρα αντιεργονομικό όπως λέει και ο P.A.D.R.C , αλλά τουλάχιστον δεν αφαιρείς τον μαμά πράγμα που σημαίνει πολλά για μένα..
Αν μπορούσε ο skinboy να ανεβάσει το σχέδιο που αναφέρει ίσως να προχωρούσα σε κάτι τέτοιο..
Υ.Γ. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος αυτό που είπε ο gyubrush : Ότι "αν δεν φοράς καλό δίσκο κινδυνεύεις να καρφώνεις τις ταχύτητες"..;;
Δεν το πιάνω..
Αυτό με το κόψιμο του μοχλού ακούγεται πολύ καλό σε μένα..
Σίγουρα αντιεργονομικό όπως λέει και ο P.A.D.R.C , αλλά τουλάχιστον δεν αφαιρείς τον μαμά πράγμα που σημαίνει πολλά για μένα..
Αν μπορούσε ο skinboy να ανεβάσει το σχέδιο που αναφέρει ίσως να προχωρούσα σε κάτι τέτοιο..
Υ.Γ. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος αυτό που είπε ο gyubrush : Ότι "αν δεν φοράς καλό δίσκο κινδυνεύεις να καρφώνεις τις ταχύτητες"..;;
Δεν το πιάνω..
- skinboy
- Schumacher

- lacatascopa
- Έβγαλα το Ν