PUNTO SPORTING mk2b 95hp
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- P.A.D.R.C
- Schumacher

- skinboy
- Schumacher

- spartiatis
- Τρέχω σε αγώνες.

popo me eftiakses file HERCULES!!!akribws auto 8elw kai ta idia noumera metrisa kai egw!!! uparxoun elatiria ths H&R pou na dinoun mono ena 1 ponto xamilwma???se osous exw paei mou exoun pei oti arxoun apo 3 pontous kai panw!!!twra pws paei to amaksi?kopanaei se sxesi me prin poli?ti amortiser exeis???
- spartiatis
- Τρέχω σε αγώνες.

-
hercules
- Νικολάκης

Από τι ξέρω ελατήρια χαμηλώματος με λιγότερο από 3 πόντους χαμήλωμα δεν υπάρχουν. Το δικό μου αν πρόσεξες χαμήλωσε πίσω μόνο 1 πόντο.
Τώρα το αυτοκίνητο είναι τελείος οριζόντιο. Τα αμορτισέρ μου είναι τα μαμά και το ύψος από το έδαφος το μέτρησα αμέσως μετά που έβαλα τα ελατήρια.Αν ήξερα θα ανέβαζα φωτό πριν και μετά. Μπορεί να το προσπαθήσω αργότερα.
Από εντυπώσεις παιδιά εγώ ενθουσιάστικα αν και ήμουν επιφυλακτικός με αυτά που έχω διαβάσει περί χαμηλώματος χωρίς την αλλαγή αμορτισέρ.
Λοιπόν το τιμόνι βάρηνε αισθητά και έχει καλύτερη αίσθηση.
Οι κλίσεις μειώθηκαν αρκετά, όπως και το βύθησμα στο φρενάρισμα.
Το αυτοκίνητο έγινε πολύ πιο σταθερό στις μεγάλες ταχύτητες και διορθώθηκε το για μένα μεγαλύτερο κουσούρι του η αστάθεια στον πλευρικό αέρα.
Επειδή έγραψα πολλά καλά να και ένα κακό. Η άνεση χειροτέρεψε όχι όμως πολύ και κυρίως στις μεγάλες λακούβες.
Ο ισολογισμός από την μετατροπή για μένα είναι σίγουρα θετικός.
Τώρα το αυτοκίνητο είναι τελείος οριζόντιο. Τα αμορτισέρ μου είναι τα μαμά και το ύψος από το έδαφος το μέτρησα αμέσως μετά που έβαλα τα ελατήρια.Αν ήξερα θα ανέβαζα φωτό πριν και μετά. Μπορεί να το προσπαθήσω αργότερα.
Από εντυπώσεις παιδιά εγώ ενθουσιάστικα αν και ήμουν επιφυλακτικός με αυτά που έχω διαβάσει περί χαμηλώματος χωρίς την αλλαγή αμορτισέρ.
Λοιπόν το τιμόνι βάρηνε αισθητά και έχει καλύτερη αίσθηση.
Οι κλίσεις μειώθηκαν αρκετά, όπως και το βύθησμα στο φρενάρισμα.
Το αυτοκίνητο έγινε πολύ πιο σταθερό στις μεγάλες ταχύτητες και διορθώθηκε το για μένα μεγαλύτερο κουσούρι του η αστάθεια στον πλευρικό αέρα.
Επειδή έγραψα πολλά καλά να και ένα κακό. Η άνεση χειροτέρεψε όχι όμως πολύ και κυρίως στις μεγάλες λακούβες.
Ο ισολογισμός από την μετατροπή για μένα είναι σίγουρα θετικός.
- Spartiatis No2
- Μαθαίνω να στρίβω.

Φίλε Ηercules, ανέφερες ένα ή μάλλον 2 από τα σοβαρά για μένα προβλήματα του Punto τα οποία με σπρώχνουν στην αλλαγή ελατηρίων. Το κυριότερο είναι η ανασφάλεια που έχω μετά τα 150, διοτι νοιώθω οτι λίγο γκάζι ακόμα και θα πετάξω. Το τιμόνι δε σε αυτές τις ταχύτητες ελαφραίνει περίεργα. Το δεύτερο είναι αυτο με τον πλευρικό ανεμο. Κάτι φορές έχω αναγκαστεί να κόψω αρκετά ταχύτητα, διοτι έννιωσα αρκετή αστάθεια. Η αλλαγή ελατηρίων στο συγκεκριμένο μοντέλο πιστεύω είναι must.
- skinboy
- Schumacher

- sotiris 14
- Μαθαίνω να στρίβω.

προσωπικη μου αποψη ειναι οτι θελει μεγαλη σκεψη πριν αποφασισουμε τι ελατηρια και αμορτισερ θα βαλουμε διοτι μπορει να λυσουμε καποια προβληματα πχ. ασταθεια στις μεγαλες ταχυτητες και να δημιουργησουμε αλλα πχ. κοπανημα σε λακουβες.
καλυτερα να δωσουμε μερικα ευρω παραπανω για ενα ρυθμιζομενο σετ που θα το προσαρμοσουμε στο οδηγικο μας στυλ και απαιτησεις, και ολα αυτα σε συνδυασμο με ενα καλο και μαλακο λαστιχο.
παντα να σκεφτεστε οτι μενουμε στη χωρα της λακουβας!!!!!!
καλυτερα να δωσουμε μερικα ευρω παραπανω για ενα ρυθμιζομενο σετ που θα το προσαρμοσουμε στο οδηγικο μας στυλ και απαιτησεις, και ολα αυτα σε συνδυασμο με ενα καλο και μαλακο λαστιχο.
παντα να σκεφτεστε οτι μενουμε στη χωρα της λακουβας!!!!!!
- Spartiatis No2
- Μαθαίνω να στρίβω.

- P.A.D.R.C
- Schumacher

spartiatis με 3 ποντους χαμηλωμα δεν καλυπτεται το ελαστικο σου!ουτε με 3.5!εχω φιλους και με τα h&r και με τα eibach για αυτο και σου το λεω.Αυτο που δεν γνωριζω ειναι αν βρισκει με φορτιο.
Οσο για την χρηση ελατηριων χαμηλωματος με αμορτισερ μαμα δεν ενδεικνυται γιατι 1ον υπαρχει περιπτωση να σπασει το αμορτισερ σε περιπτωση που ανοιξει τερμα και 2ον καταπονουνται πολυ παραπανω.
Οσο για την χρηση ελατηριων χαμηλωματος με αμορτισερ μαμα δεν ενδεικνυται γιατι 1ον υπαρχει περιπτωση να σπασει το αμορτισερ σε περιπτωση που ανοιξει τερμα και 2ον καταπονουνται πολυ παραπανω.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- skinboy
- Schumacher

- Spartiatis No2
- Μαθαίνω να στρίβω.

Nα πως έγινε το Punto σε ένα παλικάρι που με koni έβαλε ελατήρια για 40mm μπροστά και 45mm πίσω.
http://www.puntopower.com/tiliakos.html
too low!
http://www.puntopower.com/tiliakos.html
too low!
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Oπως φαινεται και στις φωτο υπαρχει ακομη περιθωριο μεταξυ ελαστικου και φρυδιου φτερου!βεβαιως τωρα θελει προσοχη στα σαμαρακια αλλα καθε παθος με το κοστος του..

- Spartiatis No2
- Μαθαίνω να στρίβω.

- P.A.D.R.C
- Schumacher

Mα χρησιμοποιωντας σκληροτερα(+αμορτισερ) ελατηρια το αμαξι θα καθεται ακομη λιγοτερο απ'οτι τωρα.ετσι για να βρισκει θα πρεπει να κανεις off road!