PUNTO SPORTING mk2b 95hp
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- spartiatis
- Τρέχω σε αγώνες.

- Spartiatis No2
- Μαθαίνω να στρίβω.

- vassilispuntosport
- Εμαθα να ξεκινάω.

Παιδες?? Δεν ξερω τι λετε εσεις για βελτιωσεις, πατηματα και τα λοιπα...Εγω εχω να πω οτι το puntaki μου με εχει απογοητευσει πληρως!! Και αν δε λυσω το προβλημα του τρεμουλου και της πληρους ασταθειας, που μαλλον δε λυνεται αφου εχω προσπαθησει τοσο πολυ,θα παω να αφαιρεσω αλογα οχι να προσθεσω, γιατι μετα τα 60χλμ ειναι επικινδυνο!! Α ρε Ιταλοι...Κατι σωστο ποτε δε μπορεσαν να κανουν ρε γαμωτο...
32 000 χλμ και 5 χώρες σε 6 μήνες και το μόνο που ζήτησε ήταν φίλτρο αέρα!! Πάρτε εσεις άλλη μάρκα!! Τα fiat δεν είναι καλά!!
-
Angel
- Εμαθα να ξεκινάω.

- sotiris 14
- Μαθαίνω να στρίβω.

το πιθανοτερο ειναι αν το πας στην αντιπροσωπεια (πραγμα που θα επρεπε να ειχες κανει πριν αρχισεις να πειραματιζεσαι μονος σου), να γελανε με αυτα που εχεις κανει στο αμαξι. οποτε εγω θα προτεινα να βαλεις οτι ειχε μαμα πανω και να πας να στο κοιταξουν...vassilispuntosport wrote:Παιδες?? Δεν ξερω τι λετε εσεις για βελτιωσεις, πατηματα και τα λοιπα...Εγω εχω να πω οτι το puntaki μου με εχει απογοητευσει πληρως!! Και αν δε λυσω το προβλημα του τρεμουλου και της πληρους ασταθειας, που μαλλον δε λυνεται αφου εχω προσπαθησει τοσο πολυ,θα παω να αφαιρεσω αλογα οχι να προσθεσω, γιατι μετα τα 60χλμ ειναι επικινδυνο!! Α ρε Ιταλοι...Κατι σωστο ποτε δε μπορεσαν να κανουν ρε γαμωτο...
- P.A.D.R.C
- Schumacher

sotiris 14 σωστος..
οσο για την υπολοιπη συζητηση επειδη σε καποιους κακοφανηκε που ειπα οτι το 156(ΚΑΙ οι καρινες αυτης της κατηγοριας ) οδηγουνται με την ορμη διαβαστε και την δηλωση του καιτατζη για το evo(καπου στην μεση και πιο κατω)..
"Γενικά, το μυστικό ενός τέτοιου
αυτοκινήτου είναι να εκμεταλλευτείς την ικανότητά του να διατηρεί εύκολα υψηλές ταχύτητες και να το οδηγείς με τη φόρα»"
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=10104
οσο για το βαρος περιπου στα ιδια κιλα ειναι και ανηκουν στην ιδια κατηγορια..Μονο που το ενα(και δεν ειναι μονο το saab) εχει σχεδιαστει για 200+ αλογα με αποτελεσμα να στεκεται χαλαρα διπλα στην 156..
οσο για την υπολοιπη συζητηση επειδη σε καποιους κακοφανηκε που ειπα οτι το 156(ΚΑΙ οι καρινες αυτης της κατηγοριας ) οδηγουνται με την ορμη διαβαστε και την δηλωση του καιτατζη για το evo(καπου στην μεση και πιο κατω)..
"Γενικά, το μυστικό ενός τέτοιου
αυτοκινήτου είναι να εκμεταλλευτείς την ικανότητά του να διατηρεί εύκολα υψηλές ταχύτητες και να το οδηγείς με τη φόρα»"
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=10104
οσο για το βαρος περιπου στα ιδια κιλα ειναι και ανηκουν στην ιδια κατηγορια..Μονο που το ενα(και δεν ειναι μονο το saab) εχει σχεδιαστει για 200+ αλογα με αποτελεσμα να στεκεται χαλαρα διπλα στην 156..
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- skinboy
- Schumacher

kala,
prospa8ousa na vrw kati edw mesa k den to vrika pote...
to post auto exei parei poluplokes diastaseis k pleon den mporei kaneis na to parakolou8isei pisteuw....
auto pou prospa8ousa einai na vrw kati pou exei ypo8ei gia petaloudes ktl...
gia na voi8isw se allo post ton stratos77 , alla mataia...
kapoios kapou exei pei oti tin evale alla...
prospa8ousa na vrw kati edw mesa k den to vrika pote...
to post auto exei parei poluplokes diastaseis k pleon den mporei kaneis na to parakolou8isei pisteuw....
auto pou prospa8ousa einai na vrw kati pou exei ypo8ei gia petaloudes ktl...
gia na voi8isw se allo post ton stratos77 , alla mataia...
kapoios kapou exei pei oti tin evale alla...
Punto HGT SC Evo
- sotiris 14
- Μαθαίνω να στρίβω.

οντως εχουμε ξεφυγει λιγο απο το θεμα ολοι μας.
ας κανω λοιπον εγω το πρωτο βημα επιστροφης ρωτωντας τι μπορω να κανω για να βελτιωσω το φρεναρισμα στο αμαξι μου?
το μονο που εχω κανει μεχρι στιγμης ειναι να αλλαξω τα μαμα τακακια με ferodo (μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ικανοποιημενος).
το επομενο βημα που σκεφτομαι ειναι να αλλαξω τα ελαστικα που ουτως ή αλλως ειναι στα τελευταια τους. οπως ανεφερα και πιο πανω μαλλον τα avon θα βαλω.
μετα σκεφτομαι να αλλαξω τους μπροστινους δισκους με κατι καλυτερο (χαρακτους ή τρυπητους).
εχετε να μου προτεινετε κατι?
ας κανω λοιπον εγω το πρωτο βημα επιστροφης ρωτωντας τι μπορω να κανω για να βελτιωσω το φρεναρισμα στο αμαξι μου?
το μονο που εχω κανει μεχρι στιγμης ειναι να αλλαξω τα μαμα τακακια με ferodo (μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ικανοποιημενος).
το επομενο βημα που σκεφτομαι ειναι να αλλαξω τα ελαστικα που ουτως ή αλλως ειναι στα τελευταια τους. οπως ανεφερα και πιο πανω μαλλον τα avon θα βαλω.
μετα σκεφτομαι να αλλαξω τους μπροστινους δισκους με κατι καλυτερο (χαρακτους ή τρυπητους).
εχετε να μου προτεινετε κατι?
- Spartiatis No2
- Μαθαίνω να στρίβω.

Φίλε P.A.D.R.C, δεν πειράχτηκα για την 156. Εξάλλου αυτοκίνητα τύπου Saab δεν με ενδιαφέρουν. Είμαι κολλημένος Ιταλός, τι να κάνουμε; Και δεν έχει ξεφύγει κανένα θέμα. Το topic είναι Punto Sporting mk2b οπότε ότι και να πούμε είμαστε μέσα. Όσο για σένα Σωτήπη, με έχει απασχολήσει και μένα η βελτίωση των φρένων και πιστεύω η καλύτερη λύση είναι πίσω άξονας από HGT με δισκόφρενα. Είναι λάθος κατά την γνώμη μου μπροστά να έχεις φρένα άγκυρες και πίσω να είναι ψόφια. Χρειάζεται και κάποια ισοροπία. Και εκτός αυτού, ένας πίσω άξονας σε κρατάει σίγουρα μέσα στην εγγύηση. Δεν ξέρω βέβαια αν θα παίξει πρόβλημα με τα ηλεκτρικά και δη το ΕSP.
- skinboy
- Schumacher

to mk2b sporting exei eidi ta frena tou HGT mk2 empros..
opote einai kala k aerizomena..
pisw safos 8a sas ekane diafora kali na valete frena apo HGT.
den xreiazetai olokliros o ajonas alla mono ta akrojonia komple + ta swlinakia tou xeirofrenou.
se alla topics uparxoun sxetika 8emata...
opote einai kala k aerizomena..
pisw safos 8a sas ekane diafora kali na valete frena apo HGT.
den xreiazetai olokliros o ajonas alla mono ta akrojonia komple + ta swlinakia tou xeirofrenou.
se alla topics uparxoun sxetika 8emata...
Punto HGT SC Evo
- sotiris 14
- Μαθαίνω να στρίβω.

αυτο φοβαμαι κι εγω και γι΄αυτο δεν θελω να ρισκαρω βαζωντας πισω αξονα.Spartiatis No2 wrote:Φίλε P.A.D.R.C, δεν πειράχτηκα για την 156. Εξάλλου αυτοκίνητα τύπου Saab δεν με ενδιαφέρουν. Είμαι κολλημένος Ιταλός, τι να κάνουμε; Και δεν έχει ξεφύγει κανένα θέμα. Το topic είναι Punto Sporting mk2b οπότε ότι και να πούμε είμαστε μέσα. Όσο για σένα Σωτήπη, με έχει απασχολήσει και μένα η βελτίωση των φρένων και πιστεύω η καλύτερη λύση είναι πίσω άξονας από HGT με δισκόφρενα. Είναι λάθος κατά την γνώμη μου μπροστά να έχεις φρένα άγκυρες και πίσω να είναι ψόφια. Χρειάζεται και κάποια ισοροπία. Και εκτός αυτού, ένας πίσω άξονας σε κρατάει σίγουρα μέσα στην εγγύηση. Δεν ξέρω βέβαια αν θα παίξει πρόβλημα με τα ηλεκτρικά και δη το ΕSP.
απλως θελω λιγο καλυτερο φρεναρισμα και αντοχη στη σκληρη χρηση.
ξερει κανεις την διαμετρο των εμπρος δισκων στο sporting?
αν αλλαξω δισκους να αλλαξω και σωληνακια? ποσο θα μου κοστισει μια τετοια μετατροπη?
- P.A.D.R.C
- Schumacher

257X20 η 257Χ22 -δεν ειμαι σιγουρος πιο αποτα δυο!Δοκιαμστε και σωληνακια υψηλης παντως!Οσον αφορα τους δισκους οι τρυπητοι αεριζονται καλυτερα ενω οι χαρακτοι καθαριζουν την παστα καλυτερα.Προφανως συνδυσμος των δυο ειναι το καλυτερο,αν και σε καποιο αλλο ποστ(τοπικ για φρενα ηταν αν θυμαμαι καλα) ο skinboy κατι ειχε πει για τους τρυπητους,το οποιο δεν το πολυκαταλαβα τοτε το γιατι.Αν μπορει να βοηθησει..!
Spartiatis No2 δεν πηγαινε σε σενα αποκλειστικα.Ουτως ή αλλος συζητηση κανουμε...Απλως επειδη και ο vdsracing διαφωνησε εφερα και την αποψη του Καϊτατζη για evo vii group Ν. και για ναμην νομιζετε οτι διαβασα του καϊτατζη τα λεγομενα και τα πεταω οπου να'ναι οριστε και τοπικ που ειχα δαιβασει πριν πολλα χρονια για τα οικογενειακα τουρμπατα..
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=2234
Spartiatis No2 δεν πηγαινε σε σενα αποκλειστικα.Ουτως ή αλλος συζητηση κανουμε...Απλως επειδη και ο vdsracing διαφωνησε εφερα και την αποψη του Καϊτατζη για evo vii group Ν. και για ναμην νομιζετε οτι διαβασα του καϊτατζη τα λεγομενα και τα πεταω οπου να'ναι οριστε και τοπικ που ειχα δαιβασει πριν πολλα χρονια για τα οικογενειακα τουρμπατα..

- vdsracing
- Μαθαίνω να στρίβω.

Φίλε pdarc όλα σχετικά είναι σε αυτήν την ζωή και καλό είναι να δυγκρίνουμε όμοια πράγματα για να εχει νόημα και η σύγκριση.Σαφώς λόγω βάρους και μεταξονίου η alfa δεν στρίβει σαν ενα πανάλαφρο Gti αμάξι αλλά στην κατηγορία της είναι το ποιό σπόρ αυτοκίνητο τόσο σε οδική συμπεριφορά-κινητήρες και τιμόνι!Και αυτό σύμφωνα με προσωπική εμπειρία αλλά και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου.P.A.D.R.C wrote:Spartiatis No2 δεν πηγαινε σε σενα αποκλειστικα.Ουτως ή αλλος συζητηση κανουμε...Απλως επειδη και ο vdsracing διαφωνησε εφερα και την αποψη του Καϊτατζη για evo vii group Ν. και για ναμην νομιζετε οτι διαβασα του καϊτατζη τα λεγομενα και τα πεταω οπου να'ναι οριστε και τοπικ που ειχα δαιβασει πριν πολλα χρονια για τα οικογενειακα τουρμπατα..
Ενδεικτικά αναφέρω πάντως:Γύρος πίστας σερρών Alfa Romeo 156 GTA 1.41.30--Saab 9-3 v6 sporthatch 1.43.20. και τα δύο 250 άλογα.Πηγή περιοδικό DRIVE.
Y.Γ:Πάντως καλό θα ηταν να μην δώσουμε μεγάλη έκταση σε αυτό το θέμα αφού ξεφεύγουμε από το topic..
Δεν θέλω να δώσω έκταση στο θέμα γιατί θα χαλάσουμε και το topic.
-Βαγγέλης-
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Ασχετο αλλα βρηκα ενα φιλο με 2.0 fsi..σκετο diesel!οποτε χαλαρα..
Επισης η κεφαλη σας(1.4) ειναι νωτισμενη με λαδι?ειδικα γυρω απο τις βιδες..
Απο εκει και περα πιστευω καταλαβες γιατι μιλησα για οδηγηση με την ορμη ,σε αντιθεση με τους αλλους τροπους που οδηγεις ενα hatchback που σαφως εχει περισσοτερες αρετες στα κλειστα κομματια!
Βεβαιως σε αυτη την ζωη δεν μπορεις να τα εχεις ολα..!Ετσι περιοριζεσαι
απο τις υψηλοτερες σε ιεραρχια προτιμησεις που εχεις!
Επισης η κεφαλη σας(1.4) ειναι νωτισμενη με λαδι?ειδικα γυρω απο τις βιδες..
η οδικη συμπεριφορα εξαρταται αμεσα απο αυτο που εχεις κατω απο το δεξι σου ποδι..Οσο για τους κινητηρες μαλλον ειναι στο μεσο της κατηγοριας..Απλως μαλλον παρουσιαζει μεγαλυτερη ομοιογενεια ως συνολο.οδική συμπεριφορά-κινητήρες και τιμόνι
Απο εκει και περα πιστευω καταλαβες γιατι μιλησα για οδηγηση με την ορμη ,σε αντιθεση με τους αλλους τροπους που οδηγεις ενα hatchback που σαφως εχει περισσοτερες αρετες στα κλειστα κομματια!
Βεβαιως σε αυτη την ζωη δεν μπορεις να τα εχεις ολα..!Ετσι περιοριζεσαι
απο τις υψηλοτερες σε ιεραρχια προτιμησεις που εχεις!

- spartiatis
- Τρέχω σε αγώνες.

aaaaa!!!!exoume ksefigei teleiws!!!epeidi to odigisa to amaksi tou vasili pisteuw oti 8elei kai mprosta anartiseis gia ftiaksei!episis 8elw na sou anaferw sotiri 14 oti ama deis ths anartiseis ths mamas kai poso kanoun 8a gelane kai oi petres...!!!140eurw set anartisewn apo thn fiat!!!kaloe e????xaxaxa!!!!auto foraei to mama sporting!thn marka twn amortiser pou rwtisa sti antiprowpia mou eipane asto afisw kalitera!!!o basilis exeis balei bilstein...!!!ksereis polles kaliteres etaireies stis anartiseis sotiri14???(edw milame MONO GIA MK2B ok?????!!!!!!!)