Τούρμπισμα 2ος γύρος...

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του κινητήρα, καθώς και της μετάδοσης .

Moderator: Puntoclub.gr moderators

goku_oahazaru
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by goku_oahazaru » Tue Dec 06, 2005 12:36 pm

Asteris,εγω θα σου προτεινα να πας να σκάψεις το καπάκι για να φτιαξεις τη σχεση συμπίεσης και να φορέσεις την εργοστασιακή φλατζα,τωρα τα 0.6 bar ειναι αρκετα για αυτη τη τουρμπίνα και θεωρώ σαν οριο τα 0.7 οχι γιατι δεν παει παραπάνω οπως λες γιατι αυτο ειναι θεμα wastegate και οχι τουρμπινας , που σημαινει οτι με μια αλαγή της ή να σκληρύνεις αυτη με αποστάτες μπορεις να ξεπεράσεις και το 1 bar αλλα χανεις ολη την αποδωση μετα επηδη εχει πολυ μικρο A/R η τουρμπινα και δεχεται υπερβολικες τριβες απο το πιεσμενο αέρα αρα και η θερμοκρασια φτανει σε εξωτικα επιπεδα με τελικο αποτέλεσμα φτωχό μίγμα.Επιπλέον ιντερκούλερ χρειαζεσαι οπωσδηποτε και να ξερεις οτι και αυτος ειναι και ο κυριος λογος που εκαψες φλαντζα και δεν ειναι μονο η φλάτζα στο παιχνίδι είναι και η τουρμπινα ,γιατι πολυ απλα με αυτου του ειδους τις θερμοκρασίες ξεζυγίζεται ο άξονας της και μετα τη βαζουμε στο δωματιο μας για διακόσμιση,μιλαω ετσι γιατι είμαι παθών.Εγω παντος πιστέυω οτι με μια σχεση συμπίεσης 9:1 ,ενα ιντερκουλερ απο GT και σωστο καυσιμο με πιεση 0.6 δεν θα εχεις προβλήματα.Παρεπιπτοντως αν δεν εχεις στειλε μου πμ με το τηλ. να σου δωσω εγώ ενα που εχω απο GT αν ενδιαφέρεσαι.

Φιλικά
Goku

gyubrush
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by gyubrush » Tue Dec 06, 2005 3:03 pm

Εγω φοραγα τουρμπινακι IHI απο Vectra TD ανακατασκευης που ηταν 16αρα και με 0.8 με παχυτερη φλατζα και σκαμμενο καπακι ειχα δει 110 αλογα..Στο 55αρι εννοειται..Επισης ειχα βαλει 50αρα σωληνα με ελευθερο τελικο εως πισω,ιντερκουλερ απο AMG,ψυγειο λαδιου απο uno και 2 εξτρα μπεκ με εγκεφαλακι του Ανδριανακη.ΠΕΤΑΓΕ...μεχρι που εκαψα φλατζα γιατι ενα βραδυ σηκωσα 1bar...

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Tue Dec 06, 2005 6:26 pm

Goku, σε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Και εγώ όταν είπα για όριο τα 0.7, αυτό εννοούσα, ότι γίνεται μη αποδοτική από κει και πάνω, άσε που θες σφυρήλατα και πάει ψηλά το κουστούμι μετά. 100 αλογάκια για cento με ροπή παντού, θα είναι μια χαρά, τα σαξόραλλα θα τα κουδουνιάζω...

Σκάψιμο στην κεφαλή του 75 μου φαίνεται μανίκι δουλειά, ποιός να ξέρει να κάνει τέτοια πράματα στην Θεσσαλονίκη? Και πόσο να το πάρει για να πάμε στα 9:1, και ποιός να έχει κάνει τέτοια δουλειά σε Fiat για να είμαι ήσυχος ότι δεν θα κάνει ασκήσεις επί χάρτου, και και και... Αν βέβαια κάνω λάθος και υπάρχει κάποιος που τον ξέρετε, στείλτε μου ΠΜ.
Image
Κάλλιο cento και στο χέρι, παρά μπέμπα και καρτέρει...

goku_oahazaru
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by goku_oahazaru » Tue Dec 06, 2005 11:07 pm

Φιλε μου αυτη τη δουλεια μπορει να σου τη κανει ο ΜΑΤΤΗΣ στην αθηνα μπορεις να του στειλεις το καπακι σου με κουριερ και σχετικα δεν θα σου παρει πολλα χρηματα γιατι μονο τεχνη σου βαζει,και εγω μπορω να σου πιστοποιησω οτι θα πληρωσεις ενα 30% παραπανω απο το να βαλεις μεταλική, και ο ιδιος μου εχει πει οτι η μεταλικη φλατζα εχει απωλιες σε σχεση με τη κανονικη απλα ειναι ο πιο γρηγορος τροπος να χαμηλώσει η συμπίεση,απο κει και περα ειναι καθαρα δικη σου επιλογη χωρις βεβαια να αμφισβητώ οτι η μεταλικη φλάτζα δουλευει,απλα για καθε τομεα υπάρχει το ιδανικό και το ιδανικότερο.Σε ευχαριστω λοιπον και εγώ με τη σειρα για το ενδιαφερον που εδειξες στο topic μου και σου ευχομαι να γινεις φονεας
saxorallon το συντομότερο δυνατό!

Φιλικα
Goku

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Thu Dec 08, 2005 11:45 pm

Βρέθηκε κορμός από Nuovo Punto 60. Πάμε για στόχο 120 αλόγατα τελικά, με 0.6...

Πλέον θα την πλερώσουνε και τα FR...
Image

Gallatin
Moderator
Moderator

Post by Gallatin » Fri Dec 09, 2005 12:32 am

χλομο φιλε μου τα 120 με 0.6 στο 8βαλβιδο
http://www.speedtest.net/result/363494335.png
ImageImage
ImageImage
Arguing with the moderators is like shaking your fist at God. There's nobody there; and if there is, he's not listening. And if he's listening, all you're doing is pissing him off

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Fri Dec 09, 2005 8:36 am

Της Novitec τόσο έβγαζε, για αυτό το λέω...

http://shophost.net/shop_n/catalog/prod ... ucts_id=16
Image

Gallatin
Moderator
Moderator

Post by Gallatin » Fri Dec 09, 2005 11:03 am

ναι φιλε αλλα σε τι πιεση? στο 0.6 οχι.....
http://www.speedtest.net/result/363494335.png
ImageImage
ImageImage
Arguing with the moderators is like shaking your fist at God. There's nobody there; and if there is, he's not listening. And if he's listening, all you're doing is pissing him off

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Fri Dec 09, 2005 11:39 am

Το hi-boost kit της VanAaken που ήταν 0.6bar (έτσι τα λέν έξω, low-boost το 0.35, hi-boost τα 0.6), έδινε 102 άλογα στον 1108cc, κάπου έχω και την δυναμομέτρηση από το site τους, θα την ανεβάσω μόλις την βρω.

Πρόσφατα κάναν και ένα Cinq 1242 με hi-boost, θα κοιτάξω πόσο το πήγαν και θα σας πω.
Image

MAXRISTOS
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by MAXRISTOS » Sat Dec 10, 2005 10:53 pm

καλησπερα

εχουμε μιλησει εμεις οι δυο αλλωστε.0,6 bar,120 αλογα με τιποτα.εκτος και εαν εχει συμπιεση στα υψη.τι συμπιεση εχεις????

MAXRISTOS
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by MAXRISTOS » Sat Dec 10, 2005 10:59 pm

δηλαδη εγω με 1,3 overboost τι πρεπει να χω ποσα δηλαδη???

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Sun Dec 11, 2005 12:08 am

1242cc, 8.5:1, 0.6 bar, 118Hp.
Αυτό είναι το setup της Novitec. Τι θα πιάσω εγώ είναι άλλο θέμα, και με 110 ευχαριστημένος θα είμαι.

Παρεπιπτόντως, η VanAaken έχει κάνει
http://www.vanaaken.com/europe/index.as ... turbo_cinq
1108cc, 9.6:1, 0.35 bar, 85 Hp

Και το hi-boost (που δεν το έχει στο site)
1108cc, 8.2:1, 0.7 bar, 101 Hp

Περιμένω την δυναμομέτρηση ενός 1242 στα 0.6bar που έκανε πρόσφατα η Vanaaken, να σας την παρουσιάσω.

Και ο Μάγος ένα Stilo 1242cc 16V 80Ps που τούρμπισε στα 0.4bar, 120 άλογα το έκανε αν δεν κάνω λάθος...
Image

psilos-egio
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by psilos-egio » Sun Dec 11, 2005 1:54 am

punteost28bb wrote:file mhpws na katevazes sumpiesh apo pistonia h apo xwro kaushs sthn kefali..... twra oso pio xontrh flantza vazeis den zorizeis ton imanta .....
lew egw twra......gia thn simpiesh sto 9 kala einai gia 0.6,twra an thes na anevaseis ki allo kalo einai na paei sto 8:1 me sfurilata kai na anevazeis ston theo
ti sxesh exei o imantas?

loipon vale flantza 1.9 oxi metaliki.
ftiakse plousio kafsimo kai doulepse me turbina apo uno turbo 1.3 eos 0.7 aneta.
intercooler apo gt einai plousio. vale psigio ladiou oposdipote.
to kalokeri na vgazeis to 8ermostati.
Ricambi Originali

Punto GT 1.6 vf 34 -VELTIOSIS
Uno Turbo -VELTIOSIS
ZX 12 R Powered VAGIAS RACETECH

ΔΕ ΘΕΛΩ ΑΗΔΙΕΣ !Image

psilos-egio
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by psilos-egio » Sun Dec 11, 2005 1:58 am

mhn piraksoun xoro kafseis sthn kefali giati 8a sou kanoun hot spots sigoura.

vale kai enan reprofile ekentroforako ston mpoumpi na spasei simpiesi kai na exeis dinamoula eos tis 6500 rpm ( na exei eos 267 eisagogi kai 250 eksagogi.10.3 me 10.5 vi8isma einai kala).
Ricambi Originali

Punto GT 1.6 vf 34 -VELTIOSIS
Uno Turbo -VELTIOSIS
ZX 12 R Powered VAGIAS RACETECH

ΔΕ ΘΕΛΩ ΑΗΔΙΕΣ !Image

punteost28bb
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by punteost28bb » Sun Dec 11, 2005 5:43 am

geia sou re psile... gia ton imanta malakia eipa sorry alla an ftiaxei xwro kaushs se kapoion pou kanei kalh douleia den nomizw na afhsei atelies wste na dimiourgountai hot spots kai na tou varaei peirakia h' me alla logia na tou kanei proanaflexh.pantws gia thn tourbina pou les sto paidi thn anefaira kai egw h' mallon tou eipa apo gt pou nomizw einai ligo pio megalh alla to paidi den thn thelei giati leei oti tha douleuei pshla kai thelei
to amaxi gia kathhmerinh xrhsh.oso gia to ekkentro swstos tha rixei ligo thn simpiesh.

Post Reply

Return to “Βελτίωση κινητήρα και μετάδοσης.”