Δυνατά χτυπήματα στο τιμόνι

Ρώτηστε εδώ τις απορίες που έχετε όσον αφορα τα τεχνικά θέματα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
Stelios p
Νικολάκης
Νικολάκης

Δυνατά χτυπήματα στο τιμόνι

Post by Stelios p » Thu Jul 11, 2024 10:07 pm

Καλησπέρα.εχω ένα grande punto 1.4 sporting του 2009.πριν 1.5 χρόνο είχα ένα χτύπημα-τρακαρισμα στην δεξιά μπροστά ρόδα.αλλαξα ψαλίδι,ημιαξόνιο και μπρατσακι και όλα ήταν οκ.τωρα, μετα από 1.5 χρόνο αλλαξα top mount,το ημιαξόνιο και της άλλης πλευράς και πρόσφατα ρουλεμάν στο σασμάν(εκεί που κουμπωνουν τα ημιαξόνια,απ' ότι μου περιεγραψαν) και όλα αυτά γιατί...

Το θέμα μου είναι ότι όταν μπαίνω σε ανώμαλο δρόμο ή πλακόστρωτο νιώθω να χτυπάει το τιμόνι σαν να υπάρχει κάποιο κενό σε σίδερα.τα έχω αλλάξει όλα αυτά γιατί στην επαρχία που βρίσκομαι οι μάστορες είναι του τύπου δεν έχει θέμα,ελα να αλλάξουμε αυτό,άντε και αυτό..μέχρι να αλλάξεις όλο το αμάξι.απλα κουράστηκα και έχω πετάξει πόσα λεφτά χωρίς να έχω λύσει το θέμα μου.καμια ιδέα τι μπορεί να είναι? Δεν έχω τρέμουλο ή τριξιματα,μόνο χτυπήματα μόλις μπω σε χωματόδρομο,πλακόστρωτο,σαμαρακια.γενικα ανώμαλο δρόμο και αν πατήσει καμία λακουβιτσα το λαστιχο

Υ.γ.εχω δοκιμάσει 3 διαφορετικούς και ο καθένας μου λέει τα δικά του.

puntomad
Administrator
Administrator

Re: Δυνατά χτυπήματα στο τιμόνι

Post by puntomad » Mon Jul 15, 2024 6:27 pm

Αν δεν εχεις καποιο μαστορα και να ασχολειται σοβαρα με αμορτισερ και να εχει σωστο ελεγχο για το μπροστινο συστημα, πηγαινε σε καποιο ιδιωτικο ΚΤΕΟ να στο βαλουν στον ελεγχο που κανουν, Εκει θα προσομειωθει το προβλημα και θα μπορεσετε να το βρειτε.
Αυτο που νιωθεις μπορει να ειναι το οτιδηποτε και να περναει στην κολωνα του τιμονιου.
Γνωμη μου ειναι οτι δεν εχει να κανει με την κινηση, γιατι θα το ενιωθες στο πατα ασε του γκαζιου, κατι "σταθερο" ειναι που κοπαναει
Image

GDRIVER
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by GDRIVER » Thu Oct 09, 2025 1:58 pm

να και εγώ μετά από χρόνια. 6 για την ακρίβεια. λοιπόν το πρόβλημα με το τιμόνι το έχω και εγώ , από πάντα, από καινούριο μέχρι και σήμερα. Ένα συνεργείο μου είπε πως έχει κενά η κρεμαργιέρα και χρειάζεται είτε αλλαγή είτε επισκευή. Εννοώ φυσικά την πυξίδα κάτω στο υποπλάισιο. Μία καινουργια β΄ρισκω και με 130 ευρώ , αλλά κολλάω στο ότι μπορεί να συνεχίζει να το κάνει. Επομένως προς το παρόν έχω μάθει να ζω μαζί του.
μιά φορά ονειροναύτης , για πάντα ονειροναύτης

GDRIVER
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by GDRIVER » Sun Feb 22, 2026 3:02 pm

λοιπόν μετά από χρόνια έλυσα το πρόβλημα των χτυπημάτων και κενών στην κρεμαγιερα. Πρόσφατα άλλαξα μπιλιοφόρους και σταυρούς . Τ εργοστασιακά , όταν τα βγάλαμε , παρατηρήσαμε πς η fiat από την μάνα της είχε κάνει λάθος στο γράσσο. είχε βάλει μέσα γρασσοβαλβολίνη, όχι υψηλών πιέσεων , μολις βγάλαμε τις τσιμούσες, το γράσσο χύθηκε έξω λες και ήταν λάδι. Αφού μπήκαν οι σταυροί μαι οι μπιλιοφόροι (΄συνολο ανταλλακτικών 75 ευρώ -δύο σταυροί - δύο μπιλιοφόροι-), μπήκε το γράσσο που είχαν μέσα τα κουτιά των ανταλλακτικών, το γράσσο ήταν μολυβδενιούχο (mos). Απευθείας ο θόρυβος εξαφανίστηκε και τα χτυπηματάκια μειώθηκαν αισθητά. Μετά άλλαξα και κρεμαγιέρα και εξαφανίστηκαν εντελώς. Επομένως , αν αλλάξετε αυτά το πράγματακια , το αυτοκίνητο γίνεται επιτέλους δεμένο σε αίσθηση και όχι έτοιμο να σκορπίσει.
μιά φορά ονειροναύτης , για πάντα ονειροναύτης

puntomad
Administrator
Administrator

Post by puntomad » Fri Mar 06, 2026 11:30 am

Τοσα χρονια και δεν ειχε τυχει να λυσεις ημιαξονια? Το προσεχεις πολύ ;) ουτε θυμαμαι ποσες φουσκες εχω αλλαξει, επισης απο τα χαζοσπινιαρισματα, εννοειται οτι εχω αλλαξει και 2-3 φορες μπιλιοφορους
Image

Post Reply

Return to “Ερωτήσεις - Απαντήσεις”