O Έλληνας σχεδιαστής της Alfa Romeo

Διαβάστε εδω τι γίνεται γύρω μας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
kostas013
Administrator
Administrator

O Έλληνας σχεδιαστής της Alfa Romeo

Post by kostas013 » Thu Apr 04, 2013 10:09 am

Ο 24χρονος Αλέξανδρος μόλις τελείωσε τις σπουδές στην Κοζάνη, έφυγε για master στο Τορίνο στο σχεδιασμό αυτοκινήτου και στο πλαίσιο της συνεργασίας της σχολής του με αυτοκινητοβιομηχανίες, η Alfa Romeo επέλεξε ανάμεσα σε 20 σχέδια το δικό του για το νέο της μοντέλο.

Image

Απόφοιτος του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι ο σχεδιαστής της Alfa Romeo Gloria Αλέξανδρος Λιώκης.

«Η Gloria είναι εμπνευσμένη από τον κλασικό χαρακτήρα της Alfa Romeo. Χρησιμοποιεί κλασικές γραμμές με μοντέρνο τρόπο, ώστε να είναι αναγνωρίσιμη ως Alfa Romeo και ταυτόχρονα να φέρνει κάτι καινούργιο» λέει ο Αλέξανδρος, εξηγώντας το σχεδιασμό του αυτοκινήτου που δίνει έμφαση σε καθαρές φόρμες.

H Gloria παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου απέσπασε θετικότατα σχόλια, ενώ με τη λήξη της έκθεσης μεταφέρθηκε στο Eθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο. Είναι η πρώτη δουλειά του 24χρονου σχεδιαστή αυτοκινήτου που στέφεται με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που του ανοίγει το δρόμο για μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.

«Έχω υπογράψει συμβόλαιο με την Alfa Romeo για τους επόμενους έξι μήνες στο πλαίσιο πρακτικής» λέει ο Αλέξανδρος, ενώ σε ότι αφορά στην επιστροφή του στην Ελλάδα δηλώνει «ότι αγαπά τη χώρα του και θέλει να επιστρέψει, αλλά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο για το χώρο του αυτοκινήτου». Δεν αποκλείει, ωστόσο, το ενδεχόμενο, παίρνοντας αρκετές εμπειρίες από το εξωτερικό, να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα για να δουλέψει για το σχεδιασμό ενός ελληνικού αυτοκινήτου.

Ο Αλέξανδρος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού από το οποίο αποφοίτησε, εκφράζοντας την πικρία του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να το κλείσει, επισημαίνοντας τη μοναδικότητά του και το άρτιο τεχνικό υπόβαθρο που του προσέφερε.

Δείτε το βίντεο-συνέντευξη από το kozani.tv
http://www.youtube.com/watch?v=4mrehdyH ... r_embedded

http://www.to-gamato.com

Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

Kozanitis
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Re: O Έλληνας σχεδιαστής της Alfa Romeo

Post by Kozanitis » Thu Apr 04, 2013 11:11 am

Άντε αυτό ήταν ένας βρήκε καλή δουλειά τώρα ΗΛΙΑΑΑ ΡΙΙΙΧΤΟ ΗΛΙΙΙΑΑΑΑΑ

http://www.youtube.com/watch?v=KQlThjhdGVw

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Thu Apr 04, 2013 8:41 pm

Καλά το ότι βρήκε δουλειά δε συνδέεται και πολύ με το ποιο τμήμα πρέπει να κλείσει και ποιο όχι... Το επίπεδο σπουδών στην Ελλάδα για να μην πω ότι είναι χαμηλό, δε συγκρίνεται με τίποτε με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Σε ατομικό επίπεδο κάποιοι μπορεί να ξεχωρίζουν, αλλά ελάχιστα οφείλεται στο ελληνικό Πανεπιστήμιο (εξοπλισμός+διδακτικό προσωπικό).

Happy_Grigio
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Happy_Grigio » Thu Apr 04, 2013 11:48 pm

Να υποθέσω ότι έχεις σπουδάσει και σε Ελληνικά και σε ξένα πανεπιστήμια, οπότε μπορείς και συγκρίνεις.

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Thu Apr 04, 2013 11:54 pm

Δεν έχω σπουδάσει έξω, αλλά συνεργάζομαι με το εξωτερικό και μπορώ νομίζω να εχω άποψη, τουλάχιστον για θετικές επιστήμες...

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Thu Apr 04, 2013 11:55 pm

για θεωρητικες παντως το επιπεδο ειναι μεγαλυτερο του ευρωπαικου
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Thu Apr 04, 2013 11:59 pm

Μπορεί, δεν μπορώ να ξέρω. Τώρα ειδικά που δεν υπάρχουν και λεφτά ούτε καν για αναλώσιμα στα εργαστήρια πιστεύω η ψαλίδα θα ανοίξει ακόμα περισσότερο.

ManosKTM
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by ManosKTM » Fri Apr 05, 2013 12:19 am

Με ολο το θαρρος,ειναι ασχημο να υποτιμαμε και να κατακρινουμε τα παντα..
Βεβαια δε φταιει κανεις αλλος, εμεις φταιμε που μαθαμε να απορριπτουμε καθε Ελληνικη προσπαθεια..

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ!!!!!

(Αρπας δε παει προσωπικα σ εσενα, απλα γενικα οποτε διαβαζω/ακουω τετοια κατι παθαινω!)
Skills don't come with money!!
Έχω εξάρτηση, στον καφέ στο τσιγάρο και στο wd40 .-

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Fri Apr 05, 2013 12:29 am

Όλες οι απόψεις είναι δεκτές. Εγώ δεν κατέκρινα το παληκάρι, ούτε την προσπάθειά του. Μακάρι τα πράγματα να ήταν αλλιώς γιατί μυαλά υπάρχουν. Λεφτά δεν υπάρχουν. Όσο για την ελληνική νοοτροπία πιστεύω πως ακριβώς αυτή μας έφταε στη σημερινή κατάντια.

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Fri Apr 05, 2013 12:37 am

Επίσης και εσύ και εγώ και όλοι μας θα έπρεπε να παθαίναμε όταν ξεφύτρωναν τμήματα αει-τει σε κάθε πόλη και χωρίς κανένα λόγο και πρόγραμμα, βασίζοντας έτσι την τοπική ανάπτυξη στους φοιτητές. Και όχι δεν μπαίνουν όλες οι σχολές και τα τμήματα της επαρχίας στο ίδιο καζάνι, αλλά δυστυχώς αυτός ήταν ο κανόνας. Ελπίζω να μη συμφωνείς λοιπόν με αυτή τη νοοτροπία ;) Επίσης συγνώμη για το οφ τόπικ που ξεκίνησα εγώ.

ManosKTM
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by ManosKTM » Fri Apr 05, 2013 12:55 am

arpas wrote:Επίσης και εσύ και εγώ και όλοι μας θα έπρεπε να παθαίναμε όταν ξεφύτρωναν τμήματα αει-τει σε κάθε πόλη και χωρίς κανένα λόγο και πρόγραμμα, βασίζοντας έτσι την τοπική ανάπτυξη στους φοιτητές. Και όχι δεν μπαίνουν όλες οι σχολές και τα τμήματα της επαρχίας στο ίδιο καζάνι, αλλά δυστυχώς αυτός ήταν ο κανόνας. Ελπίζω να μη συμφωνείς λοιπόν με αυτή τη νοοτροπία ;) Επίσης συγνώμη για το οφ τόπικ που ξεκίνησα εγώ.

+1 Εδω συμφωνουμε!
Skills don't come with money!!
Έχω εξάρτηση, στον καφέ στο τσιγάρο και στο wd40 .-

Kozanitis
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Kozanitis » Fri Apr 05, 2013 8:45 am

Βρε κλείστο το ριμάδι και δώσε σωστά δικαιώματα στα παιδιά που τους βγήκαν τα μάτια να πάρουν το πτυχίο και τους δίνει ακουσον ακουσον το υπερδικαίωμα να πουλάνε εργαλειομηχανές....
Λες και αλλιώς δε μπορείς...

colin_d
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by colin_d » Sun Apr 07, 2013 11:36 pm

Μπράβο του. Αν θυμάμαι καλά, η 147 από Έλληνα δεν είχε σχεδιαστεί? Ίσως να είναι ιδεά μου, αλλά έτσι θυμάμαι.
Ρε δε δουλεύει το ποντίκι να 'ουμ
Image

Post Reply

Return to “Επικαιροτητα”