Εγκατάσταση Bluetooth
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Εγκατάσταση Bluetooth
Θα πρωτοτυπήσω. Θέλω να γράψω ότι... δεν το έφτιαξα μόνος μου.
Βασικά πήρα ένα Motorola TK30, το οποίο έχει και θύρες MP3, mini jack, ipod.
http://www.nexxia.co.uk/pics/TK30_back.jpg
Πήρα και ένα σετάκι από κλειδιά για το ηχοσύστημα.
Κάθισα εχθές, έβγαλα το ηχοσύστημα, έκανα τη σύνδεση με τις οδηγίες του BT, η οποία έμοιαζε εύκολη, αφού το αμάξι έχει συνδέσεις ISO.
Δυστυχώς δε δούλεψε ποτέ, ούτε καν πήρε ρεύμα η οθόνη τουλάχιστον. Δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος ή έχει πρόβλημα (το πήρα μέσω ebay από Αγγλία καινούργιο), αλλά αυτό που έκανα είναι να χαλάσω το βύσμα της κεραίας και δεν ξέρω που θα βρω τέτοιο βύσμα (ISO 50ohm) να το αντικαταστήσω.
Προς στιγμήν, "κάρφωσα" στο ηχοσύστημα ένα μακρύ εύκαμπτο καλώδιο το οποίο έριξα από πίσω και έχω σήμα ραδιοφώνου.
Επειδή θέλω να βάλω και συναγερμό, θα το πάω να μου το τοποθετήσουν εκεί, γιατί εκτός από τα νεύρα μου που έσπασαν, γδάρθηκαν και τα χέρια μου στο αλουμιένιο πλαίσιο του ηχοσυστήματος που έχωνα τα χέρια μου.
Βασικά πήρα ένα Motorola TK30, το οποίο έχει και θύρες MP3, mini jack, ipod.
http://www.nexxia.co.uk/pics/TK30_back.jpg
Πήρα και ένα σετάκι από κλειδιά για το ηχοσύστημα.
Κάθισα εχθές, έβγαλα το ηχοσύστημα, έκανα τη σύνδεση με τις οδηγίες του BT, η οποία έμοιαζε εύκολη, αφού το αμάξι έχει συνδέσεις ISO.
Δυστυχώς δε δούλεψε ποτέ, ούτε καν πήρε ρεύμα η οθόνη τουλάχιστον. Δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος ή έχει πρόβλημα (το πήρα μέσω ebay από Αγγλία καινούργιο), αλλά αυτό που έκανα είναι να χαλάσω το βύσμα της κεραίας και δεν ξέρω που θα βρω τέτοιο βύσμα (ISO 50ohm) να το αντικαταστήσω.
Προς στιγμήν, "κάρφωσα" στο ηχοσύστημα ένα μακρύ εύκαμπτο καλώδιο το οποίο έριξα από πίσω και έχω σήμα ραδιοφώνου.
Επειδή θέλω να βάλω και συναγερμό, θα το πάω να μου το τοποθετήσουν εκεί, γιατί εκτός από τα νεύρα μου που έσπασαν, γδάρθηκαν και τα χέρια μου στο αλουμιένιο πλαίσιο του ηχοσυστήματος που έχωνα τα χέρια μου.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Re: Εγκατάσταση Bluetooth
Αν ημουνα στην θεση ,αυτη την στιγμη θα το δοκιμαζα στον παγκο .
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Μα πώς να το δοκιμάσω στον πάγκο;
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Δεν μπορω να γνωριζω τι εχεις στην διαθεση σου.Φανταζομαι ενα πολυμετρο των 5 ευρω (που σε ολους χρειαζεται λιγο-πολυ ανεξαρτητως αυτοκινητου) ,ενα τροφοδοτικο 12 volt (πχ ηλεκτρικο σκουπακι) και ενα ηχειο (απο υπολογιστη,στερεοφωνικο κτλ) ,και βεβαια λιγο καλωδιο(σαν αυτο που εχει ο ΟΤΕ στα καφαο) .Πολυ χρησιμα βεβαιως και τα κροκοδειλακια,αλλα γινεται καιμ χωρις αυτα. Κρατας την ιδια συνδεσμολογια και "ψαχνεις" .
Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω περαιτερω..
Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω περαιτερω..
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

- gieboue
- Έβγαλα το Ν

Το ΤΚ30 όπως και όλα τα bluetooth για να δουλέψουν θέλουν να συνδεθεί και το άνοιγμα διακόπτη.Είναι ενα κοκκινο ή πορτοκαλί καλώδιο μακρύ που δεν είναι συνδεδεμενη η μια ακρη του.το αμάξι μας δεν έχει άνοιγμα διακόπτη στις φύσες ISO που βγάζει για το ραδιοcd. οπότε θα πρέπει να βρεις άνοιγμα διακόπτη από αλλού (δεν θυμάμαι που είχα βρει όταν τοποθετησα τον συναγερμο).
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Σε ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Η καλωδίωση του ΤΚ30 έχει δύο κίτρινα καλώδια, με ταμπελάκα, ignition και battery. Και τα δύο συνδέουν τη φίσα ISO με τη φίσα που πάει στην κεντρική μονάδα. Και τα δύο επίσης στη μέση του μήκους τους έχουν φισάκια για να τα αποσυνδέσεις. Δυστυχώς οι οδηγίες εγκατάστασης δε λένε για ποιο λόγο. Εμένα μου έδινε την εικόνα ότι επιλέγεις αν θα παίρνει ρεύμα μέσω διακόπτη ή απευθείας από τη μπαταρία.
Θα απευθυνθώ όμως σε κάποιον επαγγελματία που ελπίζω να το έχει ξανακάνει.
Θα απευθυνθώ όμως σε κάποιον επαγγελματία που ελπίζω να το έχει ξανακάνει.
- gieboue
- Έβγαλα το Ν

Θέλει και μόνιμο και άνοιγμα διακόπτη.το μονιμο για να κραταει στην μνημη του τις ρυθμίσεις και τους τηλ.καταλογους που του βαζεις και το άνοιγμα διακοπτη για να μπαίνει και βγαινει εκτος λειτουργιας .δεν εχει δικο του διακοπτη on/off.αν πάρεις ένα δοκιμαστικο θα δεις οτι στο ανοιγμα διακόπτη δεν έχεις ρευμα ενώ στο άλλο θα έχεις , οποτε θα αποσυνδεσεις το φυσακι που λες και θα το συνδέσεις σε ανοιγμα διακοπτη που λογικα έχει στην ασφαλειοθηκη αριστερα απο το τιμονι.
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Αυτό που διόρθωσα ήταν η κεραία. Παρήγγειλα από το ebay ένα νέο βύσμα κεραίας και αντικατέστησα αυτό που χάλασα κατά την αποτυχημένη προσπάθεια μου να βάλω το BT.
Πάντως μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, ότι θέλει ρεύμα από την ασφαλειοθήκη. Νομίζω ότι αυτά τα BT είναι plug n play γιατί το ρεύμα στη φίσα ISO δεν κόβεται όταν σβήσεις το διακόπτη. Μπορεί να σβήνει το ηχοσύστημα όταν σβήσεις το διακόπτη, αλλά μπορείς να το ανάψεις και πάλι, έχει δηλαδή ρεύμα το ηχοσύστημα.
Πάντως μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, ότι θέλει ρεύμα από την ασφαλειοθήκη. Νομίζω ότι αυτά τα BT είναι plug n play γιατί το ρεύμα στη φίσα ISO δεν κόβεται όταν σβήσεις το διακόπτη. Μπορεί να σβήνει το ηχοσύστημα όταν σβήσεις το διακόπτη, αλλά μπορείς να το ανάψεις και πάλι, έχει δηλαδή ρεύμα το ηχοσύστημα.
- gieboue
- Έβγαλα το Ν

Εγώ στο grande μου έχω βγαλει την εργοστασιακη πηγη και εχω βάλει μια άλλη pioneer.άνοιγμα διακόπτη δεν είχε στην iso φυσα και έπρεπε να τραβήξω άνοιγμα από αλλού(αν θυμ,αμαι καλά ειχα βρει στην ασφαλειοθήκη απο το οποιο πηρα και για τον συναγερμο).δεν θυμαμαι να σοθ πω την αλήθεια για ποση ωρα δουλευε η εργοστασιακη πηγη αφού έκλεινες τον διακοπτη.αλλα σιγουρα δεν είχε το καλωδιο που χρειάζεσαι.εκτος αν στο EVO αλλάζει κατι.πάντως το συγκεκριμενο bluetooth που αγορασες το έχω εγκαταστήσει σε παρα πολλα αυτοκινητα και χρειαζεται οπώς αναφερα και πιο πριν ανοιγμα διακοπτη
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Όταν λες το έχεις εγκαταστήσει σε πολλά αυτοκίνητα, είσαι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων ή κάτι τέτοιο;
- gieboue
- Έβγαλα το Ν

βασικα ηλεκτρονικός είμαι αλλά δουλευω σαν ηλεκτρολογος αυτοκινητων εδω και 5 χρόνια(εγκαταστασεις συναγερμων,αισθητηρων παρκ,καμερων,bluetooth κλπ )
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Έλεγα να τοποθετήσω το BT μαζί με το συναγερμό στο Racing, αλλά επειδή γκρίνιαζε η γυναίκα μου που δεν είχε BT, ασχολήθηκα ξανά μαζί με ένα φίλο που έκανε τη... μαγική κίνηση.
Αυτό που δεν ήξερα ότι χρειάζεται πριν το πει ο gieboue είναι ότι χρειάζεται και ρεύμα το BT. Συνεπώς πήραμε ρεύμα από τον αναπτήρα και... τσα, λειτούργησε.
Η ποιότητα του ήχου (όπως και σε όλα τα aftermarket BT που έχω ακούσει) σαφώς κατώτερη από το εργοστασιακό, όπως και η ποιότητα του ήχου από τα MP3 αρχεία που έπαιξα από την USB θύρα. Επίσης, την ένταση του ήχου την ελέγχεις από το BT και όχι από το τιμόνι ή το ηχοσύστημα.
Τελικά το Blue & Me της Fiat αξίζει με τα χίλια, δεδομένου ότι με λίγο μεγαλύτερο κόστος (ή και ίδιο, ανάλογα την επιλογή) παίρνεις το εργοστασιακό BT και θύρα USB, με χειρισμό των πάντων από το τιμόνι, μεγαλύτερη οθόνη του υπολογιστή ταξιδίου, εκτός του συστήματος ecodrive που εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιώ στο Sport.
Αυτό που δεν ήξερα ότι χρειάζεται πριν το πει ο gieboue είναι ότι χρειάζεται και ρεύμα το BT. Συνεπώς πήραμε ρεύμα από τον αναπτήρα και... τσα, λειτούργησε.
Η ποιότητα του ήχου (όπως και σε όλα τα aftermarket BT που έχω ακούσει) σαφώς κατώτερη από το εργοστασιακό, όπως και η ποιότητα του ήχου από τα MP3 αρχεία που έπαιξα από την USB θύρα. Επίσης, την ένταση του ήχου την ελέγχεις από το BT και όχι από το τιμόνι ή το ηχοσύστημα.
Τελικά το Blue & Me της Fiat αξίζει με τα χίλια, δεδομένου ότι με λίγο μεγαλύτερο κόστος (ή και ίδιο, ανάλογα την επιλογή) παίρνεις το εργοστασιακό BT και θύρα USB, με χειρισμό των πάντων από το τιμόνι, μεγαλύτερη οθόνη του υπολογιστή ταξιδίου, εκτός του συστήματος ecodrive που εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιώ στο Sport.