Πρόβλημα με το διακοπτη του καλοριφερ

Εδώ θα δίνονται πληροφορίες για το πως μπορούν να γίνουν κάποια πράματα στο αμάξι μας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
3M_alexandros
Νικολάκης
Νικολάκης

Πρόβλημα με το διακοπτη του καλοριφερ

Post by 3M_alexandros » Sun Feb 19, 2012 11:11 am

Καλημέρα!
Έχει η κοπελιά ένα Grande Punto 1200cc '06 και χτες που το οδήγησα παρατήρησα ότι δεν γυρίζει ο διακόπτης που επιλέγεις τον αέρα του καλοριφέρ/ac. Δεν μπορείς δηλαδή να επλέξεις να έρχεται από την κεντρική κονσόλα, στα πόδια, ταμπλώ κτλ.
Τα έχω λύσει όλα, έχω βγάλει mp3 player,αεραγωγούς και τον επιλογέα κάτω, όπου διεπίστωσα ότι η ντίζα που κάνει αυτή τη δουλειά, είναι κολλημένη. Για το λόγο αυτό δε μπορεί αν γυρίσει ο επιλογέας. Τι κάνουμε; Έχει κανείς παρόμοιο θέμα; Ισχύει εγγύηση;

kostas013
Administrator
Administrator

Re: Πρόβλημα με το διακοπτη του καλοριφερ

Post by kostas013 » Sun Feb 19, 2012 1:26 pm

κολλημενη η ντιζα? η μηπως κοπηκε?
σε μκ2 φιλου που ειχαμε λυσει το ταμπλο δεν λειτουργουσε επειδη ειχε στραβομπει,
το ξαναβγαλαμε μπηκε σωστα και δουλεψε μια χαρα....
για τσεκαρε μηπως κανει και εσυ το ιδιο αν και δυσκολο μου φαινεται
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

3M_alexandros
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by 3M_alexandros » Sun Feb 19, 2012 1:55 pm

Η ντίζα που είναι στην ένταση του αέρα έχει "τζογο" 4-5 πόντους ώστε να γυρίζει σωστά ο αριστερός διακόπτης. Η ντίζα που πάει στον διακόπτη που συζητάμε έχει "τζόγο" περίπου 1πόντο. 'Οταν το τραβήξεις κάτι πάει να γίνει (ακούγεται ο ήχος της εναλλαγής) αλλά φρενάρει και δεν τραβιέται με τίποτα πιο πέρα, πόσο μάλλλον από ένα πλαστικό περιστροφικό διακόπτη.
Το ταμπλό το είχατε λύσει όλο; Μόνο έτσι έχεις πρόσβαση εκεί; Είναι πολύ μανίκι;

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Sun Feb 19, 2012 2:01 pm

Όχι, μόνο κεντρική κονσόλα πρέπει να λύσεις. Αν το κάνεις έχεις πρόσβαση στο πάνελ των διακοπτών, το οποίο μπορέις να αφαιρέσεις αν χρειαστεί για να δεις τι γίνεται και να το φτιάξεις.

3M_alexandros
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by 3M_alexandros » Sun Feb 19, 2012 2:31 pm

Τα έχω λύσει όλα και τα έχω αφήσει χύμα για να επανέλθω. Το θέμα είναι η ντίζα που καταλήγει.. την αρχή της την βλέπω απί του διακόπτη, αλλά μετά πάει κάπου πίσω, αριστερα (προς το τιμόνι) και χάνετι. Η δεξιά ντίζα, που ελέγχει τη ροή του αέρα, πάει στην αντίθετη κατεύθυνση.
Στο http://www.fiatforum.com λένε ότι αυτές οι ντίζες συναντιούνται και είναι προσβάσιμες από το ντουλαπάκι, όμως το ντουλαπάκι τους είναι εκεί που είναι το τιμόνι μας, επομένως έχουμε πρόσβαση εκεί;

http://www.fiatforum.com/gallery/data/5 ... 002449.jpg

http://www.fiatforum.com/gallery/data/5 ... 002514.jpg

GDRIVER
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by GDRIVER » Mon Feb 20, 2012 12:49 pm

είναι εκέι που περιγράφουν τα παιδιά στο αγγλικό αλλά για εμάς ανάποδα. εάν στο αγγλικό δίκτυο λέει στο ντουλαπάκι του συναδηγού τότε εκεί θα ψάξεις και εσύ. στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. μή μπερδέυσαι με το σε ποιά μεριά γράφουν . να έχεις στο νου σου όταν λέει νοτυλαπάκι συνοδηγού αυτό μόνο να κρατάς. αν σου λέει τιμόνι στο τιμόνι θα κοιτάξεις.
μιά φορά ονειροναύτης , για πάντα ονειροναύτης

3M_alexandros
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by 3M_alexandros » Mon Feb 20, 2012 2:41 pm

Δε μπορώ να βρω από που λύνει το ντουλαπάκι, στην Αγγλία λένε για μία βιδα μέσα αλλά αυτές που βλέπω εγω κρατάνε το κάλυμμα του, όχι το ντουλαπάκι. Επιπρόσθετα, κοιτώντας ανάμεσα στα κενά βλέπω κάτι βέργες αλουμινίου να μεσολαβούν, δηλαδή και αν ακόμα το λύσω δεν φαίνεται ότι θα έχω πρόσβαση. Έχει λύσει κανείς ντουλαπάκι από Grande Punto? Παίζει να πειράξω κάναν αερόσακο και να με περάσει γενναιές 14 η κοπελιά;

Post Reply

Return to “Φτιάχτο μόνος σου”