Αγορά Punto GT3 1999
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
LoVis
- Νικολάκης

Αγορά Punto GT3 1999
Καλησπερες παιδες...Με λένε Χρήστο και ειμαι απο Θεσσαλονίκη .
Πουλησα το αυτοκινητο μου και θελω να προχωρησω στην Αγορα ενος αλλου μεχρι 3000 ευρώ .
Πουλαει ενας συγγενης μου ενα "Καθαρο" GT3 του 1999 καθαρο ομως και με 140.000κμ πρωτο χέρι .
Μοτερικα εχει αλλαξει ιμαντες εχει βιβλιο σερβις και φοραει μονο κολάρα σαμκο τιποτα παραπανω .
Εχει ζαντες 15ρες , αναρτησεις ελατηρια και ηχοσυστημα .
Μου το αφηνει 2000 ευρώ μονο λογω συγγένειας .
Αξιζει ? Και οι ερωτήσεις .
α ) Καιει ? Με το ποδι συνετό ... π.χ ενα ταξιδάκι Αθηνα Θεσσαλονικη με 100-120 θα μου καψει τα εντερά του η σαν ενα 1400ρι ? ( ατουρμπιστο να το πηγαινεις δηλαδη )
β) Μηχανικα τι λενε αυτα τα αυτοκίνητα ? αξίζει η θα τρέχω σε συνεργεία καθε λιγο και λιγάκι ?
γ) Τι αλλο μπορει να συναντήσω σε αυτο το αυτοκίνητο? Θα με βγάλει κανα 5ρι χρόνια ακομα ? ( θα ειναι δευτερο αμαξι )
Ευχαριστώ Πολύ .
Πουλησα το αυτοκινητο μου και θελω να προχωρησω στην Αγορα ενος αλλου μεχρι 3000 ευρώ .
Πουλαει ενας συγγενης μου ενα "Καθαρο" GT3 του 1999 καθαρο ομως και με 140.000κμ πρωτο χέρι .
Μοτερικα εχει αλλαξει ιμαντες εχει βιβλιο σερβις και φοραει μονο κολάρα σαμκο τιποτα παραπανω .
Εχει ζαντες 15ρες , αναρτησεις ελατηρια και ηχοσυστημα .
Μου το αφηνει 2000 ευρώ μονο λογω συγγένειας .
Αξιζει ? Και οι ερωτήσεις .
α ) Καιει ? Με το ποδι συνετό ... π.χ ενα ταξιδάκι Αθηνα Θεσσαλονικη με 100-120 θα μου καψει τα εντερά του η σαν ενα 1400ρι ? ( ατουρμπιστο να το πηγαινεις δηλαδη )
β) Μηχανικα τι λενε αυτα τα αυτοκίνητα ? αξίζει η θα τρέχω σε συνεργεία καθε λιγο και λιγάκι ?
γ) Τι αλλο μπορει να συναντήσω σε αυτο το αυτοκίνητο? Θα με βγάλει κανα 5ρι χρόνια ακομα ? ( θα ειναι δευτερο αμαξι )
Ευχαριστώ Πολύ .
- GRIGIO
- Schumacher

Re: Αγορά Punto GT3 1999
Φιλε μου ένα ένα.
1.ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.Ναι,ειναι αρκετά,και για την ακριβεια ειναι αμαξι 12ετίας με 140.000 και τουρμπάτο.Απο ενα σημείο και πέρα ξεκινάνει οι ζημιές λόγω φθοράς χωρίς βέβαια αυτό να ειναι και απαραίτητο,ειναι όμως σύνηθες.
2.Εαν ειναι πρώτο χέρι και ξερεις πως εκανε καλή χρήση και κυρίως καλή συντήρηση δεν εχεις να φοβάσαι κάτι.Απλά πχ εαν σου λέει 'λάδια καθε 10.000χλμ' εσύ αλλαξέ τα στα 7.000,δεν θα σου κανει κακό.
3.Η κατανάλωση.Μέγα πρόβλημα.Ενας φίλος πήρε ενα gt3 στην πένα και πρώτο χέρι απο 45χρονο.Ενα θα σου πώ,εκει π έκαιγε Αίγιο-Πάτρα και πίσω 10άρικο πίγε στο 20άρικο με ίδια τιμή βενζίνης.Φαντάσου τώρα που πήγε και στο 1,80e η τιμή της.Και χαλαρά να το πάς,τουρμπίζει χαμηλά,καααατι θα κάψει.
4.Κατ'εμέ σαν πακέτο ειναι λογική τιμή και εαν το ειχα 2ο αμάξι ΝΑΙ θα το έπαιρνα..
1.ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.Ναι,ειναι αρκετά,και για την ακριβεια ειναι αμαξι 12ετίας με 140.000 και τουρμπάτο.Απο ενα σημείο και πέρα ξεκινάνει οι ζημιές λόγω φθοράς χωρίς βέβαια αυτό να ειναι και απαραίτητο,ειναι όμως σύνηθες.
2.Εαν ειναι πρώτο χέρι και ξερεις πως εκανε καλή χρήση και κυρίως καλή συντήρηση δεν εχεις να φοβάσαι κάτι.Απλά πχ εαν σου λέει 'λάδια καθε 10.000χλμ' εσύ αλλαξέ τα στα 7.000,δεν θα σου κανει κακό.
3.Η κατανάλωση.Μέγα πρόβλημα.Ενας φίλος πήρε ενα gt3 στην πένα και πρώτο χέρι απο 45χρονο.Ενα θα σου πώ,εκει π έκαιγε Αίγιο-Πάτρα και πίσω 10άρικο πίγε στο 20άρικο με ίδια τιμή βενζίνης.Φαντάσου τώρα που πήγε και στο 1,80e η τιμή της.Και χαλαρά να το πάς,τουρμπίζει χαμηλά,καααατι θα κάψει.
4.Κατ'εμέ σαν πακέτο ειναι λογική τιμή και εαν το ειχα 2ο αμάξι ΝΑΙ θα το έπαιρνα..
ΠΑΤΡΑ----->
http://www.youtube.com/watch?v=HNFwzfgd ... annel_page
http://www.youtube.com/watch?v=KQ1Gmqw15qc
R.I.P Μέλε....
R.I.P Μητσάκο
http://www.youtube.com/watch?v=HNFwzfgd ... annel_page
http://www.youtube.com/watch?v=KQ1Gmqw15qc
R.I.P Μέλε....
R.I.P Μητσάκο
-
LoVis
- Νικολάκης

Grigio Ευχαριστω πολυ για την απαντηση κατατοπιστικοτατη ...
Καποιος που να εχει GT γενικα να μου πει τι παιζει ? απο θεμα καταναλωσης και ζημιών ?
Καποιος που να εχει GT γενικα να μου πει τι παιζει ? απο θεμα καταναλωσης και ζημιών ?
-
Gazofonix
- Administrator

Γιατι δε ρωτας....................τον ιδιο-ιδιοκτητη?Να εχεις ολο το ιστορικο απο το αμαξι.Ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις.Το τι θα βγαλει και το τι οχι...........12 χρωνον αμαξι ειναι.Ολα και κατι θα ζητησει.Απο καμμενη λαμπα μεχρι μηχανη.Αναλογα πως το πηγαινε,τι συντηρηση το εκανε κλπ.Και φυσικα αναλογα το πως θα το πας και εσυ.Αμα το κυνηγας...........θα πονεσεις. 
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
- punto1410
- Μαθαίνω να στρίβω.

Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας.................θα πας εκεί που κοιτάς.......
- kostas_yaraki
- Εμαθα να ξεκινάω.

Lovis θα φας φρίκη... είχες starlet turbo και πας στα gt..άλλο άκρο.
Και σε επιδόσεις και σε κατανάλωση και σε ζημιές .
Think twice
Και σε επιδόσεις και σε κατανάλωση και σε ζημιές .
Think twice
Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς
-
LoVis
- Νικολάκης

Τι να κανω Κώστα... πιστευω οτι δεν θα βγαλει προβλημα..ο ιδιοκτήτης ειναι Συγγενής μου και το εχει προσεγμενο πολυ το αμαξι ουτε κοντρες ουτε τιποτα..
Δεν του χει βγαλει τιποτα..βασικα του χει βγαλει Luft μια φορά αν θυμαμαι αλλα απο τοτε τιποτα..το αμαξι πεταει απο επιδοσεις..και μου λεει οτι καιει γυρω στα 7-8λτ / 100 μικτά...τωρα τι να πω..
Φοβαμαι μηπως βγαζει τιποτα περιεργες βλαβες οπως μου εβγαζε ενα φιατ που ειχα του 97 και τρεχαν βενζινες απο ταπες , χαλαγαν παραθυρα και κατι τετοια... τι να πω δεν ξερω...απο την αλλη ειναι και 2000 ευρώ μονο... τι καλυτερο παιρνεις ..
Δεν του χει βγαλει τιποτα..βασικα του χει βγαλει Luft μια φορά αν θυμαμαι αλλα απο τοτε τιποτα..το αμαξι πεταει απο επιδοσεις..και μου λεει οτι καιει γυρω στα 7-8λτ / 100 μικτά...τωρα τι να πω..
Φοβαμαι μηπως βγαζει τιποτα περιεργες βλαβες οπως μου εβγαζε ενα φιατ που ειχα του 97 και τρεχαν βενζινες απο ταπες , χαλαγαν παραθυρα και κατι τετοια... τι να πω δεν ξερω...απο την αλλη ειναι και 2000 ευρώ μονο... τι καλυτερο παιρνεις ..
- kostas_yaraki
- Εμαθα να ξεκινάω.

Με 2 χιλιάρικα δεν παίρνεις ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο.
Αν είναι να μείνεις σε αυτά και δεν παίρνεις το συγκεκριμένο αμάξι σαν βάση για τερατοποίηση (άνοιγμα μοτέρ, big turbo κτλ) είναι ΧΡΥΣΗ επιλογή .
Ό,τι ζημιές και να βγάλει σε μαμά μοτέρ είναι αντιμετωπίσιμες.. και οικονομικά και πρακτικά
Όταν το πάρεις θέλω βόλτα
Αν είναι να μείνεις σε αυτά και δεν παίρνεις το συγκεκριμένο αμάξι σαν βάση για τερατοποίηση (άνοιγμα μοτέρ, big turbo κτλ) είναι ΧΡΥΣΗ επιλογή .
Ό,τι ζημιές και να βγάλει σε μαμά μοτέρ είναι αντιμετωπίσιμες.. και οικονομικά και πρακτικά
Όταν το πάρεις θέλω βόλτα
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

7-8 λίτρα μέση κατανάλωση με τίποτα. Αυτές είναι καταναλώσεις yaris, όχι punto gt.
Το punto EVO Που έχω, με συνετή οδήγηση, έχει μέση κατανάλωση περίπου 9,5 λίτρα. Και όταν λέω συνετή, όχι μόνο να μην το σκίζεις, αλλά και να εφαρμόζεις αρχές οικονομικής οδήγησης.
Και μπορεί το EVO να είναι πιο βαρύ, έχει όμως τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμου κάτι που δεν έχει το GT.
Με 2000 ευρώ όμως μπορείς να πάρεις μόνο χρέπια. Οπότε πάρτο και αν σε δυσαρεστήσει από θέμα κατανάλωσης, με 1,5 - 2 χιλιάρικα πιστεύω ότι το ξαναπουλάς σχετικά εύκολα, αν είναι σε καλή εξωτερική κατάσταση.
Από βλάβες όμως, ποτέ δεν ξέρεις. Για καλό και κακό, πήγαινε και βγάλε μία κάρτα καυσαερίων, όπου μπορείς να δεις πιθανή κατανάλωση λαδιού (νομίζω από τους υδρογονάνθρακες) αλλά και αν θέλει καταλύτη άμεσα, δες και το μοτέρ χωρίς να είναι πλυμένο, αν έχει τρεξίματα από λάδι σε ύποπτα σημεία, δες μπας και θέλει άμεσα αμορτισέρ που έχουν κάποιο κόστος, δες και αν λειτουργεί καλά το A/C και τέσταρε τα ηλεκτρικά του.
Τώρα για ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη με 100 - 120 χλμ, δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί που αντέχουν αυτούς τους ρυθμούς, ειδικά όταν τους γαργαλάει το ποδαράκι ένα δυνατό αμάξι. Θα σε περνάνε και τα Yugo... Εγώ συνετή οδήγηση θεωρώ ταχύτητες 10 - 20 χλμ πάνω από το όριο με ένα αμάξι σε καλή κατάσταση.
Το punto EVO Που έχω, με συνετή οδήγηση, έχει μέση κατανάλωση περίπου 9,5 λίτρα. Και όταν λέω συνετή, όχι μόνο να μην το σκίζεις, αλλά και να εφαρμόζεις αρχές οικονομικής οδήγησης.
Και μπορεί το EVO να είναι πιο βαρύ, έχει όμως τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμου κάτι που δεν έχει το GT.
Με 2000 ευρώ όμως μπορείς να πάρεις μόνο χρέπια. Οπότε πάρτο και αν σε δυσαρεστήσει από θέμα κατανάλωσης, με 1,5 - 2 χιλιάρικα πιστεύω ότι το ξαναπουλάς σχετικά εύκολα, αν είναι σε καλή εξωτερική κατάσταση.
Από βλάβες όμως, ποτέ δεν ξέρεις. Για καλό και κακό, πήγαινε και βγάλε μία κάρτα καυσαερίων, όπου μπορείς να δεις πιθανή κατανάλωση λαδιού (νομίζω από τους υδρογονάνθρακες) αλλά και αν θέλει καταλύτη άμεσα, δες και το μοτέρ χωρίς να είναι πλυμένο, αν έχει τρεξίματα από λάδι σε ύποπτα σημεία, δες μπας και θέλει άμεσα αμορτισέρ που έχουν κάποιο κόστος, δες και αν λειτουργεί καλά το A/C και τέσταρε τα ηλεκτρικά του.
Τώρα για ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη με 100 - 120 χλμ, δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί που αντέχουν αυτούς τους ρυθμούς, ειδικά όταν τους γαργαλάει το ποδαράκι ένα δυνατό αμάξι. Θα σε περνάνε και τα Yugo... Εγώ συνετή οδήγηση θεωρώ ταχύτητες 10 - 20 χλμ πάνω από το όριο με ένα αμάξι σε καλή κατάσταση.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION
- Klimis18
- Moderator

αγορινα ! πες στον συγγενη σ να το δοκιμασεις μια εβδομαδουλα! δεν θα χασεις τπτ παντος το gt3 ειναι αλλη φαση!
-
PanosMK2A
- Έβγαλα το Ν

Αν καις 9,5 με το Evo ή πέφτεις σε κίνηση ή κάνεις κάτι λάθος.Με το Leon τι έκαιγες ΜΕΣΗ?Pani_EVO wrote:7-8 λίτρα μέση κατανάλωση με τίποτα. Αυτές είναι καταναλώσεις yaris, όχι punto gt.
Εγώ με το 1.4tsi είχα μέση στο trip1 7,6 χωρίς κόντρες κτλπ.Απλά νορμάλ οδήγηση.Αν το πλάκωνα πήγαινε και 10+ , αλλά μιλάμε για νορμάλ οδήγηση.
Εγώ πιστεύω το gt3 θα τα πιάνει τα 8,9 σχετικά εύκολα μιας και είναι και κάποιας χρονολογίας.
1)Δες αν έχει κάνει ποτέ επισκευή ή έστω έλεγχο τη τουρμπίνα
2)Καυσαέρια όπως προείπαν
3)Συνεργείο προφανώς
4)Αγόρασε κανένα καθαριστικό συστήματος τροφοδοσίας και ρίξτου το μέσα να ίσιώσει ΑΝ το πάρεις.
Πάντως φίλε μου με 2000ευρώ παίρνει τίποτα mk2a που μάλλον δε τα θες λόγο επιδόσεων.ΑΛΛΑ φθηνή αξιοπιστία δεν υπάρχει , να το ξέρεις.
Όταν οι άλλοι πατάνε φρένο , εμείς πατάμε γκάζι.
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Αν και είμαστε εκτός θέματος, το LEON μου, παρότι φοράει και πρόγραμμα, καίει παντού και πάντα λιγότερο από το EVO, συγκρινόμενα και τα δύο με όμοιες συνθήκες κίνησης και οδήγησης. Η διαφορά στο ταξίδι είναι περίπου 0,5 λίτρα και στην πόλη πάνω από 1 λίτρο, σταθερά.PanosMK2A wrote: Αν καις 9,5 με το Evo ή πέφτεις σε κίνηση ή κάνεις κάτι λάθος.Με το Leon τι έκαιγες ΜΕΣΗ?
Εγώ με το 1.4tsi είχα μέση στο trip1 7,6 χωρίς κόντρες κτλπ.Απλά νορμάλ οδήγηση.Αν το πλάκωνα πήγαινε και 10+ , αλλά μιλάμε για νορμάλ οδήγηση.
Εγώ πιστεύω το gt3 θα τα πιάνει τα 8,9 σχετικά εύκολα μιας και είναι και κάποιας χρονολογίας.
Στο ταξίδι το βοηθάει σίγουρα η 6η το LEON (στις 3500 στροφές με 6η ο ισπανός και 5η ο ιταλός έχουν 17 χλμ διαφορά) και στην πόλη ίσως το ότι στην πράξη αποδίδει περισσότερη ροπή στις πολύ χαμηλές στροφές.
Once turbo... forever turbo!
- forza italia
- Moderator

Αν καις 9,5 με το Evo ή πέφτεις σε κίνηση ή κάνεις κάτι λάθος.Με το Leon τι έκαιγες ΜΕΣΗ?
.[/quote]
και ομως φιλε πανο αυτη ειναι η καταναλωση ενος t-jet-multiair κινητηρα,το επιβεβαιωνω και εγω απο πλευρα t-jet,η μεση καταναλωση με συνετη οδηγηση εντος και εκτος πολης ειναι εκει,7,6 βλεπω μονο σε ταξιδι με 120,μεσα στην πολη με πολυ οικονομικη οδηγηση ειμαι σταθερα πανω απο 10,5
.[/quote]
και ομως φιλε πανο αυτη ειναι η καταναλωση ενος t-jet-multiair κινητηρα,το επιβεβαιωνω και εγω απο πλευρα t-jet,η μεση καταναλωση με συνετη οδηγηση εντος και εκτος πολης ειναι εκει,7,6 βλεπω μονο σε ταξιδι με 120,μεσα στην πολη με πολυ οικονομικη οδηγηση ειμαι σταθερα πανω απο 10,5
η καριερα ειναι για τους τραγουδιστες......
- kostas_yaraki
- Εμαθα να ξεκινάω.

starlet turbo καίνε ~9-9,5 ΜΙΚΤΗ ΧΡΗΣΗ εντός πόλης , στα ίδια κυμαίνονται για τα GT 
-
apojohn
- Νικολάκης

Έχω το GT1
Από 13/06/05 έως 02/08/06
1775 λίτρα και 19302 χιλιόμετρα δηλαδή 9,1959 λίτρα / χιλιόμετρο
Πείτε μου εάν καίει με 200.000 χιλ στην πλάτη του και όλα μαμά.
Από 13/06/05 έως 02/08/06
1775 λίτρα και 19302 χιλιόμετρα δηλαδή 9,1959 λίτρα / χιλιόμετρο
Πείτε μου εάν καίει με 200.000 χιλ στην πλάτη του και όλα μαμά.