ενδειξη check engine
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
lambros
- Μαθαίνω να στρίβω.

ενδειξη check engine
καλησπερα παιδια,σημερα το πρωι σαν καλα καθουμενα η μπαταρια παρεδωσε πνευμα,δεν επαιρνε μπροστα τα αμαξι και μου πεταγε διαφορες ενδειξεις στο καντραν airbag,asr failure και λοιπα,επειτα με 2πλα καλωδια καταφερα να το βαλω μπροστα αλλα μολις τα εβγαλα ο εγκεφαλος σαν να μπηκε σε safe mode και μου εκανε σκορτσαρισματα και παρολο που παταγα τερμα το γκαζι ανεβαζε εως τις 2500 στροφες,τελικα μετα απο αλλαγη της μπαταριας λειτουργησε κανονικα απλα μου πεταει την ενδειξη check engine, ειναι απλα απο το reset του εγκεφαλου η κατι αλλο?
- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

Re: ενδειξη check engine
Προφανώς είναι κάποιο σφάλμα που έχει μείνει κολλημένο από την τελειωμένη μπαταρία μιας και τα σφάλματα chech engine συνήθως δεν σβήνουν μονα τους αλλα χρειάζονται tester.
Πήγαινε σε κάποιο συνεργείο δικό σου (δεν είναι ανάγκη να πας αντιπροσωπεία) για να στο σβήσουν και απλά παρακολούθησε το αλλα κατά 99.99 % είναι εικονική βλάβη.
Πήγαινε σε κάποιο συνεργείο δικό σου (δεν είναι ανάγκη να πας αντιπροσωπεία) για να στο σβήσουν και απλά παρακολούθησε το αλλα κατά 99.99 % είναι εικονική βλάβη.
- forza italia
- Moderator

ακριβως το ιδιο ειχα παθει και εγω,ολα τα λαμπακια αναμενα check engine,hill control failoure,abs failoure και αλλα πολλα,τα οποια εβγαζε και μετα την αλλαγη της μπαταριας,τα οποια σβηστηκαν με τεστερ και ολα καλα μετα,οποτε μην φοβασαι εισαι κοπλε 
η καριερα ειναι για τους τραγουδιστες......
-
lambros
- Μαθαίνω να στρίβω.

αυτο που φανταζομουν δηλαδη....παντως 2 χρονια και 3 μηνες λιγο δεν κρατησε για μπαταρια? εσεις ποτε αλλαξατε?
- panoramix
- Έβγαλα το Ν

εμενα το αυτοκινητο ειναι τελος του 2006 κ αλλαξα πριν απο 3 μηνες....
-
lambros
- Μαθαίνω να στρίβω.

σημερα το πρωι (μετα απο 2 μερες δηλαδη) παω να το βαλω μπρος και δια μαγειας εφυγε το check engine!lambros wrote:καλησπερα παιδια,σημερα το πρωι σαν καλα καθουμενα η μπαταρια παρεδωσε πνευμα,δεν επαιρνε μπροστα τα αμαξι και μου πεταγε διαφορες ενδειξεις στο καντραν airbag,asr failure και λοιπα,επειτα με 2πλα καλωδια καταφερα να το βαλω μπροστα αλλα μολις τα εβγαλα ο εγκεφαλος σαν να μπηκε σε safe mode και μου εκανε σκορτσαρισματα και παρολο που παταγα τερμα το γκαζι ανεβαζε εως τις 2500 στροφες,τελικα μετα απο αλλαγη της μπαταριας λειτουργησε κανονικα απλα μου πεταει την ενδειξη check engine, ειναι απλα απο το reset του εγκεφαλου η κατι αλλο?
αθανατη fiat με τους αυτοεπισκευαζομενους εγκεφαλους!!!
- powerakis
- Μαθαίνω να στρίβω.

Καλα Lambro ασε φιλε μην θυξουμε το θεμα μπαταρια...
Πιστευω οτι θελουν κυνηγι αλλα τελως παντων.
Εγω στον 1,5 χρονο εμεινα απο μπαταρια
Πιστευω οτι θελουν κυνηγι αλλα τελως παντων.
Εγω στον 1,5 χρονο εμεινα απο μπαταρια
-
Gazofonix
- Administrator

Λαμπρο..........νομιζεις οτι εφυγε.Απλα κρυφτικε καλα..........
Πανε και καντο μια εκαθαριση γιατι αν καποια στιγμη χρειαστει να βγαλεις διαγνωση βλαβης θα εχεις και της πλασματικες να σου λενε αλλα αντι αλλων.............
Οσο για της μπαταριες................μην το κοιτατε καθολου.Ειναι τοσο λαχειο πλεον που δεν ξερεις τι ακρη να βγαλεις.Μπορει να παει 7 χρονια..............η 16 μηνες.Και ας μιλαμε για την ιδια μπαταρια και το ιδιο αμαξι.
Πανε και καντο μια εκαθαριση γιατι αν καποια στιγμη χρειαστει να βγαλεις διαγνωση βλαβης θα εχεις και της πλασματικες να σου λενε αλλα αντι αλλων.............
Οσο για της μπαταριες................μην το κοιτατε καθολου.Ειναι τοσο λαχειο πλεον που δεν ξερεις τι ακρη να βγαλεις.Μπορει να παει 7 χρονια..............η 16 μηνες.Και ας μιλαμε για την ιδια μπαταρια και το ιδιο αμαξι.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
-
lambros
- Μαθαίνω να στρίβω.

καλα πως ειναι δυνατον να την κρατησε απο την στιγμη που δεν την εμφανιζει? κραταει ο εγκεφαλος log με τις βλαβες?Gazofonix wrote:Λαμπρο..........νομιζεις οτι εφυγε.Απλα κρυφτικε καλα..........![]()
-
Gazofonix
- Administrator

Ναι.Απλα καποια στιγμη σταματαει να αναβει το λαμπακι οταν καταλαβενει οτι και καλα φτιαχτηκε.Πχ............μια καμμενη λαμπα την αλλαζεις και σταματαει να βγαζει ενδειξη.Πας στην μνημη σφαλματων..........και την εχει κρατησει οτι η ταδε λαμπα δεν αναψε.
Απλο παραδειγμα και τυχαιο.Σκαναρισε το αμαξι και θα δεις οτι ολο και κατι εχει κρατησει.
Απλο παραδειγμα και τυχαιο.Σκαναρισε το αμαξι και θα δεις οτι ολο και κατι εχει κρατησει.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
- forza italia
- Moderator

Gazofonix wrote:Ναι.Απλα καποια στιγμη σταματαει να αναβει το λαμπακι οταν καταλαβενει οτι και καλα φτιαχτηκε.Πχ............μια καμμενη λαμπα την αλλαζεις και σταματαει να βγαζει ενδειξη.Πας στην μνημη σφαλματων..........και την εχει κρατησει οτι η ταδε λαμπα δεν αναψε.
σε gp εγω που προσπαθησα να σβησω το check για καμμενη λαμπα δεν μπορεσα(στις μπροστα ψηρες δοκιμασα led)
- powerakis
- Μαθαίνω να στρίβω.

Με τι προσπαθησες???
- forza italia
- Moderator

με scanXL και κατι αλλα δεν τα θυμαμαι τωραpowerakis wrote:Με τι προσπαθησες???
-
Gazofonix
- Administrator

Οτι σου ειπα και στο πμ φιλος........Αμα δεν διαβασει την σωστη λαμπα...........δεν θα σβησει ακομα και το καντραν να βγαλεις. 
- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

100% Σωστός. Ένδειξη καμμένης λάμπας μου είχε κρατήσει για πάνω από 1.5 χρόνο αν και το λαμπάκι ήταν σβηστό. Το κατάλαβα μετά από σκανάρισμα σε tester.Gazofonix wrote:Ναι.Απλα καποια στιγμη σταματαει να αναβει το λαμπακι οταν καταλαβενει οτι και καλα φτιαχτηκε.Πχ............μια καμμενη λαμπα την αλλαζεις και σταματαει να βγαζει ενδειξη.Πας στην μνημη σφαλματων..........και την εχει κρατησει οτι η ταδε λαμπα δεν αναψε.