ενδειξη check engine

Κάντε εδώ τα σχόλια σας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
lambros
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

ενδειξη check engine

Post by lambros » Mon May 09, 2011 10:50 pm

καλησπερα παιδια,σημερα το πρωι σαν καλα καθουμενα η μπαταρια παρεδωσε πνευμα,δεν επαιρνε μπροστα τα αμαξι και μου πεταγε διαφορες ενδειξεις στο καντραν airbag,asr failure και λοιπα,επειτα με 2πλα καλωδια καταφερα να το βαλω μπροστα αλλα μολις τα εβγαλα ο εγκεφαλος σαν να μπηκε σε safe mode και μου εκανε σκορτσαρισματα και παρολο που παταγα τερμα το γκαζι ανεβαζε εως τις 2500 στροφες,τελικα μετα απο αλλαγη της μπαταριας λειτουργησε κανονικα απλα μου πεταει την ενδειξη check engine, ειναι απλα απο το reset του εγκεφαλου η κατι αλλο?

RUD
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Re: ενδειξη check engine

Post by RUD » Mon May 09, 2011 11:11 pm

Προφανώς είναι κάποιο σφάλμα που έχει μείνει κολλημένο από την τελειωμένη μπαταρία μιας και τα σφάλματα chech engine συνήθως δεν σβήνουν μονα τους αλλα χρειάζονται tester.

Πήγαινε σε κάποιο συνεργείο δικό σου (δεν είναι ανάγκη να πας αντιπροσωπεία) για να στο σβήσουν και απλά παρακολούθησε το αλλα κατά 99.99 % είναι εικονική βλάβη.
ImageImageImage

Image

forza italia
Moderator
Moderator

Post by forza italia » Mon May 09, 2011 11:25 pm

ακριβως το ιδιο ειχα παθει και εγω,ολα τα λαμπακια αναμενα check engine,hill control failoure,abs failoure και αλλα πολλα,τα οποια εβγαζε και μετα την αλλαγη της μπαταριας,τα οποια σβηστηκαν με τεστερ και ολα καλα μετα,οποτε μην φοβασαι εισαι κοπλε PDT_Armataz_01_06
η καριερα ειναι για τους τραγουδιστες......

lambros
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by lambros » Mon May 09, 2011 11:40 pm

αυτο που φανταζομουν δηλαδη....παντως 2 χρονια και 3 μηνες λιγο δεν κρατησε για μπαταρια? εσεις ποτε αλλαξατε?

panoramix
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by panoramix » Tue May 10, 2011 1:34 am

εμενα το αυτοκινητο ειναι τελος του 2006 κ αλλαξα πριν απο 3 μηνες....

lambros
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by lambros » Wed May 11, 2011 11:37 am

lambros wrote:καλησπερα παιδια,σημερα το πρωι σαν καλα καθουμενα η μπαταρια παρεδωσε πνευμα,δεν επαιρνε μπροστα τα αμαξι και μου πεταγε διαφορες ενδειξεις στο καντραν airbag,asr failure και λοιπα,επειτα με 2πλα καλωδια καταφερα να το βαλω μπροστα αλλα μολις τα εβγαλα ο εγκεφαλος σαν να μπηκε σε safe mode και μου εκανε σκορτσαρισματα και παρολο που παταγα τερμα το γκαζι ανεβαζε εως τις 2500 στροφες,τελικα μετα απο αλλαγη της μπαταριας λειτουργησε κανονικα απλα μου πεταει την ενδειξη check engine, ειναι απλα απο το reset του εγκεφαλου η κατι αλλο?
σημερα το πρωι (μετα απο 2 μερες δηλαδη) παω να το βαλω μπρος και δια μαγειας εφυγε το check engine!
αθανατη fiat με τους αυτοεπισκευαζομενους εγκεφαλους!!! :grin:

powerakis
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by powerakis » Wed May 11, 2011 12:16 pm

Καλα Lambro ασε φιλε μην θυξουμε το θεμα μπαταρια...
Πιστευω οτι θελουν κυνηγι αλλα τελως παντων.

Εγω στον 1,5 χρονο εμεινα απο μπαταρια

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Wed May 11, 2011 9:35 pm

Λαμπρο..........νομιζεις οτι εφυγε.Απλα κρυφτικε καλα.......... :wink:
Πανε και καντο μια εκαθαριση γιατι αν καποια στιγμη χρειαστει να βγαλεις διαγνωση βλαβης θα εχεις και της πλασματικες να σου λενε αλλα αντι αλλων............. PDT_Armataz_01_03

Οσο για της μπαταριες................μην το κοιτατε καθολου.Ειναι τοσο λαχειο πλεον που δεν ξερεις τι ακρη να βγαλεις.Μπορει να παει 7 χρονια..............η 16 μηνες.Και ας μιλαμε για την ιδια μπαταρια και το ιδιο αμαξι. PDT_Armataz_01_05
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

lambros
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by lambros » Wed May 11, 2011 10:33 pm

Gazofonix wrote:Λαμπρο..........νομιζεις οτι εφυγε.Απλα κρυφτικε καλα.......... :wink:
Πανε και καντο μια εκαθαριση γιατι αν καποια στιγμη χρειαστει να βγαλεις διαγνωση βλαβης θα εχεις και της πλασματικες να σου λενε αλλα αντι αλλων............. PDT_Armataz_01_03

Οσο για της μπαταριες................μην το κοιτατε καθολου.Ειναι τοσο λαχειο πλεον που δεν ξερεις τι ακρη να βγαλεις.Μπορει να παει 7 χρονια..............η 16 μηνες.Και ας μιλαμε για την ιδια μπαταρια και το ιδιο αμαξι. PDT_Armataz_01_05
καλα πως ειναι δυνατον να την κρατησε απο την στιγμη που δεν την εμφανιζει? κραταει ο εγκεφαλος log με τις βλαβες?

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Wed May 11, 2011 10:37 pm

Ναι.Απλα καποια στιγμη σταματαει να αναβει το λαμπακι οταν καταλαβενει οτι και καλα φτιαχτηκε.Πχ............μια καμμενη λαμπα την αλλαζεις και σταματαει να βγαζει ενδειξη.Πας στην μνημη σφαλματων..........και την εχει κρατησει οτι η ταδε λαμπα δεν αναψε.
Απλο παραδειγμα και τυχαιο.Σκαναρισε το αμαξι και θα δεις οτι ολο και κατι εχει κρατησει. :wink:
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

forza italia
Moderator
Moderator

Post by forza italia » Thu May 12, 2011 1:58 pm

Gazofonix wrote:Ναι.Απλα καποια στιγμη σταματαει να αναβει το λαμπακι οταν καταλαβενει οτι και καλα φτιαχτηκε.Πχ............μια καμμενη λαμπα την αλλαζεις και σταματαει να βγαζει ενδειξη.Πας στην μνημη σφαλματων..........και την εχει κρατησει οτι η ταδε λαμπα δεν αναψε.
Απλο παραδειγμα και τυχαιο.Σκαναρισε το αμαξι και θα δεις οτι ολο και κατι εχει κρατησει. :wink:
:offtopic
σε gp εγω που προσπαθησα να σβησω το check για καμμενη λαμπα δεν μπορεσα(στις μπροστα ψηρες δοκιμασα led) PDT_Armataz_01_02

powerakis
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by powerakis » Thu May 12, 2011 7:12 pm

Με τι προσπαθησες???

forza italia
Moderator
Moderator

Post by forza italia » Thu May 12, 2011 10:19 pm

powerakis wrote:Με τι προσπαθησες???
με scanXL και κατι αλλα δεν τα θυμαμαι τωρα :cool:

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Thu May 12, 2011 10:42 pm

Οτι σου ειπα και στο πμ φιλος........Αμα δεν διαβασει την σωστη λαμπα...........δεν θα σβησει ακομα και το καντραν να βγαλεις. :wink:

RUD
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by RUD » Fri May 13, 2011 10:10 pm

Gazofonix wrote:Ναι.Απλα καποια στιγμη σταματαει να αναβει το λαμπακι οταν καταλαβενει οτι και καλα φτιαχτηκε.Πχ............μια καμμενη λαμπα την αλλαζεις και σταματαει να βγαζει ενδειξη.Πας στην μνημη σφαλματων..........και την εχει κρατησει οτι η ταδε λαμπα δεν αναψε.
100% Σωστός. Ένδειξη καμμένης λάμπας μου είχε κρατήσει για πάνω από 1.5 χρόνο αν και το λαμπάκι ήταν σβηστό. Το κατάλαβα μετά από σκανάρισμα σε tester.
ImageImageImage

Image

Post Reply