ΕΔΩ ρωτήστε ο,τι σχετικό με το service του αυτοκινήτου σας.

Ρώτηστε εδώ τις απορίες που έχετε όσον αφορα τα τεχνικά θέματα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
colin_d
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Re: ΕΔΩ ρωτήστε ο,τι σχετικό με το service του αυτοκινήτου σας.

Post by colin_d » Thu Sep 02, 2010 11:59 pm

kostas013 wrote:τελικα για ιμαντες ξερουμε τιμη?
αγορασα δισκο αφτερμαρκετ...
Ωπ σόρρυ μεγάλε είχα ξεχαστεί, είχα πει θα σου απαντήσω. 18 ευρώ ιμάντας δυναμό, και 70 ευρώ σετ ιμάντα εκκεντροφόρου γράφουν τα χαρτιά από προηγούμενα σέρβις. Βάλε και την εργασία, 150 ευρώ συνολικά όπως σωστά είπε ο φίλος πάνω :grin:

Ρε δε δουλεύει το ποντίκι να 'ουμ
Image

Chameleon
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Chameleon » Sun Sep 05, 2010 5:13 pm

Μιας και πηγαίνω για 3η αλλαγή τρόμπας νερού στην δεκαετία (μοντ. 2000) μήπως ξέρει κανένας εάν υπάρχει αντλία με μεταλλική ή άλλου υλικού φτερωτή που να μην χαλάει τόσο συχνά...?

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sun Sep 05, 2010 5:18 pm

Υπαρχει και μεταλλικη αλλα υπαρχει και η καινουρια της FIAT που εχει 2πλασιο υψος φτερωτης για καλυτερη κυκλοφορια των νερων.Αν προσεξες στο εσωτερικο μερος η αντλια μας κανει αξονα και μετα αρχιζει η φτερωτη.Σε αυτην που σου λεω ολο εκεινο το κενο δεν υπαρχει πλεον.Εσυ γιατι 3η αντλια?Χανει νερα ή κανει θορυβο?
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

Chameleon
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Chameleon » Sun Sep 05, 2010 5:27 pm

Οταν ειμαι σταματημένος ανεβάζει θερμοκρασία... Τα νερά ειναι κανονικά, το βεντιλατέρ δουλεύει κανονικά οπότε πάω για αντλία... Βέβαια θα το πάω αύριο στον μηχανικό μου να το δεί, αλλά κατά 90% αυτό ειναι (πάλι...). Η 1η αντλία "έσκασε" και έχασε όλα τα νερά, η 2η γύριζε αλλά δεν κυκλοφρούσε το νερό και οταν την βγάλαμε είχε "κουρευτεί" η φτερωτή και αυτή τώρα κάτι τέτοιο φαντάζομαι θα έχει... Θα δούμε αύριο, απλά να ξέρω τι υπάρχει στην αγορά. Ευχαριστώ...
Last edited by Chameleon on Sun Sep 05, 2010 5:34 pm, edited 1 time in total.

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sun Sep 05, 2010 5:31 pm

Την αντλια την αλλαζεις σε καθε αλλαγη ιμαντα (60.000 ή 4 χρονια) ?
Αν εχεις θεμα με θερμοκρασιες δες λιγο αυτην που σου ειπα απο την FIAT.Παντως το οτι ανεβαζει θερμοκρασια σταματημενος μπορει να ειναι πολλα.Μεταξι αυτον και η αντλια.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Sun Sep 05, 2010 5:35 pm

Μαλλον δεν φερνει βολτα τα νερα ,οπως ειχε παθει ο arpas παλιοτερα αν θυμαμαι καλα.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Chameleon
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Chameleon » Sun Sep 05, 2010 5:37 pm

Ιμάντες έχω αλλάξει μια φορά στα 62000 χλμ. και θα αλλάξω πάλι σύντομα, ίσως και αυτή την εβδομάδα μαζί με την αντλία... Η αλήθεια ειναι οτι θέλει το αμάξι ενα γενικό σέρβις και δεν είμαστε για έξοδα αυτή την εποχή, ανοίγουμε και μαγαζί...

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sun Sep 05, 2010 5:44 pm

Ειναι και αλλα.Απο χαλασμενη αντισταση ψυγειου (ανεβαζει θερμοκρασια και περνει μπρος η δευτερη σκαλα μιας και η 1η δεν ανοιγει),δεν διαβαζει σωστη ενδειξη ο εγκεφαλος απο την φουσκα,εχει καμμενη φλαντζα κλπ.

Το ερωτημα ειναι οτι γιατι τοσο νωρις αν ειναι αντλια.3η φορα σε 10 χρονια?Εδω υπαρχουν Punto που ακομα ειναι με την μαμα αντλια.Fiat ειναι οχι VW που σκορπαει αν δεν την αλλαξεις με τον ιμαντα.Μηπως ειναι θεμα ποιοτητας αντλιας εμποριου?

Chameleon εννοειτε οτι θα αλλαξεις και τον ιμαντα με το ρουλεμαν αν ειναι απο αντλια.Αφου θα τα βγαλεις για να τν αντικαταστισεις και πλησιαζεις στα χλμ για αλλαγη.Μετα θα πρεπει να ξαναπληρωσεις εργατικα για αντικατασταση. PDT_Armataz_01_04

Chameleon
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Chameleon » Tue Sep 07, 2010 1:35 pm

Με την καλημέρα μου... Λοιπόν το πήγα στο συνεργείο σήμερα και το κοιτάξαμε, ειναι όντως αντλία... Μου λέει ειναι εντελώς τυχαίο που την αλάζω τρίτη φορά μέσα σε 10 χρόνια, έχει πελάτες που την άλλαξαν για πρώτη φορά μετά απο 10 χρόνια και άλλους που στα 15000χλμ. τους χάλασε... Καθαρά θέμα τύχης... Τώρα εκτός απο την αντλία θα αλλάξω και ιμάντες, λάδια, φίλτρα, μπουζί, τακάκια και γενικό έλεγχο στα 300 ευρώ. Πιστεύω ειναι πολύ καλά...

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Tue Sep 07, 2010 1:41 pm

εγς στα 135.000 δεν εχω αλλαξει ακομη αντλια....
τωρα θα αλλαξω προληπτικα...
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Tue Sep 07, 2010 2:59 pm

Αντλία αλλάζουμε ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΉ ιμάντα,ή στα 60 ή στα 120.000 χλμ...Προτείνω 120.000χλμ. Να τονίσω ότι ΝΑ ΜΗΝ τσιγκουνεύτειτε την τρόμπα νερού γιατι εαν τα κλάσει η ζημιά που θα πάθετε θα ειναι τεράστια...Επίσης,για τους ενδιαφερόμενους,στο mk2-mk2b 1.2 ταιριάζει και η τρόμπα απο Grande Punto 1.2 και εχουν απλά μια μικρή διαφορά στη φτερωτή,του G.P ειναι λίγο καλύτερη...

Kostas013,όταν σε δώ θα σου πώ πόσο περίπου θα πάει το service σου με όλα κομπλέ...Υπολογιστικά πάντα,εαν δεν πάρουμε τον μηχανικό τηλ. να μας πει ΑΚΡΙΒΏΣ εργατικα για τα πάντα,δεν μπορώ να ξέρω παρά μόνο να υποθέσω...Αλλα σου λέω,80-100 ευρώ αλλαγή δισκοπλατό,60 το σέρβις(πες 150 εργατικά+60 αλλαγή ιμάντα),30 λάδια,5 φιλτρο λαδιού,25 φίλτρο καμπίνας και απο εκει και πέρα ιμάντας 15 ευρώ,ρουλαμαν(τεντωτήρας) 35-40 ευρώ,αντλία νερού 50 ευρώ,παραφλού ενα 5ευρω,βαλβολίνες για το συμπλέκτη 30 ευρώ(αν και εγώ θα παρω τις ακριβές με τα 15 ευρώ το λίτρο ή με 19 ευρώ κάπου εκει).Αρα 400 ευρώ ανετα χωρίς αγορά συμπλέκτη...

GMan
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by GMan » Tue Sep 14, 2010 9:30 pm

Καλησπέρα σας!

Βρίσκω πολύ καλή την ιδέα σας να συγκεντρωθούν όλα εκείνα που χρειάζεται να ξέρει κάποιος για να συντηρήσει το puntάκι του. Είναι κάτι που άρχισε να με απασχολέι ιδιαίτερα μετά την λήξη της εγγύησης του αυτοκινητού που σήμανε και την λήξη της υποχρέωσης μου να πραγματοποιώ τα service στην αντιπροσωπεία.

Επί της ευκαιρίας θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα που με βασανίζει τελευταία και για το οποίο έχω λάβει ποίκιλες απαντήσεις.
Με αφορμή των καθαρισμό των μπεκ και πεταλούδας σκέφτηκα ότι καλό θα ήτανε να άλλαζα και το φίλτρο βενζίνης...Που είναι το φίλτρο Ο Ε Ο;; Βασικά, υπάρχει τέτοιο φίλτρο στο MKIIb;;

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Sep 14, 2010 10:18 pm

Θα ηταν καλη ιδεα ,αλλα απο το μκ2 και μετα το φιλτρο βενζινης ενσωματωνεται στην αντλια βενζινης που βρισκεται κατω απο το πισω καθισμα ,στο κεντρο ακριβως.Δεν αντικαθισταται ,και μονο καθαριζει αν αφαιρεθει η αντλια βενζινης.Ομως το συγκεκριμμενο φιλτρο ειναι συρματινο και δυσκολα κραταει σκουπιδια.

Επισης θα σε παρακαλουσα να μας πεις δυο λογια για εσενα στο ακολουθο thread:
http://puntoclub.gr/viewtopic.php?f=6&t=4&start=1650
Ευχαριστω.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

GMan
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by GMan » Wed Sep 15, 2010 6:41 pm

Καλησπέρα P.A.D.R.C,

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Δεν είχα ακούσει από κανέναν ότι το συγκεκριμένο φίλτρο είναι συρμάτινο και δεν αλλάζει.

Λαμβάνοντας υπόψην τα νέα δεδομένα και έχοντας στο μυαλό μου σε τι κατάσταση βρισκόταν η πεταλούδα στα 80.000 χλμ., νομίζω ότι μάλλον είναι επιτακτική ανάγκη να τοποθετήσω από μόνος μου ένα φίλτρο βενζίνης.

Έχεις να προτείνεις κάτι;

saxon_747
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by saxon_747 » Wed Sep 15, 2010 7:02 pm

GMan wrote: έχοντας στο μυαλό μου σε τι κατάσταση βρισκόταν η πεταλούδα στα 80.000 χλμ., νομίζω ότι μάλλον είναι επιτακτική ανάγκη να τοποθετήσω από μόνος μου ένα φίλτρο βενζίνης.
Η πεταλουδα λερωνεται απο τις αναθυμιασεις λαδιου, δεν εχει να κανει με το φιλτρο βενζινης.

Post Reply

Return to “Ερωτήσεις - Απαντήσεις”