Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
Orange
- Schumacher

panos2 wrote:τα κονι τα κιτρινα με μαμα ελατηρια τα εχει δοκιμασει κανεις?
panos2 wrote:τα κιτρινα bilstein sport με μαμα ελατηρια τα εχει δοκιμασει κανεις?
Ψαξε λιγο στο forum.
Θα βρεις θεματα με αναρτησεις, αναλογος μοντελου.
Πχ για MkI MkII κλπ. οπως εδω-->
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f=12&t=13728
Σε αυτο το θεμα, απλα αναφερουμε την αναρτηση που φοραει ο καθενας μας.
-
vaskap
- Νικολάκης

-
Πριν 3 εβδομαδες έβαλα τα κίτρινα τα bilstrein sprint με ελατήρια HR (χαμηλώματος 3,5εκ) σε Punto Sporting mkIIb (78.000km)
Μετα από 1.500km (ταξίδια σε Λαϊλιά Σερρών, Πισοδέρι Φλώρινας και Βασιλίτσα Γρεβενών) βλέπω οτι αξίζουν με το παραπάνω τα 600E που μου κόστισαν.
Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα
Last edited by
vaskap on Tue Mar 23, 2010 8:42 pm, edited 2 times in total.
-
Vicepresident
- Τρέχω σε αγώνες.

by Vicepresident » Tue Mar 23, 2010 8:16 pm
Φοραω εδω και αρκετα χλμ bilstein κιτρινα χοντρομπουκαλα με vogtland ελατηρια.Δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα με αυτα τα καλουδια.Τα φοραω κοντα στα 50.000 χλμ.Ειμαι πολυ ευχαριστιμενος και τα συνιστώ κι εγω ανεπιφύλακτα.MK2a 1,2 16v sporting.
Ξεχνάτε μου φαίνεται τα κόκκινα.............Γατάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
FanisSt
- Νικολάκης

Μεχρι την τριτη το αυτοκινητο θα ειναι με αμορτισερ κ ελατηρια της μαμας (απο το 2000). Το αμαξι ειναι λες κ εχει ζελε αντι για αμορτιστερ. Αρκετα επικυνδινο. Την τριτη θα μπουν bilstein αμορτισερ k HR ελατηρια, σετακι το οποιο θα 'ριξει' το αμαξι 3 ποντους.
-
p3079
- Νικολάκης

Παιδια γεια σας. Έχω ένα GP 1.4 και σκέφτομαι να αλλάξω την ανάρτηση πάνε 4 χρόνια από τότε που το αγόρασα.. Διαβάζοντας το FORUM ομολογώ οτι μπερδεύτικα λίγο. Σκεφτόμουν να βάλω τα koni sport και τα ελλατήρια της Eibach 35mm, coilover δεν σκέφτομαι να βάλω λόγω κόστους. Διάβασα διάφορες απόψεις σχετικά με τις αναρτήσεις και αυτό που έκανε την μεγάλυτερη εντύπωση είναι ότι 35mm χαμήλωμα δεν θα φαίνεται στο μάτι ισχύει? Η δεύτερη απορρία μου αφόρα τις κλίσεις δεν θα βελτιωθούν μόνο με αμορτισέρ + ελλατήρια? ή θέλει και άλλη αντριστρεπτική? Ο καθένας μπορεί να έχει το setup του ή να θεωρεί οτι το στήσιμό του αυτόκινήτου του είναι καλό μόνο έτσι όπως το έχει, αλλά θα υπάρχει και ένας τρόπος να βγάλουμε κάποιο γενικό συμπέρασμα. Γενίκά τί λέτε για τον συνδυασμό koni + Eibach. Θα πέσει τελικά το αμάξι 35 mm ή θα δώσω τζάμπα τα λεφτά μου? Μήπως να κρατήσω τα ελλατήρια της μαμάς και να αλλάξω μόνο αμορτισέρ?
Σας ευχαριστώ πολύ!!
-
mesta87
- Νικολάκης

-
παιδια εγω εχω ενα MK2b sporting και εχω βαλει τα bilstein τα κιτρηνα τα χοντρομπουκαλα.....πολυ καλο στο δρομο αλλα σε δρομο με πολλες λακουβες ειναι αρκετα σκλυρο σε σημειο που γινεται κουραστικο.....δν εχω αλλαξει ελατηρια....αμα αλλαξω θα βελτιωθει η κατασταση???τι προτεινετε????και σε τι τιμες περιπου?
-
P.A.D.R.C
- Schumacher

-
Οχι με αλλα ελατηρια δεν κερδιζεις τιποτα σε ανεση.Δοκιμασε να ριξεις την πιεση απο τα ελαστικα σου..
35mm χαμηλωμα φαινεται.Απλως το αμαξι δεν γινεται "σαυρα" .Οι αντιστρεπτικες ειναι για μοντελα με τους "μικρους" κινητηρες (1.2) αφου φορανε λεπτοτερες δλδ μαλακοτερες.
Γενικο συμπερασμα θα ηταν αν μπορουσε καποιος να οδηγησει το ιδιο αυτοκινητο στην ιδια διαδρομη με ολα τα setup και να δουμε χρονους,ταχυτητα κτλ - λιγο δυσκολο ετσι?Διαφορετικα θα πρεπει να μεινεις με τις εμπειριες.
Παντως στα μκ2 και μκ2Β KONI Sport + Eibach ειναι ενας πολυ καλος συνδυασμος.Δεν βρισκω το γιατι να μην ειναι και στα μκ3 (G.P.) δεδομενου πως η διαταξη παραμενει ιδια..
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an
SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg
(MOTtest)
-
p3079
- Νικολάκης

Ευχαριστώ πολύ P.A.D.R.C. Βάζω δισκόφρενα πίσω και πάω βουρρρ για τα ελλατήρια πρώτα!!
-
powerakis
- Μαθαίνω να στρίβω.

-
Εγω που το Gp το εχω χαμηλωσει 3,5 ποντους σου λεω οτι φαινεται. Δεν ειναι σε καμια περιπτωση σαυρα αλλα απο τα κανονικα Gp φαινεται η διαφορα.
Εγω αυτη την στιγμη φοραω αναρτηση abarth με apex 35mm. Πολυ σκληρο αποτελεσμα τα apex. Παιζει να ειναι τα πιο σκληρα ελατηρια. Δεν τα συνιστω σε κανενα. Αμα δεν σκεφτομουν τα λεφτα θα τα ειχα αλλαξει.
-
powerakis
- Μαθαίνω να στρίβω.

-
p3079 wrote:Ευχαριστώ πολύ P.A.D.R.C. Βάζω δισκόφρενα πίσω και πάω βουρρρ για τα ελλατήρια πρώτα!!
Στειλε μου ενα πμ με το μοσο θα σου παει να βαλεισ δισκοφρενα πισω.
-
polatov
- Schumacher

το apex ειναι σιγουρα το πιο σκληρο "φαρδυ" ελατηριο στα 35mm.
"μπισταει" το αμαξι πολυ συχνα που για μενα ειναι καλο αλλα πρακτικα λιγο επικινδυνο..
επισης θα ελεγα οτι δεν ειναι ολα τα 35mm το ιδιο πχ .αλλο eibach αλλο viden αλλο h&R αλλο apex.
ο συνδυασμος koni eibach ειναι μαλλον κορυφαιος.και bilstein eibach.
επισης αν βαλεις μονο ελατηρια μετα απο καποια χιλιομετρα το αμαξι θα κατσει πιο χαμηλα..
εχω κανει ακριβως το ιδιο και δεν αξιζε.αν βαλεις την ευθυγραμμιση και την τοποθετηση εις διπλουν καλυτερα να περιμενεις μεχρι να μαζεψεις ολα τα λεφτα.
-
P.A.D.R.C
- Schumacher

-
Επισης τα Εibach ειναι -3cm

και ταιριαζουν με τα Βilstein σε GT πολυ ωραια.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an
SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg
(MOTtest)
-
ReaperX
- Εμαθα να ξεκινάω.

Για gp τι πίστευετε ότι ειναι προτιμότερο;
Βinstein κίτρινα+eibach,koni+eibach ή bilstein b14;
(Χαμηλωμα μέχρι 3,5cm με ενδιαφερει όχι παραπανω)
-
p3079
- Νικολάκης

@ powerakis θα σου στείλω πμ όταν τα βάλω.
@ polatov επειδή έχω παραγκείλει ήδη body kit δεν παίζουν και πολλά λεφτά.... Όσο για την ευθυγράμμιση κοστίζει 20 ευρώ και όποιοι έχουν GP κάνουν πολλές.... δεν τη θεωρώ και τόσο σημαντικό έξοδο, απλά δεν βγαίνω δύο βράδια για ποτάκι. Το ξέρω οτι καλύτερο θα ήταν να τα άλλαζα όλα μαζί, αλλά αφού δεν βγαίνω θα ξεκινήσω από το πιο φτηνό..
Thanks για τη βοήθεια και χαίρομαι που συμφωνείται και με τις επιλογές μου καθ'ότιν άσχετος...

-
antreas1989
- Νικολάκης

by antreas1989 » Tue Nov 16, 2010 3:18 pm
Γεια σας παιδια!! εγω πηγα σημερα κ άλλαξα αμορτισέρ και ελατήρια (ειχα τα μαμα μκ2 του 2000) εβαλα τα κονι τα πορτοκαλή με ελατηρια -3cm vogtland και μαζι με τοποθέτηση και ευθυγράμμιση και κατι φουσκες για τα μπροστινα αμορτισερ εδωσα 540 ευρω!! ειναι καλα η μηπως εδωσα αρκετα??παντως στον δρομο που το εφερα τωρα δεν εχει καμια σχεση με πριν δεν κοπαναει καθολου! το μονο που φοβαμαι ειναι μηπως ειναι μαλακα και αντι να κερδισω κρατημα να χασω κιολας!!