Φιμέ αντιηλιακές μεμβράνες & Ερωτησεις για φιμε & Κτεο

Θέματα που αφορούν την αισθητική βελτίωση.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
powerakis
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Re: Κ.Τ.Ε.Ο. & φιμέ αντιηλιακές μεμβράνες.

Post by powerakis » Mon Mar 08, 2010 11:39 am

Ρε παιδια εγω που εχω μεβρανες μερασα κανονικα κτεο με τα παραθυρα σικομενα και χωρις φως αναμενο. Τους εδειξα το χαρτι που μου ειχαν δωσει οτι ειναι ελεγμενες απο τη Ε.Ε και τελειωσε η υποθεση, Ενας φιλος μου παλι που δεν ειχε το χαρτι αυτο εδωσε 25Ε σε ενα παλικαρακι και περασε και αυτος κανονικα. Θελω να πω δεν νομιζω να χρειαζεται ουτε να ξιλωσεις τις μεβρανες σου ουτε να βαλεις αλλα τζαμια για να πας.

punto24
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by punto24 » Mon Mar 08, 2010 12:33 pm

Tων τελευταίο καιρό δεν το ψάχνουν και πολύ στα κτεο συνήθως ζητάνε να δουν την βεβαίωση μόνο!! εάν την έχεις κανένα πρόβλημα τα τζάμια δεν τα κοιτάζει κανένας!!!

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Mon Mar 08, 2010 2:40 pm

Την βεβαίωση ( οι σωστοί τουλάχιστον) την δίνουν όταν σου βάλει κάτι που επιτρέπεται.... Εγώ που έβαλα Llumar, πήρα βεβαίωση γιατί μου έβαλε το άχρωμο. Για όλα τα άλλα δεν δίνουν και από κει και πέρα, αν σε γ΄ραψουν ή αν δεν περνάς ΚΤΕΟ δικό σου θέμα...

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Mon Mar 08, 2010 2:53 pm

ειναι ασχετη η βεβαιωση με το χρωμα της μεμβρανης.
η βεβαιωση αναφερει οτι ειναι νομιμο σαν προιον απο την ΕΕ.η βεβαιωση γραφει τον τυπο της μεμβρανης(σκουροτητα)αλλα αυτο ειναι ασχετο με αυτα που προβλεπει η ελληνικη νομοθεσια.
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

powerakis
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by powerakis » Mon Mar 08, 2010 3:23 pm

H βεβαιωση δεν εχει καμια εγκυροτητα οσο αφορα την αστυνομια.
Οσο αναφορα το κτεο η βεβαιωση χρειαζεται απαραιτητα και μετραει. Αν την εχεις περνας πολυ απλο.
Την βεβαίωση ( οι σωστοί τουλάχιστον) την δίνουν όταν σου βάλει κάτι που επιτρέπεται.... Εγώ που έβαλα Llumar, πήρα βεβαίωση γιατί μου έβαλε το άχρωμο. Για όλα τα άλλα δεν δίνουν και από κει και πέρα, αν σε γ΄ραψουν ή αν δεν περνάς ΚΤΕΟ δικό σου θέμα...
Εγω που δεν εχω βαλει αχρωμο εχω κανονικα βεβαιωση που αναγραφη τον τυπο της μεβρανης μου. Δεν χρειαζεται να ειναι αχρωμο μονο για να παρεις βεβαιωση

punto24
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by punto24 » Mon Mar 08, 2010 3:30 pm

οι μεμβράνες που τηρούν τις προδιαγραφές την ισχύουσας νομοθεσίας παίρνουν βεβαίωση αυτές που δεν τις τηρούν δηλαδή είναι παράνομες δεν παίρνουν βεβαίωση

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Mon Mar 08, 2010 3:51 pm

Μπερδευετε δυο διαφορετικα πραγματα.Πχ η προαναφερθεισα εταιρεια Llumar διαθετει απο διαφανες αντιηλιακες μεχρι πολυ σκουρες.Ολες διαθετουν εγκριση για αυτο και πωλουνται νομιμα.Το θεμα ειναι κατα ποσο ο καθε πωλητης ειναι διατεθιμενος να τις τοποθετησει στα μπροστινα παραθυρα η οχι, απλως και μονο να ικανοποιησει την απαιτηση του "τυχαιου" πελατη.
Και λεω τυχαιο πελατη γιατι πολυ απλα οπως αναφερθηκε εαν και εφοσον καποιος διαθετει χαρτι δημοσιου νοσοκομειου(και οχι απλως γιατρου) .
Προσωπικα το θεωρω μπαρουφα για εναν απλο λογο.Δερματοπαθειες που απαιτουν 0% φως ειναι σπανιοτατες και κατα συνεπεια αυτα τα ατομα δεν ειναι σε θεση να οδηγησουν ασχετως πλαινων μεμβρανων.Ας υποθεσουμε ομως πως καποιος βαζει τις καταμαυρες για αυτον τον λογο .Μιλαμε για ποσοστο 1 : 1.000.000 .Ολοι οι υπολοιποι ανθρωποι δεν γλιτωνουν απο δερματοπαθειες τοποθετοντας μια σκουροχρωμη μεμβρανη γιατι πολυ απλα η απομακρυνση των ακτινων ειναι UV>99% σε ολους τους τονους!Αυτο που αλλαζει ειναι η θερμικη αποδοση.Ομως αυτος που διαλεγει ενα μαυρο αμαξι(BMW,Mercedes,Audi,VW κτλ) ή σκουροχρωμο ,προφανως δεν το λαμβανει υποψιν του!Διαφορετικα θα αγοραζε οχημα με χρωμα μικροτερης απορροφησης ενεργειας!
Αναφορικα με τα ΚΤΕΟ,δεν πειραζει αν δινουν σημασια η οχι.Ειναι ενας καλος λογος να γραψουν ακομα και αν δεν εχεις κανει τιποτα απτο!Καπως πρεπει να εχει και εσοδα το κρατος!
Επιπλεον αν σε στεναχωρησουν μια φορα δεν θα ξαναπας εκει!
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

punto24
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by punto24 » Mon Mar 08, 2010 4:11 pm

ξαναλέω απαγορεύεται ο οποιοσδήποτε εγκαταστάτης να δώσει βεβαίωση σε μεμβράνη που δεν τηρεί τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας!!! δηλαδή σε περίπτωση που κάποιος βάλει μεμβράνη με ποσοστό διαπερατότητας φωτός μικρότερο του 70% μπροστά στις 2 πόρτες οδηγού και συνοδηγού τότε δεν θα πρέπει να έχει στα χέρια του την βεβαίωση που να αναγράφει ότι είναι νόμιμες παρά μόνο με χαρτί γιατρού από Δ.ΙΕ!!

punto24
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by punto24 » Fri Mar 12, 2010 10:38 am

Να διευκρινίσω κάτι πως για τα πίσω παίρνεις βεβαίωση κανονικά ότι μεμβράνη και να έχεις. εάν βάλεις κάποια μεμβράνη στις μπροστινές που είναι πιο σκούρα από την επιτρεπτή θα δώσεις σε οποιοδήποτε έλεγχο την βεβαίωση που έχεις στα χέρια σου και δεν θα έχεις πρόβλημα αρκεί να μην προκαλείς!!!

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Fri Mar 12, 2010 11:37 am

To νεοτερο ΦΕΚ(2008) με την σχετικη νομοθεσια:
http://www.et.gr/view_publication/2008/ ... itted=True
Οι ενδιαφερομενοι μπορουν να διαβασουν απο σελιδα 3 και μετα.

επιπλεον για να εχουμε και μια ιδεα γιατι μιλαμε ,απο την σελιδα
http://www.auto-glass.gr/category.php?lang=gr&catid=22#
υπαρχει "συγκριτικη" φωτογραφια με τις φωτεινοτητες.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

punto24
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by punto24 » Wed Apr 14, 2010 12:57 pm

Nα σημειωθεί πως από τότε που έχει βγει αυτή η καινούργια νομοθεσία είναι πολύ ελάχιστες οι
περιπτώσεις που έγραψαν κάποιον για τις μεμβράνες αυτοί που έχουν πάρει κλήση κατά μεγάλο
ποσοστό προκάλεσαν με την συμπεριφορά τους και τους έγραψαν και για άλλες παραβάσεις.
όσοι είχατε βάλει μεμβράνες πριν το 2009 θα πρέπει να επισκεφτείτε πάλι το κατάστημα τοποθέτησης
για να σας δώσουν την καινούργια βεβαίωση και να γίνει και τοποθέτηση κάποιον μικρόν αυτοκόλλητων
πάνω στα τζάμια από όπου θα φαίνετε ο τύπος της μεμβράνης!!

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Wed Apr 14, 2010 6:39 pm

καλησπερα εβαλα και εγω μεμβρανες απο λουμαρ περισυ
μου ειχε πει για την διαπερατοτητα πρεπει να ειναι μπροστα 73% που ειναι η πρωτη μεμβρανη που βαζει η λουμαρ νομιζω αλλα δεν φαινεται καθολου
και νομιζω εγω βαλει μπροστα το 60% και πισω το 45% και δεν εχω κανενα προβλημα
εχω και την βεβαιωση οτι ειναι νομιμα κλπ
και κτεο περασα κανονικα
δεν μου ειπαν τιποτα...
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Wed Apr 14, 2010 8:14 pm

Δυστυχως εχω αναφερει και πιο πανω οτι ο κοκ δεν εχει αναθεωρηθει και ενδιαφερεται μονο στο κατα ποσον ειναι ευκρινη τα χαρακτηριστικα των επιβατων ακομα και στις πισω θεσεις
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

blade87
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by blade87 » Mon Mar 28, 2011 3:09 pm

εγω ακουσα οτι στο 5πορτο ουτε στις πισω δεν μπορεις να βαλεις ισχυει κατι τετοιο?
PUNTO POWER FOR EVER

punto24
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by punto24 » Mon Mar 28, 2011 3:28 pm

Aπό την μεσαία κολόνα και πίσω μπορείς να βάλεις ότι θέλεις. H νομοθεσία ορίζει συγκεκριμένη μεμβράνη μόνο για τα μπροστά

Post Reply

Return to “Εξωτερική εμφάνιση”