Νέο FIAT Grande Punto (EVO)
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- GDRIVER
- Τρέχω σε αγώνες.

Re: Νέο FIAT Grande Punto (EVO)
νομιζω και το τονιζω πως το αφηνουν στους 180 ωστε να εχει καποιο νοημα ο 1750 turbo. λεω εγω τωρα, αλλα τί ξερω;
μιά φορά ονειροναύτης , για πάντα ονειροναύτης
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Θεωρω πως θα ειχε νοημα αν το φοραγε αλλo μοντελο της FIAT.Απο την αλλη καλο ειναι να δουμε μεμονωμενα την Abarth.Σκοπος της δεν ειναι να εχει τα πιο χλιδατα αυτοκινητα η τα πιο φθηνα.Ετσι θα μπορουσε να βγαλει με 200 ιππους το ss και βεβαιως να μην δωσει σημασια στον tbi που μπαινει στην βαρια 159 για πχ και που προφανως δεν εχει κανενα κοινο σημειο με το ss παρα μονο τις 4 ροδες και το 1 τιμονι.Επιπλεον περιμενουμε(?) gta εκδοση του tbi την οποια θα ελεγε καποιος πως δεν πρεπει να ανταγωνιζεται στην ΜιΤο.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Κάτι άκουσα πως πολύ γρήγορα μετά την έκθεση, θα βγουν στην παραγωγή...Orange wrote:Οποτε μουφα η πληροφοριες για σειριακο-αυτοματο σαζμαν και οι ιπποδυναμεις ειναι 165 Abart Evo, 180 SS Evo.....GDRIVER wrote:εδω το νεο abarth evo punto.οι ζαντες ειναι τελειες.σε εμφανιση δεν ειναι καθολου μα καθολου διακριτικο.τουμπανο.πλησιαζει επικινδυνα το καγκουρικο αλλα ειναι τελικως ωραιο.
http://www.abarth.it/it/CMSIT/Pages/PUNTOEVO.aspx
Εκτος της εμφανισης και του Multiair κινητηρα, ολα τ' αλλα, ειναι τα ιδια, ακομα και οι επιδοσεις, τουλαχιστο στα χαρτια...!!!
Φυσικα, ακομα ειναι "ατιμο" και οι τελικες επιβεβαιωσεις, απο 4 μεχρι 14 Μαρτιου, στο 80κοστο σαλονι στη Γενευη....
- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Η τουρμπίνα που φοράει είναι η ίδια με του GP Abarth Esseesse. Garrett GT 1446. Παρεπιπτόντως η οικονομία καυσίμου, είναι καλή...
- Orange
- Schumacher

Προφανως και η οικονομια καυσιμου και η καλυτερη μετρηση αυτης, οφειλετε στο "stop 'n' go", "start and stop" η οπως αλλιως το λεει αυτο το συστημα εναυσης-πασης λειτουργιας του κινητηρα, οταν το αυτοκινητο ειναι σταματημενο καποια ωρα σε κινηση-φαναρι κλπ, μεσα στην πολη, καθως και στην καλυτερη διαχειρηση καυσιμου, απο τους Multiair.
Τωρα κατα ποσο θα βγει αυτο αληθινο, ως προς την αποδοση του statrt-stop συστηματος δε ξερω, μιας και πολυ ποιο παλια, καπου εικοση χρονια πισω, που υπηρχε παρομοιο συστημα (δε θυμαμε απο ποια εταιρια), στην πραγματικοτητα η καταναλωση ηταν μεγαλυτερη στη χρηση του συστηματος απο φαναρι σε φαναρι, μιας και ο κινητηρας καταναλωνε περισσοτερη βενζινη την ωρα της εναυσης του κινητηρα, σπ' οτι σν δουλευε στο ρελαντι, για 30~40 δευτερα.Στην κινηση ομως και σε μεγαλες στασης, το συστημα ηταν αρκετα αποδοτικο σε θεματα οικονομιας.Αλλα διαολε, αν ειμαι σταματημενος στην κινηση για πανω απο δυο λεπτα, ε μπορω να σβυσω και μονος μου τον κινητηρα.Τελος παντων....
Σε θεμα ιπποδυναμης και ειδικα για το SS, επρεπε κατα την γνωμμη μου, να ξεφυγουν απο την παραδοση του κιτ της Abarth και να δωσουν στον κοσμο ξεχωριστη εκδοση Abarth Evo SS, με τον 1750 Tbi.....
Αφου θα παει που θα παει η τιμη σε αλλα επιπεδα, καλο θα ηταν τουλαχιστο, να ακολουθουσαν και οι επιδοσεις.
Φυσικα απο θεμα ομορφιας, δε το συζητω...
Το Evo, μου φαινετε ασχημο, σε ολες τις εκδοσεις πλεον.
Τωρα κατα ποσο θα βγει αυτο αληθινο, ως προς την αποδοση του statrt-stop συστηματος δε ξερω, μιας και πολυ ποιο παλια, καπου εικοση χρονια πισω, που υπηρχε παρομοιο συστημα (δε θυμαμε απο ποια εταιρια), στην πραγματικοτητα η καταναλωση ηταν μεγαλυτερη στη χρηση του συστηματος απο φαναρι σε φαναρι, μιας και ο κινητηρας καταναλωνε περισσοτερη βενζινη την ωρα της εναυσης του κινητηρα, σπ' οτι σν δουλευε στο ρελαντι, για 30~40 δευτερα.Στην κινηση ομως και σε μεγαλες στασης, το συστημα ηταν αρκετα αποδοτικο σε θεματα οικονομιας.Αλλα διαολε, αν ειμαι σταματημενος στην κινηση για πανω απο δυο λεπτα, ε μπορω να σβυσω και μονος μου τον κινητηρα.Τελος παντων....
Σε θεμα ιπποδυναμης και ειδικα για το SS, επρεπε κατα την γνωμμη μου, να ξεφυγουν απο την παραδοση του κιτ της Abarth και να δωσουν στον κοσμο ξεχωριστη εκδοση Abarth Evo SS, με τον 1750 Tbi.....
Αφου θα παει που θα παει η τιμη σε αλλα επιπεδα, καλο θα ηταν τουλαχιστο, να ακολουθουσαν και οι επιδοσεις.
Φυσικα απο θεμα ομορφιας, δε το συζητω...
Το Evo, μου φαινετε ασχημο, σε ολες τις εκδοσεις πλεον.

- gustom2008
- Νικολάκης

Orange wrote:Ε τοτε να μιλησουμε για μουσμουλα ξερω 'γω.....gustom2008 wrote:εστω οτι ειναι!
Το θεμα ειναι να εισαι σε θεση να δωσεις να καταλαβουμε για το τι πραγμα μιλας αφενος και αφετερου, δε γινετε με τιποτα να μπει κοκκαλινος κρικος στο κλειστρο της πορτας, μιας κι αυτο νοητε ενιαιος συνδεσμος με το αμαξωμα, οταν η πορτα ειναι κλειστη και παιζει πρωταρχικο ρολο στην ολικη στιβαροτητα ολοκληρου του αμαξωματος.
Βαζοντας πλαστικο, ελαστικο η οτιδηποτε αλλο υλικο μαλακο, θα παρουσιαστουν στρεβλωσεις σε ολο αμαξωμα.
Τωρα σχετικα με το προβλημα που εχετε καποιοι κατοχοι Grande στο συγκεκριμενο σημειο, ειναι προβλημα που αρχιζει απο τους μεντεσεδες, συνεχιζετε στο κλειστρο της πορτας και ολοκληρωνετε, με τριγμους στον κρικο.Ειναι κατι σοβαρο, που πρεπει ολοι να ελεγξετε, μιας και για να σας παρουσιαζετε αυτο το προβλημα εκει, σιγουρα "παιζει" οληκληρη η πορτα και δεν "σφραγιζει" με το αμαξωμα.
Εγκυκλοπαιδικα ολα τα ανωτερο, μιας και δεν εχουν και καποια σχεση με το θεμα μας εδω....
μαλλον δεν καταλαβαινομαστε!τι να κανουμε δεν μπορω να φτασω στα επιπεδα του ζουραρη που εισαι εσυ..
- GDRIVER
- Τρέχω σε αγώνες.

τωρα μου ηρθε 1 απορια. το gp abarth ειχε 155 ιππους και το ss κιτ κοστιζε 4500 για 25 ιππους παραπανω. τωρα που προσφερει μονο 15 ποσο θα το κοστολογουν και ποσοι ειναι διατεθειμενοι να αγορασουν αυτο το κιτ εαν η τιμη παραμεινει στα 4.500 για μονο 15 ιππους παραπανω;
προβλεπω επικη αποτυχια να εχει το κιτ.για το evo abarth την εχω δεδομενη.
μιά φορά ονειροναύτης , για πάντα ονειροναύτης
- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Η τιμή θά'ναι σαφώς μικρότερη λόγω ότι το ESSEESSE θα φοράει την ίδια τουρμοπίνα με το Punto EVO Abarth. Τώρα, δεν ξέρω αν τα υπόλοιπα μηχανικά σύνολα θά'ναι κοινά. Τα μόνα σίγουρα που θ'αλλάξουν είναι τα ελατήρια, φρένα, ζάντες, κλπ. Βέβαια, το σωστό θά'ταν η δύναμη να σκαρφαλώσει στα 192 άλογα...GDRIVER wrote:τωρα μου ηρθε 1 απορια. το gp abarth ειχε 155 ιππους και το ss κιτ κοστιζε 4500 για 25 ιππους παραπανω. τωρα που προσφερει μονο 15 ποσο θα το κοστολογουν και ποσοι ειναι διατεθειμενοι να αγορασουν αυτο το κιτ εαν η τιμη παραμεινει στα 4.500 για μονο 15 ιππους παραπανω;
- P.A.D.R.C
- Schumacher

το 192 πως προκυπτει?

- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Θά'ναι 27 άλογα παραπάνω απ'το Punto EVO Abarth, πού'ναι περίπου η ίδια διαφορά μεταξύ Grande Punto Abarth & Esseesse. Επίσης, θά'ναι ανταγωνίζεται στα ίσα το Corsa OPC. Μπορούν να το πάνε και 200 άλογα, άλλα εκεί ίσως ξεφεύγει λίγο...P.A.D.R.C wrote:το 192 πως προκυπτει?
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Προσωπικα δεν βρισκω λογικη στην σκεψη σου.Η 1η γενια ειχε διαφορα 25 ιππους.Αν υποθεσουμε πως η δευτερη θελει να διατηρησει το ιδιο τοτε μιλαμε για 190 αν ο multiair περιοριστει στα 165 ή για 195 ιππους αν προγραμματισθει στα 170.Η διφορουμενη αποδοση ειναι γιατι απλα κανενας δεν ξερει ακριβως προς το παρον.Δεδομενου πως το italiaspeed δεν εχει αντιστοιχη αναφορα αντιλαμβανεσαι πως ολοι υποθετουν.
Απο εκει και περα ,εγωιστικα και μονο τονωντας την ψυχολογια του ιδιοκτητη θα ηθελα 3ψηφιο νουμερο της ταξης του 2**.
Στο θεμα του πακετου SS , κανεις δεν εξασφαλισε οτι θα εχει την ιδια τουρμπινα με το παλιο SS ωστε να θεωρηθει φθηνοτερο ..Χαζοι ειναι να μην την αλλαξουν και να διατηρησουν το πακετο "ακριβοτερο" και με σαφως μεγαλυτερο ντορο να γινεται γυρω απο αυτο?
Και λιγη Γενοβα(ή Γενευη):

Απο εκει και περα ,εγωιστικα και μονο τονωντας την ψυχολογια του ιδιοκτητη θα ηθελα 3ψηφιο νουμερο της ταξης του 2**.
Στο θεμα του πακετου SS , κανεις δεν εξασφαλισε οτι θα εχει την ιδια τουρμπινα με το παλιο SS ωστε να θεωρηθει φθηνοτερο ..Χαζοι ειναι να μην την αλλαξουν και να διατηρησουν το πακετο "ακριβοτερο" και με σαφως μεγαλυτερο ντορο να γινεται γυρω απο αυτο?
Και λιγη Γενοβα(ή Γενευη):

- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Το ξέρω ότι 190 άλογα είναι το σωστό. Ή 195 στην περίπτωση που το Punto EVO Abarth ήταν 170 άλογα. Τα 2 έξτρα άλογα παραπάνω απλώς τ'ανέφερα για νά'ναι στα ίσα ο ανταγωνισμός με το OPC.P.A.D.R.C wrote:Προσωπικα δεν βρισκω λογικη στην σκεψη σου.Η 1η γενια ειχε διαφορα 25 ιππους.Αν υποθεσουμε πως η δευτερη θελει να διατηρησει το ιδιο τοτε μιλαμε για 190 αν ο multiair περιοριστει στα 165 ή για 195 ιππους αν προγραμματισθει στα 170.
Αυτό είναι το θέμα. Ότι θα κοστίζει λιγότερο το kit Esseesse λόγω ίδιας τουρμπίνας, μιάς και απ'ότι λένε θά'ναι 180 άλογα.P.A.D.R.C wrote:Στο θεμα του πακετου SS , κανεις δεν εξασφαλισε οτι θα εχει την ιδια τουρμπινα με το παλιο SS ωστε να θεωρηθει φθηνοτερο ..Χαζοι ειναι να μην την αλλαξουν και να διατηρησουν το πακετο "ακριβοτερο" και με σαφως μεγαλυτερο ντορο να γινεται γυρω απο αυτο?
Αυτό είναι ιδανικό σενάριο και θα τό'θελαν όλοι...P.A.D.R.C wrote:Απο εκει και περα ,εγωιστικα και μονο τονωντας την ψυχολογια του ιδιοκτητη θα ηθελα 3ψηφιο νουμερο της ταξης του 2**.
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Αν τελικα το SS παραμεινει στα 180 αλογα τοτε θα πρεπει να του αλλαξουν ονομα
...

- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Μακάρι οι turbo εκδόσεις του να έχουν μετρητή πίεσης λαδιού, όπως είχαν τα Fiat Uno και Punto Mk1.
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Και σε τι θα ωφελουσε αυτο φιλε μου? Να ελεγες για θερμοκρασια λαδιου,να ελεγα σιγουρα χρειαζεται για να ξερεις ποτε πρεπει να πατας και ποτε να σταματας..