Ωπ! Δεν το πρόσεξα.Orange wrote:Ελεγα πεντε εξι μηνυματα παραπανω....
ΝΕΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- tasaros
- Νικολάκης

Re: ΝΕΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
-
pjohn
- Νικολάκης

Πάντως ένα αρχείο που έχει το υπουργείο δεν λέει για χρονολογίες αλλά για κλάσεις ρύπων (EURO1,2,3,4). Εχει διαφορά!
- g
- Τρέχω σε αγώνες.

εγω ακουσα πως το μετρο θα εφαρμοστει οπως παραπανω απο φετος και σε οριζοντα 2ετιας θα πηγαινει βασει ρυπων...
- Marilena21
- Έβγαλα το Ν

και εγω ετσι ακουσα,αντε να δουμε πλεον που θα πρωτοπληρωνουμε!!!!!!ελεοσσσσσ!
- GRIGIO
- Schumacher

Χαιρεται σε όλους!Μαζι με τις γιορτες ήρθαν και τα τελη κυκλοφορίας.Ενα εχω να πω:ΑΙΣΧΟΣ!Συνολικά πλήρωσα 137 ευρώ δηλαδή 112 που ειναι κανονικα + 25 ευρώ τέλη περιβάλλοντος!ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ?????Δηλαδή εν ολίγοις επειδή το αμάξι μ ειναι 10-2004 θα πληρώσω 25 ευρώ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ και αυτος που πήρε το ίδιο αμάξι τον 1-2005 ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΜΑΞΙ παντα στα ιδια κυβικά θα πληρώσει 112!Αυτά ειναι εντός του σχεδίου των 100 ημερών ή στο πλαίσιο περιβαλλοντος??????ΕΛΕΟΣ πια,τελικά το αμάξι ειναι ενας πολύ καλός τρόπος το κράτος να μας πιάνει τον πισινό!ΔΕ ΜΕ ΝΙΑΖΟΥΝ τα 25 ευρώ,καθε φορά που πάω πίστα τοσα χαλάω.Αλλα η κοροιδία....Που ειναι οντως κοροιδία.
Οχι τπτ αλλο απλα το αμαξι μου εχει 129μklg εκπομπές καυσαερίων...Δηλαδή ΤΠΤ..Αλλα ξέχασα,το περιβάλλον προέχει....ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Οχι τπτ αλλο απλα το αμαξι μου εχει 129μklg εκπομπές καυσαερίων...Δηλαδή ΤΠΤ..Αλλα ξέχασα,το περιβάλλον προέχει....ΚΑΤΑΔΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ----->
http://www.youtube.com/watch?v=HNFwzfgd ... annel_page
http://www.youtube.com/watch?v=KQ1Gmqw15qc
R.I.P Μέλε....
R.I.P Μητσάκο
http://www.youtube.com/watch?v=HNFwzfgd ... annel_page
http://www.youtube.com/watch?v=KQ1Gmqw15qc
R.I.P Μέλε....
R.I.P Μητσάκο
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Tελη κοροϊδιας ειναι .. Και βεβαια το πιθανοτερο ειναι πως αν καποιος μηνυσει το κρατος με μια ομορφα στολισμενη αναφορα ,θα λαβει και αποζημιωση αφου ληστρικα (με το ετσι θελω) απαιτει επιπλεον χρηματα απο τους ιδιοκτητες.Για τα τελη θα επρεπε να εχουν μια πιο συνθετη φορμουλα που θα κοιτουσε οχι την ηλικια αλλα τα καυσαερια και ισως (με καποιο συντελεστη βαρυτητας) την οικολογικη γενια του κινητηρα .
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- g
- Τρέχω σε αγώνες.

Πληρωνεις 137 και ο αλλος με το ιδιο αμαξι λιγοτερο απο 112 που ηταν παλιοτερα...
Εγω στο σπορτινγκ απο 202 θα πληρωσω 250+ και το ιδιο αμαξι του 5 κατω απο 202...\
Της μανας μου το σεισεντο σπορτινγκ με μηδαμηνους ρυπους,αριστα συντηρημενο και φυσικα οικολογικοτατο πληρωνει 170, ενω μια μερσεντα 1800 κομπρεσορατη με δυπλους ρυπους ας πουμε πληρωνει πανω κατω 190...Καταλαβενεται τι γινεται...
Εγω στο σπορτινγκ απο 202 θα πληρωσω 250+ και το ιδιο αμαξι του 5 κατω απο 202...\
Της μανας μου το σεισεντο σπορτινγκ με μηδαμηνους ρυπους,αριστα συντηρημενο και φυσικα οικολογικοτατο πληρωνει 170, ενω μια μερσεντα 1800 κομπρεσορατη με δυπλους ρυπους ας πουμε πληρωνει πανω κατω 190...Καταλαβενεται τι γινεται...
- math
- Έβγαλα το Ν

Ειναι η πρωτη φορα που το μηνυμα μου δεν θα ειναι στοχευμενο σ αυτο το φορουμ αλλα επειδη ειδα πολλα παρομοια μηνυματα δεν κρατηθηκα και γω..
Τα τελη κυκλοφοριας λυπαμαι που θα το πω,ειναι ενα ευγενικο ''ντζβατζιλικη'' του κρατους και επιτρεψτε μου την εκφραση.Δεν με νοιαζει αν θα πλρωσω 18 ε λιγοτερα η περισσοτερα,αλλα με ενοχλει γενικα ο θεσμος.Γιατι?
Για τον πολυ απλο λογο πως τα λεφτα που δινουμε ολοι εμεις δεν φτανουν ποτε στον τελικο τους σκοπο..Ουτε το ελλειμα μειωνεται,ουτε το περοβαλλον σωνεται ουτε οι δρομοι καλυτερεουν.Αρα γιατι να χανω μεροκαματο και να πηγαινω στις ουρες μιας βαρεμενης εφοριας,να αντιμετωπισω τον καθε βλαχουπαλληλο με το κουτοπονηρο υφος για να παρω το σημα και να πω και ευχαριστω???
Μακαρι να εβλεπα οτι τα λεφτα μου πιανουν τοπο και να πληρωνα και τελη και διοδια και φορο στα καυσιμα και τα παντα με μεγαλη μου ευχαριστηση.Αλλα να ηξερα οτι οταν θα βγω στην εθνικη θα ευχαριστηθω την βολτουλα μου και το αμαξακι μου και οταν κυκλοφορω στην πολη μου δεν θα πετυχαινω ανα 50μ ταφρους και μισοτελειωμενα εργα...Και να ηξερα πως μπορω να οδηγησω και τους 12 μηνες του χρονου και οχι τους 9,γιατι τους αλλους 3 θες βαρκα για να κυκλοφορησεις.
Αν λοιπον εχουν περιβαλλοντικη ευαισθησια,δηλαδη αν νομιζουν πως ενα φιατακι του 95 μολυνει περισσοτερο απο μια Καγιεν και αναφερωμαι στον ''πρασσινο δαχτυλιο'' Ας μου επιστρεφουν και μενα καθε χρονο τα λεφτα που χρειαζομαι για να επισκευασω τις στραυομενες ζαντες και τα σπασμενα αμορτισερ απο τους κατσικοδρομους.
Για τον πολυ απλο λογο πως τα λεφτα που δινουμε ολοι εμεις δεν φτανουν ποτε στον τελικο τους σκοπο..Ουτε το ελλειμα μειωνεται,ουτε το περοβαλλον σωνεται ουτε οι δρομοι καλυτερεουν.Αρα γιατι να χανω μεροκαματο και να πηγαινω στις ουρες μιας βαρεμενης εφοριας,να αντιμετωπισω τον καθε βλαχουπαλληλο με το κουτοπονηρο υφος για να παρω το σημα και να πω και ευχαριστω???
Μακαρι να εβλεπα οτι τα λεφτα μου πιανουν τοπο και να πληρωνα και τελη και διοδια και φορο στα καυσιμα και τα παντα με μεγαλη μου ευχαριστηση.Αλλα να ηξερα οτι οταν θα βγω στην εθνικη θα ευχαριστηθω την βολτουλα μου και το αμαξακι μου και οταν κυκλοφορω στην πολη μου δεν θα πετυχαινω ανα 50μ ταφρους και μισοτελειωμενα εργα...Και να ηξερα πως μπορω να οδηγησω και τους 12 μηνες του χρονου και οχι τους 9,γιατι τους αλλους 3 θες βαρκα για να κυκλοφορησεις.
Αν λοιπον εχουν περιβαλλοντικη ευαισθησια,δηλαδη αν νομιζουν πως ενα φιατακι του 95 μολυνει περισσοτερο απο μια Καγιεν και αναφερωμαι στον ''πρασσινο δαχτυλιο'' Ας μου επιστρεφουν και μενα καθε χρονο τα λεφτα που χρειαζομαι για να επισκευασω τις στραυομενες ζαντες και τα σπασμενα αμορτισερ απο τους κατσικοδρομους.
- Orange
- Schumacher

- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε math.math wrote:Ειναι η πρωτη φορα που το μηνυμα μου δεν θα ειναι στοχευμενο σ αυτο το φορουμ αλλα επειδη ειδα πολλα παρομοια μηνυματα δεν κρατηθηκα και γω..Τα τελη κυκλοφοριας λυπαμαι που θα το πω,ειναι ενα ευγενικο ''ντζβατζιλικη'' του κρατους και επιτρεψτε μου την εκφραση.Δεν με νοιαζει αν θα πλρωσω 18 ε λιγοτερα η περισσοτερα,αλλα με ενοχλει γενικα ο θεσμος.Γιατι?
- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2010 παρατείνεται από τις 31/12/2009 ως τις 15/1/2010. Η παράταση ισχύει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ...
Για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., έχουν επίσης τη δυνατότητα να το πράξουν έως τις 15/1/2010.
Σχετικά με τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι τα σημερινά τέλη προκύπτουν από το συνδυασμό της «ρύθμισης Σουφλιά», η οποία διαφοροποιούσε τα τέλη με βάση τον κυβισμό και την παλαιότητα των οχημάτων, αλλά και επιπρόσθετα του ειδικού τέλους στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Με το νέο τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας που εφάρμοσαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, έγινε σημαντική προσπάθεια για τη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των ιδιοκτητών οχημάτων μικρού και μεσαίου κυβισμού.
Παρά τη βελτίωση αυτή διαπιστώνεται ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η επιβάρυνση είναι σημαντική, ιδιαίτερα σε παλαιά οχήματα πολύ μεγάλου κυβισμού.
Για το λόγο αυτό, και δεδομένου ότι η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2010 ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να εξετάσει το ζήτημα στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2011.
ΠΗΓΗ: http://troktiko.blogspot.com
- Z3RatuL
- Νικολάκης

Ναι δε φταίνε αυτοί δηλαδή η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε τα μέτρα και αυτοί δε πρόλαβαν να τα φτιάξουν. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!
Αυξάνουν και όλα τα διόδια κατά 10 λεπτά με το νέο έτος και κατά τα άλλα οι μισθοί ακόμη στα χαμηλότερα επίπεδα.
Ντροπή σε όλους που μας έχουν φέρει σ' αυτά τα χάλια και καθόμαστε και τα τρώμε γαμώτο μου!
Αυξάνουν και όλα τα διόδια κατά 10 λεπτά με το νέο έτος και κατά τα άλλα οι μισθοί ακόμη στα χαμηλότερα επίπεδα.
Ντροπή σε όλους που μας έχουν φέρει σ' αυτά τα χάλια και καθόμαστε και τα τρώμε γαμώτο μου!
There's a diference between living & BEING ALIVE!
- GDRIVER
- Τρέχω σε αγώνες.

απαραδεκτο παραθυρο νομου για τα νεα σηματα
καλημερα.μπαινω κατευθειαν στο ψητο. ενας γνωστος μου εχει μια bmw 318 αρχαιο,του 1994. το αγορασε απο γερμανια και μαντεψτε ποσο πληρωσε για τα σηματα. 184 ευρω. ξερετε γιατι; γιατι η αδεια κυκλοφοριας του γραφει 2007. καλο εεε; τωρα καταλαβαινουμε το βρωμικο παιχνιδι των εκαστοτε κυβερνησεων για να αναπαλαιωσουν τις βιλες τους με τα λεφτα μας. ωραια την καλυψαν την απατη με ταχα μου πρασινα,κοκκινα, τιρκουαζ σηματα.
αλλα κατα τα αλλα σε υποχρεωνουν να βγαλεις καρτα καυσαεριων. ευχομαι ολοψυχα καποια στιγμη να λογοδοτησουν στη δικαιοσυνη αυτοι οι τυποι. και δε μιλαω για τη διεφθαρμενη δικαιοσυνη των ευελπιδων η δικαστικου μεγαρου αλλα εκαι που τοσον καιρο επρεπε. στη δικαιοσυνη της εκκλησιας του δημου. τελος παντων σταματαω εδω γιατι θα αρχισω να παραληρω. ξερετε και κατι; πολυ μαγκια για αυτους που παρεδωσαν τις πινακιδες τους και εβγαλαν νεες με καινουργια αδεια κυκλοφοριας. καλα τους εκαναν.

_________________________________________________________________________________________________
Edited By RUD:
Έγινε συγχώνευση με το topic: "ΝΕΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ" μιας και αναφέρεται στο ίδιο πράγμα.
_________________________________________________________________________________________________
Edited By RUD:
Έγινε συγχώνευση με το topic: "ΝΕΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ" μιας και αναφέρεται στο ίδιο πράγμα.
μιά φορά ονειροναύτης , για πάντα ονειροναύτης
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Re: απαραδεκτο παραθυρο νομου για τα νεα σηματα
Aυτο δεν νομιζω ισχυει γιατι ολα τα ελληνικα αυτοκινητα εχουν ημερομηνια 1ης αδειας ,οποτε και νεα αδεια να βγαλουν τωρα δεν θα μπορουσαν να εχουν μειωμενα τελη.Επιπλεον ολοι αυτοι που παρεδωσαν τις πινακιδες τους,αντ'αυτου θα ειχαν ζητησει νεα αδειαGDRIVER wrote:τελος παντων σταματαω εδω γιατι θα αρχισω να παραληρω. ξερετε και κατι; πολυ μαγκια για αυτους που παρεδωσαν τις πινακιδες τους και εβγαλαν νεες με καινουργια αδεια κυκλοφοριας. καλα τους εκαναν.![]()
![]()
![]()
![]()
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..