Χτες περασα για δευτερη φορα ΚΤΕΟ το αμαξι μου.Και τις δυο φορες επισκεφθηκα Ιδιωτικο ΚΤΕΟ.
Την 1η φορα ως αμυητος στην διαδικασια ομολογω πως δεν ειχα παρει τα ματια μου απο το αμαξι παρακολουθωντας την διαδικασια του ελεγχου η διαρκεια του οποιου ξεπερασε τα 15' .Τελειωνοντας παρελαβα το αναλυτικο φυλλαδιο που εδειχνε πολυ αναλυτικα την κατασταση του αυτοκινητου και μαλιστα εδινε και σε ποσοστα τις διαφορες ανα αξονα & εμπρος πισω(οσοι εχουν επισκεφθει καποιο παραρτημα της ΑUT0V1S10N θα αντιλαμβανονται σε τι αναφερομαι-ισως και αλλες αλυσιδες να εχουν παρομοια αναλυτικη αναφορα αλλα δν ειμαι σε θεση να το γνωριζω..).
Την 2η φορα επισκεφθηκα ενα συνεταιριστικο Ι.ΚΤΕΟ .Παρακολουθωντας παλι την διαδικασια (οπως ξερετε προσφερουν και καφε),ο μονος καφες που θα μπορουσα να εχω πιει ηταν ο εσπρεσσο!Ο ελεγχος δεν διηρκησε ουτε 10 λεπτα (20λεπτος ειναι αν δεν απατωμαι) και συμπεριλαμβανε τα εξης: μετρηση καυσαεριων/αμορτισερομετρηση μπροστα/ελεγχος πεδης μπροστα/αμορτισερομετρηση πισω/ελεγχος πεδης πισω/ελεγχος χειροφρενου/ ελεγχος φωτων εμπρος και τυπικος ελεγχος απο κατω(σε αντιθεση με την 1η φορα που μπορω να πω πως ηταν αρκετα ενδελεχης).
Στο τελευταιο κομματι εχω την εντυπωση ειδαν και την γεωμετρια των τροχων.
Οπως θα διαβασατε μεχρι τωρα ,πουθενα δεν ανεφερα ελεγχο στην μηχανη..Το καπω μου δεν το σηκωσαν
Τελειωνοντας μου εδωσαν το δελτιο που περιειχε τις εξης πληροφοριες : καυσαερια/φρεναρισμα(γενικο) & χειροφρενο καθως και γεωμετρια εμπροσθιου συστηματος.Προφανως αυτα πρεπει να γραψουν,αυτα και γραφουν ,ενω σιγουρα καποιον που δεν θα ηθελε να του ψαξουν ενδελεχως το αυτοκινητο,τον βγαζει και απο την αγγαρεια των ενδεχομενων επισκευων που θα επρεπε να κανει..Ομως ,περαν τον 45 ευρω που εισπραττουν,ο πραγματικος σκοπος ποιος ειναι?Δεν ειναι να μπορει να δει ο ιδιοκτητης αν υπαρχει καποιο προβλημα και να αναζητησει τις αιτιες & λυσεις αυτων?
Η δικη σας αποψη ποια ειναι?