Hill Holder, ESP & ABS prob. σε t-jet + prob σε κ. κλείδωμα
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- HauntedPunto
- Schumacher

Re: Hill Holder & ABS failure σε t-jet
hahahaha λες??? η μία έγραφε και "τιτάνιο" απ' έξω... και έδειχνε κάπως διαφορετική!
(off...)
(off...)
Made Me Do ItPure on the outside, Haunted on the inside...
- kokoriko
- Εμαθα να ξεκινάω.

4 ώρες που έκατσα εκεί είδα την αλλαγή της τουρμπίνας και την αλλαγή της εξάτμισης
βαρεθήκαν να μου λένε να πάω μέσα στην έκθεση και να περιμένω!!
Χάρης ~GP TJET RACING~ 2009
- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

-
tzoutzis
- Νικολάκης

παιδια εχω το ιδιο προβλημα και οσο παει γινετε και πιο εντονο
στην αρχη μου ειπαν οτι φταιει η γιωση αλλα περασα καινουρια και συνεχισε να το κανει
μου αναβουν τα λαμπακια και δεν τραωαει το αμαξι!
εμενα μου αναβουν hill holder esp kai to chek engine και καμια φορα χανω το γκαζι!
τι μπορει να φταιει?
στην αρχη μου ειπαν οτι φταιει η γιωση αλλα περασα καινουρια και συνεχισε να το κανει
μου αναβουν τα λαμπακια και δεν τραωαει το αμαξι!
εμενα μου αναβουν hill holder esp kai to chek engine και καμια φορα χανω το γκαζι!
τι μπορει να φταιει?
- HauntedPunto
- Schumacher

το έβαλαν στο tester το αμάξι?????????
-
tzoutzis
- Νικολάκης

το αμαξι μπηκε στο τεστερ και εβγαλε 3 βλαβες που για να τις αλλαξω θα ηθελα 1800 ευρω
πεταλουδα και 2 αλλες!
πεταλουδα και 2 αλλες!
- skinboy
- Schumacher

Aγγελε το τεστερακι ειναι καλο αλλα πρεπει να γινεται συμβουλος κ οχι ο μηχανικος που θα διαγνωσει το προβλημα,
αυτος ειναι κ ο λογος που πολλες φορες πολυς κοσμος τραβιεμαι μπολικες φορες για τον ιδιο λογο σε μια αντιπροσωπεια/ σερβις / οτιδηποτε.
κοιτανε το τεστερ κ δεν ψαχνουνε λιγο.
πρωτα πρεπει να ψαχνεις το αμαξι στα σημεια, ακομα κ ο οπτικος ελεγχος μπορει να δειξει κατι που χρειαζεται να βαλεις το χερι σου σαν μηχανικος να το φτιαξεις γιατι αν δε φταιει αυτο θα φταιει εντος ολιγου καιρου...
με το τεστερ μπορεις να πας ποιο "κοντα" στο σημειο της βλαβης.
το κακο με τα τεστερ κ αυτο που πολυς κοσμος (ακομα κ επαγγελματιες δεν νιωθουνε) ειναι οτι διαβαζουνε σφαλματα που καταγραφονται απο τις μοναδες μεσο της θυρας απο τους διαυλους διαγνωσεις.
ενα σφαλμα πχ
δυσλειτουργια του Hill holder
και ενα αλλο σφαλμα πχ
δυσλειτουργια του ABS , den εχουνε το ιδιο value , καποιο απο τα δυο ειναι ποιο ισχυρο απο το αλλο.
αυτο η θυρα το καταγραφει ετσι πας κ ενω εχεις προβλημα στο hill holder επειδη εχασες προσωρινη επικοινωνια με ενα σενσορα του ABS , μπορει το value να μην οριζει ακριβες σημειο προβληματος μιας κ τα δυο συστηματα χρησιμοποιουνε τον ιδιο αισθητηρα, αρα το κοινο σημειο ειναι ο αισθητηρας κ οχι το hill holder η οτιδηποτε αλλο παιζει απο εκει πανω.
και το αναποδο.
+ οτι το μεγαλυτερο σε βαρος προβλημα ισως καταγραφει απο πανω απο καποιο μικροτερο το οποιο ειναι στο ιδιο Bus την ιδια στιγμη (κ αυτο ποικιλοι ανα εγκεφαλο εκδοση κτλ κτλ)
αμα με το τεστερ κανεις διαγνωση κ κρατησει την ενδειξη ie. temp failure hill holder με καποιο κοδικο διαγνωσεις διπλα, απλα θα σε resetαρουν (κ δεν θα δουνε τον αισθητηρα αν δεν το ψαξει καποιος)
αυτος ειναι κ ο λογος που πολλες φορες πολυς κοσμος τραβιεμαι μπολικες φορες για τον ιδιο λογο σε μια αντιπροσωπεια/ σερβις / οτιδηποτε.
κοιτανε το τεστερ κ δεν ψαχνουνε λιγο.
πρωτα πρεπει να ψαχνεις το αμαξι στα σημεια, ακομα κ ο οπτικος ελεγχος μπορει να δειξει κατι που χρειαζεται να βαλεις το χερι σου σαν μηχανικος να το φτιαξεις γιατι αν δε φταιει αυτο θα φταιει εντος ολιγου καιρου...
με το τεστερ μπορεις να πας ποιο "κοντα" στο σημειο της βλαβης.
το κακο με τα τεστερ κ αυτο που πολυς κοσμος (ακομα κ επαγγελματιες δεν νιωθουνε) ειναι οτι διαβαζουνε σφαλματα που καταγραφονται απο τις μοναδες μεσο της θυρας απο τους διαυλους διαγνωσεις.
ενα σφαλμα πχ
δυσλειτουργια του Hill holder
και ενα αλλο σφαλμα πχ
δυσλειτουργια του ABS , den εχουνε το ιδιο value , καποιο απο τα δυο ειναι ποιο ισχυρο απο το αλλο.
αυτο η θυρα το καταγραφει ετσι πας κ ενω εχεις προβλημα στο hill holder επειδη εχασες προσωρινη επικοινωνια με ενα σενσορα του ABS , μπορει το value να μην οριζει ακριβες σημειο προβληματος μιας κ τα δυο συστηματα χρησιμοποιουνε τον ιδιο αισθητηρα, αρα το κοινο σημειο ειναι ο αισθητηρας κ οχι το hill holder η οτιδηποτε αλλο παιζει απο εκει πανω.
και το αναποδο.
+ οτι το μεγαλυτερο σε βαρος προβλημα ισως καταγραφει απο πανω απο καποιο μικροτερο το οποιο ειναι στο ιδιο Bus την ιδια στιγμη (κ αυτο ποικιλοι ανα εγκεφαλο εκδοση κτλ κτλ)
αμα με το τεστερ κανεις διαγνωση κ κρατησει την ενδειξη ie. temp failure hill holder με καποιο κοδικο διαγνωσεις διπλα, απλα θα σε resetαρουν (κ δεν θα δουνε τον αισθητηρα αν δεν το ψαξει καποιος)
Punto HGT SC Evo
- skinboy
- Schumacher

η διαγνωση σου γινεται ποιο ευκολα απο το να ακους για 1800αευρα.tzoutzis wrote:το αμαξι μπηκε στο τεστερ και εβγαλε 3 βλαβες που για να τις αλλαξω θα ηθελα 1800 ευρω
πεταλουδα και 2 αλλες!
ακυρωστε επικοινωνια με ενα πισο τροχου σενσορα ABS ,
ολα τα ηλεκτρονικα σου θα τεθουν εκτος λειτουργιας κ θα αναψουνε οι ενδειξεις.
το αμαξι δουλευει κανονικα χωρις abs τωρα κ τιποτα απο τις αλλες χαζομαρες ,
δουλεψε το αμαξι μερικες μερες ετσι (με γνωση σου οτι δεν εχεις τα ηλεκτρονικα διαθεσιμα)
θες αν λειτουργει σωστα.
τσεκαρετε τις γειωσεις (ΟΛΕΣ)
την μπαταρια οτι δεν εχει παθει black out κ τα ηλεκτρικα σαν παροχες
αν το αμαξι εχει το κομπιασμα θες μοναδα πεταλουδας η κατι απο αυτη (θα σου ξανα δειξει το τεστερ το ιδιο λαθος με τωρα το επιβεβαιωνεται τι ειναι βαση κοδικου)
αν δουλευει ρολοι ασχολησε να δεις απο την μοναδα abs κτλ να δεις τι θα κανεις....
απλα.
Punto HGT SC Evo
-
tzoutzis
- Νικολάκης

ενας μηχανικος μου αλλαξε την πεταλουδα αλλα δεν ηταν αυτο το προβλημα
ενας αλλος μου ειπε οτι ειναι η γιωση περασα δευτερη γιωση αλλα παλι το ιδιο προβλημα!
σημερα αλλαξα τι βαλβιδα του στοπ μηπως φταει αυτο γιατι ενα διαστημα ειχα προβλημα με αυτο
θα δουμε αν δεν σταματησει παμε για ελεγχο των αισθητηρων του abs και βλεπουμε!
ενας αλλος μου ειπε οτι ειναι η γιωση περασα δευτερη γιωση αλλα παλι το ιδιο προβλημα!
σημερα αλλαξα τι βαλβιδα του στοπ μηπως φταει αυτο γιατι ενα διαστημα ειχα προβλημα με αυτο
θα δουμε αν δεν σταματησει παμε για ελεγχο των αισθητηρων του abs και βλεπουμε!
- HauntedPunto
- Schumacher

καλή τύχη φίλος.. εμένα έχει φτιάξει πάντως μετά την αλλαγή της βαλβίδας..
Ναι Πέτρο έχεις δίκιο αλλά δυστυχώς όλοι στις αντιπροσωπείες τα ίδια κάνουν..
Ναι Πέτρο έχεις δίκιο αλλά δυστυχώς όλοι στις αντιπροσωπείες τα ίδια κάνουν..
-
tzoutzis
- Νικολάκης

ουτε και η βαλβιδα εφταιγε!!!!!
αντε να δουμε τι θα γινει με αυτο το θεμα!!!!!!!
αντε να δουμε τι θα γινει με αυτο το θεμα!!!!!!!
- dimitris95
- Μαθαίνω να στρίβω.

αυτα μου την δινουν με τη fiat...
ολο μικροπροβληματα εως καμια φορα σοβαροτερα οπως αυτο κ να τραβιεσαι στα συνεργεια να χανεις χρονο χρημα κ να τσαντιζεσαι με το κωλαμαξο...
δ ειναι σοβαρα πραγματα αυτα..
δ ξερω πως μπορουν να αντομετωπιστουν...
ολο μικροπροβληματα εως καμια φορα σοβαροτερα οπως αυτο κ να τραβιεσαι στα συνεργεια να χανεις χρονο χρημα κ να τσαντιζεσαι με το κωλαμαξο...
d.i.s.p.i.c.
μα οποιος δ χασει στα λεφτα κ στην αγαπη δ εχει μαθει τη ζωη...
μα οποιος δ χασει στα λεφτα κ στην αγαπη δ εχει μαθει τη ζωη...
- Pandelis
- Νικολάκης

φιλε για το ιδιο προβλημα εμενα με αλλαξαν πεταλουδα γκαζιού όλο το σετ!
-
tzoutzis
- Νικολάκης

το αμαξι ειναι μεσα στν αντιπρωσοπεια!το ελεξαν και κατελιξαν οτι ολα προερχονται απο το καλωδιο ρευματος!!!!κατα ποσο εχουν δικιο δεν ξερω!αυριο που θα το παρω θα το μαθουμε ολοι!!
- skinboy
- Schumacher

βρισκοντας ενα συνεργειο που να ξερει τι πρεπει να κανει για να μην ταλαιπωρει τους πελατες του.dimitris95 wrote:αυτα μου την δινουν με τη fiat...
Να εχει πειρα κ γνωση κ να ειναι τιμιο μαγαζι.
Αισιος εχω το 4ο fiat στα χερια μου , το 7 στην οικογενεια, στα 5 τελευταια δεν ειχα ποτε προβληματα που να με ταλαιπωρησανε (τα παλιοτερα δεν εχω τοσο καλη εικονα μιας κ ημουνα μικρος πολυ)
Μετα ΟΛΑ αυτα τα ξεχνατε απλα.
με τοσα ηλεκτρονικα τα αμαξια ειναι λογικο να εχουνε κααααπια στιγμη θεμα.
επικοινωνεις , ενημερωνεσαι αν ειναι αμεσο η απλο θεμα (δηλαδη κινουμε η οχι με απλα λογια) πας με την πρωτη ευκαιρεια ,τακτοποιητε το θεμα κ φευγεις.
απλα πραγματα
Punto HGT SC Evo