Στρώσιμο νέου αυτοκινήτου.
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- Coach
- Μαθαίνω να στρίβω.

Re: Στρώσιμο νέου αυτοκινήτου.
Σωστοτατος ο κωστας.Διαβαστε το λοιπον ολοι για να μπειτε στο νοημα οπως ελεγα!
Colin McRae - Θεός
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

το θεμα ειναι οτι φιλε μου οτι ελαχιστα εργοστασιακα αυτοκινητα εχουν θερμοκρασια λαδιου.... επισης το στρωσιμο κατα εναν μεγαλο βαθμο γινεται οταν κρυωνει και ζεστενεται ο κινητηρας... πραγμα που δε γινεται πριν τα 1.500χλμ... καποια πραγματα δε γινεται να τα πιεζεις...
δε ξερω μου φαινεται δυσκολο αυτος και αλλοι 10 ανθρωποι να εχουν ανακαλυψει το μεγαλο μυστικο και κανενας αλλος να μην το γνωριζει.. επισης το κειμενο εχει αντιφασεις. σε αλλα σημεια αναφερεται σε ανακατασκευασμενους κινητηρες και σε αλλα για καινουριους...
δε ξερω μου φαινεται δυσκολο αυτος και αλλοι 10 ανθρωποι να εχουν ανακαλυψει το μεγαλο μυστικο και κανενας αλλος να μην το γνωριζει.. επισης το κειμενο εχει αντιφασεις. σε αλλα σημεια αναφερεται σε ανακατασκευασμενους κινητηρες και σε αλλα για καινουριους...
- Orange
- Schumacher

Εγω παλι τι να πω??
Οτι τετοιο ρονταρισμα δεν εχω δει ουτε στα θερμικα μοτερακια του μοντελισμου??
"Παταμε" σε γενικες γραμμες στα ιδια, αλλα εκει που ειναι τραβηγμενο, ειναι στην χρονικη περιοδο, στα ολικα χιλιομετρα δηλαδη, που ολοκληρωνετε το στρωσιμο.Το βρισκω περιορισμενο πολυ.
Και το εχω ξαναπει,
ΟΚ, ισως ειναι λογικο, για ενα αγωνιστικο μοτερ, που δουλευει αλλου, μ' αλλο τροπο και για συγκεκριμενα χιλιομετρα.
Το καινουργιο το αμαξακι μου ομως, που θα το κρατησω ενδεχομενος και για πανω απο 100.000 χιλιομετρα, δεν υπαρχει περιπτωση να το στρωσω με αυτον τον τροπο.
Σιγα σιγα, θα το ανοιγω, ποτε τερμα πεταλουδα, παρα μονο στα τελειωματα.Το πρωτο λαδι με το φιλτρο θα φυγουν στα 1.000 χλμ και μεχρι τα 4.000~5.000 χλμ, θα το παω με συγκρατημενη, ανωδικη πορεια.
Τη συγκεκριμενη τακτικη την εφαρμωσα σε τρια καινουργια αυτοκινητα και μεχρι τα 70.000~80.000 χλμ που τα πουλησα, δουλευαν κανονικα, χωρις κομπιασματα, μπερδεματα, με θετικο τραβηγμα και γενικα ρολοι.
Φυσικα τα μοτερ τους ανοιξαν μετα απο 18.000 με 20.000 χλμ, οπου ειδα και τις πραγματικες τελικες τους.
Τωρα πως στην περιπτωση του "γρηγορου" στρωσιματος, λενε οτι ανοιξαν, το θεωρω τραβηγμενο.
Οτι τετοιο ρονταρισμα δεν εχω δει ουτε στα θερμικα μοτερακια του μοντελισμου??
"Παταμε" σε γενικες γραμμες στα ιδια, αλλα εκει που ειναι τραβηγμενο, ειναι στην χρονικη περιοδο, στα ολικα χιλιομετρα δηλαδη, που ολοκληρωνετε το στρωσιμο.Το βρισκω περιορισμενο πολυ.
Και το εχω ξαναπει,
ΟΚ, ισως ειναι λογικο, για ενα αγωνιστικο μοτερ, που δουλευει αλλου, μ' αλλο τροπο και για συγκεκριμενα χιλιομετρα.
Το καινουργιο το αμαξακι μου ομως, που θα το κρατησω ενδεχομενος και για πανω απο 100.000 χιλιομετρα, δεν υπαρχει περιπτωση να το στρωσω με αυτον τον τροπο.
Σιγα σιγα, θα το ανοιγω, ποτε τερμα πεταλουδα, παρα μονο στα τελειωματα.Το πρωτο λαδι με το φιλτρο θα φυγουν στα 1.000 χλμ και μεχρι τα 4.000~5.000 χλμ, θα το παω με συγκρατημενη, ανωδικη πορεια.
Τη συγκεκριμενη τακτικη την εφαρμωσα σε τρια καινουργια αυτοκινητα και μεχρι τα 70.000~80.000 χλμ που τα πουλησα, δουλευαν κανονικα, χωρις κομπιασματα, μπερδεματα, με θετικο τραβηγμα και γενικα ρολοι.
Φυσικα τα μοτερ τους ανοιξαν μετα απο 18.000 με 20.000 χλμ, οπου ειδα και τις πραγματικες τελικες τους.
Τωρα πως στην περιπτωση του "γρηγορου" στρωσιματος, λενε οτι ανοιξαν, το θεωρω τραβηγμενο.

- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

και για μενα αυτος ειναι ο σωστος τροπος στρωσηματος. ας αργησει και λιγο να ανοιξει το μοτερ...
- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

Έτσι είναι το σωστό.Orange wrote:Εγω παλι τι να πω??
Οτι τετοιο ρονταρισμα δεν εχω δει ουτε στα θερμικα μοτερακια του μοντελισμου??![]()
Και το εχω ξαναπει,
- Happy_Grigio
- Μαθαίνω να στρίβω.

Orange +10^100
Περίπου έτσι έστρωσα και το δικό μου t-jet. Στα τελευταία 20000km δεν έχει κάψει σχεδόν σταγόνα λάδι, ενώ οι επιδόσεις (μέσα στο καλοκαίρι) μετά τα πρώτα 25000km ήταν καλύτερες από όλες που δημοσιεύθηκαν στα περιοδικά. Και σε δύο δυναμόμετρα έβγαλε 123PS και 130PS (με 31 και 27oC).
Όσον αφορά την παράγραφο "Μοτέρ vs νηπιαγωγείου", μήπως ο τρόπος που προτείνει είναι ανάλογος, με το που γεννιέται το μωρό να το αρχίσουμε στα μπουκέτα (όχι λουλουδιών) για να στρώσει χαρακτήρα
. Η διαπαιδαγώγιση πρέπει είναι μια μακροχρόνια, σταδιακή και συνεχής διαδικασία.
Περίπου έτσι έστρωσα και το δικό μου t-jet. Στα τελευταία 20000km δεν έχει κάψει σχεδόν σταγόνα λάδι, ενώ οι επιδόσεις (μέσα στο καλοκαίρι) μετά τα πρώτα 25000km ήταν καλύτερες από όλες που δημοσιεύθηκαν στα περιοδικά. Και σε δύο δυναμόμετρα έβγαλε 123PS και 130PS (με 31 και 27oC).
Όσον αφορά την παράγραφο "Μοτέρ vs νηπιαγωγείου", μήπως ο τρόπος που προτείνει είναι ανάλογος, με το που γεννιέται το μωρό να το αρχίσουμε στα μπουκέτα (όχι λουλουδιών) για να στρώσει χαρακτήρα
-
koni
- Έβγαλα το Ν

- Orange
- Schumacher

Στην αμεσως προηγουμενη σελιδα, υπαρχει το link, απο τον "P.A.D.R.C".
Περι ταυτου γινετε η ολη συζητηση!!

- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Είμαι 212 ΧΛΜ πριν τα 5.000 ΧΛΜ. Στα 5.000 ΧΛΜ, να του τα δώσω όλα;Orange wrote:Στην αμεσως προηγουμενη σελιδα, υπαρχει το link, απο τον "P.A.D.R.C".
Περι ταυτου γινετε η ολη συζητηση!!
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

οχι αν δεν το εχεις κανει σταδιακα... επρεπε απο τα 3000 να αρχιζεις να ανεβαζεις σταδιακα στροφες και στα 5000 να μπορεις να το σκιζεις κανονικα..

εγραψε η προσεγγιση σου στο θεμα!thanpap wrote:Orange +10^100
Όσον αφορά την παράγραφο "Μοτέρ vs νηπιαγωγείου", μήπως ο τρόπος που προτείνει είναι ανάλογος, με το που γεννιέται το μωρό να το αρχίσουμε στα μπουκέτα (όχι λουλουδιών) για να στρώσει χαρακτήρα. Η διαπαιδαγώγιση πρέπει είναι μια μακροχρόνια, σταδιακή και συνεχής διαδικασία.
- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Σταδιακά;VeRDe wrote:οχι αν δεν το εχεις κανει σταδιακα...
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

ε ναι δε μπορει να το εστρωνες ξερω γω μεχρι 3000 στροφες τοσο καιρο και ξαφνικα να αρχησεις να το κοφτιαζεις...
- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Το ανεβάζω και ως 5500-6000 στροφές, αλλά όχι τέρμα γκάζια η κόφτες ακόμα.VeRDe wrote:οχι αν δεν το εχεις κανει σταδιακα... επρεπε απο τα 3000 να αρχιζεις να ανεβαζεις σταδιακα στροφες και στα 5000 να μπορεις να το σκιζεις κανονικα..
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

ε τοτε μπορεις να το σκισεις πλεον...
- Orange
- Schumacher

Κανονικα και με το νομο!!VeRDe wrote:ε τοτε μπορεις να το σκισεις πλεον...
Κι αν εκανες και τελευταια αλλαγη λαδιων προσφατα, μη φοβασε τιποτα!!