Στρώσιμο νέου αυτοκινήτου.
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- anastazio83
- Μαθαίνω να στρίβω.

[/quote]τωρα εσυ κανε οτι θες ποσος με ενδιαφερει να σου πω και κακος που ασχοληθηκα κιολας καντε οτι θελετε.[/quote]
Δε χρειαζεται να στραβωνεις κιολας! εγω την γνωμη μου λεω και μαλιστα εχοντας αλλαξει 3 Φιατ. Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα και τοσο σχολαστικα οσο πιστευεις.. το μονο που καταφερνεις ειναι να γινεσαι ο καλυτερος πελατης των αντιπροσωπιων..
Δε χρειαζεται να στραβωνεις κιολας! εγω την γνωμη μου λεω και μαλιστα εχοντας αλλαξει 3 Φιατ. Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα και τοσο σχολαστικα οσο πιστευεις.. το μονο που καταφερνεις ειναι να γινεσαι ο καλυτερος πελατης των αντιπροσωπιων..
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Απο 1 αλλαγη λαδιων(και μαλιστα την 1η του στρωσιματος) μαλλον δεν αλλαζουν και πολλα ως προς το αν θα γινεις καλος πελατης των αντιπροσωπειων..
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- anastazio83
- Μαθαίνω να στρίβω.

- iceman_n
- Τρέχω σε αγώνες.

δεν στραβωνω αλλα ορισμενες φορες σ'αυτο το φορουν ειναι λες και μιλαω στο κενο.τσαμπα δηλαδη που τα λεω με αυτη την ενοια ειπα ποσος με ενδιαφερει και κακος που ασχοληθηκα.anastazio83 wrote:Δε χρειαζεται να στραβωνεις κιολας! εγω την γνωμη μου λεω και μαλιστα εχοντας αλλαξει 3 Φιατ. Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα και τοσο σχολαστικα οσο πιστευεις.. το μονο που καταφερνεις ειναι να γινεσαι ο καλυτερος πελατης των αντιπροσωπιων..τωρα εσυ κανε οτι θες ποσος με ενδιαφερει να σου πω και κακος που ασχοληθηκα κιολας καντε οτι θελετε.
τωρα το αν εχει αλλαξει 3-5 ή 10 αμαξια δεν μου λεει κατι δεν σε κανει ικανο με λιγα λογια να κρινεις ποσο σημαντικο ειναι το στρωσιμο και τη ρολο παιζει η πρωτη αλλαγη λαδιου καθως επισης και ο τροπος που θα το στρωσεις.οποτε δεν μου λεει και κατι το ποσο αμαξια εχει αλλαξει.
οποτε θα σου πρωτεινα εφοσον δεν ακους εμενα (και καλα κανεις και δεν με ακους γιατι δεν με ξερεις και για ποιο λογο να με εμπιστευτεις αλλωστε) τα αγορασεις καποιο βιβλιο που εξηγει και τους λογος και ολα για το ποσο ρολο παιζει το στρωσιμο και το λαδι γενικοτερα σαν λαδι καθε αυτο.
τωρα με αντιπροσωπειες δεν εχω ασχοληθει οσον αφορα λαδια ξυδια και τετοια και ουτε προκειται πλεον δεν ασχολουμε καν για αλλα πραγματα ποσο μαλλον για αυτο.
και προσπαθησε να κανεις ενα σωστο quote
χε χε χε χε χε
- Happy_Grigio
- Μαθαίνω να στρίβω.

Τα σημερινά αυτοκίνητα κατασκευάζονται με πιο ποιοτικά στάνταρντ.
Όμως μην νομίζετε ότι δεν μπορεί να σπάσει το μοτέρ. Ξέρω δύο περιπτώσεις. Μια με ένα Nissan 350Z που ο "ευτυχής" κάτοχος του προσπαθούσε να πιάσει την τελική ταχύτητα την 5η μέρα που το είχε. Κατάφερε να χαλάσει γιαπωνέζικο κινητήρα. Η δεύτερη περίπτωση, που είναι και τρίτη, αφορά δύο Peugeot 206 που ο οδηγός του, αφού έσπασε τον κινητήρα του πρώτου (πριν να κάνει 1000km) και το αντικατέστησαν με δεύτερο λόγω εγγύησης, κατάφερε να σπάσει και τον κινητήρα του δευτέρου 206, και του είπαν ότι δεν πρέπει να ήταν τυχαία και η δεύτερη φορά.
Επίσης θυμάμαι σε ένα autobild μια porsche 911 που είχε καρφωθεί μιά βαλβίδα στο έμβολο.
Γενικά όσο πιο όμορφα φέρεσαι σε ένα αμάξι τόσο πιο ωραία θα σου φέρεται και αυτό. Τάδε έφη Eddie Jordan, όχι ακριβώς αλλά στο περίπου.
Γενικά η υπομονή είναι μεγάλη αρετή. Ξεκινήστε το στρώσιμο με χαμηλές-μεσαίες στροφές χωρίς να τις κρατάτε σταθερές και ανεβαίνεται σταδιακά. Το πόσο σταδιακά είναι σχετικό, αφού δεν υπάρχουν μελέτες για το συγκεκριμένο μοτέρ. Αυτό έχει να κάνει την υπομονή του καθενός μας. Έχετε καιρό μπροστά σας για το σκίσετε.
Αυτό δεν σημαίνει ότι συμπεριφέρομαι με το γάντι κατά την διάρκεια του στρωσίματος, και μετά κάνω ότι να είναι.
Αυτός είναι ο λόγος που για να διαπιστώσουμε την υγεία ενός κινητήρα, δεν πρέπει να βλέπουμε τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητο, αλλά τις στροφές που έκανε ο κινητήρας στην διάρκεια της ζωής του. Φυσικά παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο όπως ζέσταμα κινητήρα, λάδια, σέρβις, ανταλλακτικά, ατμοσφαιρικοί παράγοντες, καύσιμα κ.α.
Προσωπικά γνωρίζω Renault 19 με +650.000km που το μόνο που άλλαξε στον κινητήρα ήταν τα μπουζί. Προφανώς η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη απέναντι στο αυτοκίνητό του ήταν υποδειγματική.
Από εκεί και πέρα οι επιλογές είναι δικές μας. Ένα αυτοκίνητο που δουλεύει πολύ συχνά στα κόκκινα θα παραδώσει πνέυμα πολύ πιο γρήγορα από ένα άλλο που δουλεύει στις μεσαίες στροφές.
Ένας σοφός φίλος μου, μου είχε πει να σκέφτομαι το αυτοκίνητο σαν γυναίκα και την οδήγηση σαν την πράξη του sex.
Νομίζω ότι ήταν από τις καλύτερες συμβουλές που μου εδώσαν για τα αυτοκίνητα ή μήπως για τις γυναίκες;
Όμως μην νομίζετε ότι δεν μπορεί να σπάσει το μοτέρ. Ξέρω δύο περιπτώσεις. Μια με ένα Nissan 350Z που ο "ευτυχής" κάτοχος του προσπαθούσε να πιάσει την τελική ταχύτητα την 5η μέρα που το είχε. Κατάφερε να χαλάσει γιαπωνέζικο κινητήρα. Η δεύτερη περίπτωση, που είναι και τρίτη, αφορά δύο Peugeot 206 που ο οδηγός του, αφού έσπασε τον κινητήρα του πρώτου (πριν να κάνει 1000km) και το αντικατέστησαν με δεύτερο λόγω εγγύησης, κατάφερε να σπάσει και τον κινητήρα του δευτέρου 206, και του είπαν ότι δεν πρέπει να ήταν τυχαία και η δεύτερη φορά.
Επίσης θυμάμαι σε ένα autobild μια porsche 911 που είχε καρφωθεί μιά βαλβίδα στο έμβολο.
Γενικά όσο πιο όμορφα φέρεσαι σε ένα αμάξι τόσο πιο ωραία θα σου φέρεται και αυτό. Τάδε έφη Eddie Jordan, όχι ακριβώς αλλά στο περίπου.
Γενικά η υπομονή είναι μεγάλη αρετή. Ξεκινήστε το στρώσιμο με χαμηλές-μεσαίες στροφές χωρίς να τις κρατάτε σταθερές και ανεβαίνεται σταδιακά. Το πόσο σταδιακά είναι σχετικό, αφού δεν υπάρχουν μελέτες για το συγκεκριμένο μοτέρ. Αυτό έχει να κάνει την υπομονή του καθενός μας. Έχετε καιρό μπροστά σας για το σκίσετε.
Αυτό δεν σημαίνει ότι συμπεριφέρομαι με το γάντι κατά την διάρκεια του στρωσίματος, και μετά κάνω ότι να είναι.
Αυτός είναι ο λόγος που για να διαπιστώσουμε την υγεία ενός κινητήρα, δεν πρέπει να βλέπουμε τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητο, αλλά τις στροφές που έκανε ο κινητήρας στην διάρκεια της ζωής του. Φυσικά παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο όπως ζέσταμα κινητήρα, λάδια, σέρβις, ανταλλακτικά, ατμοσφαιρικοί παράγοντες, καύσιμα κ.α.
Προσωπικά γνωρίζω Renault 19 με +650.000km που το μόνο που άλλαξε στον κινητήρα ήταν τα μπουζί. Προφανώς η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη απέναντι στο αυτοκίνητό του ήταν υποδειγματική.
Από εκεί και πέρα οι επιλογές είναι δικές μας. Ένα αυτοκίνητο που δουλεύει πολύ συχνά στα κόκκινα θα παραδώσει πνέυμα πολύ πιο γρήγορα από ένα άλλο που δουλεύει στις μεσαίες στροφές.
Ένας σοφός φίλος μου, μου είχε πει να σκέφτομαι το αυτοκίνητο σαν γυναίκα και την οδήγηση σαν την πράξη του sex.
Νομίζω ότι ήταν από τις καλύτερες συμβουλές που μου εδώσαν για τα αυτοκίνητα ή μήπως για τις γυναίκες;
- grande jerry
- Μαθαίνω να στρίβω.

- P.A.D.R.C
- Schumacher

- manthosgrandepunto
- Εμαθα να ξεκινάω.

- Happy_Grigio
- Μαθαίνω να στρίβω.

@ P.A.D.R.C
Δεν ξέρω αν αναφέρεσε σε μένα, αλλά υποθέτω ότι σχολιάζεις το Renault 19.
Φυσικά και άλλαζε λάδια, πως θα γινόταν διαφορετικά. Εγώ αναφερόμουν μόνο στο τι άλλαξε από ανταλλακτικά. Α και για να μην γίνει και άλλη παρεξήγηση άλλαζε και φίλτρο λαδιού.
@ grande jerry
Φυσικά, σκέφτεσαι να μπαίνεις στο αυτοκίνητο και να του λες "πιάσε τοίχο, θα σπρώξω". Που το πας το καημένο το αμαξάκι προς τον τοίχο.
Δεν ξέρω αν αναφέρεσε σε μένα, αλλά υποθέτω ότι σχολιάζεις το Renault 19.
Φυσικά και άλλαζε λάδια, πως θα γινόταν διαφορετικά. Εγώ αναφερόμουν μόνο στο τι άλλαξε από ανταλλακτικά. Α και για να μην γίνει και άλλη παρεξήγηση άλλαζε και φίλτρο λαδιού.
@ grande jerry
Φυσικά, σκέφτεσαι να μπαίνεις στο αυτοκίνητο και να του λες "πιάσε τοίχο, θα σπρώξω". Που το πας το καημένο το αμαξάκι προς τον τοίχο.
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Ο,τι ειπα, το ειπα χαριτολογοντας.. Παρολα αυτα για να δεις οτι ειναι λιγο υπερβολη ,με 650.000 θα πρεπει να καθαρισε(ή αντικαταστησε) και το φιλτρο αερος ,ενω δεν γνωριζω κατα ποσο διαθετει ιμαντες και οχι καδενα(που δεν απαιτει αντικατασταση).

- Happy_Grigio
- Μαθαίνω να στρίβω.

- Guess
- Έβγαλα το Ν

- P.A.D.R.C
- Schumacher

Re:
Μιας και βρηκα αυτο το αρθρο το επισυναπτω για να βρισκεται για οποιον ενδιαφερεται:Coach wrote:Σας μεταφερω λοιπον τι λεει ακριβως :
"Το παν ειναι η σωστη προθερμανση.Αν το μοτερ δεν ειναι σε θερμοκρασια λειτουργιας , τοτε οι ανοχες ειναι στην τυχη , το λαδι δεν ειναι αρκετα ζεστο ωστε να λιπάνει και γενικα εισαι ετοιμος να κανεις χοντρη γκαφα!Ως θερμοκρασια λειτουργιας για ενα μοτερ παιρνεις τη θερμοκρασια ανοιγματος του θερμοστατη , ενω το λαδι δεν πρεπει να ειναι πιο κρύο απο τους 80 βαθμους και σε καμια περιπτωση πιο ζεστο απο τους 100(παντα στην διαδικασια στρωσιματος!).Ο καλυτερος τροπος να ζεστανεις ενα μοτερ ειναι να το αφησεις κανα μισολεπτο στο ρελαντι αφοτου παρει μπροστα , και μετα να το κρατησεις στις 2000rpm μεχρι να αρχισει να ξεκουναει το θερμομετρο.Σταδιακα, οσο ανεβαινει το θερμομετρο αρχισε να ανεβοκατεβαζεις ρυθμικα και τις στροφες του μοτερ , αλλα να μην ξεπερασεις τις 3000rpm.Μολις ζεσταθει ειμαστε ετοιμοι για το σρτωσιμο!Βρες μια ευθεια ησυχη τουλαχιστων 3km και ξεκινα να κανεις ρεπριζ με τερμα γκάζι απο τις 2000rpm μεχρι τις στροφες που αντιστοιχουν στο 50% του κοφτη που θα εχει το μοτερ οταν στρωσει!Επιλεξτε μια σχεση στο κιβώτιο με την οποια αυτη η επιταχυνση θα χρειαστει 10-15sec κάθε φορα.Σημαντικο:μολις ολοκληρωθει η επιταχυνση ασε την ταχυτητα μεσα μην πατας συμπλεκτη και ασε το μοτερ να φρεναρει το αυτοκινητο για τουλαχιστον 15-20sec.
Οταν επαναλαβεις αυτην την διαδικασια "παταω-ρολαρω" για καμια δεκαρια φορες που σημαινει οτι θα εχεις κανει τουλαχιστων 50km γυρνας στο συνεργιο και αλλαζεις λαδια επιτοπου!Καινουργια λαδια και φιλτρο και προχωραμε!Παντα ελεγχωντας οτι οι θερμοκρασιες μας δεν ξεπερνουν τα ορια που προαναφεραμε και παντα με καλα ζεσταμενο μοτερ , λυσσάξτε το!Μην φοβηθειτε να το σανιδωσεις η να στειλεις το στροφομετρο στα κοκκινα!Απλα φροντισε καθε φορα να αφηνεις το μοτερ να ρολαρει με ταχυτητα στο σαζμαν!Οδηγησε το αυτοκινητο για κανα 2ωρο και ξανα πισω για λαδια φιλτρο.Μολις στρωθηκε το μοτερ!"
Και στον φιλο μου P.A.D.R.C
"Η μεθοδος αυτη προσφερει κατα τουλαχιστον 2% βελτιωση στην αποδοση (σε καποιες περιπτωσεις και 4-5%).Επισης τα μοτερ που εχουν στρωθει με αυτον τον τροπο εχουν minimun καταναλωση λαδιου και δεν υστερουν σε τιποτε ως προσ την διαρκεια ζωης."
Για τυχον λαθακια και ορθογραφικα μην βαρατε μου βγηκαν τα ματια βραδιατικα!
http://www.powermag.gr/articleDetails.php?id=17