To TJET μου

Κάντε εδώ τα σχόλια σας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
anastazio83
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by anastazio83 » Wed Dec 10, 2008 11:37 am

συμφωνω και εγω. αλλαγη στα 25.000 ειναι υπερβολη.40.000-50.000 ειναι καλα πιστευω πρεπει να κανεις και μια μετριση βεβαια για να σιγουρευτεις

seicento sporting- fiat bravo sx- grande punto t-jet sport-.............
και δωστου πολυστροφικοτητα!!!Image

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Wed Dec 10, 2008 2:02 pm

anastazio83 wrote:συμφωνω και εγω. αλλαγη στα 25.000 ειναι υπερβολη.40.000-50.000 ειναι καλα πιστευω πρεπει να κανεις και μια μετριση βεβαια για να σιγουρευτεις
Εξαρτατε παιδια, το ζητουμενο.
Αν θες καλο κρατημα και γενικα σωστη συμπεριφορα του αυτοκινητου, δε μπορεις να περιμενεις τα καλυτερα αποτελεσματα, μετα απο 50.000 χλμ και ειδικα με τις εργοστασιακες μπουκαλες.
Last edited by Orange on Wed Dec 10, 2008 8:34 pm, edited 1 time in total.
Image

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Wed Dec 10, 2008 2:11 pm

exei ενα δικιο κ μια βαση ο πορτοκαλη. ειδικα στυς ελληνικους δρομους, που αλλου πατας κ αλλου βρισκεσαι...απλα η διαρκεια των αμορτισερ εξαρταται απο πολλους παραγοντες... εγω ας πουμε που στα 6 χρονια συμβιωσεις με το τουτου μου, το εχω φορτωσει με πολλα κιλα ζητημα 3-4 φορες(δλδ 5 ατομα ας πουμε κ αποσκευες, η μονο σιμπραγαλα), εχω κανει 80000 κ εχουν ακομα ψωμια, μπαγιατικα βεβαια, αλλα εχουν....χαχαχαχα, περασα κ κτεο, κ μου ειπαν οτι ειναι οκ. βεβαια εγω σαν οδηγος πλεον που τα βλεπω, γτ ναι μεν ηρεμησα, αλλα στροφουλες κ μπασιματακια κανω, τα βλεπω οτι εχουν κανεις το αμαξι ψιλοβαρκουλα. αλλα οκ περιμενω με ηπια χρηση τα 90000(Πασχα να αλλαξω αμορτισερ ελατηρια). στα 30000. περνεις μια ενδειξη κατο ποσο τα εχεις καταπονησει. στα 50000-60000 κανεις καμια μετρηση, κ απο τα 70000 σκεφτεσαι την αλλαγη εκτος κ αν η μετρηση εχει δειξει οτι εισαι για αλλαγη ποιο νωρις. ενταξει οι δρομοι μας ειναι χαλια, αλλα οκ κ 40000 νγια αλλαγη δε κανεις ουτε σε χωματοδρομους αμα εισαι. γνωμη μου παντα

Guess
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Guess » Wed Dec 10, 2008 4:57 pm

Γενικά παίδια τα αμορτισέρ και τα λάστιχα, το πότε πρέπει να αλλαχθούν είναι λίγο σχετικό. Υπάρχει φυσικά και το πλαίσιο του λογικού αλλά από κει και πέρα έχει να κάνει με την οδήγηση, την χρήση,τον οδηγό ακόμα και από τα ίδια αμόρτισέρ ή λάστιχα αντίστοιχα(ποιότητα-αντοχή).
Προσωπική μου πάντως άποψη είναι ότι κάπου στα 25000-30000 ή δύο χρόνια πρέπει να αλλάζονται τα λάστιχα και περίπου κάθε 40000-50000χλμ τα αμορτισέρ. Όταν δε πρόκειτε για τα εργοστασιακά(αμορτισέρ λάστιχα) τα νούμερα των χιλιομέτρων μικραίνουν!

Koulou
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Koulou » Wed Dec 10, 2008 7:06 pm

P.A.D.R.C wrote:
Γενικά βλέπω πάρα πολύ καθρέφτες κατά την οδήγηση (ίσως υπερβάλω λίγο...), οπότε με το cruise control ενεργοποιημένο δεν έχεις να σκέφτεσαι καθόλου το γκάζι που χρειάζεται για να κινείσαι με την ταχύτητα που θες και μπορείς να προσέχεις τι γίνεται γύρω σου πολύ καλύτερα
Mηπως να το αφησεις το "αθλημα"..?Συγγνωμη κιολας αλλα τα ποδια με τα ματια δεν εχουν καμμια σχεση..
manthosgrandepunto wrote:
Συγγνωμη κιολας αλλα τα ποδια με τα ματια δεν εχουν καμμια σχεση..
+1 δλδ αν δεν εχει cruise control ελεχγεις συνεχεια το κοντερ και οχι τους καθρεπτες...?
To οτί κάποιος μπορεί να είναι πιο προσεκτικός από κάποιον άλλον και να βάζει ψηλότερα τον πήχη έχοντας μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό του και τα μέσα που χρησιμοποιεί, όχι απλά δεν πιστεύω πως δείχνει κατωτερότητα, αλλά το αντίθετο. Επίσης, το να σχολιάζει κάποιος έναν τρίτο χωρίς να έχει ιδέα σε τι άνθρωπο απευθύνεται κάθε άλλο παρά συνειδητοποιημένη και έξυπνη συμπεριφορά αποτελεί κατά τη γνώμη μου... Τέλος, επειδή οι σκέψεις μου κινούνται πολύ περισσότερο γύρω από το τιμόνι παρά από το πληκτρολόγιο, δεν πρόκειται να ασχοληθώ περεταίρω με κανέναν πρωταθλητή στη δαχτυλογράφηση και κανέναν απόγονο κουρσάρου της γραφομηχανής. Ευχαριστώ. :)

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed Dec 10, 2008 7:20 pm

Οπως νομιζεις,χωρις να επεκταθω σε "τι και γιατι".Εγω παντως δεν ηθελα να ειμαι στην διπλα λωριδα απο την δικη σου,συμφωνα με τα γραφομενα σου.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

anastazio83
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by anastazio83 » Fri Dec 12, 2008 11:28 pm

να ρωτησω κατι αλλο ρε παιδια..οταν ειμαι με σβηστη μηχανη και παιζει το ραδιο να εχω γυρισμενο το κλειδι? ξερεται..με τα λαμπακια μπαταριας,χειροφρενου και λαδιου αναμενα. η να το εχω κλειστο? το λεω αυτο γιατι στα αλλα φιατ που ειχα μου ελεγαν οτι δεν κανει καλο να ειναι τα λαμπακια ανοιχτα οτι δεν ειναι οπως στα ιαπωνικα..αμα δεν το κανω αυτο μετα απο καμια ωρα κλεινει το ραδιο μονο του ακομα και αν εχω απενεργοποιησει την επιλογη που εχει να κλεινει σε 20 λεπτα

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sat Dec 13, 2008 4:02 am

anastazio83 wrote:να ρωτησω κατι αλλο ρε παιδια..οταν ειμαι με σβηστη μηχανη και παιζει το ραδιο να εχω γυρισμενο το κλειδι? ξερεται..με τα λαμπακια μπαταριας,χειροφρενου και λαδιου αναμενα. η να το εχω κλειστο? το λεω αυτο γιατι στα αλλα φιατ που ειχα μου ελεγαν οτι δεν κανει καλο να ειναι τα λαμπακια ανοιχτα οτι δεν ειναι οπως στα ιαπωνικα..αμα δεν το κανω αυτο μετα απο καμια ωρα κλεινει το ραδιο μονο του ακομα και αν εχω απενεργοποιησει την επιλογη που εχει να κλεινει σε 20 λεπτα
Καλυτερα κλειστος ο διακοπτης.
Αν θελεις ραδιο, περαν του αυτοματου κλεισιματος του, ε παρε ενα τρανζιστορακι με μπαταριες!! :lol:
Σοβαρα τωρα, καλυτερα να μην επιβαρυνεις την μπαταρια του αυτοκινητου, αφου ειναι σταματημενο, με καταναλωση ρευματος.
Τωρα με το κλεισιμο του ραδιο/cd, παντα μπορεις να ανοιγοκλεισεις τον διακοπτη, ακομα μια φορα και να "παιξει", για ακομα περιπου μια ωρα. :wink:
Εχε μονο υπ' οψιν σου, οτι αν παιζει cd, η οταν ακους σε μεγαλη ενταση, καταναλωνετε πολυ περισσοτερο πολυτιμο ρευμα απο την μπαταρια σου, απ οτι οταν παιζει ραδιο, σε μικρη ενταση.
Image

Koulou
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Koulou » Sat Dec 13, 2008 5:21 am

Orange wrote:
anastazio83 wrote:να ρωτησω κατι αλλο ρε παιδια..οταν ειμαι με σβηστη μηχανη και παιζει το ραδιο να εχω γυρισμενο το κλειδι? ξερεται..με τα λαμπακια μπαταριας,χειροφρενου και λαδιου αναμενα. η να το εχω κλειστο? το λεω αυτο γιατι στα αλλα φιατ που ειχα μου ελεγαν οτι δεν κανει καλο να ειναι τα λαμπακια ανοιχτα οτι δεν ειναι οπως στα ιαπωνικα..αμα δεν το κανω αυτο μετα απο καμια ωρα κλεινει το ραδιο μονο του ακομα και αν εχω απενεργοποιησει την επιλογη που εχει να κλεινει σε 20 λεπτα
Τωρα με το κλεισιμο του ραδιο/cd, παντα μπορεις να ανοιγοκλεισεις τον διακοπτη, ακομα μια φορα και να "παιξει", για ακομα περιπου μια ωρα. :wink:
Εχε μονο υπ' οψιν σου, οτι αν παιζει cd, η οταν ακους σε μεγαλη ενταση, καταναλωνετε πολυ περισσοτερο πολυτιμο ρευμα απο την μπαταρια σου, απ οτι οταν παιζει ραδιο, σε μικρη ενταση.
+1000. Όσο για αυτά που λές ότι...
το λεω αυτο γιατι στα αλλα φιατ που ειχα μου ελεγαν οτι δεν κανει καλο να ειναι τα λαμπακια ανοιχτα οτι δεν ειναι οπως στα ιαπωνικα..
...δεν είναι έτσι ακριβώς. Είτε το αμάξι είναι ιταλικό, είτε γιαπονέζικο, είτε τούρκικο, είτε ό,τι θέλει τέλος πάντων, με γυρισμένο τον διακόπτη λειτουργούν κάποια κυκλώματα, κάτι που σημαίνει εξτρά κατανάλωση ρεύματος, άρα και επιβάρυνση της μπαταρίας σου. Ακόμα και τα λαμπάκια από μόνα τους, κάτι καίνε... Από άποψη κατανάλωσης, καλύτερα να μην έχεις γυρισμένο το κλειδί λοιπόν, αφού καις εξτρά ρεύμα. Το ιδανικό πάντως είναι να αποφεύγεται γενικότερα αυτό και οτιδήποτε άλλο προκαλεί φθορά της μπαταρίας, όπως τζάμπα αναμένα φώτα με σβηστή μηχανή κλπ. Αν πάντως δε γίνεται αλλιώς, καλό είναι να βάζεις λίγο μπρος να φορτίζει η μπαταρία μέσω του δυναμό, αλλά και πάλι θέλει πολλή προσοχή, γιατί αν έχει ζέστη πχ θα αρχίσει να δουλεύει το βεντιλατέρ, κάτι που σημαίνει περεταίρω κατανάλωση ενέργειας και αν το δεις πιο πέρα, υπερθερμαίνεται για παράδειγμα ο καταλύτης σου, κάτι που τον οδηγεί σε πρόωρη φθορά...

anastazio83
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by anastazio83 » Tue Dec 16, 2008 3:45 pm

μαλιστα... να ρωτησω και κατι αλλο..γιατι ανοικω σε αυτους που δεν τους εδωσαν το βιβλιαρακι του αυτοκινητου γιατι ειχαν ελειψη..τι αερα λεει ο κατασκευαστης οτι πρεπει να βαζουμε για τα λαστιχα μπρος πισω. και τι λαδια προτεινει και καλα? τα 20Κ?

tzagasdog
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by tzagasdog » Tue Dec 16, 2008 4:07 pm

λαδια ειναι τα selenia k pure energy (KPE) 5w-40

anastazio83
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by anastazio83 » Tue Dec 16, 2008 4:08 pm

tzagasdog wrote:λαδια ειναι τα selenia k pure energy (KPE) 5w-40
5-40..μια χαρα.. ευχαριστω

Happy_Grigio
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Happy_Grigio » Tue Dec 16, 2008 8:30 pm

@ anastazio83

Τι μοντέλο έχεις, και τι ελαστικά;

anastazio83
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by anastazio83 » Wed Dec 17, 2008 9:20 pm

t-jet 205-45-17 κατι για 2.4-2.2 εχω ακουσει αλλα μου φαινονται πολυ ρωτησα και για λαστιχα 650 ευρω ! αστα! αραγε το μπραβο με 225-45-17 ποσο να κανουν τα λαστιχα? ξερει κανεις?

ReaperX
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by ReaperX » Wed Dec 17, 2008 9:48 pm

anastazio83 wrote:t-jet 205-45-17 κατι για 2.4-2.2
Nαι τόσο είναι για medium load.
Για full δίνει 2.4 μπρος πίσω.

Post Reply