Βελτίωση για grande punto sporting 1.4 βενζίνη

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed Oct 22, 2008 2:58 pm

Ο,τι ειπαν, το ειπαν για να τον τρομαξουν.Μονο οταν θα πρεπει να δει κατι ο επιθεωρητης θα εχει προβλημα και αυτο δεν ειναι κατι συχνο γιατι συνηθως δεν εχει να κανει με τον κινητηρα/κιβωτιο ή αεροσακους ας πουμε..

Αναφορικα με τα φιλτρα , οπως ειδες συμπεριελαβα ολες τι κατηγοριες ξεκινωντας απο τα Ν-ορμαλ .Επισης ενα φιλτρο δεν ειναι ασπιρινη να κανει παντου και παντα.Και βεβαια σε ενα GP με μερικες αλλαγες προφανως και μπορει να αποδωσει τα μεγιστα,αλλα ποιος ειναι διατεθειμενος να αναδιαμορφωσει την μουρη αυτοκινητου του ωστε να την τροφοδοτει με τον απαιτουμενο αερα ,δαπανοντας πολυ περισσοτερα χρηματα?
:-)

υ.γ ξαψε στο italiaspeed να δεις την σκουπα του GP S2000 και θα καταλαβεις αν θα γεμιζε με χωμα με το βαρελακι ή οχι ;-)

No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Στέφανος
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Στέφανος » Wed Oct 22, 2008 3:13 pm

Το επιασα το σκεπτικο σου PADRC και δε διαφωνο οτι εχει δικιο!
Εν μερη εχει δικιο φιλε μου VERDE.
αλλαζοντας εξατμιση και βαζοντας πιο ελευθερη(δεν εχω το καταλυτη πια πανω στο χταποδι ειναι εκει που ηταν το μεσαιο) βγαζεις τα καυσαερια πιο ευκολα με λιγοτερη πιεση.
Αυτο ομως ισως προκαλεσει το καψιμο της φλατζας βασης αφου θα εχεις μικροτερη συμπιεση....

Για το Bmc τωρα.
Εαν θες οπωσδιποτε βαρελι δες κι αυτο http://www.streetandcircuit-shop.biz/ra ... 7268-p.asp

Ειναι κατι πιο οικονομικο απλα δεν εχει την επωνημια γιατι και το bmc universal ειναι.
Α)ποτε δε θα εβαζα κατι universal στο αμαξι μου και
Β)τα λεφτα ειναι πολλα και δε μου τα δικαιολογουν οι 10 ποντοι ανθρακονιμα.
Και αν κατσεις και το σκεφτεις λιγο ο σχεδιασμος του ειναι τετοιος που "υποχρεωνει" τον κινητηρα να δουλευει με μεγελυτερη πιεση(μικρη αυξηση μεν αυξηση ομως).Αυτο εχει σαν αποτελεσμα την αυξηση της θερμοκρασιας.
Δε θελεις λιγο παραπανω αερα για την καλυτερη ψυξη του?
Δεν ειμαι απολυτος σ αυτα που λεω αλλα πιστευω οτι ειναι ακριβο για φιλτρο και σ αυτη τη φαση που βρισκομαστε(!!!!!!!"μανισιοι"!!!!!!!) δεν ενδεικνυται ενα τετοιο φιλτρο.Αυτα απ μενα για θεμα φιλτρου
Μεχρι στιγμης δεν ειδα ποτε 1400αρι να τρεχει σε πιστα αγωνιστικα.

Αν φαινομαι εντονος φταιει ο γραπτος λογος μιλαω παντα φιλικα...

Στέφανος
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Στέφανος » Wed Oct 22, 2008 3:18 pm

Α ενταξει ειμαστε ολοι "μεσα" απ οτι καταλαβα :razz:

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Wed Oct 22, 2008 3:24 pm

Στέφανος wrote: Για το Bmc τωρα.
Εαν θες οπωσδιποτε βαρελι δες κι αυτο http://www.streetandcircuit-shop.biz/ra ... 7268-p.asp

Ειναι κατι πιο οικονομικο απλα δεν εχει την επωνημια γιατι και το bmc universal ειναι.
Α)ποτε δε θα εβαζα κατι universal στο αμαξι μου και
Β)τα λεφτα ειναι πολλα και δε μου τα δικαιολογουν οι 10 ποντοι ανθρακονιμα.
Και αν κατσεις και το σκεφτεις λιγο ο σχεδιασμος του ειναι τετοιος που "υποχρεωνει" τον κινητηρα να δουλευει με μεγελυτερη πιεση(μικρη αυξηση μεν αυξηση ομως).Αυτο εχει σαν αποτελεσμα την αυξηση της θερμοκρασιας.
Δε θελεις λιγο παραπανω αερα για την καλυτερη ψυξη του?
πρωτα απ'ολα απλα μου εχει δημιουργηθει αυτη η εντυπωση λογω του οτι παραθετουν δυναμομετρησεις για το starjet με το bmc και δειχνει 4 αλογα στον στροφαλο διαφορα.. ισως να ειναι και υπερβολικο αλλα ισως και να υσχιει.. μπες στη bmc να τα δεις.

δευτερον αν δε θες ανθρακονιμα παρε την πλατσικη το ιδιο ειναι :P :)

τριτον τι εξαρτηση εχει η ψυξη του κινητηρα με την εισαγωγη αερα? η δουλεια του δεν ειναι να ψυχει τον κινητηρα.....

τελος θα ηθελα πρωτον να πω οτι universal μπορει να ειναι αλλα δε ξερω και κατι μη-universal για τα starjet και επισης οσον αφορα την τοποθετιση νομιζω ειναι πολυ πιο ευκολη απ'οτι της σκουπας...

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed Oct 22, 2008 3:28 pm

Το ανθρακονημα επουδενι δεν ειναι ιδιο με το πλαστικο.Η διαφορα στην ψυξη του αερα ειναι αρκετη ωστε να ξεχωριζει το carbon..
Image

Στέφανος
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Στέφανος » Wed Oct 22, 2008 3:34 pm

αφου εχεις αυξηση πιεσης στον κινητηρα δεν εχειςεχεις και αυξηση θερμοκρασιας?????δε θες επιπλεον ψυξη για τη καλυτερη δυνατη αποδοση και τη βιοσιμοτητα του κινητηρα? τωρα οπως εχεις το αμαξι σου αν πας σε δυναμομετρο ειναι 90% σιγουρο οτι θα σου βγαλει παραπανω 3 αλογα.Επισης μου φαινεται μεγαλη η αυξηση με την προσθηκη μονο ενος φιλτρου.Ειναι παγκοσμιος γνωστο οτι τα δυναμομετρα κλεβουν..δε το λεω μονο εγω και ποσο μαλλον μιας εταιριας που θελει να πουλησει το προιον της.

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Wed Oct 22, 2008 3:36 pm

νομιζω αυτα ειναι και λιγο υπερβολες.. ο σωλινας πριν και μετα το βαρελακι ειναι πλαστικος.. δηλαδη ακομα και να θεωρησουμε οτι δεν ζεστενεται το βαρελακι ειναι ζεστος ο σωληνας μετα απο αυτα επομενως παλι ζεστος θα φτασει ο αερας... το crabon στο βαρελακι ειναι για τα ματια του κοσμου. αν υποθεσουμε οτι δινει κατι μπορει να ειναι 0,01 κιλο ροπης σε εμας....?? πεταμενα λεφτα.. δε βελτιωνω supra.. ενα 1400αρι βελτιωνω...

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Wed Oct 22, 2008 3:38 pm

Στέφανος wrote:αφου εχεις αυξηση πιεσης στον κινητηρα δεν εχειςεχεις και αυξηση θερμοκρασιας?????δε θες επιπλεον ψυξη για τη καλυτερη δυνατη αποδοση και τη βιοσιμοτητα του κινητηρα? τωρα οπως εχεις το αμαξι σου αν πας σε δυναμομετρο ειναι 90% σιγουρο οτι θα σου βγαλει παραπανω 3 αλογα.Επισης μου φαινεται μεγαλη η αυξηση με την προσθηκη μονο ενος φιλτρου.Ειναι παγκοσμιος γνωστο οτι τα δυναμομετρα κλεβουν..δε το λεω μονο εγω και ποσο μαλλον μιας εταιριας που θελει να πουλησει το προιον της.
φιλικα παντα φιλε μου δεν εχω ακουσει αυτοκινητο να ανεβαζει θερμοκρασια απο ενα βαρελακι...... δηλαδη αν μπει προγραμμα μηπως θα θελω και μεγαλυτερο ψυγειο?? δε το νομιζω.. :)

Στέφανος
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Στέφανος » Wed Oct 22, 2008 3:44 pm

δεν ειναι πολλα τοτε τα 250...
Βασικα αστα τ λεφτα θα τα φας απ εδω κι απ εκει παλι με τη σκουπα + τις σωληνες...
Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι η ιδανικη λυση για μας...
Εαν το βαλει καποιος ας πει αν εχει η δεν εχει αποτελεσμα ξεκαθαρα...
Αλλιως δε θα βρουμε ακρη ποτε.....

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Wed Oct 22, 2008 3:48 pm

παλιοτερα παλι σε αυτο το θεμα που το ειχαμε συζητησει οι περισσοτεροι ανεφεραν ως καλυτερη λυση χωρις να υπολογιζουμε το κοστος το βαρελακι. γιαυτο και το υποστηριζω και εγω. επισης να πω οτι οι μετρησεις που σου ειπα εδιναν 3-4 αλογα ηταν στο ιδιο δυναμομετρο την ιδια μερα χωρις βαρελακι στην αρχη και μετα ΜΕ βαρελακι..

http://www.bmcairfilters.com/VisDetailDyno.asp?ID=18

δεν γνωριζω αν θα μπορουσε να εχει βαση απλα στο παραθετω και ειναι στην κριση σου να το πιστεψεις η οχι.. εγω να πω την αληθεια εχω τις αμφιβολιες μου...

Στέφανος
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Στέφανος » Wed Oct 22, 2008 3:53 pm

Οκ τοτε το παιρνουμε!!!Οκ κι εμενα μ αρεσει η ιδεα!!!!
Να μαζευτουμε πολυ για να μας κανουν τιμη :smile:

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed Oct 22, 2008 3:54 pm

VeRDe wrote:νομιζω αυτα ειναι και λιγο υπερβολες.. ο σωλινας πριν και μετα το βαρελακι ειναι πλαστικος.. δηλαδη ακομα και να θεωρησουμε οτι δεν ζεστενεται το βαρελακι ειναι ζεστος ο σωληνας μετα απο αυτα επομενως παλι ζεστος θα φτασει ο αερας... το crabon στο βαρελακι ειναι για τα ματια του κοσμου. αν υποθεσουμε οτι δινει κατι μπορει να ειναι 0,01 κιλο ροπης σε εμας....?? πεταμενα λεφτα.. δε βελτιωνω supra.. ενα 1400αρι βελτιωνω...
Ειτε αλουμινενιος,ειτε πλαστικος το κερδος ειναι πολυ απλο και συμφωνα με μετρηση ενος συμφορουμιτη..10 βαθμοι διαφορα το carbon.Αν εσυ θεωρεις οτι ο ιδιος αυτος αερας θα καταληξει να εχει την ιδια θερμοκρασια και απο τα δυο φιλτρα ,τοτε προφανως πρεπει να το ξανασκεφτεις..Οσο πιο κρυος μπαινει τοσο πιο δροσερος φτανει στην πεταλουδα..

Αναφορικα με το ζητημα της ψυξης του κινητηρα δεν χρειαζεσαι απολυτως τιποτα.Σκεφτειτε το σε light turbo (Huyndai s-coupe px) δεν χρησιμοποιουνται εναλλακτες αερα(IC) ,ποσο μαλλον για το βαρελακι που στροβιλιζει τον αερα και οχι τοσο τον πιεζει οπως η σκουπα.
Image

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Wed Oct 22, 2008 3:58 pm

συγνωμη padrc αλλο αλουμινενιο πληρως αλλο να εχουμε απο την μια 30 εκατοστα συνεχομενα πλαστικο και απο την αλλη 25 εκατοστα και 5 το βαρελακι που ειναι carbon. μιλαμε για carbon βαρελακι μονο... δεν σου δινει μεταλλικους σωληνες "παρεα".... οι 10 βαθμοι κανουν και τεραστια διαφορα και αυτο ειναι το ζητουμενο... εγω διαφωνω ομως στο οτι αυτους τους 10 βαθμους θα στους δωσει ενα βαρελακι απο μονο του αν οι σωληνες ειναι οι ιδιοι! :)

Στέφανος
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Στέφανος » Wed Oct 22, 2008 3:59 pm

εσυ PADRC εισαι υπερ η κατα της αντικαταστασης του μανισιου με το βαρελι της BMC?

powerakis
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by powerakis » Wed Oct 22, 2008 4:09 pm

Εγω ναι...! Ειμαι καθετος ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις. Εχω δει διαφορα. Εχω το carbon bmc.

Post Reply

Return to “Βελτιωση κινητηρα Grande Abarth και EVO”