Λιγοτερη καταναλωση καυσιμου

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του κινητήρα, καθώς και της μετάδοσης .

Moderator: Puntoclub.gr moderators

cool_pipis
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Λιγοτερη καταναλωση καυσιμου

Post by cool_pipis » Mon Dec 11, 2006 2:16 pm

Γεια σας παιδες εχω ενα punto elx 85hp του 98 και θα ηθελα να καει λιγοτερα(οχι οτι καει και πολλα) στις χαμηλες στροφες δηλ μεχρι της 3-3500σ.α.λ, στο forum διαβασα οτι γινετε με φιλτρο και προγραμμα αν ισχυει αυτο, ποσο κοστιζει περιπου; ποσο περιπου θα ειναι το κερδος σε οικονομια τωρα για τα αλογα δεν καιγομαι και πολυ(οχι οτι θα με χαλαγε), αν μπορειτε να μου προτεινετε και καποια φιλτρα η προγραμματα θα με βοηθουσε αρκετα.

andrew
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by andrew » Mon Dec 11, 2006 3:13 pm

φιλε μου αν βαλεις φιλτρο και προγραμμα το αμαξι σου θα καιει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΒΕΝΖΙΝΗ!

θα σε φτιαχνει να το πατας πιο πολυ!!

αλλα και να μην το πατας μονο και μονο που θα βαλεις τα παραπανω θα καει πιο πολυ!

αφου δεν σε ενδιαφερουν τα αλογα ασε το αμαξι σου οπως ειναι!
See you in another life . . .

cool_pipis
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by cool_pipis » Mon Dec 11, 2006 3:21 pm

thanks...

kakavia
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by kakavia » Mon Dec 11, 2006 3:48 pm

Και εγώ πιστεύω ότι με αυτές τις αλλαγές θα καίει περισσότερο.
’στο όπως είναι και κάνε πιο ήπια οδήγηση για οικονομία.
Τσέκαρε φίλτρα, λ, μπεκ , αερα στα λάστιχα και βενζινάδικο και θα είσαι ΟΚ.
Ποτέ δεν μπήκε πρόγραμμα για οικονομία, το αντίθετο θα έλεγα.
kakavia, like the fish soup :razz:
Grande 1.2 , φυσικά μαύρο :grin:

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Mon Dec 11, 2006 3:56 pm

Πρεπει να προσεξετε ομως οτι το προγραμμα θα καιει εκει που του εχουν γινει αλλαγες.Ετσι αν το αμαξι δουλευει απο την αρχη με πλουσιο μιγμα σε εκεινες τις στροφες,ενδεχομενως ο μηχανικος να κοψει λιγο καυσιμο και να εχει καποια οικονομια.Βεβαιως θα εχεις και πτωση των επιδοσεων..
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Wolverin
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Wolverin » Tue Dec 12, 2006 12:54 am

Θεωριτικα αν το προγραμμα ριξει την προαναφλεξη οσο παει(οπως τα περισοτερα προγραμματα) τοτε αν βαζεις 100αρα βενζυνη θα εχεις καλιτερη αποδοση(καλη προαναφλεξη και ελαχιστα πυρακια),αρα μεγαλιτερη οικονομια.Αν εχεις μαπα βενζυνη θα εχεις περισοτερα πυρακια αποτι πρην αρα μεγαλιτερες απωλειες ενεργειας,αρα θα καις περισοτερο.
Με λιγα λογια στην πραξη με το προγραμμα θα καις περισοτερο και θα ζοριζεις και τον κινητηρα
χανω πεταλιες

Wolverin
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Wolverin » Tue Dec 12, 2006 1:06 am

Και κατι ακομα το οποιο μαλλον ισχυει.Το μαμα προγραμμα αναλογα με την ποιοτητα της βενζυνης(την οποια καταλαβαινει επειδη εχει knot detector) ριχνει η μεγαλωνει την προαναφλεξη,δλδ αν βαζεις καλη βενζυνη θα αποδιδει οσο το προγραμμα.Οποτε δωρον-αδωρο το προγραμμα σε μαμα πουντακι(αν εχεις μετατροπες τοτε ισως ειναι μονοδρομος).Μπορει να κανω και λαθος
χανω πεταλιες

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Tue Dec 12, 2006 3:17 am

cool_pipis, ρωτησε τον fiat lover που εβαλε προσφατα προγραμμα στο δικο του και μου φαινεται οτι τον ακουσα να λεει οτι στα "λιγα" κερδισε σε οικονομια.

vnem
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by vnem » Thu Dec 14, 2006 2:28 pm

Παίδες έχετε ακούσει για αυτούς τους μαγνήτες ιριδίου που βάζουν στο σωλήνα εισαγωγής του καυσίμου όπου και καλά δίνει καλύτερη καύση του καύσιμου και βοηθάει στο να είναι καθαρότερος και ελαφρώς δυνατότερος.. έχει βάλει κανείς κάτι τέτοιο? έχει ακουστά η είναι μάπα το καρπούζι τελικά ??

TasosB
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by TasosB » Thu Dec 14, 2006 2:42 pm

vnem wrote:Παίδες έχετε ακούσει για αυτούς τους μαγνήτες ιριδίου που βάζουν στο σωλήνα εισαγωγής του καυσίμου όπου και καλά δίνει καλύτερη καύση του καύσιμου και βοηθάει στο να είναι καθαρότερος και ελαφρώς δυνατότερος.. έχει βάλει κανείς κάτι τέτοιο? έχει ακουστά η είναι μάπα το καρπούζι τελικά ??
ΡΙξε μια ματια μηπως εννοεις αυτο http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?t=9855 ειχαμε μια συζητηση στο θεμα αυτο.

valantis-Sporting
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by valantis-Sporting » Thu Dec 14, 2006 3:02 pm

Μπορείς βεβαια να το πουλήσεις και να πηγαίνεις με τα πόδια το οποιο είναι τσάμπα.
xaxaxaxa απλά έδωσα λίγο χιούμορ στην υπόθεση.Συμφωνώ με τους πιο πάνω αστο όπως έχει αλλα μπορείς να δεις και αυτό που σου λέει το τάσος
Image ImageImage
PUnToclub.gr ΑΝ ειστε κοτουλΕΣ στα κρεβατια σας...

almaze
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by almaze » Thu Dec 14, 2006 3:34 pm

valantis-Sporting wrote:Μπορείς βεβαια να το πουλήσεις και να πηγαίνεις με τα πόδια το οποιο είναι τσάμπα.
xaxaxaxa απλά έδωσα λίγο χιούμορ στην υπόθεση.Συμφωνώ με τους πιο πάνω αστο όπως έχει αλλα μπορείς να δεις και αυτό που σου λέει το τάσος

:razz: :razz: :razz:

δεν θα χρειαζεται λεφτα και για γυμναστηριο!
αυτο που το πας!

error
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by error » Sat Dec 16, 2006 12:09 am

Στο θεμα οικονομια προσωπικα εχω ασχοληθει στο δικο μου και ειδα σημαντικη διαφορα!Ποιο συγκεκριμενα σε πορεια απο 15κμ/l ειδα για πρωτη φορα 20.5km/l !!!!Kαι στην πολυ απο 11-13,55km/l ειμαι 14-15,55km/l.(το αυτοκινητο ηταν μεταχειρισμενο)Εκανα τα παρακατω:Αλλαγη μπουζι και πολαπλασιαστη(ειχε προβλημα).Αλλαγη λαδιων καθε 7500ΚΜ.Καθαριστηκο μπεκ,και Engine flush καθαριστικο κινητηρα στο κυκλωμα του λαδιου πριν την αλλαγη λαδιου-φιλτρου.Αυτα.Περαν της οικονομιας το αυτοκινητακι μου παει λιγο καλυτερα λιγο ποιο αναλαφρα...μερικα πεθαμενα αλογακια ζωντανεψαν.Με αυτα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και θα συνεχισω να κανω πολυ νωριτερα service!
PUNTO MK2 1.2 16V 80ps 5D :evil: :evil: :evil: 250.000km+

ngeorge2104
Νικολάκης
Νικολάκης

ΒΕΝΖΙΝΗ 100 ΟΚΤΑΝΙΑ

Post by ngeorge2104 » Thu Mar 22, 2007 10:35 pm

ΕΓΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΒΑΖΩ ΕΚΟ 100+ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ(ΑΠΟ 480 ΚΜ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ 630 ΚΜ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗ).
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΥΡΑΚΙΑ(ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ)
ΕΧΩ ΕΝΑ PUNTO-II 2001 80 ELX 6TAXYTO

andrew
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by andrew » Thu Mar 22, 2007 10:43 pm

φιλε μου αυτο που λες το εχω παρατηρησει και εγω!!

οταν βαζω 100αρα εχω μεγαλη αυτονομια σε σχεση με την απλη!!

βεβαια η 100αρα ειναι και αρκετα ακριβη(γι αυτο βαζω v-power) που ειναι καπου στη μεση!
See you in another life . . .

Post Reply

Return to “Βελτίωση κινητήρα και μετάδοσης.”