Ποιό ελαστικό να διαλέξω (γενική συζήτηση)?

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
Fastbill5000
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Fastbill5000 » Sun Oct 08, 2006 11:46 pm

Φιλε μου οποιο ελαστικο και να βαλεις ανεξαρτητος μαρκας και τυπου το ποσο θα σε βγαλει εχει να κανει με το πως δουλευεις εσυ το αυτοκινητο σου δηλ εισαι ηρεμος οδηγος η εισαι οδηγος που του αρεσει να το χωνει στις στροφες το αμαξι?
Εαν εισαι ενας οδηγος ενδιαμεσης καταστασης με τα παραπανω τοτε φυσιλογικα το pilot exalto 2 θα σε βγαλει 30000 χιλιομετρα με ενα μπρος-πισω και οταν θα ερθει η ωρα για να κανεις το μπρος-πισω θα εχει το λαστιχο γυρω στα 10000-15000 χιλιομετρα για να εχεις την μεγιστη αποδοση του ελαστικου.

ΥΓ:Θα λαβεις υποψη σου στα παραπανω οτι το αμαξι για βγαλει τα χιλιομετρα αυτα απαραιτητη προυποθεση ειναι να ειναι ευθυγραμμισμενο.

Image :twisted: :twisted: Image Image

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Mon Oct 09, 2006 1:20 pm

Μέσα στην εβδομάδα θα βάλω 185-60-14 στο αμάξι μου και προβληματίζομαι στο τι να βάλω...
Η χρήση που τους κάνω είναι πολύ σκληρή θα έλεγα,πηγαίνω σε βουνά πολύ συχνά για στρίψιμο,λαύριο,ριτσώνα κτλ....
Θα βάλω με δείκτη h γιατί αυτά που εχω τώρα με δείκτη t υπερθερμαίνονται και φεύγουνε κομμάτια απο πάνω....Δεν με ενδιαφέρει το απόλυτο κράτημα αλλά η διάρκεια στη συνεχόμενη σκληρή χρήση αλλά και να ανεβάζουν θερμοκρασία σχετικά ευκολα μιας και το αμάξι είναι ελαφρύ και τα ζεσταίνει ποιό δύσκολα απο κάποιο βαρύτερο....
Με βλέπω προς turanza αλλά σκέφτομαι και τα potenza.....αν έβγαιναν ακόμα τα exalto 1 αυτά θα έπαιρνα.Επίσης με ενδιαφέρει να είναι ενισχυμένο στο πλάι...ποιά είναι η γνώμη σας?
-Βαγγέλης-

Stratis 106
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Stratis 106 » Mon Oct 09, 2006 2:24 pm

Τα turanza πάντως είναι "οικογενειακή" σειρά....δεν νομίζω να σε βολέψουν . Τα potenza αν και παλιωμένα σαν σειρά έχουν από τα πλέον σκληρά πλαϊνά , είναι ανθεκτικά σε σκληρή χρήση(βουνό κτλ) αλλά δεν ζεσταίνονται εύκολα και κάνεις πατινάζ μέσα στην πόλη :roll: . Ισως μάλιστα να μην τα βρίσκεις γιατί είναι προς κατάργηση .Ρίξε μια ματιά στην καινούρια σειρά της Yokohama τα S-Drive...Επίσης πολύ καλά θεωρώ τα Goοdyear Eagle F1 D2 με την παλιά χάραξη αν μπορέσεις να τα βρείς κάπου...
Image
:idea: Η "δίαιτα" έχει πρωτοφανή αποτελέσματα! :idea:

suboy
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by suboy » Mon Oct 09, 2006 3:52 pm

ponteza 720 σε ψιλογυαλι δρομο κανεις απιστευτα πραγματα. θα μου πεις με ποιο λαστιχο δεν θα κανεις πατιναζ.... καλα αλλα με το 720 το απολαμβανεις μουρες κ0λους οτι θες και οπου θες....

phillisk80
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by phillisk80 » Mon Oct 09, 2006 5:45 pm

suboy wrote:ponteza 720 σε ψιλογυαλι δρομο κανεις απιστευτα πραγματα. θα μου πεις με ποιο λαστιχο δεν θα κανεις πατιναζ.... καλα αλλα με το 720 το απολαμβανεις μουρες κ0λους οτι θες και οπου θες....

Οταν ειναι κρυα,γιατι αν ζεσταθουν θες πολυ δυναμη για μουρες και οτι αλλο!

Fastbill5000
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Fastbill5000 » Mon Oct 09, 2006 9:27 pm

vdsracing wrote:Μέσα στην εβδομάδα θα βάλω 185-60-14 στο αμάξι μου και προβληματίζομαι στο τι να βάλω...
Η χρήση που τους κάνω είναι πολύ σκληρή θα έλεγα,πηγαίνω σε βουνά πολύ συχνά για στρίψιμο,λαύριο,ριτσώνα κτλ....
Θα βάλω με δείκτη h γιατί αυτά που εχω τώρα με δείκτη t υπερθερμαίνονται και φεύγουνε κομμάτια απο πάνω....Δεν με ενδιαφέρει το απόλυτο κράτημα αλλά η διάρκεια στη συνεχόμενη σκληρή χρήση αλλά και να ανεβάζουν θερμοκρασία σχετικά ευκολα μιας και το αμάξι είναι ελαφρύ και τα ζεσταίνει ποιό δύσκολα απο κάποιο βαρύτερο....
Με βλέπω προς turanza αλλά σκέφτομαι και τα potenza.....αν έβγαιναν ακόμα τα exalto 1 αυτά θα έπαιρνα.Επίσης με ενδιαφέρει να είναι ενισχυμένο στο πλάι...ποιά είναι η γνώμη σας?

Εγω φιλε θα σου προτινα exalto 2 που ειναι v.
Δεν θα το μετανιωσειs, γιατι αν σου αρεσαι το exalto 1 το exalto 2 ειναι καλυτερο στηs στροφεs και 20% καλυτερο στο βρεγμενο.
Αν παλι θελειs κατι καλο και πιο φτινο{και να μιαζει πολυ με το exalto 1}
BF-GOODRICH [ το bf-goodrich τεχνολογικα το κατασκευαζει η michelin}

Stratis 106
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Stratis 106 » Tue Oct 10, 2006 12:46 am

Εγώ δεν έχω την καλύτερη εντύπωση για το Exalto 2 όταν μιλάμε για μικρά ελαφριά αυτοκίνητα....Δουλεύει άψογα σε μέγεθος Golf-Focus κτλ , αλλά στη μικρή κατηγορία αργεί να ζεσταθεί λόγω μικρού βάρους του αμαξώματος και των χαμηλών ταχυτήτων :? ....Γενικά όταν μιλάμε για δείκτη V πρέπει είτε να έχουμε υψηλές μέσες οριέες ταχύτητες , είτε σεβαστό βάρος αμαξώματος :wink: ...διαφορετικά δουλεύουν τα ελαστικά εκτός εύρους συνέχεια....
(Αλήθεια βγαίνει το Exalto σε 185/60/14?Δεν το γνωρίζω....)
Image

suboy
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by suboy » Tue Oct 10, 2006 9:10 am

phillisk80 wrote:
suboy wrote:ponteza 720 σε ψιλογυαλι δρομο κανεις απιστευτα πραγματα. θα μου πεις με ποιο λαστιχο δεν θα κανεις πατιναζ.... καλα αλλα με το 720 το απολαμβανεις μουρες κ0λους οτι θες και οπου θες....

Οταν ειναι κρυα,γιατι αν ζεσταθουν θες πολυ δυναμη για μουρες και οτι αλλο!
σωστα. εχω τυχει και σε καλη ασφαλτο και πραγματικα ειπα οτι δεν θα τα αλλαζα τα λαστιχα αυτα.

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Tue Oct 10, 2006 1:08 pm

Παιδιά σε αμάξι 1.2cc και 900 το πολύ κιλών δεν βάζω δείκτη V για ευνόητους λόγους....Απο αύριο θα βγω για έρευνα τιμών και θα σας ενημερώσω οταν καταλήξω,ευχαριστώ για την βοήθεια.
-Βαγγέλης-

Fastbill5000
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Fastbill5000 » Tue Oct 10, 2006 8:47 pm

Stratis 106 wrote:Εγώ δεν έχω την καλύτερη εντύπωση για το Exalto 2 όταν μιλάμε για μικρά ελαφριά αυτοκίνητα....Δουλεύει άψογα σε μέγεθος Golf-Focus κτλ , αλλά στη μικρή κατηγορία αργεί να ζεσταθεί λόγω μικρού βάρους του αμαξώματος και των χαμηλών ταχυτήτων :? ....Γενικά όταν μιλάμε για δείκτη V πρέπει είτε να έχουμε υψηλές μέσες οριέες ταχύτητες , είτε σεβαστό βάρος αμαξώματος :wink: ...διαφορετικά δουλεύουν τα ελαστικά εκτός εύρους συνέχεια....
To exalto 2 βγαινει σε 185/60/14 βεβαια δεν ξερω κατα ποσο εχετε κατανοησει τι σημαινει δεικτης ταχυτητας?Μας δινει την μεγιστη ταχυτητα που μπορει να κινηθει το ελαστικο.Οσο για το ζεσταμα παιζει σημαντικο ρολο η οδηγικη συμπεριφορα του καθενος μας και στο τι μεγεθος ελαστικου θα βαλεις.Δεν μπορεις να βαλεις ενα μεγαλο ελαστικο σε ενα μικρο αυτοκινητο εννοω σε θεμα διαστασης και να περιμενεις επειτα να ζεσταθει.Εχεις δει ποτε καποιο αυτοκινητο ποτε με διασταση 185/60/14 να πιανει ποτε 240 χιλιομετρα?Γιατι νομιζεις βγαινει αυτη η διασταση?Οσο μεγαλωνει ο δεικτης ταχυτητας τοσο ενισχυονται τα πλαινα και μαλακωνει το πελμα επιτυγχανεται καλυτερη προσφυση και εχει πιο ενισχυμενο σκελετο για να μην παραμορφωνεται στις υψηλες ταχυτητες απο την φυγοκεντρο δυναμη.Δεν ξερω αν ολα αυτα σας ακουγονται λιγο περιεργα πιο απλα με αυτο το δεικτη και σε αυτη τη διασταση ειστε οκ.Ελπιζω να σε βοηθησα. :D

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Tue Oct 10, 2006 9:24 pm

Fastbill5000 wrote:
Stratis 106 wrote:Εγώ δεν έχω την καλύτερη εντύπωση για το Exalto 2 όταν μιλάμε για μικρά ελαφριά αυτοκίνητα....Δουλεύει άψογα σε μέγεθος Golf-Focus κτλ , αλλά στη μικρή κατηγορία αργεί να ζεσταθεί λόγω μικρού βάρους του αμαξώματος και των χαμηλών ταχυτήτων :? ....Γενικά όταν μιλάμε για δείκτη V πρέπει είτε να έχουμε υψηλές μέσες οριέες ταχύτητες , είτε σεβαστό βάρος αμαξώματος :wink: ...διαφορετικά δουλεύουν τα ελαστικά εκτός εύρους συνέχεια....
To exalto 2 βγαινει σε 185/60/14 βεβαια δεν ξερω κατα ποσο εχετε κατανοησει τι σημαινει δεικτης ταχυτητας?Μας δινει την μεγιστη ταχυτητα που μπορει να κινηθει το ελαστικο.Οσο για το ζεσταμα παιζει σημαντικο ρολο η οδηγικη συμπεριφορα του καθενος μας και στο τι μεγεθος ελαστικου θα βαλεις.Δεν μπορεις να βαλεις ενα μεγαλο ελαστικο σε ενα μικρο αυτοκινητο εννοω σε θεμα διαστασης και να περιμενεις επειτα να ζεσταθει.Εχεις δει ποτε καποιο αυτοκινητο ποτε με διασταση 185/60/14 να πιανει ποτε 240 χιλιομετρα?Γιατι νομιζεις βγαινει αυτη η διασταση?Οσο μεγαλωνει ο δεικτης ταχυτητας τοσο ενισχυονται τα πλαινα και μαλακωνει το πελμα επιτυγχανεται καλυτερη προσφυση και εχει πιο ενισχυμενο σκελετο για να μην παραμορφωνεται στις υψηλες ταχυτητες απο την φυγοκεντρο δυναμη.Δεν ξερω αν ολα αυτα σας ακουγονται λιγο περιεργα πιο απλα με αυτο το δεικτη και σε αυτη τη διασταση ειστε οκ.Ελπιζω να σε βοηθησα. :D
σε ολα δικιο εχεις αλλα το λες και μονος σου'ενισχυουν'το ελαστικο ωστε να μπορει να αντεξει υψηλες θερμοκρασιες που αναπτυσονται σε υψηλες ταχυτητες δυνατων αυτοκινητων.οποτε σε χαμηλες ταχυτητες το λαστιχο δεν ζεσταινεται οσο πρεπει με αποτελεσμα να μην καταλαβαινεις την αξια του ελαστικου σε μικρο αυτοκινητο.περισσοτερο ρολο παιζουν τα χιλιομετρα παρα το βαρος.
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

Fastbill5000
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Fastbill5000 » Tue Oct 10, 2006 9:31 pm

polatov wrote:
Fastbill5000 wrote:
σε ολα δικιο εχεις αλλα το λες και μονος σου'ενισχυουν'το ελαστικο ωστε να μπορει να αντεξει υψηλες θερμοκρασιες που αναπτυσονται σε υψηλες ταχυτητες δυνατων αυτοκινητων.οποτε σε χαμηλες ταχυτητες το λαστιχο δεν ζεσταινεται οσο πρεπει με αποτελεσμα να μην καταλαβαινεις την αξια του ελαστικου σε μικρο αυτοκινητο.περισσοτερο ρολο παιζουν τα χιλιομετρα παρα το βαρος.
Φιλε μου το βαρος αυξανει και τις τριβες οπως και το φρεναρισμα οπως και η εκκινηση.

Stratis 106
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Stratis 106 » Tue Oct 10, 2006 11:08 pm

Υψηλός δείκτης ταχύτητας δείχνει σκληρό σκελετό όχι όμως και μαλακό πελμα μιας και θα υπερθερμαίνεται στις υψηλές ταχύτητες :wink: ......Γενικά δεικτης V σε 1.2 μοτέρ και ελαφρια καρότσα δεν δουλεύει με νορμαλ χρήση .(ή τελος πάντων δουλεύει χειρότερα σε σχέση με κάποιο άλλο ελαστικό που θα είχε σωστό δείκτη).
Αν βέβαια ξεκινώντας το πρωί από το σπίτι φεύγεις σπινιάροντας δεν θα έχεις πρόβλημα , θα ζεσταίνονται μια χαρά! :lol: :lol: :lol:
Image

Fastbill5000
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Fastbill5000 » Wed Oct 11, 2006 8:25 pm

Ακουσε με λιγο φιλε το συγκεκριμενο λαστιχο εχει στο σκελετο του νηματα πυριτιου για να επιτυγχανεται γρηγοροτερο ζεσταμα στο ελαστικο σε σχεση με αλλες μαρκες.Ειναι μια καινοτομια της michelin η οποια εχει εισαχθει τα τελευταια χρονια.Στην ορολογια των ελαστικων παντου οσο πιο μεγαλος ειναι δεικτης ταχυτητας τοσο πιο μαλακο ειναι το πελμα και πιο σκληρα η αλλιως ενισχυμενα εαν θελεις τα πλαινα του και ο σκελετος του ταυτοχρονα.Αυτο αποτελει αξιωμα.Ολα τα αλλα δεν αντικατοπτριζουν την πραγματικοτητα.Τυγχανει να εχω προσωπικη εμπειρια επι του θεματος διοτι ειναι η δουλεια μου τα τελευταια 20 χρονια.Ο σκελετος της michelin ειναι ο κορυφαιος σκελετος αυτη τη στιγμη στην αγορα.Πιστεψε με δεν εχω λογο να σου πω ψεματα.

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Thu Oct 12, 2006 4:21 am

οτι και να λεμε ειναι τι λαστιχο θελει το καθε αυτοκινητο.οτι και να μου λες για michelin δεν μου αλλαζεις τη γνωμη οτι περα απο το βρεγμενο οδοστρωμα ειναι απλα ικανοποιητικα.εχω οδηγησει energy,pilot,primacy kai palio exalto και ηταν παντα τα ακριβοτερα με διαφορα χωρις να το αξιζουν.μιλαω παντα για τα συγκεκριμενα μοντελα.
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”