Καταιγιστικός ήταν ο Τζιοβάνι στην πρώτη του φετινή συνέντευξη η οποία παραχωρήθηκε στην αθλητική εφημερίδα Sportime και μίλησε για όλους και για όλα, χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια-ύμνοι για τον συμπατριώτη του Ριβάλντο.
Επιβεβαίωσε το γεγονός που τον καθιστούσε έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες αυτής της μεγάλης μεταγραφής, "Ναι είχαμε μιλήσει αρκετά τις ημέρες που διαπραγματευόταν την μεταγραφή του στην ομάδα. Είχε κάποιες αμφιβολίες και κάποια ερωτηματικά σχετικά με το πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Μου έκανε δεκάδες ερωτήσεις για τις εγκαταστάσεις, για την οργάνωση που υπάρχει και πολλά ακόμα. Εγώ του εξήγησα ότι το πιο σημαντικό είναι πως το κλίμα στην ομάδα είναι πραγματικά εξαιρετικό. Πως δεν υπάρχουν γκρίνιες και φασαρίες στα αποδυτήρια. Του μίλησα επίσης για το Καραϊσκάκη και για του Ρέντη".
Ο Τζιο έσταζε μέλι αναφερόμενος στις ικανότητες του συμπατριώτη του, "Ο Ριβάλντο ξέρει τις δυνατότητες του και έρχεται αποφασισμένος να δείξει το ποιος είναι, σε όσους τον αμφισβήτησαν. Στη Βραζιλία λέμε ότι «σκοτώνουν ένα λιοντάρι κάθε μέρα». Μια άσχημη εμφάνιση είναι ικανή να καταστρέψει καριέρα χρόνων. Ο Ρίμπο πιστεύει ότι έκλεισε την τέλεια συμφωνία με τον Ολυμπιακό και θα σας πω το εξής: Δεν θα έχετε ξαναδεί τέτοια πράγματα, σαν κι αυτά που θα κάνει ο Ριβάλντο, στην Ελλάδα".
Ενώ ήταν προφητικός σχετικά με το "ερυθρόλευκο" κίνημα που θα επικρατήσει στα ποδοσφαιρικά δεδομένα της Ελλάδας, " Και θα σας πω κάτι για αυτό το γήπεδο και γενικά για τις κινήσεις που κάνει η ομάδα μου σε εγκαταστάσεις και μεταγραφές (τύπου Ριβάλντο). Αν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το 60% των φιλάθλων είναι Ολυμπιακοί, σε δέκα χρόνια θα είναι το 100%. Δεν θα υπάρχει οπαδός άλλης ομάδας".
Εδωσε τις εγγυήσεις του για επιτυχίες κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς, "Εγώ θέλω να τους δώσω πίσω το πρωτάθλημα και αυτό ζητάω από τον Θεό. Δυστυχώς δεν μπορώ να δω το μέλλον. Μόνο, εύχομαι, εάν θέλει και ο Θεός να μην βάλω γκολ ούτε στην προπόνηση, αλλά να πάρουμε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και να κάνουμε μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ".
Μίλησε και για την επιθυμία του να κλεισει την καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε, "Είναι πολύ νωρίς για να πούμε από τώρα τι θα γίνει σε έντεκα περίπου μήνες. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον Ολυμπιακό και θέλω να μείνω. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είναι και ο Ολυμπιακός ευχαριστημένος από εμένα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να γίνει αυτό που θέλω, δηλαδή να ανανεώσω τη συνεργασία μου με την ομάδα"
Τέρμα το διάλειμμα
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- L.R.C.
- Administrator