Ποιό ελαστικό να διαλέξω (γενική συζήτηση)?
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- punto_stile_85
- Εμαθα να ξεκινάω.

- polatov
- Schumacher

- polatov
- Schumacher

- tbk
- Έβγαλα το Ν

- vdsracing
- Μαθαίνω να στρίβω.

Μην χάσεις την συνάντηση είναι καλό διάλειμμα απο το διάβασμα,και εγω στο ίδιο λούκι είμαι με εσένα...tbk wrote:Για την συναντηση θελω πολυ να ερθω σε μια αλλα αυτη την εβδομαδα
ειναι πολυ ζορικα λογο εξεταστικης.
Κατι αλλο οταν λεμε βημα τι εννουμε στην ουσια??
Τώρα το βήμα είναι στην πράξη πό΄ση απόσταση κάνει το ελαστικό σε μια πλήρη περιστροφή του,η οποία απόσταση εχει να κάνει με την διάμετρό του.Αν αυτή μεγαλώσει τότε το βήμα μακραίνει και η κάθε σου ταχύτητα θα βγάζει λίγα περισσότερα χλμ ενω αν κοντύνεις θα συμβεί το αντίθετο.
Η ζάντα που εχεις είναι 5,5x14' ή 6x14'?
-Βαγγέλης-
- tbk
- Έβγαλα το Ν

Ποιο ελαστικο να διαλεξω?
Αν παω σε 175/60 θα επιλεξω αναμεσα σε Yokohama A539 η Continental PremiumContact.
Εχω ομως δυο αποριες.
Στο site της Continental τα PremiumContact τα βρισκει κανεις στην κατηγορια καλοκαιρινα ελαστικα.Δηλαδη δεν κανουν για χρηση την χειμερινη περιοδο??
Και τελος οταν αλλαζουμε διασταση ενταξει κοιταζουμε να διατηρησουμε το βημα
οσο το δυνατον, δεν παμε σε πολυ μεγαλο πελμα (αναλογα με το αμαξι) για να περιορισουμε τις τριβες.
Αλλα με την αναρτηση τι γινεται?? Δεν επηρεαζςται απο την αλλαγη της διαστασης καθως υποθετω οτι αλλες ειναι οι πιεσεις που ασκουνται σε αυτην με την εργοστασιακη διασταση και αλλες αυτες που ασκουνται σε αυτην με αλλαγμενες διαστασεις.Ισχυει κατι τετοιο??
Εχω ομως δυο αποριες.
Στο site της Continental τα PremiumContact τα βρισκει κανεις στην κατηγορια καλοκαιρινα ελαστικα.Δηλαδη δεν κανουν για χρηση την χειμερινη περιοδο??
Και τελος οταν αλλαζουμε διασταση ενταξει κοιταζουμε να διατηρησουμε το βημα
οσο το δυνατον, δεν παμε σε πολυ μεγαλο πελμα (αναλογα με το αμαξι) για να περιορισουμε τις τριβες.
Αλλα με την αναρτηση τι γινεται?? Δεν επηρεαζςται απο την αλλαγη της διαστασης καθως υποθετω οτι αλλες ειναι οι πιεσεις που ασκουνται σε αυτην με την εργοστασιακη διασταση και αλλες αυτες που ασκουνται σε αυτην με αλλαγμενες διαστασεις.Ισχυει κατι τετοιο??
- punto_stile_85
- Εμαθα να ξεκινάω.